2010-07-30 ? 23:34:26

Knubbis



Tänkte lägga in lite bildbevis på att lillkillen börjar bli en riktigt knubbis. FLaskar gillar honom och han älskar flaskan!
Han äter som om han inte har fått mat på flera dagar, det gillar vi. Nu ska vi väga igen den 9/8 då har det gått 3½ vecka sen jag vägde sist då han var 6355gr tung :) Såå spännande!

Innan gödning



efter gödning
2010-07-30 ? 23:02:31

Fetto = JAG!


På söndag blir Jamie 4 månader, galet!
Då är det iaf 4 veckor till hans dop. Jag skulle såå gärna vilja gå ner minst 6kg tills dess.
Jag vet vad jag bör göra för att klara detta, men det är en sak att veta VAD jag ska göra och en helt annan sak att faktiskt göra det.

Jag erkänner, jag ÄR sockerberoende! Ända in i min kärna, jag älskar socker mer än....ja mer än mycket iaf!
Jag äter massa kexchoklad och även sveriges mest sålda bil Ahlgrens. Hur gör jag för att sluta? Jag vill verkligen att måndag ska vara sista dagen jag trycker i mig socker som om det vore min sista dag i livet. Men HUR gör jag!!?
Jag har inget emot att träna, tycker det är skitskoj! Promenader däremot, blä! SÅ tråkigt!
Men kanske ska lägga över en massa bra musik på mobilen och ta Jamie på en promenad varje dag.
Men hur ska jag se till att jag gör det när ingen DRAR mig ut genom dörren? Min självdisciplin är sämre än sämst.

Jag vet vad jag BORDE göra, men hur kan jag se till att jag verkligen gör det? ......

Jag känner mig extremt fet just nu, så jäkla trist. Vill inte känna så, vill gå ner i vikt.
Jag behöver inte banta, för min mat är det inget fel på. Tränar gör jag redan, så ofta jag kan med en liten. Jag får ju anpassa mig efter när jag hittar barnvakt eller när Oliver kan vara hemma i tid.
Jag behöver bara sluta med allt jävla socker jag äter. Men det är SÅ otroligt svårt, det är 1000ggr gånger svårare än att sluta röka. Fråga mig, har slutat två gånger :)

Peppa mig, ge mig tips. HJÄLP!

Jag vill inte vara ett fetto längre.......

2010-07-30 ? 22:48:03

Tradera


Har spenderat kvällen med att lägga ut en del plagg som Jamie växt ur alternativt inte hunnit använda alls, på Tradera. Man kan ju få ihop en liten peng kanske :)

Gå in och kika vettja :)

Buda på kläderna HÄR

2010-07-29 ? 23:11:06

Samma ...

dsc01065 (MMS)

Samma vy, by night :) nu saknar jag Jamie alldeles för mycket så nu ska vi hämta honom! En helt lagom kväll, 2 cider och bra musik.

2010-07-29 ? 20:52:28

Helsingborg ...

dsc01064 (MMS)

Helsingborg helsingborgs festivalen here we come :)

2010-07-29 ? 12:17:52

Jamie inviger ...

dsc01043 (MMS)

Jamie inviger sin sittdel. Han har inte gillat liggdelen på ett bra tag nu, bara skriker så fort han är vaken. Men nu har han suttit i 20min och inga missnöjda ljud :)

2010-07-29 ? 00:06:13

Festival


Idag fick jag reda på att första inlämningsuppgiften och även det första delprovet på Religonen gick bra. Fick VG på inlämningsuppgiften och 34/36 på provet, så inte illa alls! Känner mig väldigt nöjd! På fredag ska nästa inlämningsuppgift vara inne och ska då också göra nästa delprov. Nästa fredag är kursen slut och då ska jag inte läsa något mer! Tror jag inte iaf haha....

Imorgon börjar Helsingborgsfestivalen. Mamma och pappa ska faktiskt passa Jamie ett par timmar på kvällen så att jag och Oliver kan gå ner och ta någon öl/cider (bland de saker som är bra med att ge mest ersättning) Tänkte gå och lyssna på lite musik och bara umgår med varandra för en gångs skull! Sen under dager på lördag tänkte vi gå ner med Jamie, då det inte är lika mycket musik och folk.

Skulle egentligen tränat på fredag kl 12 och mamma skulle passat Jamie. Men hon har fått hoppa in och jobba så måste avboka :( Däremot blir det träning igen på lördag kl 10.

Ikväll la jag Jamie vid halv 8, sen vaknade han för kanske 40 minuter sen och då värmde Oliver flaskan och gav honom mat och sen nattade han honom själv igen, så jag har haft det lugnt och skönt sen halv 8. Känns väldigt konstigt att inte jag gav honom mat och la honom igen, för det har alltid varit jag som gjort det. Men nu när jag ger ersättning också måste jag låta Oliver ta över lite av ansvaret. Dels så att jag får lite vila och för att han också ska få den närhet och den mysstund som en matning innebär, både för honom och för Jamie.
Oliver måste ju också lära sig hur man lägger Jamie igen på bästa sättet. Han tog honom ifrån vagnen och nu ligger de båda och sover, Oliver i vår säng och Jamie i sin.

På tal om Jamie i sin säng. Han var helt underbart glad igår. Vi hade bara busat och lekt hela dagen. Sen halv elva var jag trött och hade en hemsk huvudvärk så la mig i samband med att Jamie vaknade för sin första matning. Jag ammade honom och efter det låg han och snackade med mig en stund, riktigt gulligt jollrande! Sen gjorde han ett litet glädjetjut , log och sen somnade han! Mitt hjärta brast! Så underbar är han, man kan inte få ett mysigare avslut till dagen. Han gör mig verkligen hel, älskar honom något så otroligt mycket!
Så han somnade strax efter kl 23 och vaknade inte igen förrän vid 4 så jag fick en lång sovperiod där, inte illa. Sen vaknade han kl 7 och då tog Oliver honom till 8.20 sen ammade jag och vi somnade om till 10.30.

Flaskmatningen går fortfarande jättebra och eftersom jag inte helammar får han också större smakportioner. De senaste två dagarna har han först ätit 1½ matsked av potatis och palsternackpuré och sen ca 1 matsked av mangopuré, det gillas vill jag säga! Fast han fattar inte riktigt att han ska gapa och så, men det kommer väl haha.
Magen har också kommit igång, han har bajsat alla dagar utom 2 sen jag började med ersättning och idag har han dessutom bajsat 2 gånger! Jag försöker komma ihåg att ha i en tesked olja i ersättningen iaf en gång om dagen för att smörja, men inte alltid jag kommer ihåg det. Jag är dessutom urusel på att komma ihåg D-dropparna, så ska börja med att hälla i dom i ersättningen på morgonen också.

Nej, behöver egentligen sitta och plugga nu (har gjort lite) men orkar inte mer. Tror att jag ska joina mina två män i sängen istället. Det finns ju en dag imorgon också :)

Ooh förresten, fick ett bra bud på vagnen idag och hon skulle hämta den i helgen, får se om det händer, då blir jag glad (och dessutom går jag isåfall med 600kr i vinst tihi)

natti!


Världens goaste rumpa, vill bara bita tag!
2010-07-27 ? 19:18:14

Men först ska jag ...

dsc01040 (MMS)

Men först ska jag besegra mount everest vilket består av denna djävuls backe (på bilden är jag redan uppe för halva) låt inte er luras, den är VÄLDIGT brant!

2010-07-27 ? 19:14:44

Så här sexig ...

dsc01039 (MMS)

Så här sexig är man när man nyss kommit ut från träningen. Nu är det bara en halv mils cyckling sen är man hemma.

2010-07-27 ? 15:40:33

Dopplanering



Har suttit och planerat lite på dopet idag, det börjar ju närma sig.
jag ringde för att kolla om församlingshemmet var ledigt, men det var det tyvärr inte. Så ringde min morfar och de skulle kolla om lokalen vid dom (5 min gångväg härifrån) var ledig, isåfall ska vi ha dopkalaset där. Lagom nära plus att vi kan ha det från dagen innan och förbereda då.

Jag har även en liten överraskning till dopet men det får ni se på dagen, eller ni som läser, får se det dagen efter i bilder :) Jag sa det till mamma och hon trodde jag var gravid! Haha nej SÅ kul ska vi inte ha det riktigt än! Jamie håller mig tillräckligt ockuperad!

Jag och Oliver ska välja bild till inbjudningkorten ikväll och sen ska jag be pappa att trycka dom, så att vi ÄNTLIGEN kan få dom postade!

Måste snacka med min faster Ingela också om doptårtan som hon ska baka. Ska meddela hur många vi blir och fråga om hon kan "skriva" Jamies dop på dem.
Har fortfarande inte bestämt vad det blir för mat. Antingen beställer vi en smörgåstårta eller så gör vi lite matpajer, pastasallader och färskt bröd till, vad tycker ni?

Dopklänningen är ju redan inhandlad sedan några veckor så nu ska vi bara hitta några fina kläder han kan ha på sig på festen efteråt.

Har kollat runt lite på hur jag vill ha dukningen också och fick några bra tips :)

Nej nu får jag hoppa in i duschen, för snart kommer Oliver hem och då ska jag iväg och träna.
2010-07-26 ? 23:01:58

Aj hart GBG <3


Har haft en underbar helg i Göteborg. Resan upp med Jamie gick hur bra som helst, han sov den första 1½ timmen. När jag gick av tåget så ser jag vackra Julie halvjogga mot oss, sen får jag den största kramen på länge. Det kändes som om vi hade känt varandra hur länge som helst och inte alls som om vi träffades för första gången.
Det första vi gjorde var att gå till en asiatisk restaurang där dom hade sushibuffé, haha hade tjatat till Julie om sushi!
Men jag är inte så värst bra på bufféer då jag inte äter så mycket. Jag åt en 8 bitar tror jag och drack 2 glas med dricka, medans Julie och Marcus (hennes man) säkert åt 20 bitar var haha. Som Marcus sa: man måste ju äta upp vad man betalade! Så sant så!
Efter det gick vi och sa hejdå till Marcus som skulle iväg och jobba, sen så gick vi och handla födelsedagspresent till Julie's vänninas dotter som fyllde 2.
Vi hann också in en runda på systemet och köpte 2 flaskor alkoholfritt vin, så är det när man ammar :P
På kvällen satt vi bara och slappade och pratade om allt mellan himmel och jord.

Lördagen bjöd på kalas och sen var vi iväg på Maxi ich handlade ingredienser till kvällens middag. Jag lagade min kycklinggryta med butternutsquash och kokosnötsris.
Även på söndagen var det kalas, denna gången hos Marcys syster, hennes söta son Adam fyllde 1. Fick träffa Julie's svärisar också, ett trevligt gäng :)

Man kan ju gott säga att helgen inte har varit särskilt nyttig, en massa kakor och tårta. Sen idag när jag vaknade så lagade Julie våfflor med sylt och grädde till frukost, vilken lyx! Jag sa till henne att det var tur att vi inte bodde tillsammans, då hade vi varit så feta!

Efter våfflor fixade vi till oss och jag packade ner alla mina saker, hade en hel del med mig haha, hälften behövde jag inte ens! Sen stckvi iväg till Nordstan och mötte Marcus som hade kommit tillbaka efter sin jobbhelg. Vi stack till H&M och shoppade lite. Jag hittade ett par jeans och en grå cardigan till Jamie, skitfina! Jag själv fick en ny mascara, sminkborttagning och dagcream.
Sen stack vi upp till amningsrummet och jag gav Jamie mat, sen fick vi nästan springa för att hinna med tåget.
Vi sa hejdå med massa kramar och sen gick jag på tåget.
Jamie sov i kanske 25 minuter under hela resan så blev lite kinkig de sista 10 minuterna, men innan dess var han superglad hela vägen och det tar ju ändå 2½ timme.
Oliver mötteupp oss på perrongen och jag fick en bamsekram, saknat honom SÅ mycket. Jamie had nog saknat honom ännu mer. Jag hade honom i babybjörnen och så fort han såg Oliver så började han sprattla med både armar och ben och tjöt högt av skratt, så underbart att se!
Han har dock fått "prata" med Oliver i telefonen under helgen och varenda gång han hört Olivers röst så har han lett och skrattat och pratat tillbaka.

Det är faktiskt skönt att vara hemma måste jag säga. Att få sova i sin egen säng! Men jag har haft en underbar helg och det har Jamie också! Trots att det har varit väldigt mycket intryck för honom och han har varit ledsen flera gånger. Där är ju mycket mer folk i GBG än här och det är väldigt tröttsamt för honom. Men nu de senaste dagarna fick León tom en massa leende ifrån honom och han var inte lika svårflörtad av Nellie heller!
Jag måste säga att León och Nellie är två av de sötaste barnen jag någonsin sett! Men det är inte konstigt med såna föräldrar, särskilt vacka Julie! Supermamman! Hon är så stark ska ni veta!

Jag hoppas kunna hälsa på snart igen, men nu måste jag ta igen mig. För Jamie har vaknat TIDIGT varje morgon och kan inte direkt be Julie gå upp med honom så att jag kan fortsätta sova som jag gör här hemma haha. Det fick mig att uppskatta det Oliver gör. Även det "lilla" att ta honom ett par timmar på morgonen gör en OTROLIG skillnad för mitt humör och hur pigg jag är.

Men allt som allt en fantastisk helg, kommer sakna dom massor! Tur att vi pratar varje dag, kommer ha Julie-abstinens!



Amningen går väl sådär, har märkt att han börkat bli kinkigare vid bröstet, antagligen för att mjölken inte kommer lika lätt som flaskan. Men jag ger inte upp, ska kämpa! Det hjälper inte heller att mina syntocinon droppar nästan varit helt slut under hela helgen, så jag har inte fått riktiga sprut. Så ska hämta ut nya imorgon och hoppas det är därför. För jag vill kunna behålla den lilla amningen jag har. Nu gör jag så att jag ammar när brösten är riktigt fulla kanske 4 gånger per dag, och sen jag ersättning resten. På natten ammar jag enbart fortfarande. Jag tror att detta sättet är det ultimata att hålla igång mjölkproduktionen ordentligt!
Skulle varit på BVC idag kl 15 men hade glömt bort det innan jag åkte så fick ringa om omboka idag, fick inte tid förrän den 9/8 (!!) Så nu får jag vänta 2 veckor till....
Haha men ni ska se min lilla älskling, han är en riktigt knubbis nu, han går upp i vikt som TUSAN, det syns ordentligt! Nu är han mätt hela tiden och jag oroar mig inte alls för vikten och om han är nöjd, det känns fantastiskt! :D Är bara så spänd för att se hur mycket han gått upp!

Jag får lägga upp bilder ifrån helgen imorgon, orkar inte nu. Jag glömde bort kameran för det mesta så blev inte jättemånga bilder, men har de mentala! :D


2010-07-26 ? 16:56:34

Vi sitter på tåget på väg hem från Götebor...

dsc01035 (MMS)

Vi sitter på tåget på väg hem från Göteborg nu!

2010-07-25 ? 12:22:28

Kalas i gbg


Jag och Jamie har det hur bra som helst här i Göteborg, lever fortarande!

Idag ska vi iväg på kalas, Julie' svägerskas son Adam fyller ett år! Mums mer onyttigt!
Vi var på kalas igår också och åt då en hemmagjord Dajmtårta, det var inte fy skam vill jag meddela.
Jag hade dock en hemsk huvudvärk hela dagen och vi spenderade mycket tid i bilen, som Jamie hatar, så han bara skrek och skrek. Mitt humör var inte det bästa när vi väll kom hem efter att ha inhandlat middag på maxi.
Jag la mig och ammade Jamie och hans somnade, sen satte jag igång med maten, det hade väl gått en kvart så vaknade han. Julie märkte nog hur irriterad och slutkörd jag var för hon tog hand om honom och la honom igen. Han somnade vid 7 och vaknade inte förrän vid halv 12 tror jag det var!

Nej nu får jag sluta skriva för vi ska snart iväg å måste värma Jamie's ersättning!


Det går förreten jättebra med ersättningen fortfarande. Han kinkar dock vid bröstet fortfarande. Men jag försöker låta det gå lite längre tid mellan amningsstundera så att där har hunnit fylla upp ordentligt med mjölk, då brukar det gå bra! Han börjar bli en riktig knubbis vill jag lova, han växer snabbt!
Skulle egentligen till BVC imorgon kl 15 men jag är inte tillbaka i Helsingborg förrän vid 6 tiden. Så måste ringa dom imorgon förmiddag och boka om tiden. Förhoppningsvis har dom tid på tisdag, jag är så nyfiken på hur mycket han gått upp!

2010-07-23 ? 10:51:24

Fick äntligen en ...

dsc01018 (MMS)

Fick äntligen en plats. Så nu åter jag lunch och Jamie sover i sin liggdel i sätet mittöver mig. Chassit är fastlåst så hoppa inte det försvinner haha :) hoppas ni andra får en underbar helg. Det ska vi ha!

2010-07-23 ? 10:09:04

Nu sitter vi på ...

dsc01016 (MMS)

Nu sitter vi på tåget till Göteborg. Jamie verkar tycka att vibrerandet är rogivande. I'm so excited! :)

2010-07-22 ? 18:28:27

Shopping


Det har varit en lång dag! Gick upp tidigt med Jamie, och sen fixade vi till oss och åkte hem till föräldrarna.
Efter det gick vi över till parken vid Kärnan och mötte upp med mammagruppen. Där satt vi till vid 2-tiden.
Efter det gick jag ner med Therese på Kappahl, hittade inget. Däremot hittade jag en jeanskjol och en jeansjacka på Lindex, de hade ta 2 reavaror betala för en, så för båda varorna betalade jag 299:-
På HM hittade jag en tunika och en tunn kofta.

Kom hem vid halv 5 och satte igång med att tvätta. Måste se till att plocka fram allt jag behöver i helgen och sen packa. Tåget till Göteborg går 9.53 imorgon, Oliver skulle åka med oss och vinka hejdå! Han kommer sakna oss massor ju ;)

Har en grym huvudvärk idag, har nog inte druckit tillräckligt.

Nej nu ska jag lägga mig raklång på soffan och kanske få vila en halvtimme. Både Jamie och Oliver sover så jag får passa på!
2010-07-22 ? 16:03:14

Nu har jag släpat ...

dsc01012 (MMS)

Nu har jag släpat runt min son i halva stan. Äntligen på väg hem!

2010-07-22 ? 00:21:02

Dublin resa bokad!


Har haft en mysig kväll. Jamie somnade strax efter 21 och jag och Oliver åt god laxwok och fick sen lite mystid för oss själva. Det är inte ofta det händer så då får man ta tillfället i akt.

Vi bokade även resa ikväll. Den 17e november åker jag, Oliver och Jamie till Irland, Dublin närmare bestämt (eller vi ska till Naas som ligger ca 40 min ifrån Dublin). Där bor Olivers mamma och jag ska för första gången träffa hela hans irländska släkt! De ska bli kul för dom att få träffa Jamie också, de har inte sett honom annat än på bilder. Vi stannar i en vecka. Jag sitter redan och letar efter ridhus i närheten, det har alltid varit en dröm att rida i den irländska naturen! :)

Är det något som flugit med en liten? Jamie kommer då vara 7 månader och vi ska köpa en sulky att ha med på resan. Hur ska man bäst förpacka den så att den inte skadas på flyget? Antar att det inte räcker med en stor bag?
2010-07-21 ? 20:12:36

Stora killen leker med sin leksak!


Vi fick ett Vtech av Malin och Sandra i julklapp när Jamie fortfarande låg i magen. Man kan använda "kontrollen" seperat också och trycka på knapparna. Tänkte att jag skulle prova det med Jamie idag, men trodde inte han skulle vara intresserad, haha vad fel jag hade! Han tyckte det var hur kul som helst!

 

 

 

Han är ju bara för duktig, blir ju så stolt!

 

2010-07-21 ? 16:24:12

Tjocksmock! :D


Så då var vi hemma efter dagens bravader. Nu är dessutom extra säker på att jag har läst av Jamie rätt. Jag har försökt med alla knep i boken och kämpat på genom hela amningen, men där har hela tiden varit något problem. Nu har jag gett ersättning efter amningen i 2½ dag och Jamie verkar så nöjd!
Jag har nu fått extra försäkran att han inte blir mätt på min mjök, tyvärr är det så, men sant. Jag pratade med BVC ssk och hon sa också det att jag inte ska anklaga mig själv för att ha gett honom ersättning, för tydligen så behöver han det!

Jag vill påminna er om att sist hade Jamie gått upp 175gr och det var på tolv dagar. Det mesta han NÅGONSIN gått upp är 295gr på en vecka och då fick han ersättning en gång om dagen.

Denna veckan hade Jamie gått upp (efter att ha fått ersättning efter amning i 2½ av dom dagarna) 380gr!!!!!!
Jag blev så himla glad! Det bevisar verkligen att han behöver ersättning också.
Så det finns inget tvivel om att jag kommer att fortsätta med detta.
En nöjd Jamie och en SUPERnöjd mamma blir mycket trevligare matstunder!
2010-07-21 ? 14:44:40

Sitter på bvc ...

dsc01002 (MMS)

Sitter på bvc fast Jamie tycker det tar en jävla tid! Hans ord inte mina :)

2010-07-21 ? 13:44:26

Vi är ute och handlar. Men jag tycker Jami...

dsc01001 (MMS)

Vi är ute och handlar. Men jag tycker Jamie är en dålig bärhjälp! ;) nu blev det pampers i stl 3 och ersättning i pulver så jag lättare kan ta med mig på tåget. Fick tid för vägning på bvc kl 3.

2010-07-21 ? 10:51:06

MIddagsschema


Fick en önskan om att skriva ut vårt veckoschema gällande mat. Jag brukar välja rätter som har liknande basprodukter, då kan man köpa större förpackningar av ingredienserna och därmed också spara pengar. Ska tillägga att trots jag är väldigt bra på att storhandla billigt så handlar både jag och Oliver massa småsaker under veckorna och det är där pengarna springer iväg, det måste vi bättra oss på.

Jag kan skriva ut de middagarna jag handlade till nu för 3 veckor.

Sön: Flygande Jakob + ris
Mån: Lasagne + stor sallad
Tis: Pasta Bolognese (olivpastasås)
Ons: Fläskfilé och hemmagjorda klyftpotatis med sallad
Tors: Shepherds pie
Fre: Lax wok
Lör: Kyckling paj med purjo och svamp + stor sallad
Sön: Kyckling i creme fraiche sås med zuccini, pasta till
Mån: Kyckling wok
Tis: Bakad potatis med räkröra
Ons: Köttfärspaj med stor sallad
Tors: Butternutsquash kyckling med ingefära, chili, svamp och morot serverat med kokosnötsris
Fre: Lasagne + stor sallad
Lör: Hemmagjord pizza
Sön: Kyckling Tikka Massala
Mån: Shepherds pie
Tis: Lax med potatismos och ärtor
Ons: Hemmagjorda klyftpotatis med stekt kycklingfilé
Tors: Någon matpaj + sallad
Fre: Kyckling i creme fraiche med sparris + pasta
Lör: Pasta Bolognese (olivpastasås)
Sön: Butternutsquash kyckling med ingefära, chili, svamp och morot serverat med kokosnötsris

Så det är de här middagarna jag handlade till, men behöver ju inte nödvändigtvis äta det på utsatta dagar. Sen nästa gång jag handlar så blir det lite andra middagar.
2010-07-20 ? 20:57:33

Träning


Oliver kom hem halv 5 idag, jag skulle sticka iväg och träna strax efter fem.
Så han har haft Jamie hela kvällen, fast Jamie sov hela tiden. Det tyckte jag var lite orättvist haha
Han vaknade lagom tills jag kom hem, ammade honom sen SLUKADE han 120ml ersättning.
Jag både cyklade till och från träningen, så fick 1 mils motion där också, så känner mig duktig idag!
Har inte tränat på lääänge eftersom jag haft så mycket med skolan. Sen eftersom Jamie blev så gnällig med flaska och amning så ville jag inte lämna honom till mamma så att hon kunde vara barnvakt. Är ju inte kul om han vägrar och äta och sen gallskriker under hela tiden han är där. Nej träningen fick vänta.
Nu sitter far och son på golvet och leker, det är så söta!

När jag kom hem från träningen hade Oliver maten färdig, blev bakad potatis med hemlagad räkröra, riktigt
gott! Nu får jag en kvart för mig själv innan han ville gå och lägga sig och jag får ta över J igen, tack för den haha ;)

Nu är det bara 3 dagar kvar tills vi åker, eller ja 2 hela dagar. Göteborg here we come!
Måste faktiskt säga att jag är lite nervös över hur det kommer att gå med Jamie själv på tåget.

Ni som ger ersättning, har ni några tips för att kunna ge varm ersättning under resan.
Jag har köpt NAN 1 i tetrapack, går det att koka den och sen hälla i flaska? För då kan jag ju rulla den i en handduk, så har den väl en bra temperatur efter en timme eller så. Vet inte riktigt vad jag ska göra, hmm.

Nej nu ska jag ta vara på mina sista 10 minuter ;)
2010-07-20 ? 00:01:07

Svar på frågorna


Det kanske inte var så efterfrågat med frågestund. Antingen är jag inte så intressant eller så skiter ni i vilket ;)
Tänkte svara på de jag fått in iaf.

Sandra om Frågestund?: Vill ni ha fler barn? I så fall vill ni ha tätt mellan barnen eller ska ni vänta några år?=)



Svar:
Vi vill absolut ha fler barn. Vi har pratat om det massor och hade vi varit miljonärer hade vi haft hur många barn som helst (nästan haha). Nej men ett syskon blir det ju definitivt, vi vill nog ha 3 barn.
Vad roligt att du frågar det, för innan vi fick Jamie hade vi hela tiden sagt att vi ville ha väldigt nära mellan barnen. Som att vi skulle börja försöka igen som nu. Men nu när Jamie är här känner jag bara, eller ja båda två, att vi vill kunna njuta ordentligt av honom. För oss känns det inte rätt att få ett barn till snabbt som kommer tvinga Jamie att växa upp och komma lite i skymundad. Nej jag tror nog vi kommer vänta tills Jamie är iaf 2-3 år.


Veronica om Frågestund?: Var Jamie planerad? Hur lång tid tog det innan han var bakad?

Svar: Ja Jamie var absolut vår planerade lilla kärleksbarn. Vi pratade om barn tidigt i vårt förhålland men kände båda två att vi ville ta det lugnt. I Januari 2008 hade jag haft min p-stav inne i 3 år, så den tog ut. Efter det skyddade vi aldrig oss, men vi försökte inte heller bli gravida. Vi bestämde oss äntligen för att börja försöka i februari 2009. Då hade redan ett litet frö hunnit gro i mig om oro över att vi inte kunde bli gravida eftersom vi inte skyddat oss på så länge. Dessutom hade Oliver haft ett långt förhhållande på 6 år innan mig och de skyddade sig nästan aldrig och hon hade aldrig blivit gravid. Så en viss tvekan fanns där i mitt huvud, men sa aldrig något. Men så på femte försöktet blev det ett litet plus! Den 7 juli plussade jag och jag trodde inte jag kunde bli lyckligare, förrän jag såg Jamie för första gången. Vilken känsla, det finns inget bättre än att få barn!


J U L I E om Frågestund?: Får jag chans på dig?? <3 :D

Svar: Vadå? Är vi inte ihop redan? Fattar ingenting ;)

Cornelia ([email protected]) om Frågestund?:
Hur länge har du och Oliver varit tillsammans och hur kommer det sig att ni flyttade till Sverige? Var det ngt Oliver också ville? Pratar ni engelska hemma? :)

Svar: Vi träffades i april 2006 och flyttade ihop i juli samma år, det gick väldigt snabbt men kändes så rätt!
Vi hade pratat ett tag om att flytta hem till Sverige, då jag absolut inte kunde tänka mig att uppfostra ett
barn i London. Då blev jag plötsligt väldigt sjuk. Jag blev förlamad på min vänstra sida och det visade sig
att jag hade en skugga på mi nhjärna när det gjorde en hjärnröntgen. Jag låg inlagd på sjukhus i en vecka
men eftersom jag blev bättre så skrev dom ut mig utan att ta reda på vad det faktiskt var som var fel.
Har gjort flera undersökningar sen dess och de vet fortfarande inte vad som hände, men vad som var "fel"
är inte kvar längre. Detta hände i augusti 2007 och ganska snabbt efter det bestämde jag mig för att jag
ville hem till Sverige. Oliver var absolut med på resan, skulle inte ha kunnat tvinga honom, det är ett beslut
han måste fatta själv. Så den 17e november 2007 landade vi i Sverige. Vi pratar engelska hemma, Oliver
har läst på SFI i omgångar och ska börja en omgång till efter sommaren, men han tycker det är väldigt
svårt. Jag vet med mig att jag måste börja prata mer svenska med honom hemma. Men det är svårt. Han
är iaf väldigt duktig på att använda de svenska orden han kan i meningarna. Så han och Jamie lär väl lära
sig att prata svenska samtidigt haha. Men jag ser det absolut som en fördel för Jamie att han kommer att
kunna två språk direkt.

Alexandra -mamma till Leia
om Frågestund?:

Kul med frågestund ju :D Hm... Vad ska jag fråga :)
Hur mådde du under graviditeten? Fick du bristningar?

Kram


Svar: Jag mådde relativt bra. I början hade jag rejält med illamående och blev sjukskriven i 3 veckor. Under de 3 veckorna kunde jag inte få i mig någonting, inte ens vätska. Jag var ett par dagar från att bli inskriven på sjukhus för näringsdropp, men då vände det. Men förutom dom veckorna hade jag inget illamående alls, så det var inte så farligt, nu i efterhand iaf. De sista 3 månaderna hade jag väldig foglossning, och mot slutet fick jag även foglossning framtill i blygdbenet, det gjorde 100ggr mer ont än i höfter och rygg. Jag vaknar fortfarande nästan varje natt och har väldigt väldigt ont i blygdbenet, men det kan ju ta ett tag att gå tillbaka till normalt.
Förutom det kan jag inte komma på något, jo just det - kissandet! Från dag ETT har jag sprungit på dass hela nätterna, och då menar jag hela nätterna! Minst en gång i timmen! Det var riktigt skönt att kunna sova en "hel" natt (så hel den nu blir med en liten haha) igen.

Jag har pendlat i vikt under hela mitt liv. När jag gick upp från 75kg till 100+kg (vet faktiskt inte hur mkt jag var upp i, kan gissa på 110kg) så fick jag massvis med bristningar på magen. Det hade blekt ganska bra tills jag blev gravid. Men eftersom min mage hade varit ganska töjd innan blev det inga nya bristningar, däremot fick jag lite längre bristningar, så de gamla bristningarna töjdes ut lite mer, så har några prickar liksom, men inte långa skåror. Fast det känns mer acceptabelt att ha bristningar för att man har varit gravid än för att man är fet, så kanske inte ska berätta att jag hade dom innan ;) Fast bristningarna är inget jag bekymrar mig över nu, inte alls faktiskt. Jag tycker det är synd att jag tillåtit mig själv att förstöra min kropp så, men inte så mycket jag kan göra åt det nu :(


anouk - Gravid om Frågestund?:
Oj vad roligt:D

Är ni sugna på syskon?
Hur delar ni på föräldrardagarna?
Hade du ngn rädsla inför förlossningen? inträffade det och hur tacklade du det isf?


Svar: Jag har märkt att på sistone har jag varit väldigt bebissugen. Men mer på att gå igenom förlossningen igen, det var den mest fantastiska och starka upplevelsen jag någonsin varit med om! Men rent konkret, nej vi vill inte ha ett syskon till Jamie, just nu! :)
Jag tar alla föräldradagarna eftersom Oliver har lägsta SGI och jag har ganska mycket högre, så vi tjänar på att jag tar alla, utom de 60 som är HANS förstås.

Vet du vad, nej, jag tror inte jag hade någon rädsla. Isåfall skulle det vara att något hände mig eller barnet, eller att det skulle vara något fel på barnet, men inte för själva förlossningen.
Det enda jag kan jämföra med är att jag väldigt gärna ville föda utan medicinsk smärtlindring. Jag kunde tänka mig att prova bad, tens, akupunktur, massage och sterila kvaddlar. Men mer ville jag inte ha.
Jag hade en väldigt lång latensfas av min förlossning, över två veckor. Men det blev inte jättejobbigt förrän den 30e mars kl 8 på morgonen (han föddes den 1a april 06.27), så hade förvärkar väldigt länge också. Jag kom in kl 22 kvällen den 31a mars, och ville verkligen stanna, då var jag 3cm öppen. Jag la mig i ett bad vid 23-tiden och låg där tills kl var mellan 1-2 på natten. Strax efter att jag kommit tillbaka till rummet så ville jag prova sterila kvaddlar då jag hade otroligt ont i korsryggen och hela vägen runt (som ett bälte). De gjorde väldigt ont att få dom, men det tog inte mer än 1-2 minuter, och sen var jag SMÄRTFRI, helt smärtfri på det stället i 1-1½ timme. Med tanke på att det endast är sterilt vatten och ingen medicin så blev jag positivt överraskad! Men mitt förlossningsarbete gick väldigt sakta framåt och kl 4 var jag bara 4 cm öppen, då tog dom mitt vatten. Därefter gick allt väldigt snabbt och blev väldigt intensivt. Klockan 5 hade jag öppnat mig till 5 cm och då började det göra ordentligt ont. Jag bad om EDA, men fick senare reda på att narkosläkarna var upptagna med en väldigt sjuk bebis så jag kunde inte få den. Så jag provade lustgasen, den var underbar! Jag tycker inte alls om att bli yr och blir väldigt illamående av att vara yr, men jag blev faktiskt inte illamående av den. Man ska bara se till att använda den KORREKT. Jag tror många av de som använder den och inte tycker om den är för att de glömmer hur man ska göra.
Man ska när man känner att värken börjar börja andas i masken, tunga, långa och djupa andetag, in, ut,in,ut. Sen när du känner att det är som värst och värken precis börjar släppa så ska du sluta använda den. På det sättet hinner du bli klar i huvudet tills nästa värk så att gasen har effekt då också. Glömmer man bort att sluta och använder den tills värken är slut så kommer det inte att fungera på nästa värk. Så om du planerar att använda lustgasen, försök att tänka på det!
För att svara på din fråga nudå, så ja min rädsla inträffade, för att jag kände att jag inte klarade det utan smärtlindring. Jag tacklade det genom att ge mig själv tillåtelsen att använda något, och jag ångrar inte det. Jag är otroligt glad för att jag aldrig hann få EDA och "bara" använde lustgasen.





Jag tror att ni alla fått svar på era frågor nu och undrar ni något mer, eller om någon annan undrar något så är det bara att fråga :)

2010-07-19 ? 21:36:37

Nattning


Ikväll bestämde sig Jamie för att lägga sig för natten kl 18. Så jag vaggade honom i vagnen tills han somnade.
Han vaknade runt halv 9 och ville ha mat, han fick först 30ml ersättning och sen ammade jag på båda brösten.
Sen la jag över honom i sin säng.

Vanligtvis brukar jag behöva ligga och hålla om honom och klappa honom på huvudet tills han somnar i kanske 20 minuter. Men idag la jag bara över honom, gav han snutten och nappen och skulle precis hålla om honom när jag ser att han redan sover haha. Om det beror på ersättningen det vet jag inte, men det var den absolut lättaste nattningen!




Världens sötaste!
2010-07-19 ? 18:08:40

Framsteg


Igår kväll bestämde jag mig för att börja ge Jamie ersättning utöver amningen.
Idag fixade vi till oss och åkte till Maxi igen. Köpte ett 12-pack NAN1 i tetra-pack, köpte också en MAM anti-kolik flaska. När vi kom hem vid halv 12 vaknade Jamie och jag satte mig och ammade honom, sen fick han 60ml ersättning som han slukade. Efter det lekte vi ett tag och kl 13 var det dags för honom att vila middag. Han vaknade igen vid 2 och vid halv 3 fick han 1tsk gröt, sen amning och sen ersättning, denna gången åt han ca 40-50ml.
Vid kl 16 var det dags för ännu en vilstund och kl 17 vaknade han. Då blev det amning och sen ersättning, men denna gången åt han bara ca 20ml. Men det är han som bestämmer hur mkt han vill ha, men då vet jag att han är mätt när han inte vill ha mer, det känns skönt!
Förresten glömde ju säga att Jamie bajsade ca 20 min efter första ersättningsrundan, han som bajsat så dåligt. Så vi får väl se om det sätter fart på magen.

Än så länge visar han mer intresse för brösten än för flaskan, han gillar inte riktigt flaskan och man får tukta lite med honom innan han tar den. Så det känns faktiskt positivt, det ser ljust ut att han inte vill sluta amma!

J växer mer och mer för varje dag som går. Nu har han börjat sträcka sig efter våra ansikte och knipa tag om våra näsor och känna runt i ansiktet, hur mysigt som helst!

Jag hoppas verkligen att det ska fungera så här, för jag har faktiskt inte ens ångest över att jag ger honom ersättning också, just nu känns det bara bra. Har inte varit något gnäll vid bröstet alls idag och han är pigg och glad, mycket mer än så kan man inte begära :)

Har nog glömt att skriva att Jamie både rullar från rygg till mage och från mage till rygg nu.
Dessutom försöker han sätta sig upp varenda gång man sätter honom i babysittern så vågar inte lämna honom själv däri haha. Han sitter i sin matstol när det är smakisar och han använder nästan aldrig sin napp längre, bara när han ska sova, sen spottar han själv ut den efter ett tag.

Gud vad jag älskar vår lilla man! <3
2010-07-19 ? 00:07:02

Krångel


Denna dagen har varit den enda på hela veckan då Oliver varit hemma hela dagen.
Inte för att vi hunnit umgås så mycket. Han tog Jamie hela morgonen igen och sen stack jag iväg och storhandlade medans han stannade hemma och städa.
Var utom babyland en sväng också och fick tag i ett par ImseVimse badbyxor till Jamie

Jag måste få skryta lite på  hur bra jag är på att handla också. Jag fick ihop 3 veckors middagar för 1500kr, inte illa va!? Då är det ingen skitmat, utan samma mat som vi alltid äter. Men det blir mycket billigare om man planerar och skriver en lista och sen följer den istället för att impulshandla.

Imorgon kommer tjejerna och hälsar på, vi skulle egentligen ut och fika, men jag vill inte fara iväg så med Jamie när han krånglar som han gör. Jag kommer inte att kunna slappna av. Jag hoppas verkligen det har bättrat sig innan vi ska till Göteborg!

Amningen går fortfarande ganska dåligt. Jamie blir inte nöjd. Han vill äta varje timme, men då är där ju knappt någon mat eftersom mjölken inte hinner återbildas. Jag vet ärligt talat inte vad jag ska göra. Nu har det ju gått en vecka så tillväxtfasen borde vara över. Jag försökte ge han ersättning idag (sempers). Den har han ätit bra innan, men nu vägrar han den och bara grimaserar. Jag ska ringa till BVC imorgon och så om jag kan komma inom en snabbis och väga honom, för nu börjar jag bli orolig. Jag är rädd för om jag börjar ge honom ersättning också (tex NAN om han nu äter det istället) så kommer han att sluta ta brösten. Bara tanken på att sluta amma helt får mina ögon att tåras, jag är verkligen inte redo för det! Vad ska jag göra?......
Nej får definitivt se om BVC kan ta emot mig imorgon så att jag kan få prata av mig. Känns inte som om någon förstår en, inte ens Oliver. Det går inte att förklara för någon som inte varit med om det hur det får en att känna. De tycker mest man är nojjig eller hysterisk, men för mig är det en stor sak!

Nu ska jag skriva klart religionen och sen sova. Orkar inte sitta och fundera mer.
Sov gott underbara ni!


Påminner och frågestunden, har inte varit så många frågor med tanke på hur många som läser bloggen.
Så kom igen nu, var inte blyga :)
2010-07-18 ? 00:02:50

Sitter i min ensamhet och njuter


Jamie sover fortfarande och Oliver har däckat på soffan.
Här sitter jag och lyssnar igenom en massa nostalgiska ballader, är på ett underbart bra humör :)

Spandau Ballet – Through The Barricades
Maxwell - This woman's work
Lisa Nilsson ' Himlen runt hörnet
Thåström - Märk hur vår skugga
White lion - When children cry
Bruce springsteen - Typ alla hans låtar :)
In the arms of the angel (musik till city of angels)

Bara ett fåtal av de låtar jag lyssnat på under kvällen
2010-07-17 ? 23:02:50

City of angels


Världens vackraste låt! Får mig alltid till tårar


2010-07-17 ? 22:14:38

Far och flyg



Nu har jag och Jamie kommit hem efter att ha spenderat dagen hos föräldrarna.
Jamie har varit lite gnällig, tror det är jobbigt för honom också med den här utvecklingsfasen. Försöker amma så ofta jag kan och leka lite därimellan och sen se till att han får ordentligt med sömn. Jag hoppas verkligen det är över snart. Han somnade i vagnen vid halv 8 för natten, så har väl nån timme till i lugn och ro innan han ska ha käk igen.

Imorgon ska vi iväg och storhandla, det behövs, här är helt tomt i både kyl och frys. Har skrivit ner alla middagar för 3 veckor framöver och sen diverse andra saker vi behöver, så får vi se hur mycket vi spenderar. Jag försöker handla bra så att man sparar pengar, det brukar gå bra. Det är alla småköpen under veckorna, som man egentligen inte behöver, som gör att pengarna springer iväg, vi måste bli bättre på det!

Försöker även övertala min mamma om att hon, jag och Jamie ska åka upp till Ullared innan dopet, hoppas hon går med på det. Har inte varit där på snart 2 år, så skulle vara kul att komma upp och se vad dom har.
I vilket fall som så bär våra vägar norrut om 6 dagar ändå, då åker vi upp och hälsar på Nellie, Leon och inte att förglömma, Julie :)

Nu ska jag skriva klart religion uppgiften och skicka in den och sen blir det lite lördagsmys i soffan med älsklingen
Hoppas ni andra har en mysig kväll!
2010-07-17 ? 13:02:17

Bajs! :D



Natten har varit mycket bättre, J har inte velat äta lika ofta (vad jag kan komma ihåg haha). Han vaknade dock vid 5 igen men då tog Oliver honom, så skönt! Han hade honom ett bra och sen gick jag och J upp vid halv 12!
Oliver kom in i morse med Jamie, han hade bajsat! Woohoo! Haha att man kan bli så glad över det!

Vet inte vad vi ska göra idag, vet inte om jag ens orkat göra något, är så slö!

Kom igen nu med fler frågor, tänkte vänta ett par dagar till sen så svarar vi :)


 

 

Satt och kollade lite på nätet häromdagen och hittade de här paketen med skitfräcka strumpor, ganska dyra dock 249kr för 6 par. Dessa hittade jag på babyshop

 


2010-07-16 ? 15:18:43

Frågestund?



Nu ser jag att en del bloggare har haft frågestunder. Jag vet att det är många läsare som aldrig gör sig hörda här, så tänkte kolla om det finns något intresse för en frågestund? Är det något ni undrat över om mig, Jamie eller något annat så är detta er chans.
Isåfall är det bara att skriva er fråga i kommentarsfältet, inga frågor är för personliga, är ganska öppen av mig.

Hoppas ni har en underbar dag i sommarvärmen!
2010-07-16 ? 10:42:34

Prov


Det märks rejält nu att Jamie är i en tillväxtfas, han vill äta hela tiden.
Inatt vaknade han en gång i timmen och ville ha mat, så jag är lagom trött idag! Som tur var så hjälpte Oliver till med att vagga och försöka få honom att somna efteråt och byta blöja osv. Han gick även upp halv 6 med honom i morse då J vaknade, jag hade adlrig orkat det!
Jag hoppas att denna perioden går över snabbt och vi kan få tillbaka våra mysiga amningsstunder och lugna nätter.

Idag har jag första religion provet och första insändningsuppgiften ska vara inne. Det ska nog gå bra.
Oliver kommer hem vid 1-2 och tar J så jag kan göra det i lugn och ro.

Det är supervarmt ute och jag njuter inte ett dugg, tycker bara värmen är jobbig! Jag blir så slö!
2010-07-15 ? 18:08:29

Amning del 2



Nu har jag tagit en lugn dag utan hysteri om amningen. Jag vill ju så gärna att det ska fungera att helamma, för mig är det väldigt viktigt. Jag vet inte varför jag helst inte vill ge ersättning, jag klandrar absolut inte andra för att dom gör det. Men JAG vill verkligen få det att fungera.

Efter att ha läst lite så tror jag nästa det är en utvecklingsfas älsklingen är inne i. Han sover oftare, vaknar oftare på nätterna och äter och försöker verkligen suga sista droppen ur brösten. Jag tog det som att där kanske inte var tillräckligt med mjölk istället för att ta det lugnt och lita på att naturen har sin gång.
Däremot tycker jag det är väldigt dåligt med information till nya mammor om hur tillväxtfaserna kan påverka amningen och barnets beteende generellt. Det är nog många som gett upp amningen för att de tror att det inte fungerar bara för att barnet är i en fas.

Idag har vi tagit det lugnt som sagt, bara ammat, lekt och sovit.
Min kille är verkligen en superglad och energisk kille, så jag tror absolut inte att han får för lite mat. Jag ammar gärna och ofta och är inte snål med brösten, vare sig det är mat han vill ha eller närhet. För mig är inte amningen enbart mat, inte för honom heller. Jag vill inte vänja mig av med hans behov av närhet vid bröstet.
Jamie är inte överdrivet kinkig, för det mesta så gråter han bara när något är "fel" (trött, hungrig, våt blöja, uttråkad osv) Han är helt enkelt en fröjd att ha att göra med och det minsta jag kan göra är att fortsätta med amningen. Jag kommer inte att ge upp och delamma, inte för tillfället iaf. Om han sedan behöver det för att han inte går upp eller liknande då är det en annan femma.
Men som sagt så följer han sin kurva, han är lång och smal, vissa barn är det också.
Jag tycker bara det är så jobbigt att se alla knubbiga och runda bebisar, det känns som att jag gör något fel, att jag inte kan ge min bebis vad han behöver.
Men jag måste sluta tvivla på mig själv, hade han inte haft vad han hade behövt så hade han sagt ifrån.
Jag hoppas att med att fortsätta med amning länge så kan vi skapa en trygg, harmonisk liten kille.

Jag menar inte att det ska bli sån hysteri kring amningen, vad andra gör, det bryr inte jag mig om.
Jag tycker det är sorgligt att många inte försöker amma eller ger upp lätt, men även om jag håller med om deras beslut så respekterar jag det. Alla gör vad dom tycker är bäst. Även jag.

Jag vet inte varför jag nojjar så mycket kring amningen och hans vikt. Det kommer i vågor, vissa veckor tänker jag inte alls på det och sen räcker det att en liten sak utlöser det så är jag helt hysterisk över det.
Som inatt då han knappt åt något, han vaknade och snuttade på brösten men inte mycket mer, han som brukar äta ordentligt på natten.
Jag hoppas inte jag har trampat någon på tårna. Det här är min blogg och mitt sätt att ventilera mina tankar, det är absolut inget påhopp mot någon annan.


2010-07-15 ? 00:05:51

Helamma? / Delamma?


Jamie vaknade vid 23 och var hungrig, nu sover han igen, fortfarande i sin egen säng :)

Ligger och funderar massor på amningen. Bara tanken på att sluta amma ger min sån seperationsångest, jag är verkligen inte redo för det. Jag kommer nog att delamma tills han är runt 8-12 månader.
Vad jag funderar kring nu är om jag ska börja ge en liten mängd ersättning vid varje amningstillfälle. Jag tycker inte det verkar som om jag har mycket mjölk, särskilt nu de senaste dagarna.
Om jag hade gett ersättning så hade jag fått det bästa av två världar. Fortfarande ha närheten med min älskling men att han verkligen får i sig bra med näring och förhoppningsvis går upp bättre med ersättning.

Fastän att amningen har fungerat bra på sistone så går han inte upp mer och jag förstår fortfarande inte varför. Jag har vant mig vid tanken på att han inte går upp så mycket, men inte varför. Den enda anledningen jag kan komma på är att jag kanske inte har supermycket mjölk och att mjölken är näringsfattig. Jag har provat allt jag bara kan prova för att optimera hans viktuppgång, men inget fungerar.

Jag är så kluven, vet inte vad/hur jag ska göra.
Jag har ju ändå helammat i snart 4 månader och vill inte ge upp amningen. Men det kanske vore det bästa både för mig och Jamie att ge honom arsättning också. Suck varför känns det så jobbigt att behöva ge ersättning?
Nu är det ju inte så kritiskt att han får i sig antikropppar osv från min mjölk, allt sånt har han redan fått och nu börjar mjölken bli mindre och mindre näringsrik.

Han är en glad kille men har märkt att han varit tröttare på senaste, sen om det beror på värmen eller för att han kanske inte får nog med näring det vet jag inte....
Usch, kan inte någon bara bestämma åt mig. Det känns som om jag vore en dålig mamma om jag gav honom ersättning också, vet inte varför.

Nej får fortsätta att tänka på det, vill inte göra något förhastat.

Nu ska jag gå och lägga mig, tidigare än jag har gjort på väldigt länge. Har nog inte lagt mig innan halv 2 på typ 2 veckor.
2010-07-14 ? 19:49:35

Några nya videos


Här har vi Jamies första provsmakning av puré

 

Sen har vi första gången han sitter i en barnstol

 

 

 

Han är ju så duktig vår snygging :)

2010-07-14 ? 19:46:56

Amning


Jag tänkte lägga upp en video så att ni som ammar kan hjälpa mig. Jag har varit på amningsmottagningen och vet att jag har tillräckligt med mjölk och att han har rätt grepp och så.
Men jag filmade när han äter, ser det ut som om han äter aktivt enligt er, alltså äter han som era små?

2010-07-14 ? 17:47:00

Väl Godkänd!


Jaha då hade vi betygssamtal idag.
Jag var tvungen att sticka iväg med Jamie och skulle inte hinna hem tills läraren slutade för dagen, så var tvungen att ringa upp när vi satt på bussen. Då börjar hon fråga en massa saker om kursen, typ förhörde mig på allt vi gjort, oh shit tänkte jag då! Mitt i allt börjar Jamie gallskrika, så får be så hemskt mycket om ursäkt, men sa att jag var tvungen att ringa tillbaka.
Jag gick in på willys, ammade Jamie, sen spenderade jag 20min på att få honom att sova. Sen handlade jag och gick ut. Det tog allt som allt en timme. Sen ringde jag upp läraren igen och hon fortsatte att förhöra, nervewrecking!
Till slut säger hon att hon har bestämt vilket betyg jag får. Hon säger att mina betyg har varit jättebra genom hela kursen och provet gick fantastiskt, så mitt slutbetyg blev VG!
Är så otroligt glad. Jag tackade henne och sa att hon har gjort min dag :)

Jag förstår nästan inte själv hur jag har klarat det. Det har varit mycket svårare att plugga när jag har Jamie än vad jag trodde det skulle vara. Men jag har kämpat på, ibland har jag fått be om förlängning och har suttit uppe måååånga nätter till kl 2, och sedan sovit 3 timmar innan J vaknat och velat upp. Jag har varit helt slut!
Men jag klarade det! Nu är det bara 3½ vecka kvar av religionen också sen är jag klar. Sen vill jag bara njuta av min underbara son!
2010-07-14 ? 16:27:52

Vi provar att mobilblogga igen :) jag och ...

dsc00970 (MMS)

Vi provar att mobilblogga igen :) jag och Jamie har just duschat kallt för att svalka oss och Jamie leker nakenfis!

2010-07-14 ? 10:58:17

Klar!


Jag satt uppe till halv 2 inatt och arbetade med den sista svenska uppgiften. Hade 3 analyser kvar att göra och jag orkade med att göra 2 av dem, sen var jag helt slut, ögonen gick i kors.
Men nu har jag nyss gjort klart allt och skickat in den för bedömning. Sen i eftermiddag ska vi ha betygssamtal, inte alls nervös ;)

Jamie sov superbra igårkväll/inatt. La honom för natten vid halv 9 och han ville upp 5.40 i morse. Jag låg och snackade med honom en stund sen gick Oliver upp med honom kl6 så att jag kunde fortsätta sova. När klockan var halv 8 kom han in med honom igen, det var matdag, sen så somnade både jag och Jamie. Det var nog inte förrän 9/halv 10 som vi gick upp, riktigt skönt!

Eftersom jag läser Religion A nu så ska jag påbörja den första insändningsuppgiften idag, den ska vara inne på fredag. Har även första provet då på ca 50 sidor, det ska nog gå bra. Jag har mycket lättare för att bara lära mig fakta och sen redogöra för det istället för att analysera och hålla på, dessutom är analyser så otroligt tråkiga!

Idag är det bara 9 dagar kvar tills jag och J åker till Göterborg till vackra Julie och hälsar på, vi längtar så
otroligt mycket :)

Resten av dagen lär vara lugn, behöver städa. Kanske går ut och tar ett dopp i poolen men inte mycket mer :)
Hoppas ni andra får en bra dag i solen!
2010-07-13 ? 21:34:19

Dagens


Jaha, imorse var vi på BVC. Lillen hade inte nått 6kg, utan vägde 5975gr och är nu 63.5cm lång.
Men bvc sjuksköterskan sa att det var okej, han följer fortfarande sin kurva, så får vara nöjd.

Jag fråga även vad jag kan göra för hans mage. Hon sa att jag antingen skulle ge lactulos eller prova katrinplommonpuré, eftersom jag funderar på smakisar ett tag så köpte jag puré, det gillades!
Jag gav ca ½ tesked vid lunch och ½ tesked vid kl 19 nu ikväll, jag hoppas det får fart på magen lite. Köpte hem mild gröt också, så när vi har provat lite olika grönsaker så tänkte jag ge honom gröt. Det var så roligt hur mycket han gillade purén, han gjorde ingen konstig min eller något utan bara slukade det, duktiga killen!

Efter BVC åkte vi ner i stan till mammafikan, vad jättetrevligt. Idag var där dessutom två nya tjejer, varav den ena lille bebisen Adam är född på samma dag som Jamie, 12 timmar senare, tyckte det var ganska roligt :P

Nu ikväll måste jag komplettera sista svenska uppgiften och imorgon ska vi ha betygssamtal, jag hoppas verkligen jag får VG, ni får hålla tummarna!
2010-07-13 ? 07:43:56

Knepigt


Hmm förstår inte varför mina bilder inte kommer med när jag mobilbloggade :(
2010-07-13 ? 00:13:48

Jag går in för att fixa till sängen och lä...

Jag går in för att fixa till sängen och lägga mig, hittar då vår älskling i den här till synes väldigt behagliga positionen ;) sov gott alla

2010-07-12 ? 22:49:54

BVC


Idag stack jag och Jamie och träffade söta Charlotte och hennes dotter Olivia.
Vi satt och mös under ett träd i skuggan på gröningen och sen gick vi och köpte lunch i
en italiensk delikatessbutik. Sen gick vi hem till henne och åt det, för det var så himla varmt ute!
Jamie har uppfört sig helt underbart ännu en gång, han är en sån fröjd!

Imorgon blir det först BVC besök, får se hur Jamie har gått upp. Vi har ju inte varit där på 12 dagar, så nu är det spännande. Så länge han har gått över 6kg nu så är jag nöjd, sist vägde han 5800gr.
Tänkte även fråga henne vad jag ska göra för att få Jamie att bajsa. Har provat babymassage, termometer i stjärten, rapsolja på en tesked, ger minifom och ammar ofta. Jag vet att det är helt okej att dom inte bajsar så ofta men nu verkar det ju vara så att han har problem med magen och faktiskt får ont av det, och det vill vi ju inte!
Jag hade tänkt att börja med smakportioner när han blir 4 månader, det är ju bara 3 veckor borta. Man kanske han börja ge katrinplommonpuré eller något redan nu för att ge magen en skjuts.

Efter BVC besöket så blir det mammaträff i stan på Waynes. Sen blir det inte fler aktiviteter denna veckan då jag har första religion-provet på fredag, måste plugga till det!

Ni som helammade, hur introducerade ni smakisar? Jag vill fortfarande helamma, så ska inte ersätta någon måltid utan bara ge honom att smaka. Hur många gånger per dag gav ni och framförallt, hur mycket?
Tänkte göra egen mat och frysa in, så man har.
Tänkte på det också, man kokar ju vad man vill ha (morot, palsternacka, potatis osv) sen har man i en klick osaltat smör, ska man ha i lite bröstmjölk också?
2010-07-12 ? 13:43:32

Nu blir det italiensk lunch. Ciabatta med ...

Nu blir det italiensk lunch. Ciabatta med pesto, mozzarella, oliver och soltorkad tomat. Yum!

2010-07-12 ? 10:04:36

Jag och Jamie är på väg till stan för att ...

dsc00948 (MMS)

Jag och Jamie är på väg till stan för att träffa Charlotte och Olivia :)

2010-07-12 ? 00:29:52

Fuji


Åh har 100 gratis bilder för framkallning på fuji.se
Men sista dagen är den 13e, får inte glömma att ladda upp bilder, så det här är en liten kom-ihåg-lista till mig :P
2010-07-11 ? 19:20:42

Jamie myser med pappa i gymet :) lagade ky...

dsc00947 (MMS)

Jamie myser med pappa i gymet :) lagade kycklingpaj med purjo och svamp, blev riktigt gott! Det åskar och regnar nu, hoppas det svalkar ner det lite!

2010-07-11 ? 15:51:36

Jag provar på att mobilblogga medans Jamie...

dsc00946 (MMS)

Jag provar på att mobilblogga medans Jamie är helt inne i "the girls of the playboy mansion" ;)

2010-07-11 ? 15:39:50

Jag och Jamie har legat i poolen och svalk...

dsc00938 (MMS)

Jag och Jamie har legat i poolen och svalkat av oss. Vi är båda mycket gladare nu :)

2010-07-10 ? 18:57:27

Vår duktiga kille!


Haha sötnosen snackar och vänder sig om, han ger sig inte! :)


2010-07-09 ? 12:46:10

Svar på kommentar


För ett tag sen fick jag denna kommentaren ifrån en anonym person. Jag kände att jag ville svara men personen hade bara angett en mejl-adress. Känner att det är ett ämne som tåls att ta upp offentligt.

T  (mailadress) om God natt:
Hej!

Vilken underbart söt son du har :) Har själv en son som är lite mer än 3 månader gammal nu.

Tänkte fråga dig hur du tänker angående en väldigt känslig sak som jag reagerat på (på familjeliv). Har läst i flera trådar att folk önskat sig en flicka istället för pojke och blivit besvikna när de fått veta att de väntar en son.

Sedan har jag läst att man blir lyckligare av en dotter och att man får behålla henne som vuxen medan man inte får behålla en vuxen son, då är han med svärföräldrarna istället. Att man helt enkelt får en bättre och närmare relation till sin dotter och barnbarnen om man är mormor än farmor osv.

Det här gör mig upprörd och så ledsen, att det finns folk som tänker på detta viset!

Du som också fått en liten underbar pojke - hur tänker du? Önskade du visst kön? Vad tror du om dessa påståenden?

Man blir så grymt arg på folk. Jag blir det iaf. Min son är det bästa som hänt mig!
IP: 83.250.166.129



När jag och min sambo fick reda på att jag var gravid så blev vi överlyckliga. Det fanns inte en tanke i oss att vi önskade oss ett speciellt kön, vi skulle bli glada för vad det än var och hoppades att den lilla skulle bli frisk.

Redan från dag ett kände jag på mig att det var en flicka. När det kom tid för RUL så ville min sambo gärna ta reda på könet medans jag var 50/50, ena delen av mig ville ha en överaskning medans andra halvan ville få det bekräftat att vi skulle få en liten flicka. Vi kom in på ultraljudet och fick se denna underbara lilla bebis ligga omkring och sparka, det var det absolut vackraste jag någonsin sett, vår flicka! När BM sen skulle berätta vad det var för kön, så såg hon att det var en pojke. Oliver blev jätteglad medans jag kände lite av en chock. Vi gick ut därifrån och jag gick rätt in på toaletten. Jag ställde mig och tittade mig i spegeln. Jag ska bli en pojkmamma tänkte jag chockat. Nästa tanke var: Det är väl klart att jag ska bli en pojkmamma! Från det ögonblicket har det känts så rätt att just vi skulle få en liten påg.
Jag var absolut inte besviken när jag fick höra att det var en pojke, bara lite chockad, för jag trodde verkligen vi skulle få en tjej.

Nu när vi har honom här, ja vad ska jag säga. Han är den största gåvan vi någonsin fått. Det bästa som någonsin hänt oss och helt klart det bästa vi gjort! Jag verkligen älskar att vara hans mamma, mer än något annat.

När det kommer till personer som gör abort för att det inte är ett speciellt kön och personer som spenderar hela graviditeten med att vara besviken över könet så säger jag bara: skjut dom!
Nej men skämt åsido. Ett barn är den största gåva vi kan få, varför spendera en enda sekund till att inte vilja ha det barnet pga könet!?

I många länder är det istället inget värt att få en flicka, medans en pojke är guld värd. Det var en del utländska som frågade mig under graviditeten vad jag väntade och varenda gång jag sa att jag vänta en pojke så blev de överförtjusta. Som om jag hade gjort ett bra jobb som skapade en pojke och inte ännu en hemsk flicka.
Jag blev lika ledsen och sur varenda gång.
Men samma sak ska självklart gälla på andra hållet.

Att man skulle bli lyckligare över ena könet eller få "behålla" en flicka mer än en pojke tycker jag är bullshit. Så länge du som förälder ser till att bygga och underhålla en fantastisk relation till ditt barn, vilket kön det än är, så kommer ni ha en underbar relation även i framtiden.

Jag hoppas det har gett dig de svaren du var ute efter :)
Kramar Sandra & Jamie


2010-07-09 ? 12:33:47

Leka ensam


Vi köpte ju ett nytt babygym och Jamie älskar det. Sen vi fick det så har jag låtit honom ligga själv och leka. Alltså jag kanske tittar på TV, diskar eller gör något annat medans han ligger själv och leker. Ibland får jag dåligt samvete osm lämnar honom själv. Men han jollrar och verkar hur glad som helst. Men jag tycker också det är nyttigt för de små att leka själv och inte bara vara fästa vid oss vuxna.

Vad tycker ni?


2010-07-09 ? 07:19:41

Sötnosen gör morgon


Jaha då var vi "pigga" och vakna :) Jamie ville gå upp nu halv 7 så då var det bara att klä på sig och gå upp. Fast det var inte så svårt idag för jag var faktiskt utvilad och möttes av världens största leende!

Jamie somnade vid halv 8 igårkväll och sov tills nu, ja förutom 3 amningsstunder, så kan knappast klaga!

Han har redan lekt lite i babygymet och nu kikar han på lite barnprogram, han gillar verkligen det :)


2010-07-08 ? 22:37:26

Vilken byrå?

Jag ska som sagt iväg till IKEA imorgon och köpa en byrå. Men kan inte bestämma mig! Den ska vara till Jamie's kläder. Jag har Hensvik skötbord och spjälsäng och vill att det ska vara snyggt tillsammans.
Så här ser det ut.

Vilken byrå tror ni blir bäst till?

BRIMNES 695:-


KOPPANG 595:-



ANNEBODA 549:-



MALM 899:-


Hjälp mig, supersvårt ju!
2010-07-08 ? 22:00:23

Hejdå vagnen!



Efter att ha kört den nya vagnen i några dagar nu så har vi bestämt oss för att behålla vår gamla. Babytravel vagnen hade mycket mindre fjädring, liggdelen var väldigt liten och instängd, sittdelen gick endast att ha framåt (så att barnet inte ser dig) och inköpskorgen var väldigt liten.

Idag testade vi att sätta på sittdelen på vår gamla vagn och jmföra, och vi provsatte även Jamie i den. När jag då såg hans stora soliga leende för att han var så stolt att sitta själv och att kunna se mig så bestämde jag mig på stört att jag minsann inte vill ha en vagn där barnet endast åker framåt, icke sa nicke!
Det kändes också lite sorgligt att sälja vår "första vagn", vagnen där Jamie låg i som nyfödd och allt.



Så nu ikväll satte jag in den nya vagnen på blocket.se igen. Så här ser den ut

Det är en jättefin vagn, men inget för oss.


Igår kväll la jag också in vår gamla spjälsäng plus tillhörande skötbord. Jag betalade själv 1000:- för det på blocket, men fick sålt det för 1500:-, inte illa va? Man får ju vara smart!

Imorgon ska jag åka med mamma till IKEA och förhoppningsvis köpa den vita MALM byrån till Jamies kläder. Den var slut sist vi var där. Tänkte åka inom babyproffsen och köpa en lekbåge till babysittern också. Dessutom ska jag till ÖoB och köpa en liten pool där jag och Jamie kan svalka oss i. Vi har ju ett stort parasoll i trädgården så kan ställa poolen under det för att få skugga till J.

Idag bokade jag också plats på babysimmet
, ska bli så himla roligt! Ska gå med ett par tjejer ifrån mammagruppen som jag brukar fika med. Det blir på torsdagar kl 13.30. Har även dragit med mig samma tjejer att följa med till mammagympa i september när det sätter igång efter sommaruppehållet.
Det ska bli jätteroligt att umgås med tjejer som har småpluttar i samma ålder som Jamie. Jag tror det är nyttig för honom att träffa andra bebisar också. Jag känner nämligen ingen annan med barn :/

Nej nu ska jag gå och ta det lite lugnt innan Jamie vaknar och vill ha tutte. Då har man inte mycket att säga till om, det är bara att släppa allt och börja strippa. Oliver önskar att det gick lika snabbt att få av mig kläderna när han skrek ;) 

Avslutar med en bild på underbart glada lillskiten när han provsatt sittdelen innan ikväll. Smälter men inte bara?
Eller är det bara jag? ;)


Jag håller ditt hjärta i mitt hjärta!
2010-07-07 ? 23:45:09

Att vara Charlie Schulmans pappa



Jag verkar vara den enda i världen som har missat Alex Sxhulmans pappablogg, men hittade den igår och spenderade några timmar igår kväll och läste. Han är ju fantastiskt rolig!
Nu gick jag in idag för att läsa, då hade han skrivit sitt sista inlägg. Han har nämligen bestämt sig för att sluta att blogga. Jaha just min tur, får väl läsa alla de gamla inläggen då :P

Ni andra som också vill läsa den, hittar den här



2010-07-07 ? 23:34:07

Dop


igår kom dopklänningen jag hade beställt på nelly.com, jättefin var den! Det börjar ju närma sig nu, så kanske borde börja planera lite närmare, vilka vi vill ha där och vilken mat vi ska äta.

Oliver mamma har bokat flyg ifrån Irland nu och hon ska stanna här i en vecka.
Olivers syster kommer med sin son som är 1 år och sin kille, dom flyger ifrån Birmingham och stannar en helg. Det ska bli roligt och se dom och särskilt roligt för dom att se Jamie, de har inte sett honom sen han var 2 veckor gammal. Så är det ju tyvärr när man bor i olika länder.
Vi funderar på att flyga till Irland i november och fira jul med dom då. Pratade med Olivers syster och hon skulle också kunna komma då. Jag kollade flyg, hittade för drygt 2000kr för Jamie, mig och Oliver. Sen bor vi ju gratis hos hans mamma. Jag har alltid velat åka till Irland men aldrig varit, så det ska bli riktigt roligt! :)




Här var Jamie bara 1½ vecka gammal, lilla plutten!
2010-07-07 ? 19:07:50

Ledsen liten kille


Usch vilken natt och morgon. Jag la Jamie vid 19-tiden och han sov till kvart i 8. Sen dess har han somnat, vaknat, ätit, somnat, vaknat, ätit och ätit. Han sov kanske 10 min här, 40 min där. Jag har hela tiden trott att det var värmen eller ett utvecklingssprång för han har hållt på så här i snart en vecka. Han sover knappt på dagarna heller (om jag inte ät ute då sover han) och han har haft usel aptit.
Han hade inte bajsat på 5 dagar dock, men har inte verkat som om han hade ont. Men idag så skrek och skrek han. Så la han naken på sängen på en handduk och gav honom magmassage. Efter bara en liten stund så bajsade han! Hallelujah! Efter det så lyckades jag få honom att äta sen sov han i nästan 3 timmar i sträck! Han har säkert haft onti magen och inte heller kunnat sova stackaren!

Sen dess har jag haft världens gladaste bebis igen! Vi har lekt och han har käkat och sovit, hur bra som helst!
Jag är inte van vid att Jamie har sånt humör som han har haft eller att han sover så dåligt, så det har verkligen slitit på mig! Denna veckan har jag varit som en zombie, är så otroligt trött och på riktigt dåligt humör!
Men nu hoppas jag att det vänder och att allt som har varit med Jamie går att förklaras vid magontet, jag hoppas verkligen. För får jag inte sova fler nätter vet jag inte vad jag gör.

Fick tillbaka utvecklingsrespons på senaste skrivupggiften i svenskan och betyget på slutprovet, VG på båda två! Är helt otroligt, jag fattar inte att jag har gjort det! Så trött som jag har varit med en liten kille och samtidigt hålla på att plugga! Jag kommer inte göra om det kan jag säga, men så skönt att ha det avklarat och att det faktiskt har gått riktigt bra, VG kan jag knappast klaga på.

Nu började Religion A i måndags också, men den kursen är lugnare och bara på 50 poäng. Efter det tänker jag inte plugga mer, no way!
Hade dock tänkt började jobba 1 dag i veckan i september eller något. Mest för att kunna spara föräldraledighetsdagarna lite längre. Kan säkert vara skönt att komma ut och träffa lite vuxna också. Sen tror jag det är nyttigt för Jamie och Oliver att ha lite "alone-time", det har dom inte alls nu! Förutom om jag ligger och sover och dom är ute i vardagsrummet, men det är inte riktigt samma sak.

Idag är det dessutom 16 dagar tills jag och Jamie packar våra väskor för att spendera helgen i Göterborg hos Jule med familj, ska bli superskoj, hoppas det blir bra väder! :D

Nu har Jamie nyss ätit och jag har lagt honom i sin säng för att sova, duktig kille! :D
2010-07-06 ? 00:35:00

Dagen som varit


Idag Oliver upp Jamie kl 6 när han ville upp, konstigt nog ville inte jag gå upp då. Han kom tillbaka in i rummet med honom 8:40, då sov han, så la honom i sin säng. Han vaknade igen strax efter 9, då ammade jag och sen gjorde vi morgon.

Vi hade en lugn förmiddag, sen stack jag iväg till mamma och lämnade Jamie där eftersom jag skulle och träna.
Ska träna imorgon igen på kvällen, men på förmiddagen ska jag och Jamie på mammafika, supertrevligt.
Usch är riktigt trött idag också, värmen tär verkligen på mig, på Jamie också för den delen!

Funderar på att skaffa en liten babypool, vi har ju ett stort parasoll, så sätter man den under där så kan jag och Jamie plaska nu när det är så varmt :)


2010-07-04 ? 22:48:56

Nya vagnen


Så nu har vi hämtat den nya vagnen, den känns lite ovan, men det tar väl ett tag innan man vänjer sig. Vi kommer behålla vår "gamla" ett tag tills vi är 100% att vi verkligen gillar denna.
Men jag tycker den är mycket finare än vår gamla.


2010-07-04 ? 19:38:38

Vilken av dessa?


Har kikat runt lite efter en skötväska. Men vill inte betala 600kr, som de flesta verkar kosta. Hittade en jättefin på stadium.se för endast 99:-, verkligen ett kap!
Kan bara inte bestämma mig för vilken jag vill ha. Vagnen är helsvart, vilken av dessa tycker ni blir snyggast?

 


Rent praktiskt sätt så kanske den svarta hade varit bäst för den blir inte så skitig (eller smutsen syns iaf inte haha). Men Den vita är roligare tycker jag, och för 99kr kan man ju faktiskt ersätta den när den blir för skitig.
Hjälv, vad tycker ni?
2010-07-04 ? 17:46:07

Ny skötväska!


Har köpt ny vagn idag, så behöver en ny skötväska.
Är det någon som vet någon bra sida på nätet med färgglada skötväskor?

2010-07-04 ? 00:41:10

Video


Här kommer videon som jag lovade där Jamie försöker krypa. Han kommer ca 10cm framåt och snurrar runt lite
Haha det är inte lätt när man är liten!

 

Här är en till video där Jamie nyss har vänt sig från rygg till sida, i videon vänder han sig från sidan till magen, men blir sen skitförbannad för att han inte kan vända sig tillbaka :P

 

 

Älskar dig mer än du vet!

 

2010-07-04 ? 00:29:04

Grillkväll


Ikväll har Malin, Sandra och Tomas varit här. Sandra och Tomas har varit i Tunisien i 2 veckor så har inte träffat dom på länge. De hade en jäääättefin plånbok med sig tillbaka till mig, tack!



Killarna grillade, eller ja försökte! Oliver la på ALLDELES för mycket kol och Tomas hällde på ALLDELES för mycket tändvätska, det resulterade i väldigt svart kött, men det blev hur gott som helst ändå ;)





Jamie har varit på sitt bästa uppförande hela kvällen. Han har ätit, sovit och lekt med tjejerna, precis som en bebis gör! :)
Efter maten gick vi in och satte oss då det började bli lite kyligt ute. Vi förberedde efterrätt som bestod av jordgubbar och melon, jättemumsigt.

Jag ammade Jamie och sen gick Oliver runt med honom i armarna och Jamie somnade. Vi tänkte prova på att lägga honom själv i sin säng medans vi satt ute och snackade i storarummet (har aldrig fungerat förrut, utan att han vaknat snabbt igen). Så vi gick in i sovrummet, la honom i sin säng. Jag la mig bredvid i vår ifall att han skulle vakna så att jag kunde ge honom nappen. Men han fortsatte att sova så sött och sover fortfarande, han är så jädra duktig!

Usch sitter och har ont i magen nu, vid äggstockarna :( Hoppas innerligt att det inte mensen som är på ingående, hade gärna varit utan den ett tag till!

Älskar sitt nya babygym!
2010-07-02 ? 22:37:36

Sleeping beauty


Oh my god!

Jag har alltid, eller ja iaf i 9 veckor behövt amma Jamie till sömns, särskilt på natten. Men ikväll så ammade jag honom i soffan eftersom jag ska fortsätta att plugga. Sen gick jag in i sovrummet och la honom i sin säng, pappa Oliver låg i vår säng. Oliver klappade honom lite på huvudet och så somnade han!
Helt otroligt, är nästan i chock! Hoppas det inte bara är en engångsförteelse!

2010-07-02 ? 22:16:37

Skön dag


Jamie har verkligen varit en fröjd att ha och göra med idag. Han har varit så glad hela dagen. Jag har suttit och gjort prov i 6 timmar, men han har lekt på så fint med sin pappa, och när han väl började bli lite kinkig för att han var trött, då tog Oliver ut honom på promenad och så sov han ett tag. Sen vaknade han som en solstråle igen.

Jag fick lite dåligt samvete efter provet för att jag knappt ägnat någon tid med honom idag. Så jag tog och gav Jamie ett bad och sen fick han smörjas in med miniderm för han börjar bli lite torr. Jag har slutat bada honom varannan dag och gör det nu var 4-5e dag istället. Har olja i vattnet och sen smörjer jag med miniderm om jag ser att han börjar bli lite torr.
Efter badet så lekte vi i nästan en timme, hade superskoj! :) Han började bli lite nannig såg jag på honom så la honom i vagnen med en napp i munnen och en snuttefilt i famnen, körde fram och tillbaka några gånger tills han började somna och sen så lämnade jag honom att somna ordentligt själv.
Jag gick och satte igång en maskin tvätt och när jag kom ut sov han - voila! Körde in honom i vårt sovrum och stängde dörren. Så vi fick äta mat i lugn och ro för en gångs skulle.

Provet idag kändes bra, jag hoppas på ett VG med vi får se. Nu måste jag göra klart resten av analyserna jag har kvar, det kommer att ta tid! :(

Här kommer några bilder från idag också...



Han har på sig den nya bodyn ifrån London Baby och sina nya knäskydd som ska hjälpa till när dom försöker krypa. Har en video där han försöker krypa från innan idag, får se om jag orkar lägga up den sen.

Ha en bra kväll gott folk!
2010-07-02 ? 10:15:43

Prov


Efter att inte ha sovit mycket nu i flera nätter för att Jamie sovit så dåligt, så bestämde jag mig för att ge honom lite ersättning tillsammans med amning innan vi la oss. Jag ammade ifrån ena bröstet (hade nog inte så mycket mjölk för hade pumpat ur för bara en halvtimme sen) Sen gav jag honom ersättning. Jag gav honom lite och pausade, men han ville ha lite till så det fick han, sammanlagt blev det väl en 75ml, så inte så mycket. Sen låg vi och gosade tills han somnade, i sin säng :)
1½ timme senare vaknade jag av att han kräkte, så det var bara att ta bort täcke och kudde och lägga honom på en handduk istället. Oliver gick runt med honom ett tag för att se om det kom mer, efter en stund slutade han att kräka. Då la vi ner honom i sängen igen, på sidan. Jag klappade honom på huvudet i några minuter sen somnade han igen. Men hela proceduren upprepades en timme senare.

Jag vet inte om han blivit allergisk mot ersättningen, han har ju ätit den utan problem innan. Men nu de senaste 2ggr så har han kräkt. Det är tur att han helammmas så jag slipper att hålla på och prova olika sorter.

Nu snart ska jag starta mitt slutprov i Svenska B, har 6 timmar från det att jag startar det, så det är en heldag idag. Hoppas det går bra, för efter det måste jag göra en hel skrivuppgift som också måste lämnas in senast idag.
Sen är denna jä*la kursen slut. Efter det har jag bara en 5-veckors kurs i Religion A, sen ska jag bara njuta av vara mammaledig. Jag hade tänkt att plugga till undersköterska också, men jag hoppar det, jag orkar inte. 
Vill kunna njuta av att bara vara mamma också :)

2010-07-01 ? 23:52:12

Dop



Beställde dopklänning till Jamie idag.
Visst var den fin?

Dopklänning SEK 499, Jocko - NELLY.COM

 

Sen beställde jag 2 böcker ifrån adlibris också, en om sömn och den andra om olika utvecklingsfaser under det första året. Ska bli spännande.



Nej nu får jag fortsätta att plugga, jag distraheras så lätt!
2010-07-01 ? 21:15:58

Nya rummet, igen :P


Igår var Oliver och hämtade ett skötbord i samma serie som den nya spjälsängen. Vi köpte den på blocket för 400kr, nypris var 1000kr, inte illa det inte.
Så idag har jag pysslat lite med det, satt ihop det och fixade iordning.
Så här blev resultatet:




I de svarta korgarna på väggen har jag lagt blöjorna, tyckte jag var ganska smart :P

 

2010-07-01 ? 16:57:11

Jamie -3 månader!


jag satt och knåpade ihop en lista om Jamie igårkväll nu lagom tills han är 3 månader. Kan vara roligt att spara och se hur han utvecklades :)

* Har stl 62, men kan ha en del i stl 68
* Är superstadig i nacken
* Älskar att stå upp, i mitt knä, i babygymmet, i soffan, ja var som helst!
* Dregglar massor och har 2 tänder på G
* Ler och flörtar med alla
* Pratar och jollrar mycket
* Kan rulla från rygg till mage
* Helammas
* Har stl 2 i pampers blöjor
* Hans favoritleksak är babygymmet och mobilen ovanför hans säng
* Tycker inte om att få blöjan bytt (om han inte nyss ätit och är nöjd)
* Pratar mer med killar än med tjejer
* Gråter bara när han är trött, hungrig eller om han inte får nog med uppmärksamhet
* Har napp men är inte särskilt fäst vid den. Han spottar oftast ut den efter en liten stund
* Äter och snuttar på sina händer, våra händer och min tröja
* Älskar att ligga och titta på tavlorna som hänger ovanför vår soffa
* Har aldrig haft blöjeksem
* Har aldrig varit sjuk
* Vaknar 2ggr per natt, äter och somnar sen om igen
* Är väldigt envis och vill ha saker på sitt sätt (undrar vem han fått det ifrån tihi)
* Har blåa ögon och blont hår
* Tycker fortfarande inte om att ligga på mage längre stunder
* Försöker krypa, men blir skitsur när han inser att det inte går för att han inte fattar att man måste arbeta med    armarna också.
* Om vi håller honom i händerna när han ligger så drar han sig upp tills han sitter upp
* Brukar aldrig slå fel att han blir kinkik när vi ska äta, så vi får oftast äta i omgångar.
* Tycker inte om att ligga i vagnen när han är vaken
* Älskar att bada
* Är 50% svensk och 50% irländsk
* Tycker om när vi sjunger för honom
* Hans mellannamn är Killian (irländskt)
* Äter 10-15ggr per dygn
* Har blivit passad av sin mormor 4ggr
* Försöker skratta men låter bara som Långben
* Hans fisar STINKER!
* När han är sur så är jag den enda som kan få honom att le
* Tycker om barnprogram, särskilt Bamse
* Har små taniga fötter

Och det bästa av allt, han är vår son och vi älskar honom !

Jamie ca 4 timmar gammal



Jamie 12½ vecka

Det känns som om du alltid varit här, vad hade livet för mening innan du kom till oss?
Vi älskar dig så innerligt och ser fram emot att få se dig växa upp!
<3
2010-07-01 ? 11:21:14

Vaccinering


Nu ska vi iväg till BVC och vaccinera Jamie.
Idag blir han dessutom 3 hela månader! :)