2011-01-30 ? 22:42:37

Babydisco



Idag har det varit lugnt, som nästan alla våra helger blir. Vi flänger runt en massa i veckorna, så när alla är hemma tillsammans på helgerna är det så skönt att bara ta det lugnt.

Denna söndagen började som sagt med en sovmorgon (allt är ju relativt eller hur?) Efter Jamies förmiddagsvila satte jag på en massa musik och så dansade och sjöng vi. Ja, mest jag om jag ska vara ärlig, Jamie tittade på mig som om jag var dum i huvudet. Men det var skoj i vilket fall som!
Framåt eftermiddagen gick Oliver och Jamie på en promenad så jag fick städat, för imorgon kommer mina tjejer hit och fikar, underbart! De har inte varit här på länge, så mycket roligare för Jamie att vara hemma och kunna leka istället för att sitta i en barnstol på ett fik!

Jag tänkte baka något till fikan, får se vad jag hittar på!

Jag skulle egentligen på babysång på eftermiddagen, men tydligen är det nästan bara gudstjänst imorgon och Jamie sitter verkligen inte stilla längre, så vi hoppar det!

Stora killen

2011-01-30 ? 15:54:15

Liten blir stor, snabbt!



Funderar skarpt på att återinföra liggdelen, vad tycks?










Det har hänt en del på 9½ månad, tänk att på tisdag blir han 10 månader!
2011-01-30 ? 07:56:38

Helgen som varit


I fredags var som sagt min bror här på besök. Mycket trevligt var det och efter lite tjat blev det kinamat till middag, mums mums!




Igår jobbade jag nästan hela dagen, 13-21.15. Innan jobb stack lilla familjen ner på en loppis för att se hur bra den var för att vi eventuellt ska sälja lite saker. Men det var inge bra alls, så det för bli att vänta tills bakluckeloppisen sätter igång igen. Sen var jag inte hemma förrän runt 22 igårkväll. Vi satte på en film, Unstoppable, och sen blev det sängen kl 00.

Jamie har dessutom bättrat sig enormt med sömnen, de senaste 3 av 4 nätterna har han sovit till 07.20! Som ni vet är det en stor förbättring! Däremot vaknar han fortfarande en del under natten, men det kan man stå ut med om han sover så länge! Men förhoppningsvis kommer det också att lugna ner sig snart!



2011-01-28 ? 14:32:29

Mini bloppis


Jag tänkte kolla med er läsare om någon av er är intresserad utan av så kallad "Gro Bag" (sovpåse) innan jag lägger ut den på Tradera. Vi köpte den i England på Mothercare för 600:- och den har aldrig blivit använd endast tvättad en gång. Den är ljusblå och jättemjuk och skön. Storleken är 6-18 månader och för barn upp til 90cm.
Den har dragkedja hela vägen ner så den är superlätt att ta på.
Här på babylooba kan ni läsa om sovpåsar






























Vi hade tänkt oss 300:- för den. Mejla mig på [email protected]
2011-01-28 ? 14:21:23

Finbesök från Norge


Igår natt somnade jag inte förrän strax efter 2-tiden. Hatar när jag kommer in i såna här perioder, inget fungerar!
Jamie sov iaf hela natten, superskönt! MEN, han vaknade halv 6 som vanligt, fast jag och Oliver kämpade och kämpade och 06.40 somnade han om igen. Vi gick upp, la honom ner och repeterade. Sen sov han ända till 08.20 så jag hoppas att det iaf går att få honom att somna om numera, vilket aldrig har fungerat innan.

Idag kommer min bror och hälsar på. Vi har inte sett honom sen julafton eftersom han bor i Norge.

2011-01-28 ? 00:36:49

Usch ...

Usch vad jag är trött på att inte kunna sova. Jag har problem med det från och till. Kan vrida och vända på mig i timmar. Har redan legat här i över 1 timme utan nån tur. Ber snart Oliver knocka mig! :-S

2011-01-27 ? 22:23:47

Sömn


Idag har det tydligen inte blivit nån uppdatering.
Efter inlägget imorse stack jag och Jamie och mötte upp med två andra mammor+barn och promenerade bort till öppna förskolan. Det var superskoj, större än den öppna förskolan vi har här hemmavid men mindre än den andra med babysången jag brukar gå till.

Först så lekte barnen och sen blev det fika. Efter det var det en sångstund, men Jamie vill inte sitta still längre utan han bara kryper omkring och tittar på alla haha. Det märks att man får hitta nya aktiviteter snart :P

Eftersom Jamie vaknade så sent idag blev det helt konstigt med rutinerna. Eftersom öppna förskolan varade till tolv så sov han inte förrän det var slut, men det tog inte många minuter innan ögonlocken var för tunga.
Fast eftersom han brukar äta lunch vid 12 så missade han det, så när vi kom hem ca kvart över 12 så bestämde vi oss för att ta upp honom ur vagnen och därmed väcka honom. Vi tog av honom kläderna och gav en flaska välling. Vi hoppades på att han skulle somna om sen, och det gjorde han också men det tog lite tid. Tror han somnade runt 13-13.30

Jag och Oliver var lite sega så vi bestämde oss för att vila en stund samtidigt som Jamie. J vaknade 1½ timme senare tydligen, jag hade inte hört det så O tog upp honom. När jag sen vaknade strax innan 18 (!!!) var jag ännu värre. Jag sover aldrig så mitt på dagen för jag blir helt koko i huvudet av det. Det tog ett tag innan jag vaknade till liv, men Jamies underbara leende när jag kom upp hjälpte till :)
Tydligen behövde jag sova efter de här vakna nätterna och tidiga morgnarna.

Ikväll var det inga problem att ge Jamie mat, han åt 2dl gröt och en frukt vid 18.45 och sen åt han ca 100ml välling precis innan vi la honom 19.30. Han har inte vaknat något än och vi hoppas på att det blir en sovmorgon imorgon istället och att det inte var en engångsgrej!

Men man vet aldrig så därför ska vi gå och lägga oss nu, för vaknar han halv 6 och vi knappt sovit så är det inge roligt!!

Hoppas ni haft en bra torsdag!
2011-01-27 ? 08:37:49

Oh my god!!


Jag vill inte säga för mycket, men inte bara sov Jamie hela natten (förutom ett nappinstopp precis när jag la mig) han vaknade dessutom inte förrän 07.17!!

Jag och Oliver känner och trevligt utvilade idag och nu ska jag och Jamie springa iväg till en ny öppen förskola.
Här är superjättekallt, har ni också fått det kallt igen?

2011-01-26 ? 23:20:11

Städa undan


Idag fick jag städat en hel del, har även rensat igenom Jamies kläder och sitter nu och slänger ut en hel hög på Tradera. Vi måste börja rensa här hemma, det känns som här är så mycket prylar överallt och jag känner mig kvävd av alla sakerna. Vi ska antagligen åka till en loppis nästa helg och försöka bli av med så mycket som möjligt.

Ska vi då flytta vill jag bara ta med mig det absolut nödvändigaste!
2011-01-26 ? 13:33:27

Earcandy




 

 

2011-01-26 ? 13:29:01

Fan då



Fan då, fick ett mail om att en av personerna som tittade på lägenheten i måndags hade tackat ja och lägenheten är därmed uthyrd. Det var väl inte menat helt enkelt.
Men fick nyss reda på att en av mammorna på Öppna förskolan ska flytta ifrån sin lägenhet i huset bredvid, så jag hoppas på att det är en 3a och att den inte är uthyrd ännu, då kanske man har en chans på den :)
Vad som hade varit bra då är att det förhoppningsvis inte är inflyttning förrän den 1/5, vilket betyder att vi inte blir för sena uppsägning och då inte förlorar vår deposition på 6180:-, det kan vara ganska trevligt att ha i samband med flytt ;)

Idag har jag rensat bland Jamies urvuxna kläder, vi har säkert 5 pampers lådor fyllda med kläder! Jag har delat in det i saker som jag ska sälja och saker vi vill behålla. Under tiden fick Jamie lunch av pappa och sen han in och la honom. Vi sa god natt och lämnade honom och hör hur han flyger runt och leker i sängen. Men som vanligt blev det tyst efter ett tag, så vi gick in och tittade till honom. Då fann vi honom sovandes så här:


2011-01-26 ? 09:54:11

No show



Det blev ingen visning idag då kvinnan är sjuk, förhoppningsvis skulle hon vara bättre imorgon så hon kan ta emot oss.

Jag har sovit en timme men blev väckt av de jä*la byggarna i lägenheten ovanför som hamrade rätt igenom taket precis ovanför vårt sovrum (det kändes så iaf). Så jag funderar på att försöka sova en timme till, det blev ju bara 2,5timme inatt, så jag är ganska sliten.

Vad ska ni hitta på för roligt idag?
2011-01-26 ? 07:26:43

Lägenhetsvisning


Igår fick jag alltså mejl om att vi skulle ringa personen som bor i lägenheten för tillfället för att få en visning. Jag slängde mig på luren för att skicka ett sms till henne så vi kan bestämma en tid, eftersom klockan var efter 21 ville jag inte ringa.
Men tror ni min eller Olivers telefon fungerar? Nej! Det var något konstigt med 3's nät hela kvällen och natten. Vi provade t.o.m att gå runt huset här hemma men inte hjälpte det!

Det är nämligen så att det här hyresbolaget ger lägenheten till den som först hör av sig efter att ha tittat på lägenheten och blir godkänd av dom, så det är först till kvarn. Jag vill därför vara snabb att ta kontakt med kvinnan så att vi, om vi känner att det är för oss, kan meddela att vi vill ha lägenheten.
Jag har en liten fördel eftersom jag har bott inom det bolaget innan och har ett fläckfritt förflutet där, så hoppas att det väger in.

Så nu får ni hålla tummarna att vi kan få titta på lägenheten idag och att den gillas :D

2011-01-26 ? 05:55:12

Morgon



Usch vad trött jag är. Jamie har väl sovit okej, och med det menar jag att han endast vaknat upp ca 3-4ggr från det vi la oss kvart över 12 tills jag vaknade halv 5 i morse. Jag mår inte så bra idag, har ont i magen och huvudet så när min mobil protesterade högt kl 04.30 att batteriet var slut så kunde jag inte somna om.

Jag tror inte jag somnade förrän framåt kl 2 inatt heller så har med andra ord inte fått sova sådär fantastiskt mycket. Jag har problem periodvis med att kunna somna. Jag ligger och vrider och vänder mig, upp och öppna ett fönster, vrida sig lite till och ja så kan jag hålla på i ett par timmar även så igårkväll.

Men nu har lillen vaknat och det är min tur att ta morgonen, så då är det bara att stiga upp. Strax efter 8 går vi och lägger oss igen, får man längta dit?

2011-01-25 ? 22:35:47

Clothes

De hade galen rea på Cubus, alla dessa plagg kostade 49:-/st (stl 80 & 86)



Mormor shoppade loss till lillen allt ifrån H&M (stl 80 & 86)



De två t-shirtsen är ifrån Lindex 20:-/st Tröjan ifrån H&M 69.50:- (stl 80)



En söt Nalle från mormor och en tygbok från mig 49:-/st från IKEA




2011-01-25 ? 22:15:32

Barnfritt


Tack för alla råd och tankar angående föregående inlägg. Jag tror ärligt talat inte vi kan göra något speciellt, jag tror det är något övergående. Men det är svårt att ha det i åtanke när man är så himla trött och tålamodet tryter.

Idag tog jag ledigt från att vara Mamma ett par timmar och stack iväg och shoppade med min mamma. Det var väldigt mysigt. Vi fikade, shoppade, skrattade och det var välbehövt. Dock kom jag hem med en sak till mig, en tunika medans Jamie hade kläder för ca 800kr i påsarna haha, behöver jag säga mer?

Jag tänkte ta lite foto på sakerna så ni får se.


En annan sak är att vi funderar på att flytta. Just nu bor vi i en 2,5 rum och kök på markplan och trädgård. Den är dock väldigt liten, endast 67 kvm och Jamies rum (som vi fortfarande inte fått tummarna ur att fixa) är väldigt litet.

Jag sökte en annan lägenhet inte så långt härifrån mest på skoj, men idag fick jag mejl om att vi får komma och titta på den. Det som är negativt med den är att den är på 3e våningen utan hiss och att man får tvätta i tvättstuga på "gården".  Men vi har suttit och diskuterat och tror att det positiva överväger.
Den lägenheten vi ska titta på är en stor 3a på 79kvm, vilket betyder att Jamie får ett stort och rejält rum. Där kommer att läggas nytt laminatgolv i hela lägenheten plus att man får nya köksluckor och ny spis & ugn. Där lär även finnas garderober i lägenheten, vilket vi saknar nu eftersom här inte finns en enda.

Nu när Jamie snart kommer att gå också så känns det inte som att det gör så himla mycket att det är 3e våningen, för då kommer det att vara mycket lättare. Ska se om där finns barnvagnrum, men tror faktiskt inte det. Hyran blir densamma som vi har nu så det är en bra deal, men tanke på att den är så pass mycket större.

Aja, vi ska iaf titta på den och så får vi se hur det blir sen. Inflyttning är redan den 1/4 (Jamies födelsedag) isåfall.

2011-01-24 ? 20:50:09

Jamie sover inte!


Jag förstår mig inte på Jamie, förstår inte vad problemet är. I nästan en månad nu har han krånglat som tusan med både mat och sömn. Vi följer dock våra rutiner och har hållt fast vid dem, har inte heller börjat ge honom mat under natten. Vi har även tagit bort en vilostund under dagen så att han bara sover 2 gånger under dagen nu.

Jag vet inte vad vi gör fel, vad vi kan göra åt det eller OM vi kan göra något. Vi är så trötta både jag och Oliver.

Jag tänkte att jag skriver upp alla hans rutiner här så kan ni komma med åsikter och tips, alla råd tas tacksamt emot!


05.30 - Vaknar
06.00 - Frukost (2dl gröt)
08.20 - Somnar och vaknar igen ca 09.45
09.50 - Mellanmål (en macka med leverpastej, en frukt eller liknande)
12.00 - Lunch (1 hel stor burk mat + frukt)
13.30 - Somnar och vaknar igen ca 14.45
14.50 - Mellanmål (någon av sakerna vid föregående mellanmål)
16.00 - Middag (1 hel stor burk mat + frukt)
19.00 - Kvällsmat (2dl gröt + frukt)

Efter kvällsmaten går vi in i sovrummet och släcker ner allt utom en liten lampa. Vi tar det lugnt och myser och bytar om till pyjamas. Vi ligger och kelar i sängen och en del kvällar läser vi några böcker. Sen släcker jag lampan vid kvart i 8 och så ligger vi och kramas en liten stund innan jag lägger ner honom i hans säng och säger god natt, sen somnar han själv lagom till kl 20.


Så här har det sett ut ett bra tag nu och det har fungerat super. Men det började med att han inte ville somna själv längre, varken på dagen eller på kvällen. Så jag har fått börja ligga med honom i vår säng tills han somnat och sen lägga över honom i sin säng. Jag vill ju verkligen inte förstöra att han ska kunna somna själv, men det är det enda som fungerat. Nu har han dock kunnat somna själv igen de senaste två nätterna, ta i trä!

Sen i samma takt som att det problemet artade sig började han vakna fleeera gånger per natt. Innan hade han sovit hela nätterna eller vaknat upp 1-2ggr, vilket är helt okej. Nu kan han vakna 5-6ggr om vi har tur eller flera gånger i timmen hela natten lång, men han vaknar fortfarande halv 6 och vill gå upp, så inte så konstigt att vi är trötta!

Nu de senaste 3 dagarna har han även krånglat som tusan med maten, har knappt fått i han något. Det har vi typ aldrig haft problem med, inte ens välling har fungerat och det har han alltid annars druckit när han haft tänder på G.


Min första tanke var att det var hans tänder som spökade, så jag började ge alvedon på kvällen innan han la sig. Men jag märkte ingen skillnad så nu ger jag bara det om han verkar ha ont.

Sen började vi ge honom så mycket mat som möjligt innan han la sig, vi gav mat tills han slutade äta helt enkelt, inte heller det hjälpte

Han har även varit lite täppt i näsan framåt kvällen, så gav honom nezeril innan läggdags varje kväll, ingen märkvärd skillnad där heller.

Jag renbäddade, om det var något som irriterade honom där.
Jag dammsög ordentligt alla lister runt sängen, under sängen och under madrass på sängen.
Jag ser till att vi är ute varje dag så han får frisk luft (i stort sätt varje dag iaf)
Vi har tid att varva ner på kvällen innan han lägger sig
Han sover mindre på dagen

Jag kan inte tänka ut något annat vi kan prova. Att gå upp 05.30 är aldrig roligt, men det är ännu mindre roligt när man knappt sover något under natten.


Så gott folk, here you have it.
Några tankar?

2011-01-24 ? 15:02:52

Buzzador



Men åh vad skoj, jag blev uttagen att buzza krämen Bepanthen, nu kommer Jamie's rumpa bli glad!

Vill ni också ha chansen att prova på olika produkter helt gratis, anmäl er här

2011-01-24 ? 06:56:12

breakkie


Nu står frukost på agendan, för Jamie iaf. Har redan varit vaken i 1 timme och det är efter en natt med uppvakning minst en gång i timmen hela natten, förstår inte vad felet är, varför han inte sover.
Får bli en längre uppdatering senare, ser i kors just nu.

2011-01-23 ? 13:03:15

Knäppunge



Häromkvällen busade Jamie och Oliver hela kvällen. Ollie körde omkring med Jamie i gåvagnen och de hade superskoj!



När det sen var dags att byta blöja och få på sig pyjamas var Jamie fortfarande uppe i varv. Så när hans kläder togs av for han iväg som ett skott och lekte nakenfis!



Men till slut fick vi fatt i honom och fick sätta på honom pyjamas innan hans snorre förfrös ;)


2011-01-23 ? 12:59:30

Restaurang


Jag och Oliver hade en jättemysig kväll igår. Mamma hämtade upp Jamie vid 4 och vi hade bokat bord till klockan 19. Maten var oerhört god och vi var fruktansvärt mätta när vi va färdiga. Efter restaurangen gick vi och tog varsin öl och promenerade sen uppåt mina föräldrar för att ta bussen hem, men vi mötte min mamma som var ute med hundarna och följde med hem där ett tag istället. Det blev ett par groggar och vi missade bussen hem två gånger haha.

Vi var nog inte hemma förrän strax efter 12 och somnade inte förrän närmre två. Så idag var det extra skönt med en sovmorgon, sov till 10.40! Ringde mamma direkt och allt hade gått super med Jamie, han hade sovit hela natten och vaknade inte förrän kl 6.

Idag är det min födelsedag, 24 år blir jag. Mamma och pappa kommer förbi på fika sen när de lämnar av Jamie, annars blir det bara familjemys idag.
2011-01-21 ? 18:50:53

Fredagsmys


Vi kom precis innanför dörren efter en sen promenad. Vi har inte orkat oss ut innan idag så vi stack inte ut förrän kl 17, men det gick bra det också. Det var ganska mörkt och väldigt kallt, väldigt uppfriskande.
Så det blev strax över en timmes promenad iaf.

Det var vi nästan tvungna att göra eftersom vi ska synda ikväll och ha massa fredagsmys. Vi köpte lösgodis och ska glo på film. Men bara idag, sen är det tillbaka utan godis igen!

Vad ska ni göra ikväll?
2011-01-21 ? 13:17:55

Campadre


Campadre har många bra erbjudande just nu. De som fick upp mina ögon var åkpåsar ifrån LiliKim som kostar 699:- i butik, men genom Campadre kan du beställa dom för endast 350:-, vilket kap! Åkpåsar är ju så himla dyra, så jag tänker beställa en att ha nästa vinter, man får passa på!

Ni kan också gå med i campadre här och få del av alla deras superbra erbjudande!
Det är helt gratis att vara med och de får in nya erbjudande hela tiden, inte bara barnsaker utan kläder, porsling, smycken, ja allt du kan tänka dig.


Bild lånad ifrån campadre.se


2011-01-20 ? 21:51:58

Jamie up close








spexande

2011-01-20 ? 21:39:42

Solen tittade fram


Idag har vi varit och hälsat på Charlotte och lilla Olivia i deras nyinköpta hus. Det var superfint och vi hade ne mysig lekstund och fika. Det var dessutom helt underbart väder i förrmiddags, innan det blev kallt igen. Det var riktigt soligt och nästan lite varmt!



Det är så härligt att bo på kusten




Jag med Olivia (17 månader) och Jamie


Efter besöket så mötte jag upp med Oliver i stan som skulle hämta upp Jamie så jag kunde sticka och träna. Det blev 2 timmar på gymmet idag, riktigt skönt.
Nu har jag precis tagit ett varmt bad och ska gå och lägga mig.

Imorgon ska jag hem till Maria och hennes lilla Ella en snabbis, inte sett dom på evigheter. Sen ska mamma passa Jamie ett par timmar så att jag kan sticka och träna.

På lördag ska jag och Oliver gå ut och hitta på något, kanske restaurang, för att fira min födelsedag som är på söndag. Så Jamie ska sova över hos mormor och morfar från lördag till söndag och därmed får vi en lång sovmorgon också, ska bli superskönt!



2011-01-19 ? 23:46:03

Bloggdesign



Jag har suttit hela kvällen och pysslat med en ny design till bloggen. Jag laddade ner en gratis design ifrån Tescho som har jättefina designer helt gratis.

Men jag ville ändra lite med färger och fixa en personlig header, eftersom jag är URUSEL på detta fick jag hjälp av underbara Ida, TACK än en gång! Hon fixar dessutom en helt personlig bloggdesign till er för endast 250:-, du får bestämma allt själv och få den precis som du vill, absolut värt pengarna enligt mig! Så om ni vill ha en uppfräschning vet ni vem ni ska kontakta.

Jag är inte helt klar med den än, men lyckades fixa några saker på egen hand medans Ida fixade den fina headerna och berättade var i de olika mallarna jag skulle lägga nya koder. Jag är inte riktigt nöjd med färgen än, men är ju supersvårt att välja en färg, jag älskar ju blått och grönt så får kolla vidare på det imorgon. Nu är jag så trött så jag orkar verkligen inte mer.

Vad tycker ni för övrigt om designen?


Imorgon ska jag och Jamie till Laröd för att hälsa på Charlotte och Olivia som äntligen flyttat in i sitt nya hus. Har inte sett dom på ett bra tag så ska bli så roligt och se hur det är med dom.



Men nu blir det läggdags, vilken tur att det är min tur att ha sovmorgon imorgon bitti ;)
Sov gott sötnosar!



2011-01-19 ? 15:56:13

ÖF


Idag var vi på Öppna Förskolan, dock i en annan grupp för lite större barn. Det var väl helt okej, men inte alls samma atmosfär som i den vi brukar gå i. Det är lite trist, får se om vi försöker gå till den lilla gruppen då och då iaf, sen kanske det blir bättre när man lär känna de nya mammorna.

Jamie och Alvin hade roligt iaf, de kröp runt och lekte och "bråkade" om samma leksak som vanligt haha

 

Nu ligger Jamie och vilar medans jag tar det lugnt. Oliver är hemma idag, så blir en lugnt mys resten av dagen.

 

2011-01-19 ? 15:46:19

Shopping





Här har ni det fodrade regnstället jag köpte på Maxi för 150:-, inte illa va? Perfekt att ha på dagis om inget annat.



Jag satt även på Nelly.com häromdagen och klickade hem lite till Jamie, det får nog bli en del av hans 1-årspresent dock. Det blev två tröjor ifrån Me Too och 1 regnställ ifrån Didrikson




Allt var i storlek 80 och gick loss på 360kr, så även det var superbilligt!

2011-01-18 ? 20:23:06

Design



Förresten, jag är SUPERdålig på design till bloggar. Men jag skulle jättegärna vilja ha en ny design, gärna lite mer personlig också och med bilder på oss. Någon som vet hur f*n man gör?! :P
2011-01-18 ? 20:21:56

Minus



Jag har inte velat säga något innan eftersom jag har försökt länge men ramlat av hästen ett flertall gånger. Men jag har slutat med godis (ja, igen haha) och äter nyttigt, mindre kolhydrater och relativt kalorisnålt. Idag är 6e dagen och därför känner jag att jag kan "våga" säga något och så hoppas vi att jag slipper återfall haha.

Igår morse vägde jag mig och hade gått ner 4kg på 1 veckan, så är väldigt nöjd. Det var nere på 5kg under veckans gång, men det kom tillbaka igen trots att jag inte fuskat, aja inte hela världen.

Jag hoppas nu bara att jag kan hålla detta!


2011-01-18 ? 20:16:26

Handla


Idag skulle vi har varit på både öppna förskolan och babysim. Men mamma ringde och frågade om vi skulle med och handla och eftersom vi inte har bil så är det så skönt att få hjälp att storhandla, så det blev det istället. Fick tag på en massa. Hittade dessutom ett super-klipp på ICA maxi. Det var ett fleecefodrat regnställ, fast i tjockare material, jättefint! Det hade kostat 399:- men var på rea för 299:-, sen var det dessutom halva reapriset så fick detta setet för 150:- hur jäkla billigt är inte det? Det är i storlek 86/92, så lär passa bra till hösten innan det blir för kallt för overall, Någon har tagit batterierna ur min kamera så har inte kunnat fota, men det kommer imorgon.

Efter vi handlade hämtade jag träningsväskan och så passade mamma Jamie medans jag stack till gymmet. Körde väldigt hårt idag och höll på i 1h och 45min, så nu är jag lagom trött.

Jamie har nyss somnat och nu ska vi snart se en film innan vi går och lägger oss.



2011-01-18 ? 20:04:50

Walking man


Eftersom det har varit fullt ös här har jag inte hunnit filma Jamie under dagen. Så bjuder på en väldigt mörk video istället.

 

Nu vill han gå med gåvagnen eller sin andra gå leksak hela tiden haha, så himla sött!

 

2011-01-18 ? 14:56:55

Jamie är lämnad ...

Jamie är lämnad hos mormor, och jag är på väg till gymmet för att träna bort godissuget!

2011-01-17 ? 06:48:14

Han går!


Jag glömde ju berätta att Jamie nu också går med sin gåvagn! Han ålade jättelänge, inget annat hände på super länge. Sen helt plötsligt började han krypa ordentligt och några dagar senare började han gå med gåvagnen och sin Vtech leksak, så himla gulligt. Shit snart kommer han att gå själv ju!

Jag filmade det igårkväll men videon blev så himla mörk. Så ska försöka få det på film under dagen idag så ska ni få se. Jag är så stolt :)

2011-01-17 ? 06:01:22

Sömntuta


Det har varit kaos de senaste dagarna. Jag jobbade onsdag,torsdag, fredag och lördag och det är man inte van vid, långa dagar var det också, så var ganska trött. I samma veva bestämde sig Jamie för att börja vakna flera gånger per timme varje natt, men ändå gå upp strax innan klockan slår 5. Så både jag och Oliver har varit minst sagt slöa!
Igårkävll hade jag fått nog och provade alla trick jag bara kunde komma på för att lillmannen skulle kunna sova en hel natt igen.
Till kvällsmat fick han: 2dl gröt, 1 hel burk fruktpuré och 3 majskrokar. Han brukar äta 1½ dl gröt haha, så en hel del mer, men allt slank ner, min teori var att föda honom tills han sluta äta :P

Sen gav jag alvedon, ifall det var tänder som spökade. Jag gav honom näsdroppar eftersom han varit lite täppt i näsan. När vi sen skulle byta om till pyjamas tog jag shorts och en t-shirt ifall att det var att han var för varm under natten. Sen låg vi och mös i sängen alla tre, läste några böcker för honom. Sen låg jag med honom i vår säng tills han nästan somnat innan jag la över honom i sin säng.
Det fungerade! Den enda gången han har vaknat mellan 20-05.30 var strax innan 23 då jag gick och la mig och råkade gå in i något.
Så när Jamie började vakna till så smått imorse kände jag mig hyffsat utvilad, en stor skillnad mot de andra dagarna iaf!!

Därmed spenderades den lediga dagen igår med att bara ta det lugnt. Mamma ville låna Jamie ett tag, så vi passade på att städa undan sen satt vi bara och tog det lugnt, laddade batterierna


Idag har vi fullt upp, först ska vi iväg till öppna förskolan 9-12 sen ska vi till säsongspremiären av babysången, Jamie får inte gå där så länge till (tills han är 1år) så det är bäst att passa på. Jag funderar även på att sticka och träna sen, men vi får se hur långt den här energin räcker.

Hoppas ni haft en trevlig helg!


2011-01-12 ? 22:35:57

Dagen


Jag hade planerat på alla lägga in en massa fina bilder från mammafikan idag, men jag är helt slut så orkar inte! Det var fullt med barn, 8st, varav 2 var ett tvillingpar på 14 månader, så liiiite mer energi än alla andra barnen ;)
Det var jättemysigt iaf.

Direkt när jag stack därifrån mötte jag upp med Oliver som tog Jamie så att jag kunde sticka till jobb. Har jobbat mellan 14-21 idag och kom innanför dörren för en halvtimme sen, så är bra trött.
Nu ska jag bara läsa lite bloggar sen blir det läggdags.
Hade nämligen planerat in ett gymbesök innan jag börjar jobba kl 12 imorgon, får se om jag orkar dock, nu är jag heeelt slut

Sov gott
2011-01-12 ? 10:16:09

Mammafika



Så här ser min snygging ut idag. Allt ifrån H&M



Vi ska alldeles strax bege oss hemifrån, ska hem till en av mammorna i mammagruppen och fika. Vi blir ett helt gäng mammor och bebisar, ska bli jätteskoj!
Jag börjar dock jobba kl 14 så kan inte vara med så jättelänge, jag ska möta upp Oliver vid mitt jobb kvart i så han kan hämta Jamie.
Tänkte bara visa att jag lever och önska er en bra dag!

2011-01-11 ? 09:40:12

Vårdnadsbidraget


Igår satt jag och kollade runt på vår kommuns hemsida för att få lite mer insikt i olika förskolor, ansökan osv.
Då trillade jag över något som hette vårdnadsbidrag. Jag har hört talas om det innan men inte riktigt förstått vad det handlade om.

Tydligen så är man (iaf i vår kommun, det är olika överallt) förtjänt av 3000kr i månaden, skattefritt, från då ditt barn blir 1 år om du inte utnyttjar en kommunal barnomsorgsplats.
Man får inte under denna tiden utnyttja några andra bidrag, såsom bostadsbidrag, a-kassa, föräldrapenning osv. Att du jobbar hindrar dig inte från att få detta bidrag. Man måste dessutom ha använt minst 250 SGI-dagar av föräldraledigheten. Detta har införts för att göra övergången från föräldraledighet till jobb lite mjukare, en superbra idé tycker jag!

Jag planerar att börja jobba den 1 mars, de dagar jag jobbar kommer Oliver att vara hemma med Jamie. Så därmed ska vi inte inskola Jamie på en förskola förrän minst augusti. Men kanske t.o.m väntar tills han är 2 år. Då är detta ett jättebra tillskott i kassan. Jag mejlade Helsingborgs Kommun för att dubbelkolla att vi är kvalificerade för det och det är vi. Så from maj får vi 3000kr extra i månaden, bara sådär.

Så jag tänkte tipsa er andra där ute om vårdnadsbidraget, det är inte alla kommuner som har det då det är valfritt för kommunen att införa detta. Men det är värt att kolla upp!

2011-01-10 ? 18:30:27

När blev barn en klassfråga?



Jag tänkte ta upp ett ämne som inte många pratar om, nämligen ekonomi.

Jag och Oliver valde att skaffa barn, vi planerade och drömde om att ha en liten bebis hos oss. För oss så vägde det tyngre att ha en familj än att först skaffa oss bättre utbildningar och bättre jobb. Så länge vi klarar oss är vi lyckliga, vi behöver inte ett hus, två bilar, 100 000:- på sparkontot och en bastu för att kunna vara lyckliga.

Varför tar jag då upp detta ämnet undrar ni? Jo, för att jag känner att det är en stor andel folk som anser att jag inte borde skaffat barn. Att det är själviskt att sätta oss och vad vi vill ha ut av vårt liv före mer pengar.

Visst vill vi också ha ett (rad)hus, en bil (eller ja vi kanske ska börja med körkort först, för nej det har vi inte det heller) och en trevlig buffert på kontot. Men det är inte prio ett för oss. Jag skäms nästan ibland när man berättar hur mycket man tjänar, att Oliver inte har ett jobb, att vi inte har bil och särskilt att ingen av oss har körkort.
Men inte för att jag tycker det är fel, men för att folk blir förvånade och det känns som om de dömer oss, och sen skäms jag för att jag skäms.

Det är ju knappast som att Jamie saknar något, han har verkligen allt han behöver, materiella ting, men bäst av allt, han har två föräldrar som älskar honom över allt annat. Bara för att vi har mindre pengar så gör det oss inte mindre värda av att få skaffa ett barn.

Om vi jämför så här, hur många familjer finns det inte som sitter i sina 4-miljonervillor, 3 bilar, 2 ungar och allt annat man kan önska sig, men det har enorma skulder. Inte bara ett huslån, men de tar krediter för att kunna klara av julen eller den där 80 000kronors resan som folk förväntar sig att de ska iväg på. Kreditkorten fyller upp plånboken och i smyg sitter de med en klump i magen varje månad då räkningarna ska betalas.

Vi har inga lån (eller vänta, jag har nog typ 5000kr i CSN som ska börja betalas nån gång detta år), inga skulder, inga krediter. Allt vi äger är vårat, det är inte på avbetalning utan det har vi betalt när vi handlat. Vi reser till" tråkiga" länder som England och Irland ett par gånger om året och för att roa oss har vi vinkvällar eller går ut på bio och restaurang. När vi sätter oss ner varje månad för att betala räkningar så känns det okej, för ärligt talat vem gillar att betala räkningar, det finns ingen ångest för att vi ska behöva välja vilken räkning vi ska betala denna månaden. Vi klarar oss och vi behöver inte vända på mynten. Vi har kärleken till varandra, räcker inte det?

Nej, jag tycker det är synd att man ska känna sig begränsad i livet, allt för pengarnas skull!




2011-01-10 ? 18:12:49

Massa jobb


Har inte orkat uppdatera något i helgen då jag jobbade. I fredags jobbade jag mellan 10-19, jag var innanför dörren strax innan 8 och hann därmed precis säga godnatt till min lilla älskling.
Lördagen jobbade jag 13-21 och såg knappt Jamie på hela dagen, men så blir det ju tyvärr. Så igår spenderade vi hela dagen med att mysa hela familjen för att ta igen förlorad tid.
Vi gjorde inget speciellt under dagen, bara lekte. Framåt eftermiddagen tog Oliver med lillen ut på en promenad så att jag kunde städa.
Jag såg till att tvätta av alla Jamies leksaker och sen fick sig resten av lägenheten en omgång.
På kvällen tog jag mig ett varmt bad och öppnade en flska vitt och bara njöt. Det blev en tidig kväll igen, la mig och läste iställlet.

Idag har vi lekt en massa och vi var ute och promenerade i en timme innan. Imorogn är det start för öppna förskolan igen, ska bli rolgit har saknat att gå dit och leka av Jamie varje vecka haha. Efter ÖF har vi babysimningen också, så det blir full rulle imorgon.

Vad har ni gjort i helgen?



Mys med hjärtat <3

2011-01-10 ? 10:35:45

Han kryper



 

 

2011-01-06 ? 21:09:54

Work



Jag ska vara duktig och gå och lägga mig nu, imorgon ska jag nämligen jobba. Det blir ett pass mellan 10-19 vilket betyder att J sover när jag kommer hem och eftersom jag ska jobba lördag också så sover han även då när jag kommer hem. Men det är väl bara till att börja vänja sig nu eftersom jag börjar jobba igen den 1 mars.
Jag har ju dock turen att bara jobba halvtid, dock så är alla dagarna kvällar vilket betyder att jag är hemma kring kl 22, då sover lillen sen länge. Men jag har hela morgnarna iaf med tanke på att jag oftast inte börjar förrän kl 15.

Det känns vemodigt på ett sätt samtidigt som jag tycker det ska bli jätteroligt för Oliver och Jamie och få ännu mer kvalitetstid, nu träffar ju Oliver bara J på morgnarna och en snabbis innan han lägger sig, om han inte är hemma när han sover. Nu får vi båda jobba och vara hemma med Jamie lika mycket, O kommer att jobba de dagarna jag är hemma.

Det kommer säkert att gå jättebra! Men som uppvärmning nu jobbar jag fredag och lördag och nästa vecka jobbar jag ons,tors,fre & lördag. Men annar blir det som vanligt bara varannan lördag t.o.m 1 mars.

Nu kallar sängen, natti natti!


2011-01-06 ? 19:18:25

Buse


Så här går det när Jamie tror att mamma inte tittar



- Älskling, vad gör du?



- tihi, inget mamma


2011-01-06 ? 17:32:35

Jag tävlar hos Evelina



Jag är med och tävlar om ett presentkort värt 300kr från Vimsadekor i Evelinas blogg

Tävlingen avslutas den 14 Januari.


2011-01-06 ? 10:51:46

Vitt


Ännu en gång får jag ställa in dagens aktiviteter pga snön. Jag kommer ju knappt iväg nånstans!
Det har säkert snöat 20cm sen vi gick upp kl 6 i morse och det har inte slutat än.

Jag ger upp och går och tappar upp ett varmt bad till mig och Jamie istället, hoppas det har lugnat ner sig lite tills vi är färdiga så vi kan ut och åka lite pulka.

Vad ska ni hitta på idag?

En del av vår trädgård, det staketet är 50-60cm högt, trött på detta nu :/

2011-01-05 ? 21:21:48

Klätterapa


Här har ni en nyvaken Jamie, det första han gör är att börja klättra.


Först ställer han sig mot väggen                              , Sen upp mot tv-bänken



Sträcker sig mot mamma                                         , Står själv med lite hjälp



Du är så jädra duktig älsklingen min!


2011-01-05 ? 19:42:00

Jamie - 9 månader






- Kryper nu ordentligt

- Ställer sig upp mot saker och går längs med dom

- Ställer sig upp mot allt och släpper ena handen så han tränar balansen

- Vaknar runt kl 06 och lägger sig 19.30-20.00

- Stl 74/80 i kläder och stl 4+ i blöjor

- Klappar

- Tittat på lampan i köket om vi frågar vart lampan är

- Har börjat klappa katterna lite försiktigare istället för att knipa

- Använder pincettgreppet hela tiden nu

- Älskar dammsugaren och kryper efter mig så fort jag dammsugar

- Har börjat andas häftigt samtidigt som han gör ljudet F, knäppunge!

- Har ett underbart skratt

- Tycker det är superroligt att spela på sina läppar

- Plockar upp hårda saker såsom mobil, fjärrkontroll eller klossar och gillar att slå odm i ansiktet på oss

- Om han tar upp något och stoppar det i sin mun så erbjuder han oss också att smaka

- Tycker om att pilla på våra tänder

- Har börjat digga musik, han gör något av en headbang (*asg*)

- Hans ena framtand där uppe har börjat komma igenom, men båda kommer helt vilken dag som helst, vilket resulterar i 4 tänder

- Hans favoritleksaker är träklossarna eller någon av de alla musikleksakerna han har

- Är väldigt fascinerad av kattmaten

- Provar sig gärna fram med sin röst, skriker högt, piper ljust eller en riktig basröst, alla är roliga

- Har lärt sig att sätta sig upp från krypläge


2011-01-05 ? 14:51:33

Pyssel


Idag skulle jag och Jamie egentligen åkt till Mörarp, vi skulle ha fika med de andra mammorna och barnen hemma hos Tamara. Men när jag gick upp så snöade det, det blev bara värre och värre så det var lönlöst att ens tro att jag skulle kunna asa runt med vagnen. Jag måste verkligen skaffa körkort!!

Så istället fixade jag till en liten pysselstund till Jamie, så vi satt och målade lite. Jag gjorde fot och handavtryck av honom, som jag tänkte sätta upp i hans rum sen. Efter det fick han leka loss med lite färger, han älskar att se de olika färgerna så blandar han runt i dem och sen slår han på det så det skvätter färg överallt haha. Roligt var det iaf och det kändes som att J uppskattade det mer denna gången än sist.



Och eftersom fuji nu har ett erbjudande där man får 100 bilder gratis så har jag suttit och beställt lite foto.
Här kan du också beställa 100 bilder gratis

2011-01-05 ? 08:40:19

Förklaring


Nu var det super längesen jag uppdaterade, men har inte alls mått bra!
Det började med att jag fick min mens i torsdags, on scheduele, inget mer med det. Förutom att det började störtblöda(!!) och med en massa massa klumpar i. På 12 timmar (detta var med natten inräknat) gick jag igenom 10 av de tjockaste nattbindorna, så kan ju säga att jag blödde inte lite. Har aldrig någonsin varit med om något liknande!
Sen hade jag väldig mensvärk också, kändes som förvärkar.
Jag fick väl betala för alla mina andra menstruationer då jag brukar blöda väldigt lite, ha mens i 2-3 dagar och ingen mensvärk. Jag började t.o.m undra om det kan vara ett missfall trots att vi skyddar oss varenda gång. Jag pratade med gyn och de sa att jag skulle ta ett graviditets test för att se om jag var gravid, annars skulle jag köpa cyklo-f mot riklig mens. Tydligen så kan det ändras bara så helt plöstligt, särskilt efter en förlossning.
Men jag blödde mer nu i veckan än jag gjorde efter förlossningen, helt galet mycket!

Nu kan jag iaf äntligen ha tampong, så man slipper känna sig så himla ofräsch och jag mår mycket bättre. Har varit otroligt trött och yr med huvudvärk, men inte så konstigt när man förlorar så mycket blod.
Så denna gången hade jag iaf en ursäkt till varför jag varit borta :)

Snart kommer en liten lista på Jamie's utveckling eftersom han blev 9 månader i lördags, stora killen!