2010-05-31 ? 23:27:52

Amningsproblem!



Fy vilken helg!

Alltså det här med amning är tamejjfan inte lätt!
I veckan märkte jag att Jamie började bli kinkig vid bröstet, som om han inte får tillräckligt med mjölk. Han slet och drog och böjde hela kroppen och till slut började han gråta. Jag fick även kämpa som tusan för att han skulle ta bröstet. Han har ioförsej alltid varit ganska svår med det, men det blev mycket värre. Jag kunde sitta i en halvtimme ibland innan han fick fatt och sen sög han några gånger innan han släppte igen.
Måste säga att jag har tänkt på att ge upp amningen både en och två gånger.
Men jag vill ju så gärna amma!

I fredags hade han varit kinkig hela dagen, men framåt kvällen blev han riktigt ilsken. Skrek i säkert 2 timmar oavbrutet. Jag byta blöja, försökte ge honom mat, gav han massage (ifall han hade ont i magen), försökte få honom att sova. Men ingen fungerade! Kan ju säga att det kom några tårar ifrån mig också den kvällen!
Till slut gav jag honom ersättning som han slukade med hull och hår. Han måste varit riktigt hungrig.

Vad är det då för fel på mig? Varför äter han inte ordentligt? Har jag inte nog med mjölk, gör jag något fel?

Han åt iaf okej under natten, men var lika jobbig igen under lördagen. Samma visa på söndag.

Har märkt att han varit slö i helgen också. I söndags sov han mellan 20:30 - 01:00, sen somnade vi om igen vid halv 2 tiden. Han vaknade inte igen förrän kl 6 och orkade då inte äta och somnade om till kl 9.

När jag gick upp så ringde jag BVC och sa att jag måste få en tid snarast för att prata med vår sköterska om amningen och att väga honom för att se om han får tillräckligt i sig. Jag fick tid till kl 12.

Jag kom in och vägde honom och han hade gått upp 115gr sen i onsdags, så det var okej. Inte jättebra, men helt okej. Jag pratade med sköterskan och hon tror inte jag har för lite mjölk, och hon trodde inte att han sov mer berodde på för lite mat, absolut inte. Jag skulle bara vara glad att han sov extra :)

Hon bad mig att amma där också, vilket jag tyckte var jätteskönt. Då kunde hon se hur han höll på. Jag har dessutom trott att han har ett för litet tag om bröstet, men enligt sköterskan hade han ett jättebra och stort grepp om bröstet. Däremot trodde hon att Jamie kunde vara frustrerad för att utdrivningsreflexen kanske var lite för seg att komma igång. Så jag fick utskrivet ett nässpray som man ska ta 5 minuter innan man ammar som hjälper till att snabba på reflexen.
Hon rådde mig även att köpa amningsnapp till honom, det kan vara så att han har svårt att få tag om mina bröstvårtor. Så vi åkte iväg till apoteket och köpte allt detta.

Resten av dagen har varit helt UNDERBAR! Varenda gång jag har lagt honom till brösten med den här nappen på så har han tagit bröstet direkt. Han har inte heller blivit frustrerad och arg, utan har ätit jättefint!
Om detta fortsätter så blir jag världens gladaste mamma. Har inte behövt böka med honom alls. Vilket jag har behövt göra VARENDA gång jag ammat sen han föddes. Han höll inte på att släppa en massa gånger utan åt konstant och fint hela tiden.
Jag hoppas verkligen inte det bara var en lyckodag utan att deta fortsätter. Då kanske han dessutom går upp bättre också! Och jag kan fortsätta att helamma, förhoppningsvis i flera månader till :)


Önskar att det inte var så tabu och tyst kring amning. Man hör aldrig hur svårt det kan vara när man är gravid. Jag trodde det skulle vara hur lätt som helst, men det är det verkligen inte!
Men jag är glad att jag har stått på mig så här länge. 2 månader är verkligen en lång tid att kämpa när det är en kamp vid varje matning.








2010-05-30 ? 15:59:15

Mors dag

Nu har det varit ett litet uppehåll här igen, som sagt svårt att hitta tiden.

Nu nannar Jamie och Oliver i sängen tillsammans, sötnosar! Jag passade på att få en liten stund för mig själv.
Igår var vi på min mosters 50-årsfest, supertrevligt. Jamie tyckte nog det var väldigt mycket intryck, många som ville se och klämma och snacka. Även om han älskade det och gav bort många leende så var han jättetrött. Men han uppförde sig väldigt bra.
Fick även en jättefin present av min kusin Linda. Ett par vita converse skor i skinn till Jamie, så snygga! Vi provade dom på honom idag och dom passar nästan, nån vecka till sen kan han ha dom, superfina, tack!


Idag är det min första mors dag. Jag fick min present av Jamie (läs: Oliver) igår. En ny parfym ifrån "The Body Shop", tack! :) Älskar deras fräscha dofter!

Sen var jag iväg med mamma och Jamie på Maxi och handlade. Vi hade inte hunnit mer än precis innaför dörrarna så la Jamie en jättekräk över hela sig. Tack så mycket! Hade dessutom plockat ur ombytet ifrån skötväskan, så hade bara en extra body. Fick ta av alla hans kläder och sätta på den + att han hade jacka och strumpor på sig. Sen fick jag vira hans ben i en filt och sen min scarf på det så att han inte skulle frysa. Men han verkade inte ha något emot det och somnade kort därefter.

Imorgon börjar jag med min nya diet. Istället för min inte så bra diet nu, då jag vissa dagar bara äter choklad, så har jag gjort upp ett matschema.
Frukost, lunch och middag. Jag ska inte banta utan bara se till att äta ordentligt. Nu äter jag jättedåligt, och det påverkar säkert amningen negativt. Kanske får mer mjölk nu när jag börjar äta ordentligt och dricka mer vatten.

Så till frukost blir det antingen knäckemackor, omelett eller all bran med yoghurt. Till det ska jag dricka ett glas proviva och massor med vatten. Sen ska jag se till att äta lunch, antingen fiskgratäng eller en paj med stor sallad till. Sen blir det middag som vanligt, vilket är det enda målet som brukar slinka ner.
Vill jag ha något sött så får det bli en frukt eller smoothie. Till helgen kan jag äta lite popcorn.


Imorgon kommer Lina hit på lunch också. Fick med en massa pastasallad hem från festen igår, så det ska vi äta upp :) Snacka lite ska vi göra också.

I sommar har vi bestämt oss för att åka upp till Göteborg en weekend, kanske i Juli. Iallafall när det är finare väder. Då får jag förhoppningsvis träffa Julie och hennes söta Leon och Nellie :) Hade varit så skoj!


Nej nu ska jag passa på att sätta mig på rumpan och se lite TV helt ensam innan männen vaknar igen :)




2010-05-26 ? 22:02:27

Läkarkontroll


Idag var jag och Jamie på hans 2månaders läkarkontroll. En riktigt trevlig och go läkare. Allt såg iaf jättefint ut, inget att anmärka på. Han påpekade även att han var väldigt stark i nacke och rygg, visste jag väl ;)

Jamie hade dessutom växt 2 cm och gått upp 245gr på 9 dagar. SÅ nu väger han 5170gr och är 60 cm lång. Det verkar som om han tar efter sin pappas långa och slanka figur. Det tackar jag för!

Efter BVC åkte vi ner i stan och mötte min mamma. Gick runt och kikade i lite affärer. Jag hittade 2 linne och en tunika och Jamie fick 3 par nya strumpor.

Där var även en marknad i stan med mat och hantverk ifrån olika delar av världen. I ett av stånden fanns där jättesöta träbokstäver som man hakade i varandra så det blev som ett tåg. Var tvungen att köpa ett i Jamie's namn.
Det var dessutom ett kap för 10:- per figur.

Bortse ifrån katternas fotavtryck på möbeln haha.
Visst var det sött?!
2010-05-25 ? 22:22:00

Fotografering



Idag var jag och Jamie och fotograferad oss för den lokala tidningen. Tyvärr kunde inte Oliver få ledigt, så det blev bara vi 2. Men det gick bra det också. Förutom foto av mig och Jamie tillsammans, så tog dom bilder på honom på mage och på rygg. Jag tror han log på nästan alla bilderna, fotograferna är verkligen helt fantastiska på att få dom att skratta!
Ser fram emot att få se bilderna, vi skulle få hem en fotokarta inom 10 dagar, så får vi se om vi vill beställa några.

Annars har vi inte gjort så mycket annat idag. Vi vilade i ett par timmar när vi kom hem. Jag hade en mardröm inatt så vågade inte somna om igen på typ 2 timmar, haha kände mig lagom fjöntig :P

Imorgon ska vi på 2månaders läkarkontrollen på BVC. Då ska vi även väga honom, vilket var 9 dagar sen sist. Så spännande varje vecka och se hur han växer. Jag hoppas att han har gått upp bra av bara min bröstmjölk denna veckan också. Nu så spyr han lite flera gånger om dagen efter han ätit, bara liiite. Men då vet jag iaf att magen är full, så gjorde han aldrig innan. Så på det sättet känns det skönt att han kräker lite.

Annars så går vardagen vidare. Vi fikar med kompisar, jag pluggar (läs: försöker hinna med att plugga).
Jag fullkomligt älskar att gå hemma och bara vara Jamies mamma. Jag får tårar i ögonen bara jag tänker på att behöva börja jobba igen. Fast jag behöver inte gå tillbaka förrän nästa sommar. Men jag känner på mig att den tiden kommer att gå så otroligt snabbt!
Jag får försöka njuta av varje dag jag har med min älskling, denna tiden kommer aldrig tillbaka.

Bjuder på en bild ifrån idag när vi nyss kommit hem. Han är så söt vår son!



2010-05-24 ? 15:51:11

Bilder

Tänkte bara bjuda på lite bilder på snyggingen :)


Evig kärlek! <3
2010-05-22 ? 18:26:27

Sommardag


Har haft en jättemysig dag idag, helt underbart väder!

Först ringde min bror som är tillfälligt i Notge och sa att han var hemma i Sverige. Så han och hans flickvän Challe kom hit för att träffa Jamie för första gången. Jocke flyttade till Norge 2 dagar innan han föddes, så han missade det precis. Jamie tyckte iaf det var jätteroligt att träffa morbror Joakim :)


Sen bestämde jag och Oliver oss för att börja fixa i trädgården, den såg för jä*lig ut. Men när man har en liten är det väldigt svårt att hinna med. Iförrgår klippte Oliver gräset och idag rensade vi bort allt ogräs i rabatterna på framsidan och hällde sen på mer täckbark. Sen blev klockan för mycket så resten gör vi imorgon om vi hinner. Då ska häcken klippas och rensas och sen ska den långa rabatten i trädgården rensas.

Här har vi iaf före och efter bilder.

Jag behöver väl inte säga vilka som är efterbilder :P

Bjuder på några bilder på snyggingen när han låg i vagnen i trädgården.

Fan vad han är underbar! Älskar honom så! <3

2010-05-20 ? 10:39:01

Fredriksdal

Igår hade jag bestämt mig för att jag och Jamie bara skulle ta det lugnt hela dagen.
Men vid 12-tiden ringde Hanna och undrade om vi skulle med till Fredriksdals friluftsmuseum, det kunde vi väl :)

Så vi fixade till oss och åkte iväg. Hanna hade gjort plättar och allt, så duktigt! Fick träffa hennes underbara dotter också, så söt! Riktigt smart är hon också. Var så roligt att springa runt och leka med henne. Längtar tills Jamie är i den åldern (fast det får inte komma för snabbt haha)







Lite bilder från dagen

2010-05-17 ? 22:47:39

Massa fika

Har varit en jättemysig dag idag.

Det började med att jag och Jamie steg upp vid halv 7, vi skulle vara på BVC kl 8.30 och ni som har barn vet att det tar lite längre tid att bli färdig än vad det gjorde innan man fick barn.
Jamie var på jättebra humör med massa leende.

Var nervös innan BVC besöket för att se hur mycket han hade gått upp denna veckan. Men efter att ha låtit han sova minst 18 timmar per dygn och sen ammat minst 1 gång i timmen när han var vaken så hade han nu gått upp 195 gr på en vecka, superbra! Jag var jättenöjd och det var sköterskan också. Så jag slipper fortfarande att ge ersättning på kvällen och kan fortsätta att helamma.
Så nu väger den lilla plutten 4925gr och är 58cm lång.
Nästa vecka är det läkarbesök.

Efter det åkte jag ner i stan och hälsade på alla på jobb och sen mötte jag upp med Hanna och hennes ursöta son Vincent. Vi gick och fikade och satt där i säkert 3 timmar, supertrevligt!

När jag gick därifrån ringde mamma och hon ville träffas, så då mötte jag henne. Vi mötte upp med Sandra, Tomas och Pontus och gick på ännu en fika.

Vi gick hemifrån kl 8:15 i morse och var hemma 16:15 och Jamie har varit sååå snäll hela dagen. Han har sovit mestadel av tiden, men har vaknat och ätit, varit vaken en liten stund och sen somnat om.
Så skönt att kunna göra saker med honom och slippa oroa sig för att han ska få ett utbrott. För det mesta är han helt gudasnäll.


Nu ikväll vid halv 8 gick jag in i sovrummet och bytade om Jamie till pyjamas och ammade honom i sängen. Allt detta medans Oliver lagade maten. Jamie somnade och jag dåsade också av, men vaknade strax efter 8 då Oliver väckte mig och sa att maten var klar. Jamie har sovit sen dess(!!!) Han ligger fortfarande där innen och nannar så gott.

Men varför får jag dåligt samvete? Det känns som om jag överger honom när jag inte ligger bredvid honom när han sover. Fast det är nog mer mig det är problem med. Att jag har seperationsångest och inte tycker om att vara ifrån honom. Det händer ju nästan aldrig och det är faktiskt riktigt jobbigt. Han ska ju vara fastlimmad vid mig hela tiden! ;)

Att han sov betydde iaf att jag hade lite tid att plugga. Jag gjorde lite grann men sen kunde jag helt enkelt inte koncentrera mig längre.
Jag har märkt att jag har jättesvårt att koncentrera mig sen jag fick honom, vet inte om det är amningen.
Jag kan sitta och titta på en hel film och sen inte ens kunna berätta vad den handlade om, är så borta! :P

Nej nu ska jag gå och spendera lite tid med min stora älskling innan den lilla älsklingen vaknar.
Hoppas ni alla har en trevlig kväll!


Ingen tar min napp!
2010-05-16 ? 11:00:44

Veckan är över



Jaha, då har ännu en vecka gått. Tiden går så himla snabbt när man har en liten att ta hand om. Dagarna bara avlöser varandra och ibland vet jag knappt vilken dag det är.

Jamie har varit på jättebra humör både igår och idag. Jag vaknade kvart i 10 av att han låg bredvid mig och jollrade och när jag sa godmorgon fick jag ett stort leende tillbaka, då kan man inte låta bli att ge honom en stor blöt puss!

Idag behöver jag plugga, så Oliver ska ta ut Jamie på en promenad om ett par timmar så att jag kan koncentrera mig.

Imorgon bitti ska vi iväg till BVC igen. Jag hoppas att mina försök har hjälpt denna veckan.
Jag har sett till att han har sovit minst 18 timmar per dygn. När han sen är vaken så ammar jag ca 1 gång i timmen.
I teorin borde det fungera, men är en helt annan femma om det faktiskt har gjort det.
Jag blir glad om han gått upp 200gr, det hade varit skönt.

Igårkväll städade Oliver, så jag behöver inte lyfta ett finger idag, förutom att laga mat. Riktigt skönt!
Jag tvättade den sista maskinen tvätt igårkväll också, så det tynger inte heller ner mitt samvete.

Idag blir det laxfilé med nypotatis, gräddfil och gräslök, yummie!





Vår snygga kille <3
2010-05-15 ? 22:36:22

Fakta

är fick du reda på att du var gravid? 20 juli 2009

 

Hur gammal var du? 23 år


Mådde du mycket illa?
Jag mådde riktigt illa i 3 veckor, blev sjukskriven.


Spydde du mycket?
Ja, jag fick inte behålla varken vatten eller mat under de 3 veckorna. Men efter det mådde jag toppen!

Hade du mycket halsbränna? Enstaka gånger i slutet

Var du känslig? Nej inte över huvudtaget

Hade du mycket foglossning?
Ja väldigt mycket, särskilt i slutet då jag tom fick foglossning i blygdbenet, hade otroligt ont.

När kände du bebisens första sparkar? Tror det var någon gång runt veckan 19

Var du ofta orolig? Nej, jag var jättepositiv hela tiden

Sparkade bebisen mycket? Han sparkade massor, särskilt på kvällarna.

När började du läcka bröstmjölk?
Bara om jag tryckte på bröstet

Fick du bristningar?
Ja några stycken


Blödde du någon gång? Nej


Hur många Ultraljud gjorde du?
2, jag gjorde RUL och sen gjorde vi ett ultraljud i januari efter minskad fosterrörelse.


Hur ville du att din förlossning skulle se ut?
Ingen medicinsk smärtlindring och lagom snabb.


Vilket BB födde du på? Helsingborgs BB

Hur började din förlossning? Med värkar


Hur många timmar tog din förlossningen? Från första värk ca 46 timmar, men från att det gjorde riktigt ont 2½ timme.

Födde du vaginalt eller med kejsarsnitt?
Vaginalt

Hur mycket var du öppen när du kom in?
3cm

Vilken smärtlindring tog du?
Lustgas, sterila kvaddlar, dusch och bad.

Dragen med sugklocka?
Nej


Hur lång tid tog det att krysta ut bebisen?
15-20 minuter

Blev det komplikationer? Nej inga problem alls

Var du rädd för något? Att det skulle vara något fel på vår lilla kille


Skrek du?
Ja, lite grann gjorde jag :)

Fick du sy? Nej, fick endast 2 små skavsår, men inget som behövde sys

Vem var med på förlossningen? Bara Oliver

Vilken vecka födde du i? I vecka 41, 40+4

Vad var vikt och längd på bebisen? 4055 gr och 51 cm lång

Blev det en pojke eller flicka?
Pojke

Vad fick den heta? Jamie Killian Garrett

Var allting värt det? Utan att tveka!

Ammar du? Ja jag helammar

Hur gammal är bebisen nu? Han är hela 6 veckor


Vad tyckte du om förlossningen?
Underbar upplevelse, ser fram emot att föda igen. Men det gjorde helt klart ont!

När kommer nästa barn?
Just nu vill jag bara fokusera på Jamie. Kanske när han är 2-3-4 år :)


2010-05-15 ? 14:05:04

Förlossningsberättelse

30 Mars

Jag gick upp kl 8 efter ännu en natt men i stort sätt noll sömn. Hade regelbundna värkar med 3-4 minuters mellanrum. Det gjorde ont men var absolut inte så att jag inte kunde hantera det. Jag hoppade in i en varm dusch för att se om värkarna avtog, vilket dem inte gjorde. Det var ett positivt tecken, nu äntligen kanske det var dags på riktigt.
Jag åkte med mamma och Oliver på City Gross och storhandlade. Om det nu var dags ville jag inte komma hem till en tom kyl/frys. Det började göra mer och mer ont, fick stanna emellanåt och andas igenom värkarna.
Så här pågick det hela dagen, blev lite värre, men inte mycket.
Natten mellan den 30e och den 31e fick jag ingen sömn överhuvudtaget. Jag försökte verkligen men det gick bara inte.

31 Mars


Framåt morgonen började det göra mer och mer ont, och eftersom jag hade haft regelbundna värkar så länge så ringde jag förlossningen. Dom sa att det nog bara var latensfasen men att jag fick komma in om jag ville. Så vid 12-tiden åkte vi in. Men såklart så avtog värkarna så fort dom satte på CTG:n.
Jag fick en vaginal undersökning och var då öppen 2cm och tappen var nästan utplånad.
Men eftersom jag inte sovit eller ätit på flera dagar så bad jag om att få med mig en sovdos hem. Det är så nedslående att ha så ont och sen ändå bli hemskickad igen, men är det inte igång på riktigt, så är det inte.

Vi var hemma igen vid 14-tiden. Jag tog sovdosen, som bestod av 2 panodil och en sömntablett. Men kunde jag sova? Nej! Jag hade för förbaskat ont. Jag låg i sängen och försökte vila, men bara vred och vände på mig i flera timmar så ont jag hade. Jag hoppade in i en varm dusche emellanåt för att lindra smärtan, men inget hjälpte.

Framåt kvällen började värkarna göra rejält ont, men nu kom det istället med 6-7 minuter mellanrum istället för 3-4 min. Men nu gjorde det riktigt ont! Vid 21-tiden ringde jag in till förlossningen igen för att rådfråga.
Berättade att värkarna kom glesare men blev starkare och starkare, och nu började det kännas riktigt jobbigt att vara hemma.
Barnmorskan sa till mig att försöka avvakta lite till för att se om värkarna kom oftare. Vi avslutade samtalet och i stort sätt så fort jag hade gjort det så började värkarna komma tätare. 20 minuter efter jag hade lagt på hade jag haft 6 värkar. Så jag ringde mamma, som skulle köra oss till förlossningen, och sa att hon kunde komma nu.

Vi var framme på förlossningen strax efter kl 22, jag fick då ligga med CTG i 40 min, och nu var värkarna som den registrerade svagare än vad dom hade varit när jag var där innan den dagen. Jag sa till Barnmorskan att det här stämmer inte, du ser ju hur ont jag har!
Hon sa att hon litade mer på mig än maskinen. Det tackade jag för.
Jag fick en undersökning, var 3 cm öppen och tappen var utplånad. BM sa att det var ett gränsfall, jag fick själv välja om jag ville stanna eller inte.
Nu hade jag fått nog av att vara hemma och ville gärna stanna.

Jag och Oliver gjorde oss hemmastada och jag fick bytat om till de riktigt snygga sjukhuskläderna.
Jag bad om att få prova pilatesbollen men gav snabbt upp på den igen, det var bara inte bekvämt. Jag trodde det skulle vara jätteskönt att sitta på den, men det var det inte överhuvudtaget!
Så istället gick jag runt i rummet och tog värkarna stående. Oliver hjälpte till att trycka på ryggen när dom kom och det hjälpte.

När kl var halv 12 så ville jag bada. Så undersköterskan gick ut och förberedde rummet.
Åh gud vilket underbart rum, det var som att komma in på ett spa. Det var ett ganska stort rum, med ett hörnbadkar. Hon hade släckt lamporna och tänt en massa levande ljus i hela rummet och det spelades lugn musik i cd-spelaren.
Jag spenderade säkert 2 timmar i badet, det var så otroligt skönt. Jag hade vattnet kokhett och spolade samtidigt kallvatten i ansiktet. Jag kände mig riktigt avslappnad och det kändes lättare att hantera värkarna.

Vid 01:30 var vi tillbaka i rummet igen och då gjorde barnmorskan ännu en undersökning. Jag hade bara öppnat mig till 4 cm, så här gick det sakta. Jag fick prova att få sterila kvaddlar. Det gjorde rejält ont att få dom, mycket värre än min tatuering. Men gud vad bra dom hjälpte. Smärtan försvann HELT i området där hon la dom. Hon rådde mig att vila nu när det ännu var så lugnt eftersom hon visste att jag inte sovit på över 36 timmar. Jag lyckades slumra till i en stol och Oliver låg i gästsängen.
När klockan var runt 03:30 så gjorde barnmorskan en ny undersökning och jag stod kvar vid 4 cm.

Det bestämdes att dom skulle ta mitt vatten och vid 4-tiden var det gjort. Vilken underlig känsla!
Varmt vatten som forsade ur, man trodde nästan att man kissade på sig.

Därefter gick allt jättesnabbt. Det började trycka på ordentligt och värkarna började göra riktigt jä*la ont. Jag som ville gå igenom förlossningen utan medicinsk smärtlindring bad nu om att få en EDA (epiduralbedövning). Hon sa till mig att hon tyckte det var lite tidigt eftersom jag bara var öppen 4 cm. Så hon sa till mig att istället sätta mig i duschen i en halvtimme. Så sagt och gjort, jag hoppade in i duschen. Men här började jag få så sjukt ont att jag skrek igenom varenda värk. Så jag tog inte mer än 4-5 värkar där inne innan jag kallade tillbaka barnmorskan.
Jag sa till henne att jag inte klarade det längre och att hon får ta och beställa en epidural nu.

Jag tog mig tillbaka till sängen där jag fick dropp, som man måste få innan man får en epidural. En undersökning gjorde igen och jag var nu 5 cm öppen klockan 5. Sedan gick hon ut för att ringa narkosläkaren och beställa en epidural. Men när hon kom tillbaka berättade hon att där var en riktigt sjuk bebis och båda narkosläkarna var upptagna med den så hon visste inte när jag kunde få den, men undrade om jag ville prova lustgasen istället. Men det ville jag ju inte eftersom jag blir så illamående när jag blir yr.

Jag tror det tog 3 värkar till innan lustgasen inte var ett sånt dåligt förslag. Dom satte igång den och jag hade den på lägsta. Barnmorskan visade hur jag skulle använda den och gick sen ur rummet. När hon kom tillbaka så frågade hon hur det gick. Jag kommer bara ihåg att jag sa: " Det här är ju bra grejjor" och sen asgarvade jag.
Det roliga med lustgasen var att den tog inte bort smärtan överhuvudtaget, men man brydde sig inte ett skit!

När klockan var runt 05:45 så började jag känna ett stort tryck neråt. Så jag sa till undersköterskan att kalla in barnmorskan igen. Jag ville bara krysta! Hon sa till mig att jag bara var öppen 5 cm för en halvtimme sen och det kan omöjligt vara krystvärkar. Men efter ännu en tillsägelse ifrån mig så hämtade hon barnmorskan.
Hon undersökt mig och jag var då öppen 8cm. Hon gick ut ur rummet igen. Men det gick bara ett par värkar innan jag tvingade Oliver att springa och hämta henner igen, jag måste krysta, skrek jag!
När hon kom in var jag 9,5cm öppen och under nästa värk så puttade hon undan den sista kanten.
Nu när klockan var strax efter 6 så fick jag äntligen krysta.

Vilken befrielse det var att äntligen få krysta! Jag tyckte inte alls det gjorde ont utan det var bara skönt att äntligen få hjälpa till. Jag la ifrån mig lustgasen och koncentrerade mig bara på att krysta. När huvudet var halvvägs ute så fick jag känna. Åh nu var vår kille nästan här! Vid nästa värk var huvudet ute och vid nästa så kom resten av kroppen.
Åh vad underbart det var att få upp honom på bröstet. Jag bara grät och kunde inte fatta att han äntligen var här! Han var det vackraste jag någonsin sett!
klockan 06.27 föddes vår lilla Jamie och strax efter att jag fått upp honom på bröstet så gick solen upp och strålarna värmde upp rummet, det var så vackert!

Vår lilla Jamie föddes den 1a April, vägde 4055gr och var 51cm lång.

Nu i efterhand är jag otroligt glad att jag aldrig hann få epiduralen. För jag mådde så otroligt bra direkt efter förlossningen och det tvivlar jag på att jag hade gjort om jag hade fått den. Så jag klarade mig på sterila kvaddlar och lustgas. Så även om jag hade velat klara det helt utan medicinsk smärtlindring så kändes det inte så farligt att ha fått lustgasen.

Jag sprack ingenting, så jag kände mig oförskämt pigg och smärtfri direkt efter förlossningen.
Vi åt frukost, sen hoppade jag in i en dusch. Vi klädde på oss och lillen och sen fick vi komma ner på familje-BB.

Detta har varit den bästa upplevelsen i mitt liv. Det gjorde självklart grymt ont (men inte lika ont som jag trodde det skulle göra), men det är så värt det! Det märktes att kroppen visste exakt vad den skulle göra och det var bara att låta den göra sitt jobb tills man själv kunde hjälpa till på slutet.

Redan nu, 6 veckor efter Jamie föddes, så känns det som en evighet sen.
Det var så spännande att få åka in till förlossningen och varenda minut där var så spännande. Vi visste att vi om inte så lång tid äntligen skulle få träffa vår son.
Vilken upplevelse!









Nyfödd



5 veckor gammal
2010-05-13 ? 23:57:55

Min familj!


Idag skulle jag och Jamie egentligen möta upp tjejerna på Skopunkten. Jag gick upp i tid, duschade, klädde på mig och killen och fixade iordning allt. Sen kom jag på att bussen jag skulle ta inte går på helger, och eftersom det är en röd idag, så fick jag gott stanna hemma. Lite trist, hade sett fram emot att träffa dom OCH att få handla nya skor.
Men det får bli en annan dag.

Istället såg jag att MTV hade säsong 2 av "16 and pregnant" på webb-tv nu, så har spenderat hela dagen med att titta på det, 6 avsnitt för att vara exakt. Me like! Blev så rörd när jag såg bebisarna födas.
Satt med Jamie i mina armar och tårarna bara rann. Känns helt overkligt att det var vi för inte så länge sen. Men sen å andra sidan så känns det som om vi varit föräldrar hur länge som helst. Jag njuter verkligen av varje stund som Jamie's mamma. Jag vill inte missa ett ögonblick. Jag älskar den här lilla grodan så otroligt mycket, går inte ens att förklara.

Jag fick lillen att somna i vår säng för ca 1 timme sen. Vi har fått en babymonitor av min morfar, så den sattes in i sovrummet och så stängde vi dörren. Men efter att ha suttit en stund så tyckte både jag och Oliver att det var FÖR tyst! Men vi lyckades att inte gå in där, förrän nu. Nu tyckte Oliver att det var dags att kolla till honom (haha vad roligt att han är lika nojjig som jag). Så han gick in och kollade att han andades och levde, vilket han gjorde som tur var. Vi är kanske lite fjöntiga, men vi är inte vana att ha tid för oss själva och inte ha honom med oss heeela tiden.
Jag tycker det är jättemysigt att ha med honom hela tiden, men vi behöver ju faktiskt tid för varandra också.
Men jag kan säga att det lär dröja ett bra tag till vi kan sitta en hel kväll medans han sover och inte oroa oss!


Nu har jag iaf plockat fram svenska böckerna och sitter och läser lite. Tänkte läsa igenom sidorna jag har denna veckan och sen göra närvarouppgiften så att jag inte glömmer att göra den imorgon.






Åh vad jag älskar er två!

2010-05-12 ? 15:06:04

Natten



Natten gick väl okej. Fick Jamie i säng klockan 21, sen så passade jag och Oliver på att titta på "The Pacific".

Jamie vaknade igen vid halv 12 tiden och somnade om vid 1-2. Det gjorde inte så mycket att han var vaken ett tag där för jag var fortfarande uppe och var inte trött än. Han vaknade igen vid halv 5 och var kinkig, han fick mat och efter ett tag somnade vi om igen. När klockan var halv 9 vaknade vi igen, samma visa om igen och sen somnade vi till kl var strax efter 11. Trots mycket sömn är jag riktigt trött idag. Det verkar nästan som om jag klarar mig bättre på mindre sömn.

Nu försöker jag städa med Jamie sovandes i babybjörnen, men det går ju mycket saktare med honom på magen. Har bara dammtorka, dammsuga och torka golven kvar, så det är inte så farligt.

Sen kommer Jessica och Sara och träffar Jamie för första gången. Jag har inte sett dom på ett tag heller så det ska bli trevligt.

2010-05-11 ? 23:20:29

Shoppoholic



Har nyss klickat hem de här kläderna ifrån www.lindex.se







Just nu är det fri frakt om du handlar för mer än 400kr.
Allt detta blev 417kr, ett riktigt kap!
2010-05-11 ? 23:11:27

Dopklänning


Sitter och fönstershoppar på internet. Hittade den här underbara dopklänningen på nelly.com.
Den kostar 449:- + 99:- för det blåa bandet. Superfin!

 

Dopklänning SEK 449, Jocko - NELLY.COM

2010-05-11 ? 18:22:03

Sömn

Igårkväll när vi kom hem ifrån shoppingen så åt jag och sen kl 20 la jag mig i sängen och ammade Jamie så slocknade. Sen sov han till kl 8 imorse när vi gick upp (förutom amning 4-5 ggr). Kändes jätteskönt att ha en kväll för sig själv, att ha tid att sitta lite vid datorn eller att bara kika lite på TV utan någon som ska underhållas.

Ska försöka börja göra så varje kväll, därmed får Jamie mer sömn också.
Kl 8 gick vi upp och vi stack hemifrån till familjerättsenheten kl 10, då somnade han i vagnen igen och sov tills vi var hemma igen kl halv 2. Sen var han vaken till halv 3, då hela familjen somnade i sängen och vi sov till kl 5. Så idag har han verkligen fått ordentligt med sömn, det märks på honom. När han väl varit vaken så han han varit på jättebra humör och vi har fått en massa leende. När han har varit vaken så har jag ammat 1 gång i timmen.
Så om vi håller det så här denna veckan, så borde han gå upp ordentligt, teoretiskt sätt :P

Ikväll blir det hämtpizza, Oliver bestämde det :) Det kan jag väl gå med på. Orkar inte laga mat, har en sån huvudvärk.

Snart kommer min bror Jocke hem från Norge. Då får han träffa lillen för första gången, ska bli skoj!





Oh förresten den här babysittern köpte vi i fredags på blocket för en hundring. Superfin och med en maaaassa gung! Den jag köpte från Malin har varit jättebra nu när han är liten, men den har noll gung, så lär inte vara så rolig när Jamie vill börja gunga. Denna gillar han nu också. Bilden är tagen när jag fikade med Elin här hemma och gungade honom i några minuter, slocknade!

2010-05-10 ? 22:14:31

Den vackraste! <3











Allt detta när han sover, gud vad han är underbar, älskar honom så! <3

2010-05-10 ? 20:49:31

Shopping

Idag har jag varit med mamma och shoppat kläder. Jamie fick också följa med såklart. Det var tur att mamma var med för lillen var kinkig hela tiden, så medans hon tröstade honom, gick och byta blöja osv, så sprang jag och prova kläder. Hittade en del också, som tur var!
Så fort vi kom innanför dörren här hemma så var Jamie tillbaka till sitt solskens-jag. Han log och snackade med både mamma och mig, lilla knäppgöken! :)

Var på BVC imorse också, gick väl sådär. Han hade bara gått upp 115gr, det är väl okej men inte super. Detta var ju första veckan sen den dåliga viktuppgången som jag inte gett ersättning på kvällen. Men vi ska köra på i en vecka till och se hur det går. Sen får vi bestämma om jag behöver börja att ge ersättning på kvällen igen eller inte, jag vill ju helst helamma, men vet inte vad jag kan göra för att få det att fungera.
Ska amma 15min högst på varje bröst. Ammar han längre så är risken att han bränner mer energi att han får i sig, därav går han inte upp i vikt. Ska försöka amma lite oftare också (trots att jag redan ammar 10-15ggr per dygn). Jag vet ju att jag har mjölk, så förstår inte varför han inte går upp mer.
Enligt BVC sjuksköterskan så kan man inte ha näringsfattig mjölk, så jag vet inte.
Jamie väger iaf 4730gr nu, så han är ju knappast undernärd iaf ;)
Han hage växt ytterliggare 1 cm också och är nu 57cm lång.

Vi pratade också om sömnen. Hon sa att ett spädbarn behöver 18-20timmars sömn per dygn. Så mycket sover definitivt inte Jamie. Så jag har en teori att han kanske använder så mycket energi efter han är vaken så mycket, så då går han inte upp så mycket. Så ska försöka få honom att sova mer på dagarna, då han nu bara sover 2-3 timmar totalt under dagen, och med nattens 6-8h så är det ju inte i närheten av vad han behöver sova.
Vi kan ju hoppas att det hjälper!

Imorgon ska hela familjen till familjerätten och skriva på att Oliver är pappa till Jamie så vi får det svart på vitt. Efter det ska jag möta upp Sandra och träffa henne en stund.

På onsdag ska jag ta det lugnt och på torsdag blir det fika med Malin och Sandra. Men först ska vi till skopunkten och förhoppningsvis hittar jag något bra där. Har bara mina vinterstövlar eller 10cm klackar, och inga av dom känns så praktiska just nu.

Hoppas ni andra får en trevlig vecka!
2010-05-09 ? 22:39:39

Jag är med och tävlar



Just nu har du som läsare chansen att vinna ett valfritt namnsmycke (värt max 200 kronor) från Juveliasmycken.se

Det enda du behöver göra är att gå in på deras sida, väl vilket smycke du skull vilja ha om du vann och skriv det som en kommentar. Har du blogg så tipsa om tävlingen där tillsammans med bilden. Du som inte har blogg; gå med i Juveliasmyckens fangrupp på facebook här.

Tävlingen avslutas den 6 maj. Lycka till!
2010-05-09 ? 12:41:29

Tid

Jaha då var det hög tid för en uppdaterin av bloggen tycker jag. Det är väldigt sällan jag har tid att sitta här länge nog för att hinna skriva ett inlägg. Men nu ligger Jamie i pappas famn så tar jag 5 minuter för mig själv :)

Allt går så bra här hemma. Jamie växer så det knakar, det är helt otroligt hur snabbt allt går. Känns som om jag inte vill blinka för jag är rädd att missa något. När Jamie var 3 veckor och 6 dagar gammal kom hans första riktiga leende, när jag badade honom. Gud vad jag smälte!
Nu har han börjat snacka med oss också, han gör så söta ljud. Han sover knappt på dagarna längre, om jag inte är ute med honom i vagnen. Men är vi hemma så sover han inte mer än 2-3 timmar på hela dagen.
På nätterna har han börjat sova lite längre perioder, oftast runt 3 timmar åt gången, men ibland t.o.m 4, det är mammalyx!
Detta är första veckan sen den dåliga viktuppgången som jag inte gett honom ersättning innan läggdags på kvällen. Är lite nervös över hur han har gått upp. Men imorgon ska vi till BVC så då får jag svar.
Han har if sovit lika bra som han gjorde med ersättning, och eftersom han gick upp 295gr förra veckan så behövdes det inte längre, så nu helammar jag igen, skönt!

Nu väger "Lilla" killen 4615gr och är 56cm lång, som sagt han växer så det knakar!

Hans hormonplitor i ansikter börjar torka in nu också, skönt! Tycker som är så fula, vill ha hans fina hy tillbaka.
I måndags på BVC fick jag ögondroppar till han ögon också då de hade varit väldigt kletiga och han var röd i ögonen. Vilken mirakelmedicin! Efter 1 dag såg jag en klar förbättring och efter 2 dagar var ögonen jättefina och inte alls kletiga längre. Men jag fortsatte att ge dropparna i 2 dagar till efter det som man ska.



Igårkväll hade vi en jättemysig badstund. Jamie fick ett bad och sen la jag honom i sin badrock på en filt på golvet i köket där det var varmt och skönt för vi hade mat i ugnen. Sen fick han lite massage. Jag tyckte nog det var mysigare än vad han gjorde med skit i det ;)



Och här vi en färdigbadad liten kille i sin pyjamas


Detta var allt jag hade tid med just nu...