2010-12-30 ? 20:58:11

Sexy!


Wanna make it a foursome?  Fy fan vad heta det är!!


2010-12-30 ? 19:24:03

Killing me softly


Blir ingen större uppdatering idag, sitter och har så oerhört ONT!
Det känns som att det är dags att åka förlossningen all over again.
Orkar inte förklara mer, tar det imorgon. Hoppas ni har en mysig kväll
2010-12-29 ? 21:58:15

Nyårsmeny




Förrätt
Lyxiga Toast skagen

Huvudrätt
Tournedos på tre sätt*
Hasselbackspotatis
Sallad


Efterrätt
Pannacotta med hallonsirap









* Man får vars tre tournedos som serveras med tre olika såser (bea, rödvin och svampsås) alla är självfallet hemlagat
2010-12-29 ? 21:07:52

Mitt ljus



Jag menar, hur söt får man bli?

2010-12-29 ? 21:06:55

Onsdag



Idag har det inte alls blivit mycket gjort, igen! Jag skulle egentligen haft mammagruppen här på fika men pga sjukdom blev det inställt. Det får bli nästa vecka istället!

Jamie har varit lite bättre idag, fortfarande väldigt snorig men hostar inte lika mycket.

Så även idag har vi bara tagit det lugnt här hemma, Oliver tog honom en snabbis till affären innan, men det är allt.

Nu har jag fixat med lite planering inför nyår. MUsik har införskaffats, menyn är planerad och ska skriva inköpslista till imorgon då jag ska handla allt.

Vad har ni gjort idag?

2010-12-29 ? 20:59:08

Jag kan själv!


Så här ser det ut när Jamie får äta sin kvällsgröt själv

 

...och så här ser det ut när han får somna själv (notera att kudden ligger till vänster)

 

 

 

Mitt hjärtegryn <3

 

 

2010-12-29 ? 11:00:30

Lika som bär?

 

Lika som bär?

 

Jamie?                                       Jag?

 

 

2010-12-28 ? 20:31:23

Modell för en dag







Älsklingen verkade gilla sin nya morgonrock ifrån mormor & morfar. Mitt hjärta!

2010-12-28 ? 20:28:59

Kurering pågår

 

 


Så här påbörjade min sjukling sin dag, jag brukar inte låta honom se på TV så här men när han inte är riktigt kry så kan det vara en skön inledning på dagen för honom. Han låg där i typ 3 minuter innan han var pigg och redo för dagen, sen dess har det varit fullt ös :)

Vi har inte varit ute på två dagar, all snö, kyla och förkylning har talat för att vi borde vara inne. Jag hoppas att det blir bättre imorgon så att vi får lite ordentlig frisk luft, det är inte riktigt samma när man öppnar balkongdörren.

Jag fick tag i försäkringskassan och de var jättebra. Det var faktiskt jag som hade varit lite sen med min begäran, hade skickat in den den 18/12 och eftersom avskärningsdatumet är den 20e så var det lite tajt. Men killen jag snackade med var superbra och satte över pengarna på mitt konto direkt, så jag borde ha dom imorgon. VÄldigt smidigt hanterande av försäkringskassan. Det tackar vi för!
2010-12-28 ? 13:53:09

ffs Försäkringskassan


För första gången har försäkringskassan inte betalat ut rätt summa till mig. Perfekt tillfälle att få för lite pengar, direkt efter jul, eller hur? Jag har nämligen bara fått utbetalt från den 20/11 till den 30/11, så de har nog inte registrerat min nya begäran överhuvudtaget. Jag mejlade dom i lördags, men fortfarande inget svar så jag försöker få tag på dom idag istället. Det är ju lättare sagt än gjort. Jag hamnade som nr 346 i kön, vill du att vi ska ringa upp dig när det är din tur? - Ehm, JA TACK! Tacka vet jag deras uppringningsfunktion.
Jag hoppas vi får rätt på det och att pengarna kommer in innan fredag, det är ju ändå runt 6000kr det handlar om, minst.

2010-12-28 ? 08:13:20

Skönt


Känner mig pigg och utvilad idag! Jamie överraskade sin mamma genom att sova mellan 19.30-06 utan att vakna upp en enda gång, så himla skönt! Dock vaknade jag runt halv 5 (tiden han brukar vakna och jag kämpar med att få honom att somna igen) och kunde inte somna om, men låg och mös i sängen iaf.
Klockan sex tog jag över honom i vår säng när han vaknade och vi gick upp strax innan 7 efter en massa kramar och kel. Nu har vi (Jamie) intagit frukost och det är lekdags!
Lillen är dock ganska förkyld, är himla snuvig och har hosta, igår var det bättre men just nu är det lite sämre.
Han mår bra i övrigt dock, pigg som en lärk(?)

Vad ska ni hitta på idag?
2010-12-27 ? 21:38:29

Play


Nu när Jamie fick en massa fler leksaker så var jag tvungen att fixa till hans lekhörna lite. Jag tyckte faktiskt det blev ganska bra, där är bra med utrymme för att leka men inte minst, utrymme att förvara alla hans saker. Han fyller dessutom 1år om tre månader, hur mycket kommer där då inte att vara?


 

Han lär sig så himla mycket nu. Han kan numera ställa sig upp mot saker och ger det hela tiden, det finns inte en pinal som man inte kan stå mot. Han har även blivit en rackare på att gå längs med möblerna och ålar riktigt snabbt nu. Han tar några enstaka riktiga krypsteg men det går väl för sakta för sen återgår han till sin supersnabba ålning istället haha. Han uppskattar musik och diggar gärna i takt. Om jag frågar Jamie var lampan är när vi sitter i köket så tittar han på kökslampan, men det fungerar bara i det rummet haha. Han är så himla stor nu och jag uppskattar varenda sekund jag spenderar med honom.

 

 

Har förresten glömt att berätta, nu är det officiellt, den 1 mars återgår jag till mitt jobb. Jag arbetar dock bara halvtid, ca 4 dagar i veckan, så de dagar jag jobbar kommer Oliver att vara hemma och de dagar jag är hemma kommer han att jobba. På det sätter slipper vi sätta Jamie på dagis nu när han blir 1år. Vi har kommit fram till att vi tycker det är lite tidigt för oss, om vi har möjligheten att vänta så kommer vi ta tillvara på det. Förmodligen kommer han att börja på dagis i augusti då han är 15 månader, men inget är bestämt än.


2010-12-27 ? 21:30:00

Jamies julklappar


Olika aktivitetsleksaker, alla ifrån Toys r Us

 


Morgonrock och inneskor från Hemtex


Allt ovan ifrån mina föräldrar


Alfons Åberg-tröjor och tigger byxor från min bror


Våra julklappar till lillen


Megablocks och Vtech aktivitetsbord från de bästa
(Sandra,Tomas, Malin & Lina)


Jag är så glad att Jamie har så mycket folk runtomkring honom som älskar honom så mycket och bryr sig om att han har det bra. Självklart visas inte det genom de materiella sakerna, inte så jag menar.
2010-12-27 ? 21:19:52

Vår första julafton


Julaftonen spenderades hemma hon mina föräldrar. Mamma hämtade oss kl 14 så att vi kunde få med alla julklapparna plus Jamies alla saker. Klockan 15 satt vi bänkade framför kalle anka med ett glas glögg, Jamie var helt fast vid Kalle, nästan lika mycket som jag! :)

Strax innan klockan 16 kom min bror och hans flickvän Challe och efter kalle anka var slut så satte vi oss ner för att äta. Gud vad mätt jag blev, åt inte särskilt mycket, en tallrik av kalla rätter och en med varma.
Vi satt och mös ett bra tag och väntade på att Jamie skulle vakna från sin nap så att vi kunde öppna julklappar.
När vi hade lagt Jamie för natten kl 20 så var både jag och Oliver helt utslagna, vi satt och nästan somnade. Vi hade bestämt att J skulle stanna hos mina föräldrar så att vi slapp väcka honom när vi skulle hem ch för att vara ärlig längtade både jag och Oliver efter en sovmorgon.
Min bror släppte av oss här hemma runt 22.30 så blev ingen sen kväll. Vi hann inte mer än inom dörren innan kläderna var av och vi var i säng. Haha nej inget sånt snusk, vi somnade nog båda inom 5 minuter. Dock blev det inger sovmorgon då vi båda vaknade strax klocka 9, så himla typiskt när man väl kan. Men aja vi kände oss väldigt utvilade iaf. Vi hann t.o.m städa innan mamma lämnade av lillkillen som hade uppfört sig helt fantastiskt, man blir så stolt att han är så duktig och trygg i sig själv även när mamma och pappa inte är med!








Jag hoppas att ni hade en lika mysig dag som vi hade. Det är absolut helt annorlunda nu när man har barn, är så roligt att se hans små ögon glittra när han ser sina presenter, han gillade att hjälpa till att öppna paketen, han verkligen slet upp pappret :P

2010-12-24 ? 09:57:05

God Jul



I vår familj har vi alltid haft en tradition att när vi vaknar tidigt på julaftons morgonen så ligger där en liten present var till mig och min bror på våra sängar. Jag har alltid tyckt det var jättemysigt och kommer ihåg att jag och brorsan alltid gick och la oss riktigt tidigt för att det skulle bli julafton fortare.
Det är en tradition jag vill införa i vår familj också. Så imorse fick Jamie sin första julklapp någonsin, han lekte med snöret, hjälpte till att öppna paketet och log sen när han såg sin röda Brio boll och sen lekte han med den.








Ha nu en underbar julafton, detta blir sista uppdateringen för mig idag. Snart ska vi fixa till oss för att sedan åka till mina föräldrar. God Jul allihop, ta hand om varandra! <3


2010-12-23 ? 20:49:17

Lilla julafton



Nu är stressandet äntligen slut! Som ni läste så har min mamma brutit foten vilket har inneburit att jag har hjälpt henne en del. Jag var och städade hemma hos föräldrarna i veckan och sen hjälpte jag henne att handla. Igår var vi och handlade alla julklapparna (mina föräldrar är alltid ute i sista minuten), Jamie lär bli väldigt bortskämd i år vågar jag påstå!! Jag sitter bara och undrar vart vi ska få plats med alla sakerna? :P
Idag var vi en runda på Maxi och handlade lite sista minuten saker och jag fixade en liten jultallrik så här på lilla julafton. Jag har spenderat kvällen med att sätta etiketter på alla presenterna och har packat in de sista, så nu är allting klart, så himla skönt att slippa stressa med det imorgon.

Jamie la jag strax innan 20 och snart ska jag mysa framför The Holiday på 3:an. Jag fattar inte att det redan är jul, att Jamie's första jul äntligen är här! Det är ju något alldeles speciellt, även om han inte kommer att komma ihåg det så vill jag komma ihåg den och framförallt dokumentera den!

Jag köpte även hans första 1-års present idag, bara 3 ½ månad bort ju! Jag och Oliver har sett instrument på nätet som vi ville köpa till honom, men hittade ett kit idag med en tamburin, en flöjt, ett munspel och ett par marackas för bara 129:-, det var riktigt fint, så det fick självklart följa med oss hem!

Nu ska jag njuta av resten av kvällen innan julafton. Vi ska spendera morgonddagen hos mina föräldrar tillsammans med min bror och hans flickvän. Litet, intimt och mysigt.

Hoppas ni alla får en fantastisk julafton med mycket kärlek och värme!





Har ju glömt att berätta att Jamie har lärt sig att ställa sig upp mot saker, och gör det nu HELA tiden ÖVERALLT!
Jag plockade därmed in hans aktivitetsbord från förrådet och det var mäkta populärt! Men han som typ aldrig slått sig innan slår sig hela tiden nu ju, inga hårda smällar än så länge men dock. Det ligger därför småkuddar överallt i vardagsrummet för att iaf dämpa fallen om han halkar på golvet. Annar är han duktig att sätta sig från stående och kan även gå från ståendes till kryppositionen. Han står även en del på knäna. Gud vad han växer den lilla parveln!




- God Jul -

2010-12-21 ? 13:15:32

Julfest


Blir bara en snabb uppdatering då jag ska gå hemifrån när som. Jag ska träffa Sandra på gymmet och vara duktig, efter det ska vi sola och sen fixar vi till oss inför kvällens julfest med jobb hemma hos henne.
Ser fram emot kvällen, förra året var jag gravid och kunde därmed varken dricka och skaka på rumpan lika bra som de andra :) Men ikväll tar vi igen det! :)

Hoppas ni får en mysig tisdag!
2010-12-20 ? 08:44:02

Vad fan


Jag har glömt att berätta att min mamma bröt sin fot i onsdags. Jag blir verkligen mörkrädd på vart världen är på väg när vi inte längre bryr oss om våra medmänniskor utan bara går förbi.

Min mamma var ute med hundarna sista rundan på kvällen när hon halkade på en isfläck och bröt sin fot. Hon låg på marken och grät när inte en, men två personer gick förbi. Inte en av dom frågade om hon var okej eller om hon behövde hjälp upp, de bara fortsatte att gå. Vad är det för fel på folk?!
2010-12-19 ? 20:57:33

Helgen


I torsdags var vi på den sista fikan med mammagruppen för detta året. Vi var hemma hos Tamara och fikade, jättemysigt! Vi har bestämt oss för att det mest blir hemmafikor from nu när barnen börjar bli så stora. Det är mycket roligare för dom att kunna leka på golvet.




I fredags fyllde min morfar 70 år och hela dagen innan vi skulle dit på fest spenderade vi ute och shoppade. Det skulle hittas både födelsedagspresenter och julklappar. Nu har jag inga julklappar kvar att köpa, är helt färdig i god  tid som vanligt. Det är så skönt att ha det överstökat.

Festen på kvällen blev ganska livad. Vi hade Jamie med och och vi la honom sm vanligt runt kl 20, där var ett extrarum i lokalen där vi ställde hans resesäng. Vi sprang och kollade till honom var 15e minut hela kvällen eftersom vi inte hade hört honom pga musiken. Men som vanligt var han en fröjd, han vaknade inte en enda gång utan sov som en stock. Jag hade fantastiskt trevligt, men mådde inte så bra igår.


Brorsan och hans tjej Challe



Jag och min kusin Linda                                                                              Jag och brorsan


Trots att jag inte mådde så bra igår så var bror min och jag tvungna att köra ner till Landskrona för att hämta ut paketet som CDON skickade fel. Jag kommer definitivt inte att betala frakten för det paketet, när det har skickats till en helt annan stad. När jag kontaktade dem ang missen så kunde de inte behandla ärendet förrän den 23/12, men jag hade tydligt skrivit att det var en julklapp, tack för hjälpen liksom. Det kostar ju en del att köra fram och tillbaka, det är ju iaf 15-20 min varje håll. Så jag hoppas för någon kompensation för deras miss.
Resten av dagen gick åt till att göra ingenting. Varken jag eller Oliver var pigga och Jamie var lika glad åt att leka här inne med oss, som tur var!


Idag blev det en ganska tidig morgon för jag skulle möta Sandra på gymmet kl 10. Väl där tränade vi i 1½ timme och sen la jag mig och sola, men tar nog lite längre tid nästa gång för jag märkte ingen större skillnad, om inget var det väldigt avslappnande efter träningen.
Idag jobbar Oliver sent så jag ska sitta och mysa framför en film själv med lite fruktsallad.

Hoppas ni haft en bra helg och 4e advent!
2010-12-15 ? 19:50:58

Dagens Dubbel



Under dagen





Hoodie och body inköpta på Irland
Jeans H&M
Dregglis Pippi
Skor Puma




Under natten




Pyjamas Officiell Liverpool outfit
Halkisar H&M


2010-12-15 ? 10:53:14

Onsdag


Det är verkligen full fart här hemma numera. Jamie blir mer och mer rörlig för varje dag och har nu börjat ställa sig upp mot saker. Han visar även intresse för att utforska, så han far runt i lägenheten, på sitt eget lilla sätt. Katterna är väldigt roliga, dock är intresset inte ömsesidigt.
Han har också börjat dra sig upp själv mot möbler och i soffan älskar han att stå mot ryggstödet och hoppa.

Det är så roligt att se hur han utvecklas och varje liten ny sak han lär sig. Jag ser fram emot alla år av "nytt" som vi har att vänta oss.




2010-12-14 ? 22:01:16

Tröttis


Det har verkligen varit full rulle hela dagen idag. Vi for iväg till öppna förskolan, sen gick vi hem och hämtade väskan till babysimningen och stack sen dit. Var inte hemma förrän vid 6-tiden. Då lagade jag mat och så la vi Jamie.
Nu har vi sett en film "Devil", som vi tyckte var helt okej, jag tyckte inte den var läskig nog, men jag är ganska härdad haha.

Imorgon skulle jag nog träffa Hanna, det var riktigt längesen nu. Funderar på att köra ett step pass imorgon också, men det beror på hur magen känns.
Glömde bort att skriva hur jag skadade mig igår, fick nog en rejäl sträckning i en magmuskel. Men det var så otroligt långt ner, precis under höftbenet. Det gjorde så in i hel*ete ont, jag skrek rakt ut i gymmet och kunde inte träna några magövningar efter det. Jag fullgjorde ju såklart min träning ändå och körde fler andra övningar, men hade sett fram emot att köra mage, för jag är så himla svag där. Det känns dock bättre idag, men har fortfarande ganska ont, vill ju inte göra det värre än vad det är genom att överanstränga mig.

Sen bokade jag och Sandra in nästa träning på torsdag kväll, sen tror jag det får räcka för den här veckan, vi får se ;)

Jag tror faktiskt att jag ska lägga mig snart, är ganska trött och då kan man lika bra passa på att få lite extra sömn. Det skadar ju inte när man är småbarnsförälder ;)

2010-12-14 ? 08:32:26

Morgonpigg


För ovanlighetens skull tog Oliver natten och jag morgonen. Så jag har varit uppe sen halv 7 då Jamie bestämde sig för att öppna de blå. Annars har han sovit ganska bra inatt, somnade som vanligt runt 8 och Oliver sa att han vaknade till en snabbis vid 1 och en vid 3, men ingen vakentid.
Jag har hunnit plocka undan här och tömma/fylla diskmaskinen, så tänkte ta en svängom med dammsugaren sen så slipper jag tänka med på städning.

Jag la Jamie nyss och tänkte faktiskt joina honom och försöka vila lite. Kl 13 blir det öppna förskolan, sista gången nu innan jul och då blir det lite luciafirande. Sen i eftermiddag är det även sista gången innan jul på babysimningen.

Idag blir det ingen träning, jag sträckte en muskel i magen (eller ja långt långt ner, precis under höftbenet) rejält igår när vi tränade, skrek rätt ut. Idag gör det inte lika ont, men dumt att träna, bättre att vila en dag då.

Nej nu kallar kudden

Vad ska ni göra idag?
2010-12-13 ? 16:01:41

Vill ha!


Hittade mera!



Förvaring 69-89:-



Set om 3 pappersburkar 399:-



Kuddfodral 119:-/st

2010-12-13 ? 15:55:30

Underbart!



Åh titta vad jag hittade, hur snyggt är inte denna serien från sovtex. Jag som älskar grönt också.
Om det är någon som redan börjat fundera på Jamie's 1-års present eller som är sen med julklapp, här har ni bra tips! Hade varit riktigt snyggt i hans gröna rum!




Rislampa 269:-                                                                                                  Spjälskydd 449:-




Filt 249:-                                                                                                Påslakanset 349:-






Speciellt vill jag ha påslakansetet och lampan, så himla fint!!


2010-12-13 ? 15:11:34

Lunch

dsc01743 (MMS)

Lunch

2010-12-13 ? 14:44:56

Jag




Det kommer ju väldigt sällan bilder på mig, så idag tänkte jag bjuda på en då jag känner mig hyfsat fräsch.

Jag och Jamie kom nyss in efter en liten promenad, det var inte så kallt som jag trodde, det var faktiskt skönt.
Har hunnit med att ge lillen mellis och nu så ligger han och försöker sova. Jag tänkte passa på att äta lite lunch, det blir en burk tonfisk och kokt ägg. Oliver kommer hem vid 6 idag och då ska jag cykla ner till gymmet och möta Sandra, sen ska vi köra satan, känner mig peppad idag!

Sitter och försöker klura ut vad jag ska köpa åt min kära bror i julklapp. Jag har handlat alla andras redan, så det är iaf skönt. På fredag fyller min morfar dessutom 70år så då ska vi på fest, jag och brorsan ska köpa en gemensam present till honom.
Sedan den 21e är det julfest med jobb och det ska bli så himla roligt. Förra året var jag gravid och kunde därmed inte dricka, dansandet var inte det lättaste heller när man känner sig som en elefant.
Men i år ska jag ta igen det, vår nya ägare är desutom så otroligt givmild, han öser oss med mat och dricka och alla släpper loss och blir helt galna, underbart!
Vi ska vara på Helsing, en restaurang här i stan som han också äger, så det ska bli skoj.

Vi har bestämt att vi ska vara här på nyår. Vi blir 3 par och Malin, Pada skulle vara någon annanstans.
Det blir jag och Oliver, Sandra & Tomas, Lina & Dennis och så Malin.
Jag tycker det blir bäst så, jag känner inte alls för att släpa hem Jamie mitt i natten efter att ha varit någonstans eller att han ska sova i vagnen. Det är mycket bättre om han får gå och lägga sig som vanligt här hemma, så kan vi äta och mysa i lugn och ro utan att oroa oss. Det lär väl bli en liten fest, men inget större. Som tur är så vaknar Jamie inte för något, så han lär inte märka något.
Så nu blir det till att planera mat, vi har redan bestämt förrätten, längtar redan, yummie!

Nej jag får väl passa på att äta medans J sover nu.

2010-12-13 ? 11:00:00

Framsteg


Nu har vi äntligen sett till att sänka Jamie's säng, vill ju inte ha några olyckor! Det blev väldigt bra, det enda jobbiga är när han vaknar på natten och man ska vyssja honom, man står ju dubbelvikt över sängen och det är inte så jättebekvämt, men vad gör man?



Han tar sig fram snabbare och snabbare nu och försöker använda händer och ben mer istället för att dra sig fram, han är så duktig. Han har också börjat dra sig upp mot möbler och ställa sig upp helt själv. Det är verkligen så att ett tag händer inget och sen händer allt!





Klappa gör han nu också, vi säger klapp-klapp och så klappar han och skrattar högt, mitt lilla troll.
Jag fattar inte att han blir 1 år om 3½ månad, det känns som att det har gått så otroligt snabbt samtidigt som att det känns som om han varit med oss hur länge som helst.

Det verkar som om jag behöver börja jobba snart också, det blir antingen den 1februari eller den 1mars, om vi inte hinner vinna på lotto innan dess ;)
Men som tur är så jobbar jag bara halvtid, och bara kvällar, så har det ganska bra.

Jag önskar att jag kunde vara hemma mycket längre, älskar att vara mamma åt Jamie och vill inte missa en sekund av hans uppväxt. Men vi kommer inte att sätta honom på dagis, utan Oliver kommer att vara hemma med honom.


2010-12-13 ? 09:08:14

Refresh


Torsdagen var en stressig dag, jag gick upp tidigt och lämnade av Jamie hos min mamma på morgonen för att jag skulle och träna med Sandra. Vi tränade i 1½ timme och efter det var det bara att skynda hem till min mamma för att duscha och sen skyndade jag och Jamie oss iväg till mammafikan.
Jag var hemma igen runt 14-tiden och resten av dagen mör vi bara hemma. Under fredagen hade jag en sån extrem träningsvärk och det var iskallt ute, vilket gjorde att vi passade på att ha en inne-dag.

I lördags jobbade jag och sen var det vin-kväll med tjejerna. Jag drack inte så mycket (kanske 6-5 groggar) men jag blev helt plötsligt rejält dragen och mådde inte så bra (detta var efter många timmar dock). Malins mamma kom och hämtade oss och släppte mig hemma, var hemma runt halv 3 (eller var det halv4?). Söndagen var ingen trevlig dag, mådde som jag förtjänade och var inte uppe många timmar under den dagen. Men fick myst och lekt lite med Jamie iaf, annars blev det mycket pappa-Jamie-ensamtid igår.

Jaha, måndag idag då, Lucia. Har inga planer idag förutom träning ikväll med S. Det är riktigt kallt ute dock och jag tycker inte alls det är roligt att vara ute med J då. När man väl fått på dem 2 lager kläder, overall, mössa,vantar och allt annat som ska på så är han så kinkig! Men det lär väl bli en kortare promenad iaf, så att vi får lite frisk luft.

Vad ska ni hitta på idag?

 

 

 

 

2010-12-12 ? 20:40:12

- 2010 -



 

 

 

2010-12-08 ? 19:49:57

Circus?


Jag och J var ute och åkte pulka innan, sen promenerade vi till en lekplats och jag tänkte att han skulle få gunga lite, men han förstod nog inte riktigt grejen med att gunga

 

Jag skäms nästan när jag går med honom i pulka, min unge är inte som alla andra, han gillar att vara upp och ner, så han lutar sig liksom bakåt och tippar hela huvudet. Så det ser ut som om jag har satt ett barn som inte kan sitta i en pulka och drar omkring på stackarn. Fick några blickar efter mig idag, men vad tusan, han är ju bara lte konstig, inte värre än så ;)

 

 

Som ni ser så utförde han även sina tricks i gungan. Min söta, alldeles perfekta och underbara knäppunge :)

 

 

2010-12-07 ? 21:32:22

Aj



Dagen började tidigt idag, kl 6 slog Jamie upp sina ögon och efter många tappra försök av både mig och Oliver för att få honom att somna om, gick Oliver upp med honom. Jag låg kvar och drog mig i sängen med hopp om att kunna sova lite till, men det kunde jag glömma, ganska snart anlände byggarna till lägenheten ovanför vår.
Det är en etagelägenhet som ska byggas om till två lägenheter, ett jävla liv med andra ord, glömde jag att säga att det låter som om de var i samma rum som oss? Strax efter 7 steg jag upp, hade nämligen bestämt med Sandra igår att vi skulle träffas vid henne kvart över 8 för att sen sticka till gymmet.

Jag cyklade till S vid 8 och det var ju inte det lättaste i snön och slasket, men jag klarade mig helskinnad. När vi är precis utanför gymmet så ska jag plocka upp plånboken med gymkortet i, tror ni inte att jag har glömt den hemma?! Gymet är 24/7 så man måste dra kortet för att komma in i lokalen, men vi lyckades smuggla in mig för den här gången, kände oss riktigt busiga.
Vi började med 30 minuter cardio, S på löpband och jag på cross-trainern. Men efter 2½ vecka vila från träning så kände jag att flåset inte var på topp. Jag fick vila 2*2 minuter under de 30 minuterna, trodde jag skulle svimma ett tag, det blir en större frukost innan nästa gång! Efter cardion körde vi ytterliggare 1½ timme av olika styrkeövningar. Kändes riktigt skönt när vi var klara!

När jag kom hem skulle jag egentligen bara hoppat in i duschen och sen stuckit till ÖF och sen babysim på eftermiddagen, men jag fick en sån OTROLIG huvudvärk, så vi gick inte till något av det. Jag la mig i sängen för at vila vid 13 och låg kvar till 16.30, men lyckades aldrig somna tyvärr. Huvudvärken sitter fortfarande i rejält och har ont i halsen. Hoppas bara inte jag blir sjuk nu, jag och S skulle till gymmet imorgon igen :)


Nu orkar jag inte sitta vid datan mer, ska lägga mig på soffan. Men innan jag lämnar er så får ni en video av ursöta Jamie i badet från nu ikväll.

2010-12-07 ? 21:16:22

Bakdag


Igår spenderade jag och Jamie i stort sätt hela dagen med Malin och Sandra.
Jag mötte upp med dom på jobb vid halv 2, vi skulle handla bakingredienser till vår bakdag, efter det gick vi bort till gymmet och hämtade mitt gymkort och sen for vi hem till Sandra.

Vi bakade hela dagen! Sega saffranssnittar, lyxlussebullar, pepparkakspaj och pepparkakor.
Allt blev supergott!

Jag och J var inte hemma förrän halv 10 igårkväll så vi var verkligen borta hela dagen.
Jag la dock honom som vanligt vid samma tid hemma hos Sandra, så flyttade bara över honom i vagnen när vi skulle åka hem. Väl hemma fick han pyjamas och välling och så somnade han om så gott igen!



tihi jag och Sandra mjölade Malin lite i ansiktet, hon tyckte vi var taskiga ;)



haha Sandras FETA pepparkaka, som vi skrattade åt den!
Hade en jättemysig dag med mina girls

2010-12-05 ? 20:32:53

Snowing


Idag har vi varit inne hela dagen, det har snöat precis hela dagen, tror det slutade för ca en timme sen. Vill inte ut i en snöstorm med barnvagn och den här kylan, nej tack!

Men vi har haft mysigt ändå, massa innelek med lillen. Han har utforskat vardagsrummet, ålat/krypt längs hela rummet och försökt dra sig upp mot saker, går sådär dock haha.
Inte mycket mer än så att berätta, så tänkte bjuda på lite bilder från dagen istället



cooling mellan mamma och pappa i soffan

 

 

























Gissa vad vi ska äta till middag?

2010-12-05 ? 00:02:50

Snälla tomten


Tänkte skriva en liten önskelista till Jamie inför jul eftersom många frågat efter julklappstips.
Vi har så himla mycket leksaker så önskar oss också saker till hans rum som vi ska inreda efter jul och nyår.




 

EXPEDIT hylla ifrån IKEA (vit)                                                                              KUSINER sänglåda




byggklossar                                                                                             Fisher Price Laugh & Learn rimbok



2 st Förvaringsbackar med hjul ifrån IKEA                                               födelsedagståg (finns på knoll&tott)
(vit eller ljusgrön + lock)


2010-12-04 ? 22:46:06

Som vinden



I torsdags spenderade vi hela dagen iväg. Vi stack iväg tidigt för att julshoppa lite, vi hittade en del julklappar men långt ifrån allt. Alla Jamies är iaf avklarade, likaså min mammas present, challes och en del av min pappas. Så nu är det bara brorsans och nån sak till pappa kvar. Jag klickade nyss hem böcker till Oliver, vi brukar inte köpa något speciellt till varandra, men där är en sci-fi serie som han älskar så köpte två till i den serien och även den första boken i en lång serie av en annan författare, hoppas det gillas.

Igår och idag har vi bara slappat, gått ut på promenader med Jamie och städat. Det är skönt att bara göra ingenting ibland. Särskilt nu när Jamie är i en utvecklingsfas.

Jag älskar verkligen Jamie över allt annat och älskar att vara hans mamma, men mitt tålamod har prövats den senaste veckan. Han är så himla kinkig, inget hjälper, han vaknar tidigt igen (ca 5-6) och det krävs en del arbete för att få honom att somna om igen. Jag vet ju att han inte kan hjälpa det men det är enormt krävande!

Han kan bara leka korta stunder själv numera annars vill han upp och klättra på mig eller Oliver. Ena stunden kelar han och nästa flyger han fram och tillbaka i våra knä för att sedan börja knypas och dra och bita i oss. Han måste vara väldigt frustrerad han också!

Idag har han t.o.m slått sig två gånger för att han är så snabb. Han flyger verkligen fram nu! Jamie och Oliver låg i vår säng och busade och jag var i vardagsrummet, då hör jag en liten smäll varpå Jamie blir lite ledsen (inte så farligt). Då har han tydligen (snabbt som attan) krypt/ålat i sängen och Oliver hinner precis frånga honom i benen eftersom han var halvvägs över sängkanten!

Senare under dagen lekte O & J på golvet i vardagsrummet, Jamie kryper/ålar hit och dit och börjar sen klättra på O. Oliver håller en hand på honom hela tiden när han klättrar på honom, men Jamie hinner ändå tydligen skjuta ifrån med fötterna i golvet så han flyger över Oliver och slår huvudet i golvet. Knäppa unge! Ingen av gångerna var särskilt farligt, han vad ledsen i kanske 15 sek, men herregud! Det märks nu att det kommer verkligen inte bli nån vila ju mer rörlig han blir! :)



Här har han på sig den söta bodyn han fick av Lina när han låg i mammas mage


2010-12-01 ? 22:58:53

Jamie - 8 månader





Vår första dag med dig                                                                             8 månader



Att det redan har gått 8 månader sedan dagen, dagen allt förändrades för all framtid. Dagen då våra drömmar blev verklighet och det vackraste lilla barn jag någonsin sett kom till oss. Det är så skrämmande hur tiden bara flyger förbi, jag vill inte missa ett ögonblick av denna fantastiska resa. Jag och din pappa ser fram emot att se dig växa upp och vi lovar dig att vara de bästa föräldrar vi bara kan. Men även vi kommer att göra misstag, men kom ihåg att allt vi gör är för dig och vi älskar dig oerhört mycket, nu och för alltid! <3



- Sitter helt utan hjälp
- Kan ta sig från sittandes till krypposition
- Kryper (ibland ålar, ibland kryper och ibland drar han sig fram haha)
- Har börjat använda pincettgreppet och gillar att plocka upp små saker
- Har stl 4+ i blöjor
- Använder för det mesta stl 74 i kläder men börjar övergå till mer och mer i stl 80
- Pratar en massa (ma-ma, da-da, aj-aj, na-na, mo-mo och ga-ga går mest här hemma just nu)
- Drar sig upp från sittandes till stående i soffan och mot oss
- Har kindtänder på gång i överkäken
- Är väldigt kelen för tillfället (mammig och pappig, vill inte säga klängig för jag tycker inte det är ngt negativt)
- Har börjat sova längre på morgnarna, vaknar nu inte förrän 7.30-8.00
- Dricker i stort sätt ingen välling, äter enbart riktig mat där favoriten är gröt
- Somnar fortfarande själv på både kvällar och dagar, så duktig
- Har i dagarna provat både äggröra och macka för första gången
- Vägde vid sista BVC besöket 9435gr och var 73cm lång


2010-12-01 ? 18:48:35

Matvrak


Nu har vi precis fått mat i magen, jag gjorde en kyckling & currygrya, extremt gott! Jamie fick också sin kvällsmat och snart ska han få sig ett bad och sen blir det god natt för hans del.

8.00 - Jamie vaknade och åt 1½ portion gröt
9.45 - Mellanmål (3-4 tsk äggröra + 1 burk fruktpuré)
10.00 - Sovdags (vaknade 11.30 igen)
12.00 - Lunch, han åt 1 hel burk
14.00 - Mellanmål (3 majskrokar och 1/3 leverpastejmacka)
15.40 - Middag (3/4 av en stor burk mat)
18.30 - 2(!!) portioner gröt och ½ burk katrinplommonpuré

Så det börjar arta sig med hans matintag, nu vägrar han inte längre maten och det fungerade bra även inatt med att ge lite vatten på morgonkvisten istället för välling.


Nu ska jag mysa med Jamie en liten stund innan badet och sen ska jag och Oliver ha onsdagsmys, vem sa att det måste vara fredag? :D

2010-12-01 ? 17:12:35

Vår dag i snön















2010-12-01 ? 11:55:24

Tänkvärt



Jag har ramlat över en del bloggar på sistone där skrivaren talar om könsroller. Eller rättare sagt hur de vill utplåna könsrollerna, att rosa inte bara är en tjej-färg och att barn ska vara barn och inte ett kön. Jag kan hålla med dem, till en viss del. Men jag tycker också att det kan gå till överdrift, det blir för extremt.
Jag tycker att vissa tappar den röda tråden, för mig handlar det inte om att barn ska vara könslösa eller att pojkar ska leka med dockor och inte vapen. Det handlar om att barnet ska vara precis det barnet vill vara.

Vill Jamie leka med dockor så får han självklart det, MEN det är också okej om han vill leka med bilar. För mig handlar det om att inte begränsa barnet och det tycker jag att man gör om man blir för extrem åt andra hållet också. Om man strävar för hårt för att uppnå en könslös roll åt barnet så begränsar man barnet ifrån att kunna vara sig själv.

Jag var au-pair i London åt två små ursöta flickor 2005. De var 3 ooch 6 år gamla och var otroligt begränsade. De fick inte ha något som skulle kunna uppfattas som tjejigt, barbie var absolut förbjudet. Det kläddes enbart i neutrala färger och fick absolut inte ha rosa. De här tjejerna ville inget annat än att få vara små prinsessor med klänning och tiara och leka med dockor, men det fick de inte. Jag tycker det är synd.

Man behöver hitta nån mellan-väg där man inte påtvingar barnet sina egna ideal utan istället låter de upptäcka sina egna personligheter, och intressen. Jag tror att om vi inte begränsar barnet utan låter det ta del av alla världar så kommer det förhoppningsvis att kunna ha ett kritiskt tänkande och våga stå emot folk som säger att man inte kan ha en viss färg för att är en kill/tjejfärg etc.

Att säga att barn är inget kön utan ett barn tycker jag är fel. Vi är olika kön, det betyder inte att det är sexuellt laddat. Vi är alla individer, män, kvinnor, flickor och pojkar. Då kan man ju helt enkelt dela in alla individer i vuxna och barn, men så fungerar det ju inte, vi är ett kön.
Jag tror inte man skyddar ett barn ifrån en pedofil genom att göra det könslöst, en pedofil tänder på ett barn för att det är just ett barn inte ett kön (oftast)

Vad tycker ni angående denna debatten?


pojke/flicka/barn?