2010-02-28 ? 15:27:04

Tired

Oj vad slö jag är idag!
Lyckades väl somna vid 3 tiden inatt, när Oliver gick upp kl 8 så kunde jag inte heller sova längre. Så jag gick upp och vek undan tvätten och hängde upp det som var i maskinen sen satter jag igång en ny maskin. Fick dammtorka hela lägenheten och dammsuga igen, här var gips överallt, men lätt värt det! :)

La mig i sängen vid 12 igen för att se en film men däckade och vaknade igen kl 15.
Känner mig duktigt trött.

Oliver är och jobbar och kommer väl inte hem förrän vid 6tiden. Då får jag hjälp med middag. Tänkte göra potatisgratäng och köttfärsbiffar, han är så bra på gratängen så då kan vi hjälpas åt.

Sitter och funderar och letar efter tips på internet om hur jag bäst kan hänga upp gipsmagen, vill ju inte att det ska gå sönder. Tydligen så ska man iaf måla den vit för annars gulnar den med tiden. Så efter BM besöket på onsdag så går vi nog och köper lite färg :)
Så är det någon som har något bra tips om hur man hänger upp den så lämna gärna det i en kommentar.

Vill passa på att tacka tjejerna ännu en gång för eun underbar dag igår, det betyder såå mycket för mig att ni bryr er! Hade superroligt!
2010-02-28 ? 00:13:39

Babyshower

Idag hade jag, Malin och Sandra bestämt att vi skulle ha tjejkväll. Malin fyllde år i torsdags och vi skulle träffas och fira henne och bara mysa. Kl 16 skulle dom vara här.

Jag gick inte upp förrän kl 12 efter en sömnlös natt. Började städa klockan 13 och höll på i nästan 2 timmar, städade så noga, för Sandra är superallergisk och vill inte att hon ska må dåligt här.

Strax efter 4 ringde det på dörren och jag går för att öppna, då har dom massor med saker i händerna, jag ser Lina bakom dom och mamma kommer bakom hörnet. Jag stod bara med öppen haka, vad händer?!?!
Mina sötnosar överraskar mig med en babyshower! Jag var så chockad, visst inte vad jag skulle säga.

Först blev jag tillsagd att byta om till myskläder (inte mig emot haha) sen blev jag förvisad till vardagsrummet medans dom höll på i köket, jag fick inte titta!!
EN stund senare kallar dom ut mig, då har dom pyntat hela köket med girlanger, servetter, engångstallrikar, konfetti och ballonger, sååå fint! Sandra hade tom valt retro servetter, hon känner mig så väl :)
Först så blev det semla med lila grädde, sen Sandras hembakade kladdkaka med chokladfudge.
Mmm vi åt massor, alla var mätta utom jag! Hallå, jag är gravid, kan äta hur mycket som helst! Fast jag gjorde inte det!







Sen förflyttade vi oss till vardagsrummet för att öppna en massa paket





Fick massor av fina saker. Av Lina fick vi en vit morgonrock i stl 62 till killen, han kommer bli så jävla snygg i den! Vi har massor av saker, men en morgonrock hade vi inte, tusen tack!

Av Malin och Sandra fick jag en hel korg med massa godsaker som skriker mitt namn. Där var massor av cola burkar, minitoblerone, twix, bilar, en gravidtidning, mina älskade fujiäpple, doftljus och en supersöt nallebjörn!
Allt jag älskar, det märks att vi känenr varandra haha, tack tjejer!!

Av mamma och pappa fick vi ett klädkit för när han är runt 8-12 mån (beror på hur han växer, dem ville köpa något som han kan använda längre). Det bestod av ett par svarta All Star Converse skor, så snygga! En vit tröja, en huvjacka och ett par jeans av märket polo, han kommer att se så jävla fräck ut i det!

Sen hade Malin på jobb skickat med en present också. Hon hade skickat med ett supersött kort, som fick mina ögon att tåras (jag var lite blödig idag) och ett Mary Kay Handkit med 2 olika krämer och en exfoliator! Underbart!

Stort tack för alla presenterna, var såå förvånad och vi är båda jätteglada för allt det fina!

Efter paketöppnandet var det dags för lekar!
* Vi skulle smaka 7 olika sorters barnmat och sen gissa vad det var för något
* Det fanns skyltar uppsatt i köket med barnrelaterade ord som hade blandats om och vi skulle gissa rätt ord
* Tjejerna skulle ta ett band runt sin mage och gissa med hjälp av repet hur stor min mage var, Sandra var närmast! Lina var längst ifrån, hennes band var längre än henne, tack för den ;)
* De hade fyllt en nappflaska med godisnappar och så skulle vi gissa hur många som fanns i den.

Mitt i allt barnmatssmakande så kom Oliver hem, han skulle bara hoppa in i duschen och sen sticka iväg till Tomas och spendera kvällen där. Han fick smaka lite barnmat han också :)




Efter detta var det dag för kvällens favorit! Vi skulle göra en gipsform av min mage!
Jag har velat göra det, men har inte tagit tag i det, så hade dem inte förberett detta hade det med störst sannolikhet inte blivit en gipsmage! Men sagt och gjort vi plastade in mig i folie, sexigt! Sen kladdade tjejerna med sina händer över hela mig ;) Såklart började lillkillen röra omkring som en galning då, var nästan rädd att gipsen skulle spricka, men den höll!



Magen blev jättebra, har lagt ut den i extrarummet nu så att ingen av katterna kan förstöra den innan vi hinner hänga upp den.




Det har varit en helt underbar kväll! Jag är så lyckligt lottad att jag har er som mina nära och kära.
Är helt rörd när jag sitter och tänker på det, en dag jag aldrig kommer att glömma!
Ni gör mitt liv helt underbart! Älskar er alla!

2010-02-26 ? 18:42:43

Säng och skötbord

Bäddade även spjälsängen och fick upp den nya förvaringen.
Så nu är verkligen ALLT färdigt inför bebbe!







Åh vad jag längtar nu, han kan inte komma tillräckligt snabbt!
Men imorgon är vi nere på 29 dagar!


Nu ska jag ställa mig och laga lasagne, är superduperhungrig!

2010-02-26 ? 18:39:13

Kläder


Bestämde mig också för att rensa i skötbordsbyrån igen. Jag har haft alla kläder där, från stl 50 till stl 68 och där har varit proppfullt! Jag skulle vilja få plats med filtar och så där också, men det kunde jag glömma.
Kom på att det är ju ganska onödigt att ha kläder upp till stl 68 framme, så jag tog fram en låda och vek ner alla kläder förutom stl 50 & 56. På så sätt fick jag plats med allt utan att tränga ihop det och fick även en "filtlåda".

Först har ni en bild på alla kläder vi har, eller ja nästan alla. De som inte är med är alla kläderna som finns i bb-väskan, en overall och 3-4 set i stl 74.



Sen kommer här vilder på hur det blev i byrån när jag var färdig :)







2010-02-26 ? 18:33:23

Vagnen

Eftersom jag har tvättat täcke,kudde och påslakan till vagnen så tänkte jag att det kanske är dags att ta in den.
Så gick ut och hämtade den i förrådet, strök påslakansetet och bäddade den.
Det blev så himla fint, så nu står den här och väntar på bebis, vi väntar också för den delen :)

Bilder, vad tycks?







Älskar vagnen, tycker den är sååå snygg! Smidig är den också, väger knappt någonting.
Ser fram emot premiärkörningen av den (känns lite dumt att gå ut och gå med en tom barnvagn, fast
tanken har slått oss mååånga gånger tihi)

2010-02-26 ? 12:11:12

Förresten!!



Idag är det baaaara 30 dagar till beräknad förlossning!!
2010-02-26 ? 12:05:48

Vad blir vår lilla pojke?

Snubblade på en sida där det fanns babyhoroskop, lite roligt tyckte jag.
Antingen blir vår pojke Fisk eller Vädur. Vi får väl se vilket!
Men iaf, tänkte lägga ut horoskopen här, kan ju vara kul att läsa!


FISK

vaduren baby

19:e februai – 20:e mars
Planet – Jupiter och Neptunus
Element – vatten

Babyn född i fiskarnas tecken kan lite framstå som en vilsen själ och börja gråta för vad som verkar ingen anledning. Det är en del av den här lite blyga och timida bebisens personlighet, liksom en tendens att behålla saker inom sig snarare än att visa dem utåt. Därför kanske det blir ett gnyende snarare än ett skrik när han gråter.

Han har en god förmåga att snappa upp stämningen i familjen och kan ana gräl och missämja även om ni försöker dölja dem för honom, och de påverkar honom djupt. Detta är karakteristiskt för hans omtänksamma och osjälviska personlighet, något som till exempel kan visa sig genom att han ger bort sina leksaker. Det är därför extra viktigt att ni ser efter honom att hans osjälviskhet inte blir uttnyttjad.

Känslig som han är så mår han särskilt bra när han får extra uppmärksamhet, både från föräldrar och från syskon. Fiskbebisen kan framstå som något av en dagdrömmare och han låter ofta tankarna vandra fritt, och kan då vara nästan omedveten om vad som pågår runtomkring honom. Belasta honom inte genom att ge honom en massa detaljer att hålla reda på; han kommer ofelbart att glömma dem!

Var uppmärksamma på hans beteende när han sover och drömmer – mardrömmar kan lätt skrämma honom ordentligt.

Sammanfattningsvis så är fisken en baby som ger än tar, och han är drömmande av naturen. Han liknar vattnet i en bäck som porlar och enkelt undviker stenarna i dess väg.



VÄDUR



21:a mars – 19:e april
Planet – jorden
Element –

vaduren babyBebisen född i vädurens tecken har en plan från allra första dagen, och han kommer inte att avvika från den! Okej kanske inte riktigt, men det här är en bebis som är diciplinerad, metodisk och välorganiserad. Är det verkligen en bebis?

Han är inte särskilt äventyrlig av sig, utan kan till och med verka lite trist. Men det är bara så att de tar god tid på sig att göra saker, för att lära sig lungt och metodiskt, och de lär sig ordentligt.

Han gillar att känna sig viktig redan tidigt, så att ge honom ansvar är be god ide.

Han har också en bättre förståelse för hur ett system med morötter och belöningar fungerar, så när han har varit duktigt, se till att ge honom en belöning, det kommer att för alltid etsa in sig i hans minne hur gott uppförande belönas.

Vad det gäller att lära sig nya saker så bör man inte skynda på väduren – låt honom upptäcka världen i sin egen takt.

Han kommer redan tidigt att lära sig hur man organiserar saker och ting, vilket är talande för för han karaktär.

Att organisera gänget med kompisar är sätt för honom att leka och att träna sina färdigheter. I det, liksom som i allt annat så är väduren superfokuserad och beslutsam.

Även när han pratar så sker det med viss gåpåighet, och han kan gärna skippa kallpratet för att gå rätt på snacket!

Sammanfattningsvis så tar väduren helst den säkra men kanska lite svårare vägen genom livet, och han njuter stort av känslan av att ha gjort ett bra arbete.

 

Så får vi se vilket av dom det blir :)

Jag gissar på vädur!

 

2010-02-25 ? 15:07:03

Duktiga!


Vi har varit duktiga idag också!
Vårt uterum har varit världen bombnedslag, fyllt med både föräldrarnas grejjor (som dom inte tagit sen dom flyttade) och brorsans grejjor. Det är inte roligt att flytta till ett nytt ställe och ha andras skit kvar, när man bara vill komma iordning själv.

Föräldrarnas saker fick vi bort för några månader sen, men brorsans är fortfarande kvar.
Idag tog vi tag i det och slängde allt vi inte skulle ha och sopade, lyfte in sommarmöblerna från trädgården så dom inte blir förstörda, fast dom lär behövas oljas till våren/sommaren ändå. Brorsans saker är fortfarande kvar, men vi samlade ihop allt i en fin liten (stor) hög så att han kan hämta dom.

Nu har vi bara kvar förrådet där ute, som är omgjort till ett extrarum. Där är parkettgolv, värme och elektricitet där ute, super när man får gäster.
Där behöver också rensas lite till dock och sen får vi snart sätta på värmen då Olivers mamma, syster och hennes son kommer i början på april.


Här kommer lite bilder, inte så ombonat än, men allt är vått efter att ha stått ute och känns inte lönt att sätta på dynor och så då. Men det kommer :)




Nu ska jag skicka iväg Oliver till affären, han ska posta lite paket.
Sen blir det väl middag inom en snar framtid, börjar bli hungrig igen.


2010-02-24 ? 16:07:02

<3

Vaknade lite tidigare än vanligt idag, vid 11.
Oliver hade varit uppe sen kl 8 (han fattar inte att man ska sova så mycket man kan innan bebis kommer haha).

Vi har varit duktiga, städat, tvättat och diskat. Har renbäddat och har tom fått mig en dusch. Jag älskar känslan av rent, finns inget bättre!
Sen lagade jag lunch åt oss. Det blev lax och potatismos med grönsaker.

Oliver har suttit och pluggat en massa svenska medans jag har tagit tag i att kontakta forsäkringskassan med en del frågor jag har angående föräldraledigheten.
Begärde även föräldrapenning fram tom juli igårkväll, gör några månader i taget.
Måste komma ihåg att skicka in blanketten där Oliver avsäger sig alla sina dagar utom de 60, annars lär jag få avslag på alla dagar över 240st som jag ansöker om ändå.

Nu ska vi se Lost och mysa lite innan Oliver ska iväg och träna rugby.
Ha en bra dag alla!
2010-02-24 ? 00:22:50

Maaat


Jag och Oliver satt och spelade kort när vi båda kl 12 blev superhungriga, så vi tog en liten nattamacka.

Fast mitt nattmål blev ganska rejält, min kropp vill ha massor med mat idag!


Gott var det iaf! Nu ska vi spela lite mer kort! Ciao!
2010-02-23 ? 18:34:47

100223

Äntligen hemma! Är riktigt riktigt trött och har riktigt riktigt ont! Men det har varit värt det, har haft en jätterolig dag med Malin och Sandra.

Vi började med att möta Sandra på skolan där hon hade sitt slutprov i MatteB, hon fick MVG är supderduperstolt över henne, fast jag visste hela tiden att hon skulle klara det super!
Efter det gick vi och fikade för att sedan ta bussen ut till Väla och IKEA. Vi köpte Malins födelsedagspresent och hon fick dom nu också (trots att hon inte fyller år förrän på torsdag tihi)
Hittade en supersnygg brun filt på Bolagret för halva reapriset, så den följde med mig hem för 62kr, ett kap!

Sen gick vi in på IKEA så jag fick köpa det jag behövde. Fick äntligen tag i mer förvaring. Köpte även skötbäddsöverdrag och ett par mindre handdukar till bebben. En korv blev det efteråt också, såklart!

Så nu har man nyss kommit hem efter att ha lämnat hemmet 11.40 idag, så är sådär lagom trött och sleten!
Vi var inom jobb på vägen hem igen, köpte med mig Ben & Jerrys "Half baked", så jävla god! Så den ska snart få göra sig sällskap med min mun :)

Oliver jobbar och ska sen iväg till Kat, så han lär väl bli ganska sen antar jag. Usch hatar att vara själv, jag blir så uttråkad.
Jag lär väl sätta på en film och käka min glass, inte fy skam det heller!

2010-02-23 ? 00:03:42

Dagens


Innan när jag stod och lagade mat så blev det väldigt osigt i köket, så jag öppnade köksfönstret lite grand (vi bor på markplan), jag skulle ju hålla ett koll. Men sen glömde gravidhjärnan bort det och så gick jag och satte mig i vardagsrummet och pratade med Oliver. Helt plötsligt kom jag på (kanske 20 min senare) att jag lämnat fönstret öppet.
Shit! Vi har nämligen 3 (INNE)katter! Jag tittar ut genom fönstret och ser den ena sitta precis utanför fönstret, den andra sitter en meter ifrån fönstret och den 3e (som har varit utekatt, eller ja vi hittade henne hemlös förra vintern) såg jag inte ens. Panik!
Det räckte med att jag öppnade ytterdörren och kallade så kom Speedy, mammas lilla älskling springande direkt, haha mammas pojke eller vad? Sen öppnade jag köksfönstret, då hoppade Snuggles in. Oliver tog på sig skorna för att gå ut och kolla om han kunde hitta Sweety, hon satt vid en av bilarna kanske 5 meter bort, så fort han närmade sig henne så sprang även hon raka vägen in! Fick ju hjärtat i halsgropen, man vet ju aldrig hur dom reagerar, om dom blir rädda och springer iväg eller vad. Men våra kisar var så rädda eftersom dom aldrig varit ute (förutom sweety) så dom sprang som tur raka vägen in. Var mer nervös för Sweety eftersom hon varit ute, hon kanske saknade det? Men icke, hon tyckte nog det var för kallt ute ;)

Nu ligger dom alla 3 här i sovrummet med oss, en i spjälsängen, en i vår säng och en ovanpå tjockTVn. Dom är verkligen våra bebisar, hoppas att allt kommer att gå bra mellan dom och bebisen.


Idag var det ju gravidmassage, som var mer av en Thai-massage där vi jobbade på en matta på golvet med kläder på, det bestod mer av stretchning av musklerna och akupressur. Fy tusan vad skönt det var!! Jag var öm/stel på ställen som jag inte ens visste om. Man märker väl inte av alla ställena man har ont på nu när det gör ont överrallt ändå. Höfterna känns mycket bättre, men blygdbenet gör så in i helvetes ont! Jag kan knappt gå nu, kan knappt ställa mig/sätta mig, det gör fruktansvärt ont! Vet inte om han har ramlat längre ner nu och trycker på mer eller om han vilar konstigt på blygdbenet, i vilket fall som så är det inte skönt.

Annars känns det skönt i kroppen, det var dessutom väldigt avslappnande och en del av teknikerna kan jag dessutom lära Oliver så att han kan göra det på mig under förvärkar och under förlossningen.

När massagen var färdig så träffade jag Sandra, fika som vanligt :) Det blev på Espresso House där vi tydligen snodde världens längsta killes plats (som han för övrigt inte ville ha igen haha, jag frågade) så att han fick sätta sig på världens minsta stol, såg ganska roligt ut måste jag säga!
Sen blev det en runda på H&M och Gina innan vi gick till jobb och handlade lite för att sedan åka hem igen.

Oliver mötte mig vid bussen och tog med cykeln, tur var det, vid den tidpunkten hade jag så ont så jag visste inte var jag skulle ta vägen. Så lastade av påsarna i korgen och cyklade hem.
Väl hemma så åt Oliver resterna från igår, då var väl kl 16.30. Frågade honom om han ändå skulle äta sen eller om vi ska spara middagen till imorgon (känns onödigt att laga till enbart mig).  Men nej, han skulle visst äta sen.
Så vid halv 8 ställer jag mig och lagar mat, när den väl sen är färdig, tror ni idioten ska ha någon mat?!
Nej det skulle han ju inte. Så det blev att jag satt och åt i min ensamhet, jag var jätteglad ;)


Imorgon ska jag träffa både Malin och Sandra. Sandra ska göra slutprov i Matte B imorgon (som kommer att gå super, min smarta tjej!) sen ska vi åka ut till Väla och IKEA. Ska handla födelsedagspresent till Malin och ska även köpa mer förvaring till skötbordet på IKEA.

Nu blir det till att stänga av datorn och försöka sova. Är inte superpigg, somnade vid halv4 inatt och var tvungen att gå upp kl 9. Så inte mycket sömn, vilket i sin tur har lett till att jag har en underbar huvudvärk just nu :)

2010-02-22 ? 16:40:22

Magar

Magbilder vecka 36 (35+0)










2010-02-22 ? 09:30:45

Massage

Sitter och äter frukost nu, varit vaken i en halvtimme, det var länge sen jag var vaken så här tidigt. Men det är ju inte så konstig när man brukar somna vid 3-4. Inatt somnade jag väl strax efter 3, men måste gå upp nu för jag ska till gravidmassagen. Det ska bli helt underbart, hoppas på att få bort lite av spänningarna i ryggen.

Efter massagen ska jag träffa Sandra och så ska vi ta en fika, som vanligt :) Mm är grymt sugen på den rostade cream cheese bageln med ruccola och rödlök som vi åt sist, den var supergod!

Oliver är ledig från skolan hela denna veckan, så skönt att ha honom hemma!

Nej nu får jag ta och hoppa in i duschen om jag ska hinna ner i stan i tid!
2010-02-22 ? 09:27:32

Vecka 36(35+0)


I magen:

Barnet lägger på sig extra mycket fett i ansiktet och dessutom har sugmusklerna utvecklats vilket gör att fostret har ett rundare ansikte. Hjärnan är färdigutvecklad. Kalcium från modern har gjort fostrets skalle hårdare men den är fortfarande så mjuk att den kan deformeras under födseln när bebisen pressas igenom slidan. Men efter några timmar eller dagar är huvudformen tillbaka till det normala. Nu ligger nästan alla bebisar med huvudet nedåt och det har sjunkit ned i bäckenet. Fostervattnet minskar eftersom din kropp absorberar en del av det.



vikt.JPG langd.JPG

2.7-2.8 kg

46 cm

Längden mäts från huvud till fot. Måtten kan variera relativt mycket.


Mamma:

Din mage har sjunkit ned och det är troligen lättare för dig att andas. Men det kan hända att du måste kissa oftare istället eftersom livmodern trycker på urinblåsan nu. När trycket har minskat en aning på mage och tarmar kan det hända att du känner en ökad aptit och att eventuell halsbränna avtar.

Ditt fundusmått är nu 32-35 centimeter och du ökar troligen inte mycket mer i vikt. Det är vanligt att brösten läcker mjölk. Använd inlägg i behån, helst av ylle med lanolin.

 

Mödravården:

Du fortsätter att träffa din barnmorska varannan vecka. I slutet av graviditeten ska fostret ligga med huvudet nedåt men en del barn lägger sig med stjärten nedåt istället. Det kallas sätesbudning. Då blir man remitterad till den förlossningsklinik man har tänkt föda på. Läkare och barnmorskor tar där ställning till huruvida man ska försöka att vända barnet eller inte.

 

Egna tankar:

Oj, vecka 36 redan. Igår var det exakt 5 veckor till beräknad födsel, å ena sidan så känns det som det är jättelång tid dit, men å andra sidan, herregud det är ju baaara 5 veckor! Jag känner mig iaf verkligen redo för förlossningen att starta.

Jag tror inte min mage har sjunkit än, det är fortfarande svårt att andas och har inte behövt gå på toa mer än vanligt, men det säger ju inte så mycket då jag vaknar och behöver kissa minst 4-5ggr per natt, minst!

Tycker SF-måttet var ganska roligt också, 31-35cm nu, mitt SF-mått var 34 cm för 2 veckor sen, hade växt 3 cm på 2 veckor!

Vikten verkar hålla sig av, ligger fortfarande på +1kg sen jag blev gravid, så jag hoppas på att bli supersmal när jag fött ;) Vi vet ju iallafall att han växer som han ska, han ligger ju över kurvan t.o.m.

Nästa barnmorskebesök blir på onsdag nästa vecka, ska bli spännande och se ifall han sjunkit ner och fixerat sig då. Fast tydligen så fixerar sig långt ifrån alla bebisar. Han har ju iaf legat med huvudet ner i snart 2 månader, så risken att han skulle vända sig var tydligen väldigt liten, det är ju skönt att höra. Vill inte behöva ha kejsarsnitt för att han vill ut med rumpan först!

 

Annars går dagarna förbi utan större anmärkning. Gör inte så mycket, eller rättare sagt, kan inte göra så mycket. Får ont för minsta lilla.

Nej nu längtar vi bara båda två tills han tittar ut, är så spännande.

 

Magbilder kommer senare idag...

 

2010-02-21 ? 23:07:02

Woohoo


Förresten, idag är det exakt 5 veckor till BF!
2010-02-21 ? 22:58:14

Tradera rocks!

Har hållt utkik på Tradera efter en tunnare fleeceoverall att ha nu när bebisen kommer. Jag trodde först inte att jag skulle behöva en, men med tanke på hur vädret fortfarande ser ut så lutar det mer och mer efter att jag behöver en overall ändå. Känns lite onödigt att köpa en ny för x antal hundralappar när jag inte kommer att kunna använda den i mer än kanske 2 månader. Men det kanske kan vara bra att ha för kyliga sommarkvällar också.

Jag hittade iaf en jättesöt vit overall som jag bjöd på och sen har jag totalt glömt bort det. Men fick mail idag om att jag vunnit den, för 5kr!! Nu blir väl frakten runt 50kr, men 55kr för en overall är ganska överkomligt enligt mig :)


Visst var den söt? Kan se vår lilla kille i den.

2010-02-20 ? 14:50:32

Aj!


Hemma igen, blev ingen långpromenad, fick riktigt ont! Det är sånt tryck neråt nu och får jätteont i tappen så fort jag går. Nej, det blir nog mest till att stanna hemma i sängen nu tills bebis kommer :) Dem säger ju att vila är bästa sättet att få igång förlossningen, och är det något jag är bra på så är det att vila :)

Köpte hem 2 paket blöjor till, så nu har vi 4 paket, då slipper vi tänka på att fara iväg den första tiden efter att han kommit iaf, kan ju kännas skönt, att man inte MÅSTE.
Men vi kom hem med massor av annat skit också, vi kan väl kalla det att ladda på med kolhydrater inför förlossningnen ;) Låter bättre så.

Idag ska vi ha kyckling Tikka Masala med ris och Naan bröd, yummie!
Nu ska vi se 24 och bara slappa med våra förlossningskolhydrater ;)

Ha en trevlig dag alla!
2010-02-20 ? 13:34:16

Byebye


Nu är vi färdiga till att gå, det började snöa lagom tills nu, hoppas det inte sätter igång för mycket, det är inte
så roligt att gå på promenad om man samtidigt piskas i ansiktet av snön.




2010-02-20 ? 13:16:07

Tävling

Jag är med och tävlar om:

Hos http://leasmamma.blogspot.com/2010/02/tavling_16.html#comments



2010-02-20 ? 13:02:59

Trötter


Sovit som en kratta inatt, IGEN! Gick upp för en timme sen nu, med värsta huvudvärken, IGEN!

Väntar bara på att Oliver ska äta lite lunch sen ska vi ta en promenad, får se hur långt jag orkar eller kan.
See you later!
2010-02-19 ? 23:21:32

Varmt

Precis kommit ur en lång vaaaarm dusch. Tog jättevarmt vatten på ryggen och höfterna, får se om det hjälper, eller om det bara hjälper för stunden. I vilket fall som var det superskönt.

Nu blir det film i sängen!
2010-02-19 ? 20:32:43

Middag


Mmm mums, maten blev så god, och snabbt går det också!
Vad tycks?




Till oss 2 använde jag:

2 laxfiléer
1 zuccini
1 liten påse pinjenötter
2 msk pesto
2-3dl pasta

Rostade först pinjenötterna, sen stekte jag upp zuccini i en panna och laxen i en annan.
Pastan kokade under tiden. Sen när pastan är Al dente så hällde jag av vattnet och blandade ihop allt.
Det ska egentligen vara en massa riven parmesan över också, men det får jag ju inte äta nu när jag är
gravid, men det gick bra ändå!

2010-02-18 ? 16:03:36

Shop til you drop!

Så då har man hunnit komma hem igen.

Först var vi och fikade semlor hos morfar, det var supergott! Sen körde vi till city gross, hade varit duktig och gjort en jättebra lista igårkväll. Vi bestämde alla middagar 2 veckor framöver, sen skrev vi ner exakt vad vi behövde handla till det. Så det var superlätt att bara springa runt och slänga ner vad man behövde.
Blev lite bebissaker också, hade några kuponger som skulle användas.

Nu ska jag ta det lugnt ett tag, äta nån macka. Sen ska vi äta fläskfilé, rösti, beasås och sallad, yummie :)





 

 

2010-02-17 ? 21:07:55

Baby love


Pratade med mamma i telefonen innan. Hon frågade om jag skulle vilja ha en gravidmassage....eh ja, klart jag vill!
Tydligen så har pappa fixat att jag ska ringa den här salongen och uppge hans namn och bara boka en tid för massage, fy tusan så underbart det ska bli! Har ju så ont i kroppen, så det kanske hjälper, lär ju vara avslappnande om inget annat.
Så imorgon ska jag ringa och boka tid snarast, man vet ju aldrig hur länge till man är gravid haha.

På förmiddagen kommer mamma och hämtar mig, så blir det en snabb-visit hem till morfar och Stina.
Sen ska vi till city-gross och handla mat. Ska bli skönt att ha lite saker hemma i frysen.

Jag kommer nog inte vara en av dem duktiga som lagar massar biffar och annan mat och fryser in så vi har till efter bebis kommit. Jag vill ha min mat nylagad, jag vet inte, är väl konstig så :P


Oliver har varit orolig hur han kommer att vara på att byta blöjor och ta på kläder på bebisen osv, jag tror att det kommer att komma väldigt naturligt. Men sa ändå till honom att han kunde träna på nallen, så sagt och gjort :)



Det gick väl bra?  :) Inte som föräldraträffen när han höll i bebisen (dockan) och sen tappade huvudet i bordet så att alla började skratta :P

2010-02-17 ? 16:56:37

100217


Kolla vad jag klickade hem! Fick den idag, så fin är den!




Bjuder på lite mage också :)



2010-02-17 ? 11:54:41

Chelsea VS Liverpool


Visst hade det varit sött med ett litet fotbollsset till lillkillen. De här är ifrån 3-6 månader och säljs på soccerboxer.co.uk för 30 pund.

Saken är ju bara den, vilket lags set? Pappa är ett STOOOORT Liverpool fan och det är en stor risk att han aldrig mer skulle prata med mig om jag hade klätt på lillen en Chelsea FC dress. Men däremot är Oliver ett Chelsea fan...
Dilemmat är stort, kanske bara bäst att hålla sig till HIF kläder, då kan alla vara glada? :D





2010-02-17 ? 11:51:44

Vill ha!

Gud vad jag ÄLSKAR Lindex babykläder just nu!
Skulle vilja ha den här overallen att ha i vagnen nu på våren i stl 56. Det lär ju vara kallt ett bra tag till, vi har ju tom snön liggandes fortfarande, ända nere i Helsingborg, helt galet!




Sen det här setet är väl bara sååå snyggt?!







Me <3 Lindex


2010-02-16 ? 20:03:42

Guessing game

Fler gissningar



Jocke:          17e Mars
Sandra:        17e Mars
Trolltoka:      24e Mars
Jag:              24e Mars
Malin:          25e Mars
Pada:          28e Mars
browniieee:  29e Mars
Zandra:       30e Mars
Tessie:        31a Mars
Savannah:   1a April
Mamma:      1a Apr
fialia:          2e April
Oliver:        3e April
Roger:        5e April

Får väl se vem som får rätt :)

2010-02-16 ? 19:54:23

40 dagar kvar!

Ännu en väldigt slö dag. Oliver tog dagen ledigt, vi kände att vi behövde en mysdag, att bara få vara tillsammans.
Vi har sett film, ätit god lunch och så tog vi en liten promenad.
Den lilla promenaden räckte för att irritera tappen. Är det bara jag som känner av tappen? Alla andra gravida snackar om förvärkar hit och dit, jag har dem också. Men jag känner hugg fleeera gånger om dagen i tappen, de gör mer ont än förvärkarna, ingen annan?

Imorgon blir det fika med Malin och Sandra. Ska titta in på IKEA en snabbis också och köpa det förvaringssetet till skötbordet. Vi har så mycket saker, måste lägga dom nånstans.

Idag är det ju dessutom fettisdagen, så unnade mig med en semla, gud så god den var :)
Fettisdagen är ju ett bra namn åt ett fetto som jag! Känner mig bara tjockare och tjockare nu, eller kallas det att vara gravid? Märkte för första gången att mina anklar var lite svullna igår, inget överdrivet så att jag oroade mig. Men man känner sig ju genast mycket sexigare när man ser att man har ett par elefantanklar ;)

Idag är det dessutom bara 40 dagar kvar till beräknad förlossning, så imorgon är det 39 :D
Det betyder att om 12 dagar är det bara 4 veckor kvar till BF! (bra jag är på matte va? haha)

När vi promenerade idag så pratade vi om hur vi tror det kommer att bli, hur han kommer att vara som person och bara om hur mysigt och underbart det kommer att bli. Vi längtar så!

Jag tror iaf med bestämdhet att han kommer att bli den snyggaste och tuffaste killen i hela stan, med
all ödmjukhet ;)


Nu blir det lite kvällsfika och mer mys!
2010-02-15 ? 20:20:06

Boooring

Gud vilken tråkig dag det har varit idag!

Har bara legat och kollat på tv-serier och gjort sudoku.
En massa förvärkar inatt igen, gör ju inte det så lätt att sova. Helt galet att det inte är så lång tid kvar tills lilleman tittar ut. Det är som mest 8 veckor! Om högst 8 veckor är jag mamma! Det ska bli så underbart!

Dagarna spenderas nu bara med att dagdrömma. Hur det kommer att bli, hur våra liv kommer att ser ut.
Men framförallt hur han kommer att se ut, och vad han kommer att heta :) Vi kommer absolut inte kunna bestämma oss innan vi träffat honom. Det kvittar hur mycket vi diskuterar fram och tillbaka om olika namn, vi kan inte välja ett. Hur ska man kunna välja ett namn åt en person man aldrig träffat?

Har äntligen fixat min e-legitimation, så nu fungerar den igen. Tydligen så måste pappan avsäga sig de dagar (förutom de 60 han måste ta) skriftligen. Det märkte jag igår när jag skulle planera ledigheten på försäkringskassans hemsida. Jag kommer ju att ta all ledigheten, förutom hans 60 dagar som vi kommer att spara till ett senare tillfälle.
Det var ju tur att jag märkte det nu, så vi har tid att skicka in den blanketten så att han avsäger sig 180 av de 240 dagarna. Annars hade min ansökan om de dagarna jag vill ha blivit avslagen. Man vill ju gärna ha pengarna i tid.

Sitter och väntar på att Oliver ska komma hem. Maten står på spisen, den blir sen idag.
Idag blir det lax, som jag längtat!

2010-02-15 ? 16:54:53

Belly


Magen vecka 35 (34+0)

Det känns som om den växer som tusan, men tycker inte man ser någon skillnad från förra veckan.



Lägger in en från vecka 33 (32+0) också, så kan ni jämföra :)



Och den här är ifrån vecka 32 (31+0)


2010-02-15 ? 09:11:24

Vecka 35 (34+0)

I magen:

Från den här veckan börjar barnets snabbaste tillväxt under graviditeten. Det ökar 220-340 gram varje vecka. Eftersom det blir allt trängre i livmodern kan det hända att barnets rörelser minskar men de kan istället bli desto starkare. Navelsträngen är tjock som en tumme och cirka 50 centimeter lång. Bebisens huvud vilar på moderns blygdben.



vikt.JPG langd.JPG

2.5-2.6 kg

45 cm


Mamma:

Ditt fundusmått är nu cirka 31-35 centimeter. Magen står som högst nu för att snart sjunka ned lite. Bebisen trycker på överallt. Du kan ha tungt att andas, värk i ryggen och svårt att sitta, stå och sova.


Partner:


Det är bra att känna till att din partners kropp är hårt belastad av graviditeten och att hon troligen har svårt att sova. Det kan göra vem som helst lättirriterad. Avlasta henne så gott du kan.

När ni har kommit hem med bebisen från BB behöver ni många saker; skötbord, spjälsäng, blöjor med mera. Passa på att handla startkitet nu. När ni kommer hem med bebisen vill ni bara mysa hemma, inte fara runt i affärer.

 

Egna anteckningar:


Haha vad mycket som stämmer in nu.


- Tungt att andas - check!

- Värk i ryggen (och höfterna och magen och benen...osv.) - check!

- svårt att svoa - check!

- svårt att sitta, stå, ligga, ja i stort sätt allt! - check!

- Lättirriterad- check!

 


Inatt så satte lillen igång vid 1-2 tiden, han sparkar inte så mycket (där är väl inte plats) men han snurrar rundor som en galning och jag blir så öm i magen. Hans rumpa trycker som tusan på ena revbenet medans hans fötter trycker som satan på det andra, sen har vi lite händer som boxas på högra höftbenet. Så efter en timme av att han höll på så var jag minst sagt öm! Han satte även igång en del förvärkar med sina gymnastiska övningar, nu för första gången så börjar dom bli ganska starka i ryggen också. Fast samtidigt som det gjorde ont när han höll på så ligger jag bara och småler och tittar på honom, kan titta hur länge som helst! Helt fantastiskt att se honom röra sig där inne nu när han är så stor, man känner och ser allt!

Fast när jag ser honom så väl så längtar jag ännu mer efter honom :) Snart nog!

 

Magbild kommer senare idag...

2010-02-14 ? 17:25:50

Love


Vi har fått städat och fixat iordning här, så skönt! Jag älskar när man kan gå på golvet barfota utan att känna en massa smulor eller kattsand under fötterna.
Så nu är här så fint och rent så!

Men nu har jag ingen ork till någonting, det blir till att slösurfa, kolla någon film och sen äta.

Längtar efter vår bebis SÅ mycket nu! Vet inte vad jag ska göra för att inte längta så mycket.
Han kommer väl när han är redo antar jag, men vi är redo NU! :D

Ha en trevlig alla hjärtans dag alla!
2010-02-14 ? 00:57:11

100213


Nu har vi kommit hem ifrån Sandra och Tomas. Det var en jättemysig kväll! Vi käka pizza och såg på Gangs of New York, gud vad den filmen är lång, har ju sett den några gånger nu också haha. Men den är bra!

Malins mamma körde oss hem, supersnällt! Det var riktigt skönt att slippa vänta i kylan på en buss, mycket uppskattat! Kom hem och kollade på mina tradera auktioner, har sålt en del saker som bara legat och skräpat.
Det var inte helt illa, fick ihop 1600kr! Så dom ska rätt in på sparkontot.

Nu blir det lite sudoku så att jag förhoppningsvis kan sova inatt.
2010-02-13 ? 16:22:36

Lat


Oj vad lata vi är idag! Vaknade gick upp, gjorde frukost, åt den i sängen och har fortfarande inte rest mig ur sängen!
Oliver somnade och jag väckte honom nyss, måste hoppa in i duschen snart. Vi ska vara hos S & T kl 18 :P

See ya later!
2010-02-13 ? 13:26:14

Lillkillens alldeles egna BB-väska (skötväskan)

Så!  Nu är BB-väskan till lillen helt packad och färdig. Har tagit bilder på innehållet också så får ni se vad vi ska ha med oss. Vår väska kommer vi fortfarande vänta lite till med. Ska inhandla lite mat att lägga i väskan, dextrosol, power bars, saft och lite sånt som kan ligga i väskan. Sen kläderna packar vi väl när vi åker.

Idag blir det slapp ett litet tag till, sen ska vi åka hem till Sandra och Tomas, Malin är också där.
Vi ska ha myskväll med pizza och film, nice!
Kom att tänka på att det är alla hjärtans dag imorgon haha. Firar ni något speciellt?
Vi brukar inte byta presenter och så, utan vi lagar bara en mysig middag och bara trivs i varandras sällskap, ingen större uppståndelse här inte.






Detta måste väl ändå räcka? Känns som om vi ska vara borta i 3 veckor :P

Här finns iaf:

6st bodys
4 par byxor
1 velourset (byxa och jacka)
4 par strumpor
3 mössor
1 åkpåse
1 sovpåse
1 gallerfilt i mjuk fleece
bröstvårtskräm
salva till rumpan (ifall att)
3 par amningskupor
4 blöjor
1 napp (ifall att)
2 kräkhanddukar

2010-02-13 ? 01:33:44

Kärlek


Vilken dag! Känner mig så duktig, det är bra när Sandra kan sparka mig i röven ibland.

Jag bad henne att hjälpa mig få tummarna ur och ta mig ner till skolan för att ansöka till distansutbildningarna jag ska börja på (Svenska B & Religion A). Så idag blev det av.
Hade väl sovit 4-5timmar när klockan ringde, så det blev ytterliggare en timmes snoozande :P
Sen var det bara att gå upp och duscha och sen sticka iväg. Först stack vi till banken, hade lite frågor om min e-legitimation som inte fungerar. VIll gärna ha igång det snart så att jag kan anmäla mina dagar till försäkringskassan via deras hemsida, så slipper man en massa papper och mög.

Efter det gick vi och fikade, åt en jättegod rostad cream cheese bagel, mums! Sen promenerade vi bort till skolan och jag ansökte till kurserna, får besked inom 2 veckor om jag är antagen. Men det skulle inte vara några problem sa hon eftersom jag är i en prioritetsgrupp och att det är en distanskurs. Eftersom det är distans så har kurserna heller inte något sommaruppehåll så CSN får man genom sommaren också, bra nyheter!

När vi var klara där så gick vi bort till jobb och hälsade på. Gav Malin sina pengar för bebissakerna jag ska köpa av henne. Ska köpa en bröstpump, babysitter, hoppgunga och en tricot-slen bärsjal för 500kr, super!

Sen så gick vi hem till min mamma, skulle visa deras nya lägenhet. Sandra lämnade oss och jag och mamma åkte till Maxi och fick handlat lite. Man får passa på när man är med någon som har bil så man slipper asa allt på bussen, det går inte så bra när man är höggravid!

Kom hem och packade upp allt, satte igång med mat direkt. Oliver hade bestämt att jag skulle göra hemmalagade hamburgare, hans favorit!

Jag lyckades somna i en timme efter maten, välbehövt, men det betyder väl också att jag inte lär somna innan kl 3 inatt heller. Tur att jag köpte en ny sudoku bok när vi var ute, det enda jag sysselsätter mig med mitt i natten.

Lyckades även leta upp kurslitteraturen till båda kurserna. Ena på tradera där budet ligger på 100kr just nu (frakt 48kr) = 148kr, nypriset för den boken var 370kr.
Hittade den andra boken på blocket, men tjejen bodde ganska långt norrut, så jag mejlade henne och frågade henne om hon har lust att skicka den om jag betalar i förväg till henne. Även där blir totalen 150kr när nypriset låg på strax över 300kr, inte illa pinkat!
Hoppas nu båda landar i mina händer bara :)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Har haft riktigt mycket förvärkar idag, dom börjar bli starkare också.

När jag är ute och går så får jag hugg i tappen också, känns som om någon sticker en kniv rätt i den, men vet inte vad det betyder. Kanske kan hoppas att det är så att tappen har börjat bli lite påverkad av förvärkarna, här hoppas vi på bebis innan BF (beräknad födsel)!
Jag har inte värkar ofta eller regelbundet, dem kommer lite då och då, men märker ju definitivt skillnad på dom och sammandragningarna man hade för några veckor sen. Dom kändes ju inte alls, då blev bara magen hård i en halv minut sen släppte det. Nu blir magen hård och så får jag en krampkänsla blandat med mensvärk, så blir smärtan starkare och starkare för att sedan avta, varar i en minut kanske. Det är ju absolut inte så att jag tror att födslen är jättenära eller att det inte kommer bli värre än så här, för det lär det absolut bli! Dom göra inte superont, men är inte sköna direkt, men helt klart så man bara kan andas igenom. Jag hoppas dom kommer att komma lite oftare så att jag kan träna avslappning på dom, det lär helt klart vara bra under förlossningen!


Vill bara säga också att trots att jag gnäller mycket just nu, så älskar jag att vara gravid! Det finns inget bättre än att ligga och titta på hur killen rör sig i magen. Jag kan ligga i timmar och kolla på det, tröttnar aldrig. Eller känna hur han har hicka flera gånger om dagen.
Eller när vi ligger och leker lite, jag rör eller puttar lite på hans ben/fot så drar han undan den och sen far han runt lite och sätter sen tillbaka benet/foten på samma ställe igen, så gör vi så några gånger.
Det är väldigt hårt att vara gravid bara, mycket tuffare än vad jag trodde att det skulle vara. Så det är därför jag gnäller om hur ont jag har eller hur lite jag sover eller hur allt bara är piss ibland.
Men jag skulle inte byta bort det mot något annat. Jag är så lycklig!
Vi ska få en son! En liten rödhårig (? haha) son!
Jag ska bli mamma och Oliver ska bli pappa och det är den enda som betyder något!





+     =    








2010-02-12 ? 17:19:14

Åh vad jag vill ha!

Specialpris på denna Lundmyr-filt på babyshop.se!
Den är så så superfin, kostar bara 199kr nu (ordinarie pris 499kr)
Jag har många filtar redan, men man kan väl inte ha för många? :)





2010-02-11 ? 21:50:33

BB-Väska


Packade efter många om och men bebisens BB-väska idag, vår får vänta lite.
Hans saker lär vi ju inte använda innan BB ändå :P

Det blev en hel del...

4st blöjor (behövs fler? Vet att man får en del på BB)
4 par amningskupor
1 napp ifall att
Bröstvårtskräm
2 små kräkhanddukar
våtservetter

2par strumpor
1 par vantar utan fingrar
2 par byxor stl 50
2 bodys stl 50
1 hjälmmössa
1 pyjamas med fot
1 tjockare velourset (jacka och byxa)
1 åkpåse
1 gallerfilt

Så blir det lite mer efter tillägg på familjeliv.

4 bodys + 2 par byxor till.

Någon annan som har något att tillägga? Något som kan vara bra att ha med till bebis
eller något vi inte behöver?
2010-02-10 ? 22:23:26

ZzzZzz



Jag är höggravid, visste ni det? Helt otroligt hur det påverkar kroppen.

Mår super illa nu och har en hejdundrande huvudvärk för att inte tala om den otroliga smärtan i hela ryggen och höfterna.
Jag skulle inte bli ledsen om han tittade ut snart. Det har blivit så otroligt tungt fysikt bara nu den senaste veckan.
Jag är så så trött, men ska försöka vara vaken i en timme till minst iaf, då kanske jag är så trött att jag däckar och vaknar upp utvilad imorgon bitti, utan att ha vaknat varenda gång jag vänder mig om eoch utan 8 besök till toaletten.
Bara en natt, ge mig en natt av oavbruten sömn. Det behövs om jag ska ha några krafter kvar när han kommer.

Sov gott :)
2010-02-10 ? 20:11:54

Shopping

BM besök idag, hade gått ner 2hg till nu och väger 1,1kg mer än när jag blev gravid, inte illa för att vara i vecka 34!
Jag blir ju lika glad haha. Barnmorskan sa att jag med störst sannolikhet kommer att gå ner 10-12kg efter graviditeten och sen ännu mer när jag ammar, så tills sommaren ska jag vara megasmal :)

Mitt blodtryck var perfekt igen, så det var nog bara en svacka förra veckan. Bebis hjärtljud var också super, blev ganska förvånad att mitt SF-mått vuxit med 3(!!!) cm på 2 veckor haha. Så nu är mitt SF-mått 34cm.
Han hade dock inte flyttat neråt än utan låg fortfarande väldigt högt med huvudet, rörligt kallade hon det. Men jag har haft sånt tryck den senaste veckan så han måste ha gjort något konstigt med huvudet då haha.
I övrigt var allt bra, pratade lite om förlossningsbrev, vilket vi skulle gå in mer om vid nästa besök om 3 veckor.
Nu beräknade hon att han skulle väga mellan 3,8-4kg. Låter inte så farligt, värre om det börjar närma sig 5kilos gränsen :P Då springer jag hah

Fick handlat i stort sätt allt det sista vi behövde. Var en sak som var slut på IKEA, men Malin sa att hon skulle handla det till mig för hon jobbar nära.





Hittade även doftljus på IKEA som luktar av rentvätt, åh vad underbar dem luktar, har tänt dom här bredvid nu.
Nu ska jag lägga mig raklång en stund, läsa min nya gravidtidning, lukta på ljusen, äta choklad och dricka en cola, det har jag förtjänat :)
Då får alla en glad Sandra




2010-02-10 ? 09:14:42

Tid

- 6 veckor och 4 dagar

- 46 dagar

- 1104 timmar

- 66240 minuter

- 3974400 sekunder

Tills DU är beräknad att komma till oss, efterlängtad? Ehm, JA!

(Fast du får gärna komma innan dess) :)
2010-02-10 ? 09:03:28

BM

Kan jag inte bara få sova en natt?! Jag vet att bloggen blivit lite gnällig nu, men det blir så när man inte får sova ch bara har ont. Lyckades somna vid 3 inatt och vaknade halv 8, nu verkar det inte som om jag kan sova mer.

Fick det riktigt fint städat igår iaf, den nya dammsugaren var riktigt bra! Känns så skönt att vakna upp till en ren och fin lägenhet.

KL 15 ska vi vara hos barnmorskan idag. Efter det ska jag och Oliver åka ut till IKEA, men Malin och Sandra.
Ska handla det sista vi behöver, vilket inte är mycket alls.  Fast det kliar ju alltid lite i fingrarna på mig på IKEA, så vi får se hur mkt som följer med hem :)

Får ta och åka och storhandla någon dag snart också, maten börjar tryta i frysen och vill inte stå här med ingen mat hemma om bebis nu får för sig att komma lite tidigt.

Efter en orolig dag igår utan sparkar och rörelse kan jag också meddela att lillkillen har hoppat omkring som en akrobat i magen heeeeela kvällen och natten, underbara unge ;)
Åh vad jag längtar efter att hålla dig och bara titta på dig.
Jag och din pappa låg och pratade med dig igår, du hörde nog va? Vi pratade om framtiden och hur vi tror det kommer att bli efter att du tittar ut till oss. Det ska bli så spännande att träffa dig för första gången, och varje dag efter det!


Mmm blev plötsligt sugen på goda clementiner eller apelsiner, men alla smakar skit nu :(
Får väl bli en påse med Fuji äpple ifrån jobb senare idag, men det hjälper mig ju inte nu!
2010-02-09 ? 12:52:25

100209


Testade den nya dammsugaren en snabbis igår. Åh gud vilken skillnad, den var RIKTIGT bra! Våra rya-mattor har aldrig sett så rena ut. Med den andra dammsugaren får vi aldrig upp skiten ordentligt, men denna fick tag i allt.
Dom bäst spenderade pengarna på länge!

Sov ganska bra inatt, men hade fortfarande problem med att somna. Man kan tydligen inte ha både och :)

Hade tänkt glo någon film nu sen sätta fast och städa, det behövs.
Vad ska ni göra idag?
2010-02-09 ? 01:07:46

Magar


Haha satt och tittade på dem första magbilderna jag tog och jämförde med nu. Jag tycker inte jag har så stor mage, men när man ser dom så här så är skillnaden ganska stor.
Kolla själva!

Den första är ifrån vecka 8(7+0) och andra ifrån vecka 34(33+0)






Nå?
2010-02-09 ? 00:54:08

BB-kläder


Hade bestämt mig för att köpa lite mer kläder i stl 50, iallafall ett set att ta med till BB.
Tänkte köpa ett nytt, men sen hittade jag ett stort paket på Tradera med i stort sätt oanvända kläder, alla jättesöta babyblå :) Vann det för 141:- inkl frakt, det är ju bara ett kap! Det har kostat mellan 4-500kr nytt.

Jag har ett av seten där i redan, men i stl 62 och detta är i 50. Så dom kan man ha det länge ju haha.



Visst var det fint? Vår kille kommer att vara såå söt i det!
2010-02-08 ? 18:32:37

<3

Skulle städat idag, men har inte orkat göra ett skit.
Ingen energi över huvudtaget idag.

Ska laga mat snart, det blir Chili con carne med ris och nachochips.
Den nya dammsugaren har kommit också, så skickade bort Oliver för att hämta den.
Hoppas på att den är hundra ggr bättre än vår nuvarande...

Då ska det sugas imorgon :D
2010-02-08 ? 12:24:41

Vecka 34(33+0)


Ditt barn:

Testiklarna trillar ner. Om det är en pojke håller barnets testiklar nu på att sjunka ner i pungen. Ibland händer det att en eller båda testiklarna inte hinner inta rätt läge innan födseln. I detta fall kommer barnets testiklar förmodligen att sjunka ner i pungen före ettårsdagen. Om barnets pung verkar onormalt stor direkt efter födseln är detta inget att vara orolig för. Svullnaden beror på extra vätska och kommer att försvinna efter cirka en vecka.

Ingen plats över. Barnet rör sig inte så mycket längre, främst på grund av det trånga utrymmet. Men det kanske inte känns som om det har lugnat ner sig, för nu när det är så stort (omkring 2,1 till 2,3 kg och 39 till 41 cm) kan du känna dess minsta rörelse. Eftersom barnet ligger precis vid livmoderväggen kan du nog till och med gissa vilken kroppsdel (fot? armbåge? arm?) som sticker ut.

Blåögd bebis. "Gissa vilken ögonfärg jag har nu?" Oavsett vilken ögonfärg ditt barn kommer att få är ögonen just nu blå. Pigmenteringsprocessen i barnets regnbågshinna avslutas inte förrän ögonen har exponerats för ljuset flera veckor efter födseln. Den slutgiltiga ögonfärgen kanske inte visar sig förrän om flera år.

Din graviditet:

När är det dags? Med bara några veckor kvar är det bra att känna till hur värkarna yttrar sig. Förlossningsvärkarna är olika från kvinna till kvinna. De vanligaste symtomen är dock regelbundna sammandragningar som kommer med allt kortare intervaller, värk i nedre delen av ryggen, magkramper som påminner om mensvärk samt att vattnet går (fostersäcken spricker) eller att det kommer ett blodfärgat slem från slidan, vilket betyder att livmoderhalsen har börjat utvidgas. Tänk på att dessa symtom inte nödvändigtvis behöver betyda att du har förlossningsvärkar. Man kan få dessa symtom flera dagar, eller till och med veckor, innan man verkligen ska föda. Låt barnmorskan avgöra. Om du har några av dessa symtom ska du ringa till förlossningsavdelningen för att få råd. För att läsa mer om tecken på förlossningsvärkar

Gå igenom dina förlossningsplaner. Du har säkert funderat mycket över hur du vill att din förlossning ska vara – vilka familjemedlemmar du vill ha där, vilken typ av smärtlindring du vill ha och så vidare. Du har förmodligen också diskuterat dina önskemål med din barnmorska. På många håll i landet fyller du i ett papper med dina förlossningsplaner som du sedan tar med dig till förlossningen när det är dags


Egna tankar:

Det märks verkligen att där inte är så mycket plats kvar i magen längre. För nu kan man känna varenda liten rörelse, bara han vickar på tårna så känner jag. Nja kanske inte riktigt men nästan. Han trycker så hårt mot livmodern nu så det är inte så konstigt, vår stora kille!
För 2 veckor sen vägde han 2053g och de ökar med 250-350g i veckan, så jag antar att han är mellan 2,6-2,8kg, så lite över medel är han allt. Jag förstår inte att han är så stor nu! Det är många som föds när dom är strax över 2kg och dom är inte såååå små. Men han är ju nästan 3kg nu, en riktigt fullvuxen liten bebis. Vår son.

Har ju märkt att jag har börjat få en massa förvärkar, dem kommer absolut inte regelbundet. Men de är inte sköna direkt, men inte heller svåra. Förväntar ju mig väääldigt mycket värre värkar när förlossningen väl sätter igång.

Tog nya magbilder nu på morgonen, och tycker faktiskt där är en ganska stor skillnad sen förra veckan, fast kanske bara jag som tycker det?
Låter er avgöra.....
Den första är från idag och den andra är från förra veckan.








2010-02-07 ? 15:35:58

Raka benen


Lyckades tvinga in mig i duschen nyss, fick rakat benen.
Det är rätt roligt hur en sån enkel sak som att raka benen blir ett jätteprojekt när man har en +2kg bebis i magen!
Man får dyka upp varje 10e sekund för att ta ett andetag sen är det bara att hålla andan.
Börjar det kittla i benen så vet du att du behöver ställa dig upp så att dom får blod, men gör inte det för snabbt för då svimmar du nästan!
Skrattretande måste jag säga haha.

Har renbäddat sängen, förberett massa filmer och nu ska vi lägga oss raklånga :D

Hoppas alla ni andra får en underbar dag!

Haha förresten kl 3 inatt sparkade så hårt så jag trodde hans fot skulle komma igenom magen, det var definitivt det hårdaste han sparkat. Jag tror han börjar bli irriterad över att där inte är så mycket utrymme kvar, då är vi två ska jag säga! Passar det inte så får du gärna titta ut snart :)

2010-02-07 ? 13:29:47

-


Vi orkar ingenting.
Jag har inte sovit en blund.
Idag blir det ligga i sängen och kolla film heeela dagen.

2010-02-06 ? 22:37:31

Mjau


Har bjudit på denna på tradera.
Tyvärr så tror jag att den kommer att kosta för mycket, men mina misar hade ÄLSKAT den!
Så ibland kan man väl få ha tur att ingen annan vill ha den? :D


2010-02-06 ? 22:06:16

...

Jaha, det här delavsnittet av melodifestivalen var ju ingen höjdare.
Fast i ärlighetens namn så kan jag inte komma ihåg att det har varit bra sedan jag var liten.


Börjar bli lite trött nu, lilleman har satt igång i magen som vanligt vid den här tiden :)
Dags att lägga sig kanske?
2010-02-06 ? 20:32:41

Melodifestivalen

Ser på melodifestivalen

Än så länge är det bara skit.....
2010-02-06 ? 19:27:13

Kärlek


Har nu satt igång med maten för idag. Det blir kycklingfilé, hasselbackspotatis och en sås av schalottenlök och champinjoner, så jädra gott!
Sen får vi se om jag får Oliver att se schlagerfestivalen med mig ikväll, tror knappast det.

Imorgon ska vi försöka orka oss upp i tid så att vi kan åka och simma, hade nog varit riktigt skönt för kroppen.
Kom ju aldrig iväg förra helgen då jag inte hade sovit en blund.

Idag har det inte blivit mycket gjort, vi gick bara ut ett tag innan. Sen så har vi lagt in lite saker på tradera som vi ska försöka bli av med och nu lagar vi mat. Inte så spännande kanske.

Vi köpte vårt första paket blöjor idag också, lite spännande. Det känns mer verkligt att det börjar närma sig när man gör såna "vanliga" saker.

Vi måste ta oss ut på IKEA inom en snar framtid också, har liiite saker kvar som ska köpas.

På onsdag bär det av till barnmorskan, sen är det 3 veckor till nästa gång för hon skulle på semester.
Har undrat lite över hur han ligger nu, han har legat med huvudet ner de senaste 4 veckorna, men väldigt högt upp, så han har varit långt ifrån fixerad.
Men det senaste dagarna så har jag känt ett större tryck neråt. Så han kanske har lagt sig lite längre ner.
Han behöver ju inte vara fixerad än på några veckor, men alltid skönt att han lägger sig tillrätta tidigare, då är chansen mindre att han ska vända sig med rumpan neråt.

Ser fram emot att höra hur mitt blodtryck är nu också eftersom det var lite högre sist, man oroar ju sig för havandeskapsförgiftning, det vill vi helst undvika!


Annars blir det mest fantasier över hur allting kommer att bli när bebisen kommer. Hur vårt liv kommer att förändras. Vi kommer alldeles säkert att vara helt slut, men samtidigt otroligt lyckliga. Jag vill bara se honom och lukta på honom. Träffa den lilla personen som har bott i min mage. På ett sätt har man ju redan skapat en relation till varandra, men jag vill se honom! Framförallt vill jag att Oliver ska träffa honom. För just nu känns det som om vår lilla bebis och jag har en relation redan, en liten hemlig relation nästan. Det finns ju inte en chans att Oliver ska känna samma koppling till honom nu som jag gör.
Visst, han känner ju när han sparkar ibland och ser hur hela magen rör sig. Men jag känner honom hela tiden, känner när han är vaken, känner när han sover, känner när han har hicka eller när han bara sträcker sig lite i sömnen. Den känslan kan jag ju omöjligt beskriva för Oliver så att han kan få känna på samma sätt som jag gör.

Nej det ska definitivt bli det bästa, att få se Oliver, mitt barns pappa, hålla i vår son för första gången.
Då lär nog inte tårarna vara långt borta.

2010-02-06 ? 14:52:41

Vinterpromenad










Älskar dig Oliver <3

2010-02-05 ? 20:20:17

Grrr


Känner att mitt humör inte blir bättre....

Har mått helt okej tills igår, visst har haft ont och så men inte som nu.
Har så jädrans ont i höfter, ben, rygg, ljumskarna. Kan det bli så mycket värre så snabbt?
Har ju dessutom knappt gjort något, tog en liten promenad igår och har inte ens varit utanför dörren idag.
Kan ju knappast vila kroppen mer än så, eller?

Har nyss stått och strykit nästan alla bebiskläderna iaf, stod och gjorde det medans Oliver tittade på V.
Eftersom energin tryter så ska han dessutom gå bort och köpa pizza till oss nu :)
Jag kanske kan äta upp mina känslor ;) hahah

2010-02-05 ? 13:16:58

Den osminkade sanningen


Jag har inte sedan jag gick i 5an visat mig utanför huset i smink, aldrig.
Det minsta jag har gått ut med var foundation, puder och rouge och då var det när jag skulle till BM för att sjukskrivas när jag spydde var 10e minut, inte ens då är jag utan smink.

Varför? Undrar ni säkert då, jo jag tycker jag är såååå hemskt ful utan smink. Har inga ögonbryn (har ögonbryn men dom är så ljusa att dom inte syns), ojämn färg på hyn, ja listan kan göras lång.

Kommer ihåg när vi åkte på läger i 7an eller 8an, jag hade tagit bort sminket på kvällen, men sen smög killarna över till tjejernas sida och så skulle vi prata, spännande ju :) Ja ända tills en av killarna pekade på mig och utbrast: "Du har ju inga ögonbryn!!!!"
Alla skrattade men det var inte lika roligt för mig haha


Men nu tar jag modet till mig och lägger ut en bild där jag är HELT osminkad



2010-02-05 ? 11:31:44

Fastlåst - Av pappa

Föräldrarna har inte råd med dagis

LONDON. Ingen förskola.

Ingen barnvakt.

Då återstår en fängslande idé.

2-åriga Lao Lu kommer ingenstans. Det är själva vitsen med att ha kedjat fast honom vid en lyktstolpe.

När hans pappa Chen Chuanliu går till jobbet som rickshawförare i Peking finns det ingen som kan se efter lille Lao.

Och sedan hans storasyster, 4-åriga Ling, försvann förra månaden tar Chen Chuanliu inga risker:

– Min fru är sjuk och kan inte ta hand om honom och jag måste jobba. Så när jag får kunder låser jag fast honom vid stolpen, säger han till The Sun.

– Det verkar brutalt men hellre det än att mista honom.

Det är vanligt att barn kidnappas i Kina på grund av de strikta barnbegränsningslagar som finns.

Pappa Chen tjänar motsvarande 54 kronor om dagen – och har inte råd att betala för en dagisplats.

– Jag har inte ens ett foto av Ling för att efterlysa henne. Jag kan inte mista min son också.




 

 

 

Vet inte riktigt vad jag ska säga!!

 

 

Källa: www.aftonbladet.se

 

2010-02-05 ? 11:19:44

Trötter


När vi hade ätit middag igår så kändes det som om något slog all luft ur mig. Var SÅ trött att jag inte visste var jag skulle ta vägen, helt rosig om kinderna och skulle kunnat börja gråta när som. Det bara kom från ingenstans, kände mig helkonstig.
Jag gick oh la mig i sängen och släckte ner hela rummet, satte på "Att möta förlossningssmärtan" avslappningscd.
När den var färdig låg jag och bara stirrade ut i rummet i 40 min, sen gick jag upp igen, mådde mycket bättre.
Helkonstigt, antar att det var en hormonrush eller något.

Oliver kom in och vi såg Lost, sen satt jag vid datan medans han somnade. Kl kvart över 12 stängde jag av datan, men somnade inte förrän vid 3 inatt, det gick bara inte!
Hade flera stycken förvärkar som inte var särskilt sköna, var nästan tvungen att andas igenom dom.
Känner mig helt trött och öm i magen nu.
Det är nästan så att man får upp hoppet om att det ska starta snart, men det kan ju hålla på så här läääääänge innan bebis tittar ut!

Vetinte om han gillade förvärkarna eller blev sur, för han började fara omkring som en galning där inne :P

Idag blir det en svängom med dammsugaren och sen ska jag ta och stryka med vårt nya strykjärn, vuxen nu haha :)

2010-02-04 ? 15:38:34

Vinterland


Har varit en runda i affären nu, det tar 5 min dit och 5 min tillbaka. Men kroppen orkar inte, började få sammandragningar direkt och massa mensvärkkänsla. Helt otroligt.

Tog iaf några fina bilder på dungen som vi har 100m från vårt hus.




Väldigt vackert väder! Min mobilkamera är inte så dålig va?

Var iaf och hämtade ut den nya som ser ut så här:



Då ska jag bara vänta på minneskortet jag har beställt också.


Första jäsningen av bulldegen är igång :) Längtar tills jag får äta en, eller tjugo :)

2010-02-04 ? 12:19:58

Galenskap


Vet inte alls vad jag ska göra idag.
Städade och tvättade det sista igår. Oliver ska hämta strykjärnet idag som han la undan i en annan affär igår, så kan inte sysselsätta mig med det förrän imorgon.
Det enda jag har på agendan är att traska bort och hämta ut vår nya digitalkamera, men det tar typ 20 min, sen då?

Det kanske bara blir en dag raklång i sängen. Är väldigt trött, vaknade nyss.
Har haft massa mensvärk inatt och ilningar i tappen (sorry ni känsliga).

Ja 280 dagar varar en graviditet, av dom har jag 52 kvar. Jag förstår knappt att tiden gått så snabbt!
Jag tycker inte ens att min mage har blivit stor än, så stor som alla andra höggravidas är. Men den kanske kommer att växa i superfart nu i slutet.
På onsdag har vi nästan BM besök, ser fram emot att hon ska kolla mitt blodtryck som var lite högre än det brukar vara sist (inte för högt). Hade även lite protein i urinet, men inte det heller över normalt. Men det kan ju leda till havandeskapsförgiftning och det vill vi verkligen undvika.
Fast jag har inte haft mer huvudvärk och inte synförändringar, så det är säkert okej.

Åh, jag har varit sugen på en semla (läs:10st) sen Malin och Sandra bakade ihop det, vilket nog var 1,5-2 veckor sen. Kanske ska köpa hem lite grejjor och göra det, hade varit supergott.
Fast det är bara om dom har det i affären här borta (det är inte den bästa) för jag orkar inte fara iväg någon annanstans.

Jag kan ju faktiskt sätta mig och läsa klart min bok "att möta förlossningssmärtan" av Gudrun Abascal, gillar verkligen hennes böcker, har läst hennes "Att föda" också.
Men det känns som om jag måste sysselsätta mig hela tiden, för annars så kommer bara saknaden efter bebis.
Jag är så otålig i vanliga fall, men nu gäller det vårt barn, vår son.
Drömde om att jag lågg och mös med honom och ammade honom inatt, sen vaknar man och så är han inte här :(

Jag vet inte hur jag ska få veckorna gå snabbt utan att jag river ner väggarna. Hjälp?

2010-02-03 ? 23:48:54

Nya gissningar

Fler gissningar


Här är våra gissningar:

Sandra:       17e Mars
Trolltoka:     24e Mars
Jag:             24e Mars
Malin:          25e Mars
Pada:          28e Mars
browniieee:  29e Mars
Tessie:        31a Mars
Savannah:   1a April
Mamma:      1a April
fialia:          2e April
Oliver:        3e April
Roger:        5e April

NI som läser får jättegärna skriva in era gissningar i kommentarsfältet ifall ni inte redan står med, ska bli kul och se vem som har rätt :D
2010-02-03 ? 19:51:55

Ordning och reda

Får se hur länge det ser ut så här efter att bebisen kommit haha :D


 


2010-02-03 ? 18:23:41

Vuxen


Har varit ganska duktig idag också.
Vaknade av att mamma ringde och väckte mig, hon ville komma förbi en runda efter jobb, visst fick hon det :)
Kunde inte somna igen efter det, så då var det lika bra att gå upp och börja städa.
Fick vikt undan de sista av barnkläderna, ska ta bilder i byrålådan sen, så
får ni se hur organiserad jag KAN vara :P

Har även beställt en ny dammsugare från expert nu, så den borde väl komma inom en vecka, wiihoo, vår dammsugare suger inte, så man kan säga att den suger haha vad rolig jag var nu :P
Kameran jag har beställt ligger på posten också, så ska gå bort och hämta den imorgon.

Jag tog in täcket och kudden ifrån vagnen som står i förrådet också, så det tänkte jag tvätta imorgon.
Känns som om det mesta börjar bli färdigt.
Tessie kom med en bra idé att jag ska ställa mig och stryka allt också. Lite pinsamt att erkänna, men vi äger inget strykjärn :P Vi har inget som behöver strykas.
Men har skickat Oliver på strykjärnsjakt nu, så nu ska vi bli vuxna på riktigt, äger snart vårt egna strykjärn!
Och bebis också för den delen ;)
Så om han får tag i ett idag så stället jag mig och stryker imorgon.

Kom på idag att vi har en del saker kvar att handla

* Badkar till bebis
* Vita dra-på-lakan ifrån IKEA
* Termometer
* Nagelsax

Tror det är allt.
Ska försöka ta mig ut till Malin någon dag när det inte är snö längre och hämta babysittern, hoppgungan
och bröstpumpen ifrån henne så att vi har det hemma också.
Fick låna hennes babyskydd för när vi ska ha hem bebis.
Jag tycker det känns lite onödigt att köpa ett, med tanke på att varken jag eller Oliver har körkort och därmed ingen bil. Känner vi att vi behöver ett senare så köper vi nog ett begagnat, helst ifrån någon man känner så man vet att det inte blivit krockat.


Nu för en stund sen fick jag ett ryck och fixade till bebishörnan i vårt sovrum också, fick upp en tavla som jag har fyllt i med ett tyg som jag köpt på IKEA och rensade upp bland sakerna, tyckte faktiskt det blev ganska bra om jag får säga det själv :)

Vad tycker ni?

2010-02-02 ? 23:45:16

Aaarggh!

Jag är trött
Jag är varm
Jag har djävulskt ont i ryggen
Jag är gnällig
Jag vill ha en fotmassage
Jag har förvärkar som inte är så sköna emellanåt
Jag tror jag har en basketboll mellan benen

Jag ska nog ta och sluta klaga nu......


2010-02-02 ? 19:17:41

Gissningar

Har tillkommit lite fler gissningar på vilken dag vår kille tittar ut på :)



Här är våra gissningar:

Sandra:       17e Mars
Trolltoka:     24e Mars
Jag:             24e Mars
Malin:          25e Mars
Pada:          28e Mars
browniieee:  29e Mars
Tessie:        31a Mars
Savannah:   1a April
fialia:          2e April
Oliver:        3e April


2010-02-02 ? 19:12:12

Vinter!


Vilket jävla väder det är säger jag bara! Värsta snöstormen ute igen, undrar när vintern är över?

Sista träffen på föräldragruppen var idag, ingen hade fått bebis än. Då slapp jag bli avis iaf :)
Vi gick igenom amning, vilket jag tyckte var givande, hade en del frågor om det som nu är
besvarade. Jag kan det mesta om graviditeten och själva förlossningen och alla smärtstillande osv, men om amning kan man ju egentligen inte läsa sig till, alla säger olika.
Det kändes som en bra avslutning till det hela.

Om en vecka har vi nästa barnmorskebesök, får se om den lilla har börjat fixera sig då, det känns som om han ligger mycket lägre i bäckenet nu, börjar bli svårare att gå normalt. Känner mig som en gående kliché när jag vaggar fram som en anka, men inte så mycket jag kan göra åt det. Det känns som om man går med en oll mellan benen, så inte så jävla bekvämt direkt haha.

Har tvättat nästan alla bebiskläder och filtar och sängkläder nu, gud vad mycket vi har! Har nog 2 maskiner kvar och har tvättat 3. Ska sätta mig och vika ihop de jag tvättade igår och lägga in dem fint i byrån :)
Sånt sysselsätter jag mig med haha :P

Bjuder på en bild från innan idag, då jag fortfarande var på bra humör eftersom jag inte hade behövt gräva mig fram genom snön än.
Ha en trevlig kväll alla!


2010-02-01 ? 20:38:15

Tvätt

Första laddningen med tvätt hänger för torkning.
Tänk att snart är han här!



2010-02-01 ? 20:37:40

Mat

Middagen för idag. Laxwok med ris


2010-02-01 ? 17:38:47

Fika

Har kommit hem ifrån fika med tjejerna nu.
Lika trevligt som vanligt!

Gick in på Lindex och hittade ett par supersöta hängslebyxor på rea och sen köpte de 2 extramammorna en supersöt present till vår lilla kille. Bild hittas nedan, den gråa fick vi ifrån dom. Jättegulligt, tack! :)

Nu sitter jag bara och väntar på att Oliver ska komma hem så det kan lagas mat. Idag blir det en laxwok med ris, börja bli hungrig nu.

Annars har inte så mycket hänt idag, fick tag i mina älskade Fuji-äpple, blev helt extatisk när jag såg att vi fått in dom på jobb. Så det blev ett par sådana.

Killen har varit ganska lugn i magen hela dagen, men nu verkar det som om han har vaknat till liv och har borrat in sig i revbenen igen, jag tackar jag :)
Tänkte sätta igång en maskin tvätt med barnkläder nu.

Imorgon är det sista mötet med föräldragruppen, undrar om någon har fått sin lilla bebis än.

Bjuder på bilder ifrån dagens inköp och presenter :)


Den blev inte lika fin på bild som i verkligheten, men den är SÅ SNYGG! Present från Sandra och Malin.


Och dom här coola brallorna köpte jag.

2010-02-01 ? 11:28:46

Vecka 33(32+0)

I magen:

Barnet kan nu skilja på ljus och mörker och pupillerna kan vidga och dra ihop sig. Precis som en nyfödd bebis sover barnet mestadels av tiden. Nu kan det till och med ha REM-sömn, det vill säga den delen av sömnen som man drömmer under. Barnets lungor är nästan helt färdigutvecklade och deras alveoler är täckta med surfactant som ska hjälpa barnet att andas när det är fött. Det samlar på sig fett som värmer och skyddar och barnet ökar en hel del i vikt under graviditetens sista veckor. Nu ligger det oftast i rätt ställning inför födseln, det vill säga med huvudet nedåt.


vikt.JPG langd.JPG

2-2.2 kg

43 cm

Längden mäts från huvud till fot.


Mamma:

Du kan känna små rytmiska ryckningar i livmodern. Det beror på att barnet hickar. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen.


Partner:

Kanske är det dags att ni sätter er tillsammans och gör en födelseplan. Skriv ner era önskningar om hur ni vill att födseln ska gå till. Kanske vill ni ha dämpad belysning, en viss förlossningsposition, musik eller vissa smärtlindringsmetoder. Men kom ihåg att det är just önskningar. Personalen kommer att försöka tillgodose dem så gott det går men det är inte alltid säkert att de kan det.


Mödravården:

Du fortsätter att besöka din mödravårdscentral varannan vecka. Ditt symfus-fundusmått är troligen mellan 29 och 34 centimeter. Vid den här tidpunkten brukar barnmorskan kontrollera om fostret ligger i rätt ställning, det vill säga med huvudet nedåt.

Om du oroar dig för förlossningen är det bra att du berättar det för barnmorskan. Ofta kan du och din partner få göra ett studiebesök på den förlossningsavdelning ni har tänkt föda på. Alla har dock inte möjlighet att ta emot studiebesök men då anordnas istället en informationsstund i en samlingslokal.


Hur mår jag?

Eftersom jag var på förlossningen i veckan så vet jag vad han väger, i tisdags vägde han 2053gr, vilket var 14% över normalt, men inte FÖR stor. Hicka känner jag av hela tiden, man märker direkt skillnad mellan det och vanliga rörelser, för hela magen hoppar rytmiskt, som en klocka.
Det som är roligt när han hickar är att där man känner det mest, där är ryggen, så då kan man få en bild av hur han ligger i magen.

För övrigt så mår jag ganska bra. Har inte lika ont i bäckenet längre nu när jag inte jobbar, men är å andra sidan ganska uttråkad redan. Fast det är skönt att vara hemma och ta det lugnt också. Jag gör hellre det!
Har börjat känna av förvärkarna, känns som mensvärk, lite värre kanske. Men gör absolut inte jätteont.
Det verkar som om lillkillen har flyttat sig lite högre upp i magen och inte trycker lika mycket på blåsan längre, för jag har bara behövt gå upp och kissa 2ggr, de senaste 3 nätterna, de är väldigt stor skillnad mot vanligt!

Det börjar kännas pirrigt i kroppen nu, det börjar verkligen närma sig. Vi kommer snart
att få se vår son, just nu känns det helt overkligt, men helt underbart. Längtar så!

Bjuder på 2 magbilder ifrån idag.

55 dagar kvar till beräknad förlossning!