2010-10-31 ? 15:36:10

Loppis



Igår var jag inte hemma på hela dagen. Vaknade 9.30, hoppade in i en dusch. Sen pussade jag mina älsklingar och cyklade iväg till gymmet. Jag är nog grymt övertränad denna veckan för efter 5 min hade jag grym mjölksyra i hela kroppen, 65min senare var passet över och då var det bara att cykla vidare till jobb. Tog en dusch på jobb och började sen kl 13 och slutade 21.15. Var väl hemma tjugo i 22 och såg nån film innan vi gick och la oss.

Idag har vi varit på årets sista loppis, och gud vad mycket vi köpte haha!

Tröja 10:- Mockasiner 10:- /st

Jättefina bokstöd 10:-

Pop-up leksak 5:- Telefon 5:- Bok 10:- Larv 10:-

Alla kläderna 40:- totalt

och min favorit ett fischer-prize lekbord 100:-

 

 

Måste säga att det var en massa fynd, 210:- för allt detta, som hittat!

 

När vi kom dit så mötte Malin, Sandra & Tomas oss och hängde med en liten stund. De hade med sig presenter till Jamie också, supergulligt! Jättefina saker!

Sandra och Tomas hade köpt träbilar till Jamie. Riktigt snygga, jag älskar träleksaker!

 

Malin hade köpt jättefina disneykläder till honom

 

Tack alla, var riktigt sött av er! Bilarna har han redan lekt med och kläderna ligger i tvättkorgen och väntar på att tvättas innan han får använda dom.

 

Vi hade en jättemysig dag. Efter loppisen handlade vi hem lite mat och nödvändigheter till J. Ikväll blir det färsk lax med sallad, jag älskar verkligen lax. Nu ska jag äta något litet innan middagen ikväll.

Hoppas ni haft en mysig söndag!

 

2010-10-29 ? 22:10:37

GodNatt



Är grymt uttråkad! Inget att göra, Ingen att prata med!
Så jag går och lägger mig :/


- Natti -
2010-10-29 ? 20:17:51

Fredags(mys?)


När Oliver kom hem cyklade jag iväg och tränade. Det var ett okej pass. Jag körde step1 vilket är medelsvår, så då antar jag att de flesta ska kunna stegen iaf, även om de inte kan kombinationerna. Jag brukargilla instruktören jag hade idag, men han höll på och visade stegen i slow-motion huuur länge som helst, säkert 15 minuter av passet (minst) var enbart att han visade stegen jättesakta, så sakta att man inte ens kan göra dom ordentligt. Så det blev inte lika mycket step som jag ville ha, dessutom vill jag ha fart och fläkt under passet, men det var det knappast idag.
Lite trist, men jag fick min träning iaf.

Jag hann cykla inom jobb inan och handla lite grönskaer och frukt. När jag kom hem efter passet tog jag ut Jamie på en liten runda direkt. Den blev inte så lång, kanske 30 min, men kl var halv 6 och det var ganska mörkt ute. Han fick iaf lite frisk luft.

Är så uttråkad ikväll igen, inget att göra :/ Sambon är ju social som få, ligger redan och sover! Så är det när man är bakis ;) Det var hans tur att träffa några kompisar igår.

Jag ska göra lite fruktsallad och kanske se någon film. Funderar på en ganska tidig kväll själv så att jag orka gå upp i tid imorgon för ett step-pass innan jobb. Så imorgon är jag ifrån Jamie istort sätt hela dagen, jag gillar inte det, han sover dessutom när jag kommer hem. Aja, det är tur att det inte är så ofta och nån gång måste jag ju faktiskt vänja mig.


Hoppas ni andra har en trevlig fredagskväll!

2010-10-29 ? 13:01:47

Jamie

 

 

Jamie sitter jättebra själv nu. Här skymtar man hans två tänder

Han kan t.o.m sträcka sig efter saker när han sitter utan att ramla. Både framåt och åt sidorna

Eftersom bissingarna tittat upp nu så tyckte Jamie vi skulle börja borsta dom


Haha mamma du är för rolig!


Tänk att min lille plutt snart är 7 månader. Han har nu justerat sin sömn, så han sover endast 2 gånger om dagen ca 1½ - 2h åt gången. Jag har även börjat öka hans mat så smått, i morse åt han nästan 1½ portion gröt.

Så här ser matintaget ut nu:

4.00 : 240ml välling
Somnar sen om och sover till mellan 6-7
7.00  : 1-1½ portion gröt
Sover mellan kl 9-10.30

11.00  : En hel liten burk mat + en hel liten burk frukt
Sover mellan 12.30-13.45
14.00  :
En hel liten burk mat + en hel liten burk frukt
16.00: Samma som ovan
18.20 : 1-1½ portion gröt
19.00  : Somnar för natten


Jag tror vi har fått en bättre balans på sömnen nu och förhoppningsvis kommer detta hålla sig och så småningom ska vi försöka fasa ut vällingen kl 4 så att han förhoppningsvis slutar att vakna då. Alla tider är cirka tider.

Jamie har börjat bli väldigt klängig. Inte så att han inte kan leka själv längre, för det gör han ganska bra. Men så fort han är uppe hos en så är han väldigt klängig och mer närgången. Missuppfatta mig inte, jag tycker det är mysigt, så klängig kanske är fel ord att använda. Det enda som är jobbigt är att han har börjat att gråta när vi går ur rummet. Jag och Oliver kan sitta i vardagsrummet, så går jag ut i köket för att hämta något, då börjar han gråta. Samma sak om det är Oliver som går, så det spelar ingen roll om någon är kvar med honom. Men det går väl över snart antar jag. Det händer inte varje gång heller.

Jag har provat att ge J bröd med leverpastej ett par gånger nu. Har gett mörkt bröd, skurit bort kanten och delat den i småbitar. Så lägger jag den på hans bricka så får han sitta och pilla med det själv. Han gillar dock inte att äta det så mycket, han klöks. Tror han har fått i sig en eller två bitar. Resten har åkt på golvet. Men det är bra träning om inget annat. Kan vara kul för honom att få äta något själv också.


- Bye Bye -

2010-10-29 ? 11:53:37

Catch up



Nu var det länge sen jag skrev igen. Har inte alls haft lust till något, bara varit allmänt nere.
Antar att jag börjar må lite bättre, vet inte riktigt. Jag har ju som tur är min snygga son som alltid får mig att le och skratta, det värmer i hjärtat när jag tittar på honom.

Utgången var väldigt lyckad, för det mesta iaf. Vi var hemma på en förfest hos Sandra och Tomas kompis. Han väldigt närgången imellanåt och kommenterade mina bröst en hel del. Jag hade en rätt urringad top, men vadå då? Han vet om att jag har sambo och barn, så förstår inte. Jag sa till honom ett par gånger. När vi sen sitter i taxin på väg ner till stan så tar han min hand och för den mot hans, ja ni vet. Jag drog åt mig handen och blev riktigt sur. Sa till honom på skarpen att nu får det fan räcka. Sen börjar han snacka om att jag inte borde ha så urringat, och att jag bara klär mig så för att få uppmärksamhet bla bla bla. Jag tycker att det är en sak att klä sig sexigt (det var absolut inte slampigt) för att själv känna sig fin. Jag gör inte det för att andra ska kolla på mig och framförallt inte för att ragga upp något one-night-stand! Han höll sig borta från mig resten av kvällen, som tur var!
Jag och Sandra dansade massor och jag var på toppenhumör. Framåt kl 2 så kände jag att jag började bli lite föör bra i gasen (hade inte druckit något sen vi stack ut vid 23) så jag sa till Sandra att jag skulle gå. Min bror var också ute med hans flickvän så jag ringde upp dom och mötte dom vid utposten. Vi satt där i kanske 10 min innan jag tjatade till mig mat eftersom jag var döhungrig, en flottig kebabtallrik senare och jag var i himlen :)
Challes bror hämtade upp oss alla och släppte mig hemma, tack! Var hemma runt kl 4, men kunde inte sova så bra och gick slutligen upp kl 10 tror jag. Jag hade druckit så mycket redbull så min kropp var helspeedad!

Vi stack iväg till loppisen som vanligt på söndagar, Sandra & Tomas mötte upp oss en snabbis innan de skulle till gymmet. Det var inte bara jag som inte var superpigg ;)
Vi hittade ett Tretorn gummistövlar till Jamie för en guldpeng, jättefina! Sen ett gäng böcker också, men vi stack hem ganska snabbt.

I tisdags var vi på öppna förskolan, men det är också det enda vi gjort i veckan. Allt annat har vi ställt in, har varit trött och inte känt för det. Vi skulle på babysim igår men Jamie slog sig.
Aja det var väl mitt fel, jag var ouppmärksam i 2 sekunder när han satt på golvet precis framför mig, han flyger framåt och slår i huvudet. Hans läpp sprack då han bet sig själv, det blödde lite, men inte så farligt. Fick så dåligt samvete, men 5minuter senare var det som om inget hade hänt. Det lär ju inte vara sista gången han slår sig.

Jag har iaf tränat som vanligt,måndag & onsdag & torsdag, tänkte träna idag också om Oliver kommer hem i tid.
Imorgon har det gått 2 veckor sen jag jobbade sist vilket betyder att det är en ny jobbdag 13-21.15. Tänkte träna innan jobb också, där är ett pass 11-12, då hinner jag gå till jobb och duscha innan jag börjar jobba också. Det beror på hur natten blir, om jag är pigg nog.

Det var väl i stora drag vad som hänt sen sis. Har en massa fina bilder på snyggingen så tänkte lägga upp en bildbomd snart. Så länge får ni nöja er med denna

2010-10-23 ? 16:54:39

Utgång



Jag överlevde 70-minuter av step, var riktigt skoj och i slutet var adrenalitet högt hos alla i gruppen som hejjade på och whoade! Efteråt snackade jag med Sandra som inte undrade om jag skulle med ut ikväll, men sa nej.
Brorsan ringde, han är på besök ifrån Norge, han var hemma hos föräldrarna så jag cyklade dit en runda.

Väl där satt jag och tänkte, varför skulle jag inte följa med ut? Hade varit ganska roligt faktiskt. Så jag ringde upp Sandra igen och berättade de goda nyheterna :) Brorsan skulle iväg till systemet så han fick köpa en flaska Absolut till mig (en liten), som han sen inte ville ha betalt för, tack JOCKE :D

Sen cyklade jag hem igen och gav Jamie lunch. Jocke och hans flickvän kom dit en runda också för att hälsa på J. Men J blev jätteledsen, riktigt främmad var han. Han som aldrig blir så, fast han hade varit uppe väldigt länge och var övertrött också. Jocke lyckades iaf få några leende ur honom innan han fick gå och lägga sig.
Jag har hunnit äta lunch och fruktsallad och tänkte snart försöka hitta vad man ska ha på sig, inte det lättaste!

Sen blir det till att bland en go grogg och lägga sig i ett varmt bad. Ooh jag måste cykla och köpa några sockerfria red bull först, så himla gott med red bull vodka.

Nej nu får jag sätta fart så jag slipper stressa när det gäller :P
2010-10-22 ? 23:49:24

Tv



Då sitter man här själv igen. Jag blir alltid piggast framåt kvälle, har försökt att vända på dygnet men går inte så bra! Jag har iaf turean att det är helg nu så då kan man sova lite längre.

Jag såg senaste avsnittet av Greys, Vampire Diaries & Cougar Town. Sitter och fixat lite One tree hill nu, har inte sett det på jättelänge! Oliver gick in och la sig för en liten stund sen, han nickade av i soffan hela tiden haha. Det regnar ute och jag älskar att sitta och lyssna på ljudet av regn. Särskilt med altandörren öppen, låter så himla mysigt. Nu fattar det bara lite åska också så hade mysfaktorn varit på topp.

Det blev ingen lasagne innan, orkade inte ställa mig och göra det. Så det blev en bönsallad med tacofärs igen, snabbt, lätt och gott! Fruktsallad till efterrätt. Så lasagnen sparar vi till imorgon.
Just fasen, kom nyss på att jag ska träna kl 11 imorgon, bäst att ställa alarmet nu så jag inte glömmer det sen.
Behöver väl gå upp halv 10 om jag ska hinna käka frukost och duscha innan jag cyklar.
Så då får grabbarna morgonen för sig själva, de uppskattas säkerligen.

Nej nu var One tree hill färdigt, ett avsnitt sen blir det sängen.
God natt!
2010-10-22 ? 20:19:15

Min skatt!



Så då har Jamie nyss lagt sig efter en jättemysig kväll.

Han fick 2 portioner gröt till kvällsmat, sen tog jag och han ett bad tillsammans, som han plaskar! Vi satt däri och lekte ett bra tag innan vi gick upp. Jamie fick babymassage och det njöt han av. Sen fick han på sig pyjamas och vi låg och mös lite i sängen, videon här nere är ifrån ikväll. Sen läste vi lite böcker och efter det släckte jag ner i hela rummet. Så låg vi och höll om varandra, jag nynnade, han ville det, slutade jag började han gny haha. Låg nog så i tio minuter innan jag lyfte över honom i sin säng och så somnade han. Han är bara för söt min lilla älskling!

 

 

Nu ska vi käka väldigt sen middag här hemma och sen kika lite serier

Vad gör ni ikväll?

 

2010-10-22 ? 16:15:00

22 oktober



Efter en tidig morgon gick vi och la oss igen, J vaknade vid 8 och då tog Oliver honom. Jag sov vidare till kl 13!! Helt chockad när jag vaknade, brukar aldrig kunna sova så länge. Men det var välbehövligt, vaknade utvilad!

Ville träna idag halv 5 men hittade ingen barnvakt och Oliver hann inte komma hem i tid så fick ställa in det :( Men har bokat ett långt pass Step1 imorgon (70min) kl 11. Gillar egentligen inte att träna så tidigt, men det får jag stå ut med!
Så istället hann jag städa här hemma, IGEN, att vi inte kan lära oss att hålla ordning! Fick dammsugat också, nu när katterna är ute släpar de in en massa skit. Fick bytat sängkläder också, vilket jag älskar!

Ikväll ska jag laga zucchini&aubergine lasagne, ska bli gott. Oliver var nog inte hemma förrän runt 19 så blir lite sen mat, men äter hellre tillsammans än själv.

Annars har det varit en väldigt händelselös dag, så har inte så mycket att berätta. Helgen blir lugn, träning imorgon sen mysa hela familjen och på söndag blir det loppis (nästsista gången för säsongen)

Dags att börja planera vad vi ska ha med oss till Dublin också, 3½ vecka tills vi åker, det börjar närma sig. Kan knappt fatta att vi är i mitte nav november om 3½ vecka!

2010-10-22 ? 05:31:01

Tidig morgon


Jamie vaknade tjugo över 4, försökte få honom att somna om igen, men lyckades inte. Eftersom jag var ganska vaken och Oliver sov så sött så tog jag morgonen också, för första gången på länge. Tjugo i 5 gick vi upp och jag har hunnit både diska och rymma undan och gett Jamie morgonvällingen.
Nu ligger han här på en filt och leker den lilla sötnosen!

Idag har vi inget inplanerat, känns hur skönt som helst! Har faktiskt bara varit på Öppna förskolan och babysimningen denna veckan, orkade inget annat. Kände bara för att vara hemma och njuta av min son istället för att fara runt på en massa aktiviteter. KÄnns som om jag borde göra så typ varannan vecka eller så. Ibland så far man bara runt och gör saker som ska vara för Jamie, men det känns som om man inte har tid för honom. Jag vill kunne ge han all min uppmärksamhet och ibland är det superskönt att bara sitta rätt upp och ner och leka.

Ojdå, nu var han visst inte så nöjd med att ligga där själv längre!


Halvbra bild i mörkret så här på morgon/natt kvisten! ;)
2010-10-21 ? 22:58:05

Hur kan man göra så här?!



Fyfan vilken klump jag fick i magen när jag läste denna artikeln! Jag känner flera som fött ett välskapt och friskt barn i åttongen månaden, även ännu tidigare. Detta är inte i mina ögon en abort, det är mord!

Jag förstår att Kina har en enorm population och något måste göras för att sänka den. Men mord är fan inte lösningen!! Då kan man lika bra gå och ta död på alla gamla som ligger och tar upp plats på sjukhusen i väntan på att dö. Detta för mig är helt ofattbart!

Det är tack vare dena enbarnsregel som Kina har så stort antal barn på barnhem, varav majoriteten är flickor. För de flesta vill ha pojkar och eftersom de bara får ha ett barn så sätts små flickor i kartonger utanför barnhemmen.

Det är ju knappast det enda tvivelaktiga Kina sysslar med, men eftersom det är en fråga som är så nära mitt hjärta var jag tvungen att säga något.

Jag vet inte om jag ska bli arg eller ledsen, men det kvittar ju egentligen. Vad gör det för skillnad?


Jag bara på dessa stackars barn. Ingen som kommer till deras undsättning när är ledsna, ingen får någon speciell uppmärksamhet endast för dom. Ingen av dom har någon som tycker det är det dyrbaraste och vackraste i världen. Jag hade aldrig kunnat, fegt nog, åka till ett barnhem. Mitt hjärta hade gått i tusen bitar! Det går sönder av att bara tänke på hur de har det!
Förtjänar inte alla barn att ha det som Jamie? Eller som ditt barn? Att vara ovillkorligt älskad? Att bli omhändertagen? Att få all värme vi kan ge dom? Att känna sig trygga? Att ha någon att vända sig till om de är ledsna/rädda eller har ont?

Jag är inte så känslig men när det kommer till djur och barn så finns det i mina ögon inget försvar att behandla dom illa. Det är försvarslösa.

Nej usch, nu får jag torka mina tårar och gå in och ge min son en stor puss innan jag själv kryper under täcket.

-Sov Gott-

2010-10-21 ? 21:00:05

Full rulle



Jaha då är det första gången jag får sitta ner idag sen jag vaknade. Var iväg på babysim där vi provade på ett nytt dyk. Man skulle hålla barnet ifrån sig släppa det i vattnet sen vrida runt och lyfta upp igen. Det gick superbra för oss! Det är bara två gånger kvar på denna kursen, vi vill jättegärna gå på fortsättningskursen också. Så det är bara att punga upp med 800kr till + 400kr när det är nytt medlemsår efter årsskiftet. Det är så himla dyrt med babysim, men så himla skoj också, det överväger faktiskt priset!!

Efter babysimningen stack jag och J direkt iväg och handlade. Det blev mycket mer än jag trodde, så slet 3 tunga påsar i mina händer eftersom shoppingkorgen under vagnen redan var full av väskan med simkläder. Vi var hemma vid halv 5, hann precis slänga i mig några knäckemackor innan jag snabbt bytte om och cyklade till gymmet. Avancerad step idag, det gick mycket bättre än igår, flåset var inte lika jävligt. Jag älskar de avancerade passen, där man verkligen får tänka till och komma ihåg alla stegen.

Så här svettig var man efteråt (efter x antal med avtorkningar haha)

Jag hinner inte mer än ut för att ta cykeln så öppnar himlen sig, självklart! Så cykla hem så snabbt jag kunde i motvind och ösregn. Ställde mig och gjorde kycklingfilé + sallad och tryckte i mig allt inom loppet av typ 3 minuter, är så himla hungrig efter jag tränat.

Det var riktigt gott!

Nu har jag fått mig ett varmt bad eftersom jag frös så in i. Ska ställa mig och göra lite fruktsallad som jag kan ha när jag ser lyxfällan, mitt favvo program!

Hoppas ni har haft en mindre stressande dag!


 

Hela familjen var förresten och matade ankorna häromdagen, Jamie bara stirrade storögt på dom.
Haha han undrade nog var det var för något

2010-10-21 ? 11:32:29

Sömntutor



Jag och Oliver påbörjade en film igårkväll, men jag var supertrött och han slumrade till hela tiden så vi bestämde oss för att gå och lägga oss istället. Vi var i säng kl 23 och jag somnade inom loppet av 5 minuter!  Kl 1 vaknade J till så var uppe och gav honom nappen och han somnade snabbt om. Tjugo över 4 vaknade han till igen, men somnade om lika fort igen. Oliver behövde inte gå upp med honom förrän halv 7! Det måste vara rekord nu på senare tid. Så alla var glada och nöjda, jag och J gick inte upp igen förrän halv 10 (Oliver hade lagt honom vid 8 igen).

Nu ligger J och sover och jag håller på att vika undan det oändliga berget av tvätt, är det inte smutstvätt så är det rentvätt. Jag har packat väskan inför babysimet och ska hoppa in i duschen. Förhoppningsvis hinner jag klart allt det tills han vaknar igen så kan jag bara ge honom lunch och klä på honom innan det är dags att gå.

Jag skulle vilja iväg till Ö&B och Willys också efteråt. De hade billiga ägg på Ö&B och jättebillig nötfärs på Willys 29.90 kg! Som tur är ligger de bredvid varandra, men har ju hela väskan full av simnings grejjorna, får se om jag orkar komma hem om med det eller om jag far direkt dit.




2010-10-20 ? 21:02:22

Tävling hos Cornelia


Jag är med och tävlar hos sötaste Cornelia om en tomtedräkt i stl 74/80. Jamie hade bara sett fööör söt ut i den!

Var med och tävla ni också vettja! Eller inte, då har jag större chans ;)





Tävlingen pågår veckan ut, så fortfarande massor med tid!

2010-10-20 ? 20:56:35

Bra kondition, not!


Fy tusan, är helt slut i kroppen nu!
Att två veckors paus från träning gör sån skillnad för flåset! Jag trodde jag skulle dö flera gånger om där inne! Men som vanligt var det sjukt roligt!

När jag skulle cykla hemifrån till gymmet så öppnade himlen sig, det verkligen ösde ner! Jag har inga regnbyxor heller, bara jacka. Men jag cyklade som blixten så hann inte bli jättevåt! Sen körde jag step passet, eller flåsade mig igenom det! Men förhoppningsvis får jag tillbaka min vanliga kondition snabbt igen (och jag som trodde att DEN var dålig haha). Sen hela vägen hem så var det fan motvind, inte lite heller, halv storm + regn! Inte så skoj!

Jag har hunnit innanför dörren och tagit en varm dusch, jag svettades och frös samtidigt hela vägen hem. Så nu är jag varm i kroppen igen. Oliver har gjort fruktsallad till mig, så det blir min lilla kvällsmat. Han kan vara go ibland, nu står han och viker tvätt!

Jamie sover så gott och här är nystädat, så inga måsten som hänger över en. Nu ska vi sätta oss med varsin skål fruktsallad och se en film. Det blir nog en tidig kväll för mig (fast det säger jag ju alltid). Babysim och Step2 står på schemat imorgon.

Hoppas ni haft en mysig kväll!
2010-10-20 ? 13:32:29

Påpälsad bebis


Måste bara bjuda på dessa underbart söta bilder också, han är bara för snygg min kille!



2010-10-20 ? 13:31:37

Uppdatering


Jamie har nu fått sin andra tand, kom drygt 2 veckor efter den första. Men han vill fortfarande bita i mina fingrar hela tiden, fast det gör så himla ont nu, tänderna är sylvassa!

Annar har vi inte gjort så mycket, i måndags var vi på öppna förskolan och i söndags var vi på loppis. Kom hem med en lära-gå-vagn, för den blev vi en tjuga fattigare, inte så illa va? Imorgon blir det iaf babysim och det älskar vi allihopa!

Jamie blir duktigare och duktigare på att sitta, han sitter nu helt själv och har väldigt bra balans. Inga framsteg med krypandet än, förutom att han ställer sig på alla fyra mer och mer. Han tränar massor, så innan vi anar det komma han säkert flyga omkring här. Note-to-self, måste barnsäkra här innan dess!!

De senaste tre nätterna har han ävit sovit till kl 6 istället för 4, han vaknade till lite vid 4, men räckte att ge napp så somnar han om. Så skönt om detta fortsätter, håll tummarna!

Vi trivs jättebra med nya vagnen, no regrets överhuvudtaget. Jamie sitter och ligger 1000ggr mer bekvämt i den dessutom, vilket var min avsikt.


Ingen sol utomhus, det är grått och regnar. Så idag blir lek inne, pappa Oliver är också hemma så han kan avlösa mig så jag får städat. Känns inte som jag gör något annat ibland! Det har gått bra med maten och sötsuget, har inte fuskat än så länge, så hoppas jag kan hålla mig veckan ut iaf. Ikväll blir det träning, har spring i benen eftersom jag inte tränat på så länge nu! Ska bli riktigt skoj.

Här får ni ett bildregn också eftersom jag varit så dålig på att blogga

 

Ser ni tanden?

 

 

Här ser man också den, så söt!

 

 

 

 

2010-10-20 ? 13:15:12

Fredagen


I fredags var det tjejkväll hemma hos Lina. Detta är första gången sen Jamie föddes som jag stack iväg själv och hittade på något, det behövdes! Jag fixade till mig här hemma tillsammans med ett par (3) groggar, sen cyklade jag iväg till Lina. Väl där var det en bastu, Lina hade eldat upp varje värmeljus hon kunde hitta, trodde jag skulle dö! ;)

Men det var inget lite vin inte kunde bota! Så vi snacksade på bröd och pesto & grönsaksstavar, yummie! 2 flaskor vin och en bag in box gick åt på oss 4 tjejer, jag skulle kunna gissa på att jag drack hälften av det, det kändes iaf så!

Vi lyssnade på gamla godingar, sjöng med hårborstar som mikrofoner, hoppade omkring, snackade allvar, fjöntade oss på balkongen, tog 34765 foton av oss själva (där typ inget blev bra haha). Jag hade tjatat om att gå ut och dansa sedan vi kom dit, men ingen av oss hade pengar. Men när kl var 3 tyckte vi det var en bra idé att promenera ner till stan ändå!! Jag tog på mig mina monsterklackar men efter 200m stapplande (var väl inte jättenykter) bytade jag om till mina converse som jag hade i väskan. När jag sen skulle stoppa i mina klackar gick väskan sönder. Så jag delade ut mina saker bland folket. Sandra fick en klacksko och min plånbok och jag höll den andra skon.

Väl nere i stan så har allt typ stängt, who knew så där kl halv 4 på morgonen haha. Så vi promenerar hem igen efter diverse sexsnack och ofredande av poliser!

Vi går upp till Lina igen, Sandra skulle hämta sin ost (?) sen följer jag henne hem och därifrnå cyklar jag. Jag var bra i gasen vid det här laget och höll på att krocka med en del lyktstolpar. Kanske inte var så smart att försöka sms:a med ena handen, samtidigt som jag hade ena ögat stängt så att jag kunde se ordentligt och cyklade med den andra handen, när det är sådär vingligt. Jag kom iaf hem hel och nästan ren ;)

Jag var grymt bakis när jag vaknade nästa morgon, men behövde upp i god tid eftersom jag skulle jobba 13-21.15 haha, men väl på jobb gick det ganska bra. Var bara lite seg.






Tack för en underbar kväll tjejer. Hade så fantastiskt roligt!!

2010-10-19 ? 20:20:21

Paus



Jag ställde in träningen helt och hållet idag. Det regnade så Oliver kunde inte jobba, spenderade därför hela dagen med honom istället. Förutom en liten runda till öppna förskolan. Har varit så otroligt trött idag, och ändå sov jag till strax efter 11. Jag är aldrig så här trött, vet inte vad det är med mig!

Nu är vi på andra dagen på mitt matschema och inget fuskande än. Jag har väl inte ätit precis vad jag har skrivit upp, har mest blivit frukost,lunch & middag och inga mellanmål, men det känns inte så farligt.

Men eftersom det inte blev träning idag så bokar jag in lördag eller söndag istället, så dagarna blir detsamma.

Har blivit riktigt dålig bloggning på sistone, men har ingen lust alls känns det som.
Så jag tittar in lite titt som tätt för att uppdatera er om att jag lever.

Snart infinner sig väl lusten igen och då blir ni inte av med mig :)
2010-10-18 ? 12:22:06

Veckoschema - Vecka 10



Så nu har jag suttit och knåpat ihop mitt veckoschema. Ska försöka att verkligen följa till punkt och pricka!

Måndag
Frukost: Grekisk yoghurt med honung och pecannötter
Mellanmål1: 1 kokt ägg
Lunch: Sallad
Mellanmål2: 2 riskakor med smör
Middag: Bönsallad med tacofärs

Träning: Promenad/vila

Tisdag
Frukost: Äggröra med tomat och svamp
Mellanmål1: keso med kanel & äpple
Lunch: Bönsallad med tacofärs
Mellanmål2: Päron
Middag: Zucchini & auberginelasagne + sallad

Träning: 10.00: Mamma-core 19.15: Skivstång

Onsdag
Frukost: Havregrynsgröt
Mellanmål1: 2 clementiner
Lunch: Zucchini & auberginelasagne + sallad
Mellanmål2: Grekisk yoghurt + kardemumma
Middag: Lax med sparris/broccoli/sockerärter

Träning: Step

Torsdag
Frukost: Äggröra med tomat och svamp
Mellanmål1: 2 riskakor med smör
Lunch: Bönsallad och kycklingfilé
Mellanmål2: yoghurt med kanel
Middag: Färsbiffar med blomkålsgratäng + sallad

Träning: Step

Fredag
Frukost: 2 riskakor + 1 kokt ägg
Mellanmål1: avokado + hemlagad räkröra
Lunch: Bönsallad och kycklingfilé
Mellanmål2: avokado + hemlagad räkröra
Middag: kycklingwok

Träning: Promenad/vila

Lördag
Frukost: Havregrynsgröt
Mellanmål1: keso, äpple & kanel
Lunch: Lax och sockerärter
Mellanmål2: Päron
Middag: mozarellafylld färsbiff + sallad

Träning: Step

Söndag
Frukost: Äggröra med tomat och svamp
Mellanmål1: Yoghurt med kanel
Lunch: mozarellafylld biff + sallad
Mellanmål2: Päron
Middag: Kycklingfilé med ugnsröstade grönsaker

Träning: Vila




Vad tycks?

2010-10-18 ? 10:39:57

Vägning och mätning - vecka 9



Vikt: 89 kg (+1kg)

Mått
Byst: 108cm (+- 0cm)
Midja (där magen är som tjockast): 109cm (+- 0cm)
Midja (där magen är som smalast): 84cm (+- 0cm)
Stuss: 109cm (+- 0cm)
Lår: 63cm (+- 0cm)
Arm: 33cm (+-0cm)

Totalt: Ingen förändring


Så domen lyder att jag har gått upp 1kg på de här veckorna och inte förändrat något i cm.


Idag ska jag sätta mig ner och göra upp mina delmål och sen även en plan på hur jag ska åstadkomma de målen. Jag måste hitta motivationen igen, jag vet vad jag vill men inte hur jag ska klara att nå dit!

Så om jag nu ser till att lägga ner manken så kommer jag att se en rejäl viktförändring denna veckan. Jag hoppas påd et iaf, jag behöver en morot!


2010-10-17 ? 18:53:45

Tired


oj vad dålig uppdatering här har varit! Orkar inte riktigt nu heller, så tänkte bara informera om att det kommer ikväll :)
2010-10-15 ? 20:38:00

Tänk vad lite smink gör!

dsc01530 (MMS)

Tänk vad lite smink gör!

2010-10-15 ? 18:09:20

Mitt hjärtegryn <3




Det bästa jag gjort!
2010-10-15 ? 11:16:48

Bissingar


Naw tror lillen håller på att få fler tänder. Han är inte särskilt matglad idag. Nyss åt han bara 10tsk av mat och detsamma av frukt. Så får väl bli lite mer välling idag istället. Det är nog lättare för honom att dricka än att äta ordentligt.

Öppna förskolan blev inställt eftersom Charlotte hade kollat fel tid, det var mellan 9-12 och det hann inte jag :P

Var en underbar natt, J vaknade bara en gång för nappinstopp annars sov han hela tiden. Jag somnade ganska snabbt och sov bra, så känner mig utvilad för en gångs skull :)

Tänkte ta en liten promenad snart i det underbara höstvädret. Det är strålande solsken här i Helsingborg.

Vad ska ni hitta på i helgen+
2010-10-14 ? 23:14:18

Tjejkväll


Har en massa bilder på kameran som jag borde lägga över och visa er, men orkar inte. Jamie har agerat fotomodell och han är ju så snygg!!

Idag var vi på babysim, vilket var riktigt roligt eftersom vi missade förra veckan då J var förkyld. Han tog igen det idag med RÅGE! Han sprattlade, skrattade och var allmänt fantastisk, som alltid! Idag provade vi på ett nytt dyk man släppte barnet någon sekund i vattnet, och det gick lika bra som de andra dyken. Provade även på att ställa barnet på en platå i vattnet där de skulle hålla fast i en stång, Jamie stod där själv i kanske 10sek. Jag höll självklart händerna precis bredvid honom så jag kunde fånga honom om han tappade greppet. Det känns bra med de här övningarna, allt är ju för att vänja barnet vid vattnet och att lära barnet att hålla andan längre och längre under vattnet. Så om något -gud förbjude- skulle hända, att barnet ramlar i vatten, så skapar vi de bästa förutsättningarna för att som ska kunna hålla fast i kanten på en bassäng eller hålla andan i några sekunder så att de hinner bli räddade. För det krävs bara några få sekunder för att ett litet barns lungor ska fyllas med vatten, för om man inte tränat det, vet de inte hur man håller andan. Men här lär dom sig det och några sekunder kan spela stor roll!
Oj vad allvarligt det blev! Men det är båda skoj och lärorikt med andra ord!

Efter simningen åkte jag och mamma ut till Rydebäck till min mammas faster. Har inte träffat henne och hennes man sedan jag tog studenten (host, för 5 år sen, host!) Det var supermysigt, de fick träffa Jamie för första gången också!

Nu ligger han däckad sedan strax efter 19 som vanligt. Jag och Oliver såg på de nya avsnitten av Cougar Town, det är så himla roligt!

Fick ett sms av Charlotte innan som vill träffas och gå på öppna förskolan imorgon, vilket vi självklart hoppade på. På kvällen ska jag träffa Malin, Lina & Sandra och pimpla lite vin ;) Ska bli kul att ha en tjejkväll hemifrån och kunna slappna av vetandes att Jamie har det jättebra med sin pappa!

På lördag blir det jobb, nu börjar jag jobb igen, eller ja varannan lördag. Men ändå! Ska dryga ut mina föräldra dagar lite och 2 lördagar i månaden med 100% OB gör en hel del ;)


Nu måste jag för tusan gå och lägga mig, vet inte varför alla kvällar blir så sena för mig! Kan bara inte sova tidigare!
2010-10-14 ? 22:53:32

Arrgh!


När började andra människor tro att det är okej att övervaka mig? Att försöka säga till mig vad jag borde och inte borde göra? Om jag har tagit ett beslut angående mitt liv, så väljer väl jag hur jag ska gå tillväga för att nå mina mål och vill jag göra vissa undantag så gör jag det. Det är för mig inget jag tycker jag behöver ett godkännande för

Så varför finns det då ständigt folk som ska påpeka eller tvinga på mig sina åsikter och "råd". För det känns inte ens som om det är välmenat utan mer som: haha! Du klarar inte det, du fallerar!

Sist jag kollade så var jag en vuxen människa, mer än tillräckligt utrustad för att ta mina egna beslut och leva med dom. Jag behöver ingens godkännande eller samtycke, förutom mitt eget. Förstå det!

2010-10-13 ? 19:43:25

...



Sandra, du som undrade om min vagn, jag kommer inte in på din blogg så att jag kan svara, ska jag skicka ett mejl till dig?



2010-10-13 ? 12:52:36

Skallebank


Aj vad jag har ont i huvudet idag. Började må lite dåligt igårkväll, men hoppades att jag skulle sova bort det.
Jag mår illa, har ont i huvud och hals och känner mig allmänt blä! :(
Jag som nyss varit sjuk, hoppas det är något 24timmars grejs.

Natten var helt okej, vi gick faktiskt och la oss vid 22 och somnade relativt snabbt. Vaknade vid 1 för att stoppa in Jamie's napp och sen igen vid 3. Halv 5 vaknade J till och då gav Oliver honom en flaska sedan sov han till tjugo över 6. Oliver sa att han fick springa och stoppa in nappen ett par gånger mellan halv 5 och halv 7 dock.

När jag gick upp kl 9 hade Oliver påbörjat städningen här hemma som jag inte har orkat, så nu har jag bara lite kvar att göra. Det var uppskattat!

Idag skulle jag egentligen både på mammafika och sen träning ikväll, men eftersom jag inte mår bra så skippar jag båda. Jag som var så peppad till att träna nu när jag vilat föra veckan. Aja jag kanske kan ta igen det med ett pass i helgen. Fast jag jobbar på lördag så vi får se hur det går.


Får se vad jag och Jamie gör idag, jag är itne direkt full av energi. Kanske blir en kortare promenad i solen.
Oliver blev troligtvis sen ikväll också så kanske fixar nån film och myser framför.

Nu ska jag passa på att lägga mig raklång en liten stund innan J vaknar från sin nap.

2010-10-12 ? 22:08:34

Haha ...

dsc01505 (MMS)

Haha det här möttes jag av när jag jag skulle lägga mig. Knäppa unge! :)

2010-10-12 ? 15:45:40

Stress stress stress


Det har varit en fullspäckad dag idag. Det var mamma-core kl 10 imorse, vilket betydde att jag gick upp strax efter 8. Jamie satt med Bella och en annan flicka och lekte på filtar medans vi tränade järnet. Det gick lika bra som vanligt. Vi var hemma igen kvart i 12, jamie hade somnat i vagnen så jag passade på att hoppa in i en snabb dusch eftersom vi skulle vara på öppna förskolan kl 13.

Så nu är första gången på hela dagen jag har kunnat ta det lugnt, jag ska äta lite lunch och Jamie ligger och snackar för sig själv i sin säng, förhoppningsvis somnar han snart.

Men sen måste jag ta tag i hemmet, som återigen förfallit ;)

Nu ropar min mage efter mat!
2010-10-11 ? 20:30:03

Måndag 101011



Dagen har flytit på bra. Jag gav J frukost, sen medans han sov fixade jag iordning mig själv och slängde igång lite tvätt. Vi skulle promenera till babysången, men som alltid lyckas vi på något sätt bli sena på det så vi var tvungna att ta bussen. Väl framme snackade jag med de andra mammorna och J lekte på golvet, men han blev trött ganska snabbt så njöt väl inte riktigt av sången idag ;)

Jag var inte hemma förrän vid strax efter 17, då var det dags att ge J kvällsmat och bad. Jag passade på att slänga in kyckling och grönsaker i ugnen under tiden. Jag låg och mös i sängen med sötungen ett tag efter badet, sen läste vi och han somnade nästan direkt i sin säng. Det är så skönt att han somnar själv igen! Kommer ihåg när han var liten och jag tyckte det var så hopplöst, såg inte ett slut på det eviga bärandet, buffandet och allt annat man var tvungen att göra för att han skulle somna. Men han är så duktig nu, vi gör samma rutin varje kväll, sen lägger jag honom i sin säng, pussar honom, säger godnatt och går ut ur rummet. För det mesta måste jag gå in ett par gånger för att stoppa in nappen. Men han gråter inte, utan han ligger och snackar för sig själv och undersöker sin säng. Helt plötsligt tystnar det och älsklingen har somnat. Bättre än så kan det inte bli!

Jag och Oliver åt middag och mös lite i soffan. Nu har jag ett rejält berg med rentvätt som måste vikas och läggas undan. Orkar knappt, men det kan inte ligga så här i storarummet, ser för jä*ligt ut!


Imorgon blir det först mamma-core på morgonen och sen öppna förskolan kl 13. Ska bli skönt att gå till gymmet igen efter förra veckans vila.
Första dagen som duktig igen har väl gått okej. Jag åt 2riskakor, 2 fullkornsskorpor och 1 clementin till frukost, sen åt jag 1/4 äpple till lunch och nu ikväll blev det en bamsemiddag, var så hungrig. Det blev kyckling i ugnen med ugnsrostade grönsaker, riktigt gott!
Har druckit runt 1-1½L vatten idag. Så inte perfekt men okej....

Vad hittar ni på ikväll?
2010-10-11 ? 08:59:24

Babysång


Underbar natt, Jamie sov ända tills kl 5 i morse och även hela natten. Jag och han har nyss stigit upp och han har som tur energi åt oss båda. Han springer runt i sin lekstol och drar ut böcker ur bokhyllan, underbara unge!

Nu ska vi äta frukost och senare idag blir det babysång. Eftersom den nyra regimen börjar idag tänkte jag vara duktig och gå dit, det är lite över en halvmil, är jag riktigt duktig går jag hem också, fast det är tveksamt ;)

Nu försöker J äta upp min morgonrock så tror han är hungrig, får väl se till att föda honom ;)

Vad ska ni hitta på idag?
2010-10-11 ? 08:52:39

Utkast: Okt. 11, 2010


Nu till lite roligare saker!

Ville inte skriva om Jamie och hur otroligt lycklig jag är i samma inlägg där jag är otroligt nedstämd!

Han blir bara mer fantastisk för varje dag som går, han fyller mitt hjärta med mer kärlek än jag någonsin trodde kunde få plats där! Varje gång jag tittar på honom fylls mina ögon med glädjetårar, jag får fjärilar i magen och mitt hjärta tar ett extra skutt. För varje gång jag tittar på honom ser jag min och Olivers kärlek och hur vi har skapat en vår alldeles egen avbild av den kärleken. För Jamie är en avbild av vår kärlek, även om vi inte alltid kommer överens, tjafsar om små och stora saker och går varandra på nerverna, så älskar jag honom något så otroligt, och jag älskar honom ännu mer för att han har gett mig J.

Jamie är det bästa i denna familjen! Han är vår son och jag kunde inte vara lyckligare!


















Du håller mitt hjärta i ditt hjärta <3
2010-10-11 ? 00:42:43

Vikt



Det var riktigt länge sen jag uppdatera bloggen nu. Det finns ett par anledningar, har varit trött och noll inspiration men har också mått lite halvkasst. Allt det här med dieten och att gå ner i vikt överhuvudtaget har tagit musten ur mig. Inte fysiskt men psykiskt, jag har tänkt på det heeela tiden, vägt mig konstant och svälte jag inte mig själv så frossade jag. Jag kände att jag blev alldeles för fixerad på det och fick ångest och svälttankar, alltså inte bra över huvudtaget. Så jag bestämde mig för att ta en paus i en vecka ifrån att gå ner i vikt, har ätit precis vad jag velat och inte tränat en enda gång. Jag behövde bara lugna ner mig själv och få ett rätt perspektiv på allt igen.

Så imorgon sätter jag igång igen. Träning inbokat tis, ons och tors och ska försöka tvinga ut mig på powerwalks resterande dagar. Jag ska försöka börja äta bra igen, som jag gjorde de första veckorna. Inget svältande och inget frossande! Jag känner mig halvt som en bulimiker, nästan iaf.

Jag måste ha en ätstörning, jag tänker konstant på vad jag äter, frossar och blir ledsen eller svälter mig själv. Det är en fixering och det är inte sunt. Jag måste få en sund relation till mat (läs: socker!) och det kommer bli en kamp. För det har varit en kamp hela mitt liv.
Jag växte upp med att vi hade hemma och åt godis i stort sätt varje dag. Det var något normalt och det har fortsatt så. Jag menar inte att skylla ifrån mig på "uppväxten" men jag tror ärligt talat att det bottnar där. Samma sak med mitt dåliga ätande, det var ingen som sa till oss att äta frukost, eller jo de sa väl till oss, men vi åt aldrig frukost och ingen gjorde något åt det. Det sitter i även idag då jag har supersvårt att få i mig något på morgonen (eller rent av något annat än 1-2mål om dagen, om vi nu inte snackar godis)
Jag vill gå ner i vikt och jag vill få en normal syn på mat men framförallt vill jag att Jamie ska växa upp med fasta tider då man äter. Jag vill inte att han äter en massa godis så därför kommer vi inte heller att introducera godis för honom förrän han själv upptäcker det. Det är ju oftast man som förälder som ger sitt barn godis utan att de ens vet vad det är.
Jag menar inte att det är fel att göra så utan att jag vet vart det kan leda och vill därför undvika det så mycket jag bara kan. Det viktigaste för mig är att han lär sig hur man äter bra och nyttigt.

Så nu vet ni det, om ni har undrat varför jag inte skrivit ut veckans vägning osv. Men även om jag börjar imorgon igen så kommer jag inte väga mig imorgon, tänker inte göra det förrän nästa måndag. För väger jag mig imorgon så har jag sannolikt gått upp och då kommer jag bara må skit igen. Så om jag väger mig nästa måndag så ligger jag förhoppningsvis iaf på + - noll från sista vägning, och det kan jag leva med!


Jag har pendlat något otroligt i vikt, men väger mindre just nu än vad jag gjort på över 2 år, ändå känner jag mig otroligt fet!



Vet inte vilken av dem jag är som tyngst på, men väger iaf 100kg+ på båda bilderna

Här väger jag vad jag har vägt minst under de senaste 4½ åren. Väger runt 73-75kg här så det är mitt mål just nu.

 

 

 






Det här är jag just nu, väger runt 88kg så jag är mitt prick i vad jag vägde som mest och vad jag vägde som minst. Att ta mig till 100+ kg är otroligt mycket enklare än att ta mig till 73-75kg. Men det ska väl inte var lätt antar jag. Jag hoppas bara att jag klarar det, men framförallt, när jag väl har klarat det hoppas jag att jag hittar styrkan att hålla mig kvar där. För jag har varit där innan, och svurit att aldrig mer bli tjock, men likt fan sitter jag ändå här nu.......

2010-10-07 ? 19:40:54

Han äter mig ur huset!!


Jamie sov ända till kl 17, så länge har han nog aldrig sovit, inte sen han var en liten spädis iaf! Han vaknade på glatt humör och märkvärt utvilad så det var skönt!

Han chockade dessutom mig genom att äta en DUNDERmåltid till kvällsmat.
Han tryckte i sig 1½ portion gröt PLUS en HEL burk katrinplommonpuré och sen vatten på det, hur tusan orkar han!


Ge mig min mat!!



Maten är slut! Då får jag väl tugga på skeden istället!


Jag blir glad när han äter mycket så jag klagar inte haha. Nu ligger han iaf och sover och jag och Oliver ska äta.
Undrar om han kommer vakna upp jättemycket inatt nu när han sov så länge? :S


Måste bara visa denna bilden på snyggingen ifrån babysången förra måndagen, är han inte för cool? ;)

Fattas bara lite brösthår som sticker upp ;)

 

 

2010-10-07 ? 16:14:42

Köpet



Vi köpte vagnen igår, som ni nog förstod. Den var i jättebra skick och mycket bättre än vår "gamla".
Idag var Jamie på sin första ride i den och den gillades skarpt! Det syntes att han satt mycket bättre i den, men hade ändå samma underbara fjädring och lättstyrdhet som vår andra.
Så jag är supernöjd med mitt/vårt köp!

Jag har inte gjort mycket alls idag, bara städat undan lite här hemma och gick på en liten promenad. Eftersom Jamie fortfarande är snorig ville jag inte gå på babysimet idag, dels för att smitta andra och vill inte att han ska bli mer sjuk! Trist faktiskt för jag hade sett fram emot simningen, tycker det är så roligt!

Så här ser iaf vagnen ut här hemma

På vagnen ser ni också min nya Skip Hop skötväska som jag fyndade för 150kr på blocket, nice!


Nu ska jag fortsätta städandet medans J sover. Han har sovit så dålig nu när han har täppt näsa, vi har höjt sängen lite så han inte ligger plant och han har fått näsdroppar. Men det hjälper bara en liten stund. Nu har han sovit i över 2 timmar och det är väääldigt ovanligt för honom, så han måste ha varit väldigt trött!

Hoppas ni andra har en underbar torsdag!
2010-10-07 ? 16:04:00

Tävla om välling!



Var iväg och hämtade mitt paket ifrån Buzzador innan idag. Denna gången innehöll det 25 portionsförpackningar av Nestlés GodNatt Milda Havrevälling. Vi använder redan den här hemma, men alltid skoj med mer, gratis dessutom!

I samma anda som Veronica tänkte jag lotta ut 4 engångsförpackningar var till 2 personer.



Tävlingsregler

1. Berätta om tävlingen i din blogg (om du har någon) och länka till mig. Det går bra att använda bilden ovanför.
(Glöm inte att kommentera här i inlägget och skicka med länk till er blogg när ni tipsat om tävlingen)

2. När du provat vällingen måste du maila mig och berätta vad du och ditt barn tyckte om den.


Tävlingen pågår tills på söndag kväll så passa på att prova GodNatt vällingen helt gratis, jag står för frakten!





Vill du också bli en buzzador? Klicka in här och registrera dig, det går snabbt!

2010-10-07 ? 13:16:54

Jamie i nya vagnen

dsc01478 (MMS)

Jamie i nya vagnen

2010-10-06 ? 15:41:21

Nya inköp



Nu ska vi snart iväg och titta på vagnen, men först ska jag hämta upp en skötväska som jag köpt på blocket. Det blev en isblå skip hop med svart söm och svart rem. Behöver ju en ny om vi nu köper vagnen, men det tror jag :)


En sån här ska jag hämta upp, prutade ner den från 250kr till 150kr, ett kap!





Det är denna vagnen vi ska titta på, inkl åkpåse.
2010-10-06 ? 13:25:56

Food


Jag tror vi har hittat en bra rutin på mat nu.
Så här ser Jamies matschema numera ut:

kl 4:  Ersättning 180ml

kl 6-7: En hel portion gröt+ lite fruktpuré

kl 10: En hel portion gröt + en frutti fruktpuré (100gr)

kl 13-14: En liten burk (eller ½ stor burk) mat + ½ stor burk frukt eller en frutti

kl 16: En liten burk (eller ½ stor burk) mat + ½ stor burk frukt eller en frutti

kl 18.20: En hel portion gröt + en frutti

kl 19.15: Så mycket GodNatt välling han vill ha

Ser det bättre ut? Försöker få honom att dricke mer vatten också. Ger alltid vattnet efter han ätit.

2010-10-06 ? 13:08:56

Utveckling


Ett par dagar gammal



En månad



Två månader



Tre månader



Fyra månader



Fem månader




Sex månader




Helt otroligt hur mycket som händer på 6 korta månader! Här har ni min ståtliga grabb!
Han blir ju bara sötare och sötare!

<3
2010-10-06 ? 12:17:19

Liten blir stor


Jag plockade ut lite kläder som Jamie inte använder i förrådet innan. Då hittade jag de första kläder Jamie någonsin hade på sig, så pyttiga!

Så var tvungen att ta ett foto där jag jämför de kläderna (stl 50) med de kläder han använder nu (stl 74)

Lite skillnad eller?


Tänk att han var så liten, eller ja liten och liten, han vägde ju ändå 4055gr men nu är han mer än dubbelt så stor!





Mitt hjärtegryn! <3
2010-10-06 ? 12:11:47

Skåpstädning och vagnköp



Eftersom Jamie fortfarande är snuvig så stack vi inte iväg till mammafikan idag heller. Det är dessutom riktigt grått och trist ute, så jag och Jamie stannade inne och fixade till ett skåp till honom i köket. Det blir ju bara mer och mer saker som hör till hans mat, gröt 2 sorter, skålar, haklappar, skedar, burkar ja gud vet allt, så det räckte inte med det lilla halvskåpet han har haft längre.

Jamie höll mig sällskap i sin gåstol. Han har riktigt fattat hur man går/springer i den nu så han flyger fram. Han öppnade lådor och speglade sig i ugnen (som jag för övrigt såg på bilden behöver städas!)

Har även en massa tommar burkar så nu kan jag göra storkok av barnmat!

 


Nu ligger han och vilar middag.


Ikväll ska vi iväg och titta på en vagn, ja en till! Det här är inte ett impulsköp utan vår vagn blir bara sämkre och sämre. Jag älskar vår vagn (Emmaljunga City Jet) men där är stora problem med hjulen. Den var inte alls så farlig när vi köpte den. Just denna modellen har ju blivit återkallad av Emmaljunga pga problem med just hjulen. Först funderade jag på att köpa en likadan men det är ju inte lönt. Även om hjulen på den är bra just nu så är det ingen garanti för att inte exakt samma sak ska hända igen.

En sak till jag inte giller med vagnen är att sittdelen är ergonomisk. Det betyder att när Jamie somnar däri och jag ska fälla ner honom så hamnar han ändå i sittande position, fast horisontellt. Men jag gillar Emmaljungas vagnar och vill ha rörliga hjul. Jag har fastnat för en svart Emmaljunga City Cerox 360 som jag hittade på blocket. Den var ganska billig och bara 1½ år gammal, den vi har nu är nästan 3½ år gammal. Så vi ska köra dit ikväll och provköra, känna och klämma som aldrig förr. Så förhoppningsvis blir det en ny vagn.

Håll tummarna!
2010-10-05 ? 19:53:14

Helgen



I fredags var vi som sagt barnfria, även under lördagen var vi barnfria under 1 timme. Då stack vi och bowlade, det var riktigt längesen vi gjorde det och skoj var det. Tyvärr förlorade tjejerna STORT men det botade vi med ett par cider istället! ;)
Sen stack vi hem till mamma och pappa och hämtade Jamie. Vi åt där också innan vi rörde oss hemåt.





Under hela söndagen slappade vi bara då både jag och Oliver var helt slut. Vi är inte vana vid sena kvällar längre haha. Men det märks att jag förändrats, det är inte alls min sak att gå ut och supa längre. Jag kan tänka mig att gå ut nån gång då och då, men inte varje helg som man gjorde förut. Nej att vara mamma är mitt liv nu, det är där mitt hjärta ligger. Saknar inte utelivet alls!

Igår var jag på babysång i St Anna kyrkan. Först mötte jag upp med Charlotte & Olivia i stan så promenerade vi upp till kyrkan. Där mötte vi upp med Cornelia & Leon, Therese & Oscar kom samtidigt också. Babysången var lika mysigt som vanligt, Jamie älskar verkligen det. Han var lite gnällig igår men hans tänder besvärar honom så kan inte klandra honom. Efter sången promenerade vi till Maxi och fick handlat lite och sen åkte vi hem.

Jag skulle varit på mamma-core imorse, men Jamie har blivit förkyld så ville inte smitta ner de andra barnen där så jag lät bli. Vi var ute på en promenad innan idag dock, så vi fick röra på oss lite.



 

Jamie har förstått hur man förflyttar sig i gåstolen nu, så nu får man flytta alla saker. För han ska pilla på ALLT!
Så gudasöt är han!

 

 

Nu blev det iaf lite uppdatering från det dåliga helgskrivandet!

 

2010-10-05 ? 19:19:51

Jag finns till för dig



Jag älskar mina myskvällar med Jamie. Efter badet på kvällen brukar vi ligga i vår säng och mysa lite innan jag gör vällingen. Han är bara för underbar, mitt hjärta är han!

2010-10-05 ? 10:42:24

Jamie - 6 månader <3



Ja nu var ju hans 6-månadersdag i fredags, men det har varit full rulle, så istället får listan komma idag.

Jamie på sin halvårsdag


- Har fått sin första tand!
- sitter nästan helt själv
- försöker krypa, men har inte lyckats än
- Äter bara 1-2mål ersättning om dagen resten är mat,gröt och välling
- Gillar inte att dricka vatten så mycket
- Har stl 4 i blöjor
- I kläder däremot drar han stl74
- Är 69.5cm lång (29/9)
- Väger 8435gr (29/9)
- Far fram i sitt vrålåk, dvs gåstolen
- Blir helt till sig när katterna går förbi
- Är superkittlig och skrattar högt när man killar honom
- Täppt i näsan just nu, annars har han aldrig varit sjuk
- Om jag stoppar in nappen i min mun snor han den, skrattar högt och stoppar sen in den i sin mun
- Plockar upp saker med pincettgreppet
- Älskar att plaska i vattnet här hemma och på babysimmet
- Sover för det mesta hela nätterna, men vaknar kl 4 på morgonen
- Blir så himla glad när pappa kommer hem från jobb
- Har blivit väldigt hårdhänt! Han kniper, drar i håret och slåss
- Älskar att ligga och pilla oss i ansiktet
- Börjar få liiiite mer hår
- Vänder sig från rygg till mage heeela tiden
- babysittern är inte så rolig längre, han bara sätter sig upp i den
- Är fortfarande så go och glad hela tiden (förutom när han är trött,hungrig eller har ont i munnen)
- Har sovit borta för första gången (1/10)
- Älskar alla leksaker som låter och som man kan banka med
- Tycker det är så roligt med babysång
- Biter gärna i sina egna fötter
- Sover alltid i sin egen säng och somnar för det mesta själv
- När han sitter kan han sträcka sig & plocka upp saker & även återfå balansen om han är på väg att trilla



Det här är vår goa halvårskille, han har blivit så stor. Är så otroligt stolt och glad över att han är just min son. Kan inte föreställa mig livet utan honom, min lilla solstråle. Mamma älskar dig!


2010-10-03 ? 15:12:49

Vinnaren av pampers tävlingen



Jag skulle ju dragit en vinnare igårkväll men vi var hemma sent, så gjorde det nu istället.
Vinnaren blev Magdalena! Stort grattis!

Nu får du bara skicka ett mejl till mig med din adress så får du snart dina Pampers blöjor på posten!
Min mejl är [email protected] så hör av dig

Jag använde denna sidan, men visste inte hur jag la in vem vinnaren blev så ni får helt enkelt lita på mig!

2010-10-03 ? 14:59:08

Tävla hos Linda!



Jag och Jamie är med och tävlar hos ÄLSKADE HJÄRTEGRYN om en namnmössa med tillhörande dregglis!

Tävlingen pågår till den 15e oktober, så tävla ni också! Eller varför inte gå in direkt och beställa kläder av henne. Hon gör jättefina barnkläder på beställning, man kan även få med barnets namn på!

2010-10-02 ? 16:21:08

Höstbebis :)

dsc01458 (MMS)

Höstbebis :)

2010-10-02 ? 14:21:26

Bowling


Kvällen igår var väldigt lyckad!

Strax efter kl 18 var vi på restaurang Cantina. Väl därinne beställde vi in dricka, Oliver ville ha en öl och jag beställde en strawberry frozen margharita, yuuuum!!! Fy fasen vad god den var!
Det blev en till innan vi var klara för att gå därifrån.

Oliver åt en oxburgaren med serranoskinka, coleslaw och pommes. Jag åt fläskfilé black & white (dvs med rödvinssås och beasås) till det fick jag potatisgratäng och kantareller, sparris och vårlök. Var otroligt gott!

Därefter tog vi en kort promenad bort till bion där vi hämtade ut våra förbeställda biljetter till Resident Evil: Afterlife 3D. Den var faktiskt mycket bättre än vad jag trodde den skulle vara och var riktigt coolt med 3D.
Bion var slut runt 22.30, vi skulle möta upp med Sandra och Tomas på "Lila Helvetet" för lite drinkar. Vi gick inte därifrån förrän kl var runt 1, hemma var vi strax innan kl 2 inatt.

Det kändes väldigt tomt när vi kom hem utan att ha Jamie här, men vi slocknade någongång runt 3-4 och vaknade kl 10. Då saknade jag honom massor, så ringde mamma direkt och kl 10.30 var hon här med honom! Min sötunge blev så glad över att se mig, praktiskt taget kastade sig runt halsen på mig, och jag på honom, mys!
Han hade skött sig exemplariskt hos mormor och morfar, sovit hela natten! Fast han vaknade som vanligt runt kl 4 imorse, så mamma var lite sliten haha.

Oliver är iväg och jobbar en stund nu innan vi ska iväg och bowla. Lina's kille Dennis är här ifrån Holland (han bor där och kommer därifrån) så vi ska samlas ett helt gäng ikväll och bowla, ska bli skoj. Så då ska mamma återigen passa Jamie, men det blir bara mellan 17-18 nu sen åker vi hem igen.

Vi diskuterade iaf igår och kom fram till att vi borde göra något så här, dvs ha en date-night, en gång i månaden och då ska Jamie sova borta. Inte för att vi behöver slippa honom, utan mer för att jag och Oliver ska kunna ta hand om varandra lite också. På sista tiden har vi bara varit mamma och pappa och helt glömt bort att vi faktiskt har en relation också, som behöver underhållas. Det gjorde mycket att få komma ut lite själva och prata och mysa, en liten energy-boost för förhållandet.

Hur har ni haft det sedan era små kom?



2010-10-02 ? 13:20:00

Sista chansen nu!



Idag är det sista dagen för att vinna ett paket med varuprover av nya pampers active fit blöjan ifrån buzzador.
Ikväll drar jag vinnaren och sen skickas paketet på måndag.
Så om nu missat tävlingen är det inte för sent!

Här finns reglerna och det är även i det inlägget ni tävlar.
Lycka till!

2010-10-01 ? 17:49:22

Redo för date :)

dsc01452 (MMS)

Redo för date :)

2010-10-01 ? 14:43:25

Bortamatch!


Jamie sov hela natten igen, så idag känner jag mig utvilad! Var uppe kl 9 ch fixade till oss och drog ut direkt. Jag var nere på stan en runda, hittade 2 tunikor och ett par jeans till Jamie. Jag har redan de jeansen men gillar de så mycket att jag köpte nästa storlek också!

Kan inte fatta att J redan är 6 månader idag, ett halvt år! Har han verkligen funnits med oss så länge? Vad gjorde vi innan han kom? Framförallt, vad hade livet för mening innan vår solstråle fanns till?
Nej han gör verkligen livet värt att leva!

Ikväll ska ju jag och Oliver ut på date-night, så Jamie ska passas av mormor och morfar. Ju mer jag tänkte på desto mer stämde det att han kan lika bra stanna där inatt. För vi är inte hos mina föräldrar föränn vi 12-tiden och då har han redan sovit för natten sen runt 19, vill inte väcke upp honomo då, klä på honom och sätta oss på en buss hem. Så han får sova borta för första gången inatt. Det kommer gå jättebra det har jag inga tvivel om. Men känns lite sorgligt! Fast det ska bli OTROLIGT skönt att sova en hel natt och kunna vakna precis när vi vill för första gången på vääääldigt länge! Men kommer sakna den lille spillevinken.

Nu ska jag rymma upp lite här hemma och sen ta en dusch så man kan se lite snygg ut ikväll ;)
Måste packa ner alla J's saker som han ska ha med sig också och se till att all mat han ska ha är med.

Ha en trevlig helg!
2010-10-01 ? 14:04:52

Jamie ...

dsc01438 (MMS)

Jamie har fått sin första tand på sin 6månadersdag och firar båda sakerna med att använda skjorta och sova över hos mormor och morfar :)