2009-09-28 ? 10:57:04

Min mage


Kom på att jag inte tagit en ny magbild på ett tag så nu kommer här en ifrån vecka 15 (14+3)





Jämför med den här ifrån vecka 8 (7+0) så är det en liten skillnad



Nu börjar det snart likna nått :)

Har för övrigt gått ner 0,5kg till, så nu ligger jag på -2,5kg sen jag blev gravid, undrar när det börjar vända.

2009-09-27 ? 21:58:54

Aj!


Igår hjälte min rara söta bror mig med att hämta hem möblerna. Så himla gulligt och snällt, tack! De lämnades av i mammas lägenhet, lika bra då vi ändå flyttar in där om ca 3-4 veckor, känns onödigt att bära upp dom här för att sedan bära ner dom igen, nej tack, ju mindre lyftande dest bättre!

3 av 6 jobbdagar är avklarade. Jag märker vekrligen att vara gravid tär på en. Jag jobbade alltid 6 dagar i rad innan om inte mer, och var inte trött förrän på slutet, men redan igår började en djävulsk smärta i rygg och höfter och ännu värre är det idag. Hade cyklat till jobb, men lämnaed kvar cykeln där ikväll för jag fick ta bussen hem, hade så jä*la ont! Hoppas verkligen inte det är foglossning som sätter igång redan, det kan jag gott vara utan.
Tröttheten är tröttande haha, är trött på att vara trött. Får väl se hur mitt järnvärde ser ut i oktober, men sist var det toppen!

Annars har inget roligt hänt. Ska träffa Malin och Sandra i veckan tänkte jag, mysa till med lite fika, får nog beställa in 2 ciabatta denna gången, eller vad tycker ni tjejer? ;)
Jag tycker det är jätteskönt att ha gått ner på halvtid igen, det är dock inte lika roligt att gå ner i halvtidslön, fast det skiljer inte jääättemycket i pengar, kanske 4-5000:-, inte så farligt när man jobbar hälften så mycket. Men vi får ju så himla bra betalt på jobb också, så jag klagar inte.
Men jag tar gärna alla extradagar där är, men nu när jag är så trött hela tiden är det skönt som tusan att kunna slappna av imellan dagarna.

Idag gjorde jag något hemskt, som jag hade lovat mig själv att aldrig göra igen. Jag köpte Ben & Jerrys glass. Det värsta är att jag inte slutar äta förrän jag når botten, även så denna gången! Det är ju sååå gott!
Men nu får det vänta några månader tills nästa gång jag köper den, annars kommer jag att rulla fram inom en snar framtid.

Oj är klockan redan 22. Varför går tiden alltid så snabbt när man är hemma och inte när man är på jobb?
Aja, får väl bli att sova snart så man orkar med resten av veckan.
2009-09-26 ? 10:00:33

Möbler


Godmorgon.
Idag är jag riktigt trött och har vaknat med världens huvudvärk. Mindre roligt.
Men har jobb 5 dagar framöver så kan inte vara hemma och vila direkt.
Men det blir nog en rolig kväll, jobbar med Sandra, och igår hade vi riktigt roligt, vi garvade så tårarna sprutade, både åt det ena och det andra. Sedan kom det en massa bebisar och jag stod och drömde om när jag får hålla i vår lilla pojke/flicka.

Jag och Oliver har kikat på en serie barnmöbler ifrån IKEA så vi verkligen gillar, men tycker den är för dyr, bara spjälsängen kostar 1000kr och sedan kostar skötbordet 1400kr och så ska man köpa till överdelen på hyllan, så det blir en del pengar. Men igår så hittade vi exakt det vi ville ha på blocket. Jag vet det är tidigt men vi kände att det är lika bra att slå till när det är så billigt. Vi får alltihop för 1000kr, lite skillnad!!
Jag är glad, för jag får det jag vill ha. Så det ska hämtas idag!


2009-09-25 ? 09:27:39

Vecka 15 (14+0)


I magen:


Huden är så tunn och genomskinlig att blodkärlen under syns. Håret fortsätter att växa och om bebisen kommer att få mörkt hår så börjar hårsäckarna att producera hårpigment. Fostrets öron är nästan på rätt plats men de sitter fortfarande lite lågt.

Fostret börjar lagra kalcium för att ben och märg i skelettet ska fortsätta att utvecklas. Muskler utvecklas och fostret kan knyta nävarna. Fostrets hicka kan kännas som regelbundna tickningar i magen som pågår i några minuter.

 

vikt.JPG langd.JPG

75 gram

12.5 cm

Längden mäts från huvud till stjärt (CRL).

 

Mamman:

Eftersom fostret lagras kalcium under den här perioden kan du bli sugen på mjölk. Ditt hjärta har växt och ökat kapaciteten med 20 procent för att klara av att förse fostret med syre. Kapaciteten kommer gradvis att öka under resten av graviditeten. Den totala kapacitetsökningen kommer att ligga på 30-50 procent i slutet av graviditeten.

Du kan känna humörsvängningar - humöret åker berg- och dalbana. Du kan också bli tankspridd. Många gravida blir svartsjuka och drömmer starka livliga drömmar.

Se till att du använder lössittande kläder.

 

Partner:

Det är viktigt att komma ihåg att kvinnans psyke påverkas mer och mer av hormonerna. Hon kan vara jätteglad och uppåt den ena sekunden för att stortjuta i den andra. Det är oftast du som kommer i skottgluggen för hennes humörsvängningar och irritationer. Det är lätt hänt att du börjar tvivla på om det här med barn var en sån bra idé egentligen. Det är helt normala känslor. Försök att vara tålmodig och förstående. Låt det inte gå prestige i diskussioner och tänk på att hennes humör är helt normalt för en gravid kvinna.

 

 


2009-09-23 ? 08:58:38

Grrrr!!



Idag lär jag inte vara världens trevligaste att ha och göra med. Bara varnar alla, så kan ni hålla er undan mina vredesutbrott.
Jag har för fasiken inte sovit en blund inatt, är så himla trött på min blåsa. Sandra och Malins idé om att sätta en spann bredvid sängen är intelångt borta just nu. Jag har säkert gått upp minst 10-15 ggr mellan 23 och 07.
Jag är ju bara i vecka 14, hur tusan ska det bli längre fram?!
Nu sista gången jag var uppe kunde jag dessutom inte somna om, så nu får jag väl glatt vara vaken.


2009-09-22 ? 21:59:50

Shopping



Idag så tog jag med sambon på en shoppingrunda. Satte över en del pengar då jag tänkte handla mammakläder, speciellt amningsbh. Eftersom jag måste köpa större bh så kan jag likabra köpa amningsbh, ska ju använda det tids nog ändå. Hittade 2 som var okej, men köpte dem inte. Måste säga att där är väldigt dåligt stöd i dess BH:ar, har ju redan stora meloner och redan nu var det dåligt stöd, tänk sen när mjölken rinner till och man slytar med H kupa.
Så tips angående amnigsbh med BRA stöd som inte kostar 500kr styck mottages.

Anledningen till att vi åkte ut var ju faktiskt att vi skulle hälsa på Malin på Toys R Us. Vi kom därifrån med en del saker måste jag säga. Det blev ett babygym, en mobil till sängen, en mobil som vi ska ha ovanför skötbordet och en barnvagnaleksak. Allt detta blev superbilligt tack vare Malin, åter igen tusen tack!


 

Visst var sakerna superfina?! Helnöjd. Oliver har dessutom sprungit och lekt med ena mobilen hela vägen hem haha, vilken sötnos han är!
2009-09-19 ? 12:51:08

Tradera



Yeah! Jag vann auktionen på Tradera. Två jättesöta set ifrån H&M, endast 31:- plus frakt!

2009-09-19 ? 09:22:11

Godmorgon!


Jaha då har man vaknat halv 9 ännu en ledig dag. Tror inte bebis vill att jag sover längre. Det bara tycker på blåsan och drar och sliter i livmodern. Har haft väldans växtvärk inatt.

Jag tror att vi har bestämt oss för vilken vagn vi vill ha. Jag har sett en jättefin och billig vagn på Anna & Axel's hemsida. Priset är nästan för bra för att vara sant. Men förra veckan så såg jag en tjej komma in i affären som hade den barnvagnen, dock i annan färg. Jag var tvungen att fråga henne om det var den och det var det. Jag frågade vad de tyckte om den om den är lätt att köra, ej gått sönder osv. Hon sa att det var riktigt nöjda med den, hade absolut inget att klaga på. Det var väldigt kul att se den i verkligheten också eftersom man beställer den på internet.
Så jag tror att det blir den. Den är robust utan att vara för stor och klumpig och det är viktigt. Där är stor varukorg och skötväskan såg inte alls ut att vara lika liten som alla säger.
Nu är det väl bara det svåra att bestämma vilken färg det blir. Jag gillar den svart/beiga. Fast det finns en massa andra snygga färger. Ja vi har ju ett tag på oss, men jag tycker det är viktigt att vara ute i god tid och kolla upp olika modeller och jämföra.

Det är den här, vad tycks?



2009-09-18 ? 23:01:14

Vänner



Denna dagen har varit så otroligt seg! Bara för att jag vet att efter jag slutat jobb idag så har jag 4 dagars ledigt, då vill man att det tar slut NU! Tappade helt suget halvvägs genom dagen och ville bara att tiden skulle gå snabbare. Det gick ganska snabbt, skönt det.

Cyklade ifrån jobb och direkt hem till mamma. Skulle få några öl till Ollie för imorgon eftersom jag glömt att sticka till systemet. Hade heller ingen lust att cykla ner i stan på förmiddagen imorgon för att handla.
Väl där hemma så blev man sittandes i soffan i en timme. Boss, mammas hund har nog gått och blivit kär i mig. Han är helt till sig varenda gång jag kommer och spenderar sedan hela tiden jag är där med att ligga i mitt knä. För er som inte vet så är Boss en ganska stor schäfer, inte en knähund direkt! Men jag tycker det är så mysigt när djur självmant kommer och vill mysa så han fick gott ligga i mitt knä, trots avdomnande ben!

Kom hem för bara en liten stund sen nu, hade med grillade revben och bröd till Oliver som han sitter och tuggar på nu medans jag skriver. Sen blir det att se 1 avsnitt av Stargate, eller kanske 4 :P Jag skulle aldrig erkänna det för honom, efter jag ser på det "för hans skull" men jag gillar den faktiskt :D

Imorgon har vi planer med Sandra, Thomas, Malin, Pada(?) och tror Emma också skulle med. Vi skulle gått ut på restaurang och sedan gjort något, men INGEN av oss har några idéer på vad. Helt tomt i våra små huvuden. Så planen nu ser väl ut som att vi ska hem till Sandra och Thomas, laga mat där, eller köpa färdigt, och sen bara sitta och spela spel  och mysa. För mig spelar det inte så stor roll vad vi gör, jag dricker ju inte nu ändå, så jag följer alla andras planer :) Det blir hur kul som helst.
Vi är aldrig, ALDRIG, lediga allihopa samtidigt, så då får man passa på att träffas.

Sen vill jag veta varför inte alla tycker det är lika fantastiskt, underbart och speciellt intressant att vi väntar barn.
Kanske bara jag som är konstig?

Godnatt gott folk!
2009-09-18 ? 09:20:34

Vecka 14 (13+0)


I magen:


Fostrets hår börjar växa, inklusive ögonbrynen. De tunna fina lanugohåren börjar växa över kroppen för att skydda huden. De kommer fortsätta att växa nästan ända fram till förlossningen. Fostret kan hicka och kroppsdelarna är nu så tydliga att man kan se vilket kön fostret har.


vikt.JPG langd.JPG

50 gram

80-90 mm

Längden mäts från huvud till stjärt (CRL).




Mamman:

Grattis, du är nu i den andra trimestern! Tröttheten som du kände i början av graviditeten kan avta och du känner dig piggare igen. En mörk linje som löper över mitten av magen från blygdbenet och uppåt kan börja märkas. Den kallas linea negra och brukar blekna bort när barnet är fött, för att vara helt borta efter något år. Dina vårtgårdar blir mörkare och större.

Många kvinnor kan känna att sexlusten ökar. Det är vanligt mellan den fjärde och den sjunde månaden. Det beror på att mer blod cirkulerar i kroppen och att könsorganet är mer känsligt för stimulans.

Undvik att sola under graviditeten eftersom du lätt kan få pigmentfläckar.

 

Partner:

 

Din partner kan känna en ökad sexlust. Att ha sex när man väntar barn är helt normalt. Det kan till och med bidra till att ni mår bättre, att relationen blir starkare och att ni kommer varandra närmare. Däremot är intresset för sex under graviditeten olika för både män och kvinnor. Vissa är mer sexuellt intresserade, andra mindre. En del kanske inte vill ha sex alls. Det är också normalt.

 

Mödravården:

Fram till vecka 28 besöker du i regel din mödravårdscentral var fjärde vecka. Vecka 15 eller därefter är det vanligt att man gör fostervattenprov på kvinnor över 35 år. Genom att ta ut en liten mängd fostervatten kan man få svar på om fostret har allvarliga avvikelser, som till exempel Downs syndrom.

 

 


 

 

Källa: www.barntotal.se

2009-09-17 ? 22:05:23

165 BPM



Bjuder på en video från i tisdags då vi fick höre bebisen hjärtljud för första gången.
Kan inte beskriva lyckan och lättnaden när hon äntligen hittade hjärtljuden.

Vår barnmorska förvarnade om att det kunde ta en liten stund att hitta hjärtljudet eftersom bebisen fortfarande är så pass liten. Men eftersom jag var så orolig att där inte skulle finnas några hjärtljud så var väntan olidlig. Hon letade, och letade och letade, det var nog inte i mer än 30 sek men det kändes som 10 minuter!
Men till slut så hittade hon det och det underbaraste ljud hördes i rummet.

Istället för att bli rörd och gråta så började jag istället skratta. Det är det som händer 2 ggr i videon där hjärtljuden försvinner. Det är bara jag som skrattar och då tappar barnmorskan bort var hon var.
Jag vet inte hur många gånger jag lyssnat på videon, men lär nog aldrig bli trött på att höra det enda livstecken vi har ifrån vår bebis än så länge.

Hoppas ni gillar videon lika mycket som jag gör!




2009-09-17 ? 21:47:03

Önskelista!



Hittade underbara set ifrån Ellos som definitivt står på min önskelista, och för endast 299:- per set så är det ett kap!
Gillar att ena setet är i mörkare grått, annars är det alltid rosa eller blått som gäller. Stort plus!

Vet inte vilken storlek jag hade köpt, antingen 56 eller 62, kanske ett i varje storlek. Ni som har barn hur snabbt växer de ut stl 56?




Det är så mycket fint man vill ha.

2009-09-17 ? 08:12:45

Sömn


Godmorgon!

Har jobbat sex dagar i rad och idag är jag ledig, vad händer då, jo jag vaknar kvart i 8(!!)
Det är ju bara helt otroligt. Idag har jag massor att göra dock.

MÅSTE börja packa nu, så lär väl ta det mesta i köket som man inte använder, böcker, dvd, lite kläder osv.
Sen ska jag tvätta ikväll.

Flytten börjar närma sig nu och jag har inte packat någonting än, har bara inte orkat.


Nej nu blir det frukost och sen sätta fart!

2009-09-17 ? 08:05:30

Tävling från LiandLo!









Tävla om barnkläder LiandLo




"Jag är med och tävlar hos Elin – Ett hus till oss, om ett valfritt klädeplagg från LiandLo! Ta chansen och tävla du med!”
Alla kan vara med och tävla!
2009-09-15 ? 21:54:04

Kärlek <3



Orkar inte skriva något långt inlägg, är hemskt trött ikväll.
Ville bara uppdatera och berätta att där faktiskt finns en liten filur i min mage, tänka sig!
Skämt åsido, det var underbart att höra hjärtljuden, det slog så snabbt, en livlig en.
Jag tror att jag kan slappna av nu och inte oroa mig så mycket för diverse saker som kan hända, nu ska
jag bara njuta, njuta för fulla muggar.
För vi VÄNTAR BARN, den 25e mars 2010 så har vi förhoppningsvis eller liten son eller dotter!
2009-09-15 ? 10:00:37

Mitt hjärta



Klockan 15.00 ska vi vara hos barnmorskan idag. Är så nervös, hoppas att allt går bra. Efter det ska jag direkt till jobb, men det ligger ju bredvid varandra så behöver inte fara runt halva stan.
Min snälla chef ordnade så att jag kunde vara ledig på torsdag också, skönt! Jag känner att det tär på kroppen att hoppa in och jobba så mycket när jag varit ledig så länge. Men hoppas han sätter in mig på fler dagar framöver, så att jag får mer än deltid. Skadar inte med lite mer pengar ju.

Blir bara en snabb uppdatering nu, återkommer ikväll med förhoppningsvis bra nyheter!
2009-09-14 ? 09:32:30

Vinna på lotto?



Usch vad trött jag är idag, samma igår, gick som en zombie hela dagen på jobbet. Har fortfarande 5 dagar till framför mig innan nästa lediga dag. Vi har bestämt med Sandra, Tomas, Malin och förhoppningsvis Pada att vi ska hitta på något i helgen, åka till Köpenham eller något. Det är väldigt sällan vi alla är lediga samtidigt så då får man ta tillfället i akt!

Imorgon är det besök hos barnmorskan, förhoppningsvis ska vi få höra ett litet hjärta ticka jättesnabbt, det är det vi ska dit och göra iaf. Jag kan inte hjälpa att vara nervös, tänk så är där ingen bebis, tänk så har jag bara inbillat mig allt. Nej, jag ska försöka tänka positivt, men hör vi nu hjärtat imorgon så kommer jag att bli superglad och verkligen njuta av varenda dag from nu, jag lovar!!

Jag har bestämt mig för att jag vill vinna på Lotto eller Triss också. Jag behöver verkligen nya kläder, men det finns inte i budgeten just nu. Jag vill verkligen spara så mycket pengar jag bara kan tills bebben kommer och så passar det inte in att spendera 2000:- på mammakläder. I värsta fall så görs sopsäckar riktigt snygga nuförtiden ;)

Drömde om sanbon inatt. Han höll på och hånglademed någon tjej, och jag var sur på honom men blev inte ledsen. Eller jag var ledsen men visade inte det för honom. Det slutade iaf med att jag bröt ihop och bad honom att inte lämna mig och att jag älskade honom och ville absolut inte se någon med någon annan, då skrattade han och sa att det var det enda han ville höra. 
Han ville bara att jag skulle visa honom att jag älskar honom.
Hmm, är det mitt undermedvetna som talar? Jag har kanske inte varit som mest kärleksfull och rar på sistone. Jag har inte haft värsta PMS humöret men har inte varit lika söt och gullig som jag brukar vara. Så det kanske är dags att man visar lite kärlek :)
När man varit ihop ett tag så tar man nästan det för givet, ja men hon vet att jag älskar henne, och han vet att jag älskar honom. Ja vi vet det, men man behöver få det visat också!
Igårkväll låg jag och pillade honom i håret och på ryggen i en timme, det uppskattades nog.
Mer kärlek åt folket!!




2009-09-14 ? 09:20:26

Tävling! Elodie Details!

 

 

 

 


"Jag tävlar om ett "Ride in Style" paket på barnshoppingbloggen, i samarbete med Elodie details! Tävla här du med :)"
2009-09-14 ? 09:12:04

Tävling

 

 

 

 

Jag är med och tävlar om ett presentkort á 500kr
från Barnens Gruva hos Hanna Of Sweden!
Var med och tävla HÄR du oxå!

2009-09-13 ? 09:51:18

Gäsp!


Jaha då var det en ny dag, en jobbdag. Ibland funderar jag på att bara sätta upp läger på jobb, man hinner ju bara hem och vända mellan dagarna känns det som. Idag är jag nog inte på mitt bästa humör, det kryper i hela mig. Har lyckats vara trevlig mot Oliver hela morgonen iaf, men minsta lilla så exploderar jag, känner det på mig.
Men då kanske det är bäst att jag ska iväg till jobb så slipper vi bråka för att jag har vaknat på fel sida av sängen, så onödigt.

Har iaf satt honom i arbete här, han ska städa och diska tills jag kommer hem, eller ja det var faktiskt hans idé!
Behöver tvätta också, men får bli på tisdag kväll så att jag kan få med jobbkläderna, dom står nästan för sig själv nu, så är det när man jobbar 11/12 dagar, när ska jag då hinna tvätta dom? Nej det ska bli skönt med tvättmaskin i lägenheten nu när vi flyttar.

Det var väl allt för nu, måste gå och slänga på make-upen så man ser ut som människa igen!

Ha en bra dag alla
Ciao!
2009-09-12 ? 14:14:44

Mage?



Idag tog jag på mig mammajeansen, guuuud så skönt, jag har inga problem med att ha mina vanliga, men det sitter rätt på magen så det känns som om det trycker mot magen och det är inte skönt, med mammabyxorna så äår det som att vara i himmelriket, tror faktiskt att jag ska ha dem på mig idag. Haha jag är "bara" i vecka 13, så känns lite dumt att ha mammabyxor, men när det är så här skönt så varför inte?!

Tog en ny magbild idag. Tänkte lägga upp den med en bild från vecka 10 så ser ni skillnaden, jag har inte sett skillnaden själv förrän idag, tycker magen har blivit mycket rundare, så nu kanske man inte bara ser fet ut :)


Den här är ifrån vecka 10


Och den här är från idag, vecka 13 (12+1)


Är det någon skillnad? Snälla kommentera gärna!


Har inte haft ork att lägga in bilder på presenterna från Lina heller. Fick 2 st jäääättesöta bodys med tryck på. De är lite större, det står 6 mån så skulle tippa på stl 68 kanske, men det är ju bara bra, då kan bebben ha dom att växa i!



Visst är dom helt underbart söta??


Har suttit och kollat rundor en massa på barnvagnar idag, har sån ångest!! Jag tycker om flera olika och är rädd för att välja "fel" så när man får hem den så gillar man inte den alls. Jag har ju dock lite tid kvar att bestämma mig haha, men jag gillar att vara ute i god tid och verkligen se till att kika runt ordentligt så man vet vilka val man har. Det blir säkert bra till slut.

Nu bär det snart av till jobb, jobbar varenda dag tom fredag. En kollega blev sjukskreven så det blir 2 helfulla veckor istället för den mjukstart jag trodde jag skulle få! Men jag bara tackar ock tar emot.

2009-09-11 ? 09:43:20

H&M


Åh satt nyss och kollade på H&Ms hemsida, ser massor av mammakläder jag vill ha!! Börjar bli lite tajt i mina vanliga byxor nu, kan fortfarande ha dom, men det känns som om det trycker på magen och det är inte så skönt.

Så är det någon snäll själ som vill ge mig en stort presentkort på H&M så varsågoda :)



Är riktigt kär i alla mysiga cardigans! Bara längtar tills jag har lite större mage så att man kan fylla ut dem också, men jag tror att de här tröjorna kan användas nu också som en vanlig tunika.

Aja lite höstinspiration om inget annat.
2009-09-11 ? 09:21:37

v13 (12+0)


Så då har jag gått 12 fulla veckor och är nu inne i den "säkra" perioden, känns skönt.

I magen:

Moderkakan sköter hela utbytet av näringsprodukter och avfallsprodukter. Den producerar också hormonerna progesteron och östriol som hjälper kroppen att bibehålla graviditeten. Tidigare producerades blodkropparna i gulsäcken, som egentligen inte har någon annan uppgift, men nu har gulsäcken tjänat sitt syfte. Från och med nu producerar fostrets lever och mjälte blodkropparna - och snart börjar också benmärgen att producera blodkroppar.

Barnets ögonlock är stängda för att skydda ögonen som är under utveckling. Fostret kan också vara kapabelt att stoppa en tumme i munnen även om sugmuskulaturen inte är färdigutvecklad än. Flera revben kan vara synliga och vävnader som kommer att bilda ben är under utveckling i fostrets huvud, ben och armar. Bukspottkörteln har börjat producera insulin. Huvudet växer långsammare än tidigare. Få missbildningar tillkommer efter vecka 13.

Nedan kan du se en av våra filmer gjorda med den unika 4D-ultraljudstekniken. Det är en ny och revolutionerande teknik som förbättrar vår kunskap om fostrets utveckling i livmodern. Filmen är gjord i vecka 13.

 

vikt.JPG langd.JPG

35 gram

70-80 mm


Mamma:

De allra flesta mår inte illa längre även om det finns undantag. Magen börjar rundas lite och du kommer antagligen inte i dina vanliga kläder längre. Det kanske inte syns så tydligt utåt men du kan själv lätt se skillnad när du är naken.


Partner:

Nu när magen börjar växa kanske du tycker att graviditeten känns mer verklig, även om du varit medveten om den en längre tid. Om din partner fortfarande är illamående, ge henne några kex eller skorpor och ett glas vatten innan hon stiger upp ur sängen. Det kan dämpa illamåendet.


Mödravården:

Nu kommer du kanske att gå på ditt andra besök hos barnmorskan på mödravårdscentralen. Mellan vecka 13 och 28 brukar man i regel besöka mödravårdscentralen en gång var fjärde vecka. Barnmorskan klämmer och känner på din mage för att se att livmodern och fostret växer som det ska och att fostret rör sig. Ditt blodtryck kontrolleras vid varje besök. Vid vissa besök tar man extra blodprov och urinprov för att kontrollera att du inte utvecklat graviditetsdiabetes eller havandeskapsförgiftning. Det kan också bli aktuellt att ta extra järntillskott om ditt blodvärde är för lågt.

 

 

 

 

2009-09-08 ? 08:59:04

Jobba Jobba Jobba


Gårdagen på jobb gick hur bra som helst, kändes jättekonstigt att vara tillbaka dock. Men föll snabbt in i allt igen.
När jag kom hem så såg vi en film och jag smaskade på en melon, så gott!

Vad fan är jag då vaken nu för?! Jo min underbara chef ringde och väckte mig! Men det resulterade i 2 extra dagar så jag tackar och bugar, behöver alla pengar jag kan få nu. Vill verkligen kunna lägga undan lite mer pengar innan bebis kommer, och med tanke på hur företaget går så vet man inte när det tar slut.
Ska även lämna in schemat till andra jobbet så att dom kan ringa in mig vid behov också.

Så nu blev denna lediga dag till en jobbdag, har några timmar där jag kan slappna av och vakna till liv, börjar inte förrän kl 15.

Har märkt att kissnödigheten är värst på kvällen. Sprang nog 4-5 gånger under en film igår kväll. Blir så trött på det.

Nej nu blir det lite family guy och äpple.
Ha en bra dag gott folk!
2009-09-07 ? 09:59:35

199 dagar kvar!


Idag är det mindre än 200 dagar till förlossningen, 199 dagar :) Känns som en första milstolpe!
Sen på torsdag har jag gått 12 fulla veckor ch då minskar risken för missfal med 90%, så det är alltid skönt.

Ja som sagt blir det jobb idag. Oliver har skola mellan 9-16 idag så jag får inte se honom förrän jag kommer hem kl 21.30. Men svenskan går bra för honom. Han hade lämnat en lapp till mig i morse där han hade skrivit hälften på svenska, naaaw :D

Har även haft förfrågan på receptet till de goooda kakorna så här kommer det


Soft chocolate chip cookies


1 tsk vaniljsocker
2.5dl strösocker
2.5dl farinsocker
250gr smör
2 ägg
6dl havregryn
5 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk natriumbikarbonat (vi tog inte det)
Choklad att ha i kakorna (vi hackade upp ett 200gr marabou vanligt choklad, men det kunde varit lite mer)

1. Blanda ihop smör och socker i en skål till en jämn smet. Tillsätt vaniljsocker och ägg.
2. I en annan skål blandar du ihop de torra ingredienserna, dvs mjöl, havregryn, salt, bakpulver och ev. natriumbikarbonat. När det är blandat så tar du ungefär hälften av blandningen och mixar det, detta är inte nödvändigt det är endast för att slippa att ha stora bitar havre i kakan.
3. Blanda ihop smörblandningen med mjölblandningen.
4. Tillsätt hackad choklad.
5. Forma degen till små bollar 3-4 cm i diameter och lägg på bakplåtspapper. Se till att de inte är för närma varandra för när de går in i ugnen så smälter de och blir stora. 
6. Grädda i ugnen på 190 grader i 10-12 minuter, de ska vara ganska mjuka när du tar ut dom, de stelnar sen i kanterna men behåller sin mjuka mitt

Mums! Enjoy!

2009-09-06 ? 21:23:22

Jobb


Jaha då var "det roliga" slut då. Nu är min sjukskrivning över och jag återgår till jobb imorgon. Det blir en mjukstart med jobb måndag och sen ledig i 3 dagar. Känns om jag har mycket att ta igen, jag har liksom legat i dvala i 3 veckor känns det som. Jag får sätta in lite fikadejter med tjejerna och ska dessutom på rättegång på torsdag, mindre kul, vill ha det överstökat!

Idag har vi haft en underbart mysig dag. Oliver har tjatat om att baka så vi gick ner och köpte ingerdienser ock bakade chocolate chip cookies, har adlrig gjort det innan, men jag gillar mina så underbart mjuka i mitten och vi lyckades, fy så goda de blev! Orkade bara en, men Oliver har nog tryckt i sig 3(!!). Vi bakade chokladbollar också, men dom står fortfarande orörda i kylen, det är gott att kunna gå och ta sig en om man är sugen :)
Men sen jag blev gravid så har mitt sockersug legat på noll, i stort sätt! Men nu är jag sugen på mat hela tiden, vilket jag inte var innan.

Tog på mig min tajta omlottklänning innan, när jag köpte den tyckte jag den satt så snyggt och jag såg skitsmal ut i den, det var ett tag sen nu. Jag ville ta på den idag för att se om jag ser gravid ut. Jag kan deffinitivt se lite skillnad, Oliver också. Men jag har inte tillräcklig bula för att gå ut i den än, för även om jag ser en lite gravidbula, så ser alla andra en tjock tjej i för liten klänning! Hahah men den kommer vara jättefin när magen blir större!

Jag har även seriöst börjat fundera på att sätta i en kateter i mig själv(!!) Jag orkar inte ens räkna hur mycket jag springer och kissar om dagarna, även på nätterna går jag upp 3-4 ggr minst, det lär ju inte bli bättre ju större bebis blir heller!
Fast trots att tanken har slagit mig så tror jag att det hade varit dödsstöten för Oliver. Inte nog med att jag har gått runt som en zombie nu i 3 veckor. Osminkad, duschar varannan dag, fett hår, hålig t-shirt (som ärligt talat borde blivit slängd ett antal år tillbaka, men oh gud så skön), ett inte alltid rosenglatt humör och äter allt som kommer i min väg.
Nej nu får det bli en ändrig, annars blir det nog inte fler barn, eller sex överhuvudtaget ;)
Idag har jag både duschat, rakat mig och sminkat mig, klädde tom på mig något annat än myskläder, iaf i en timme, det räknas!!

Nu blir det snart läggdags, men först sätta mig och mysa med älsklingen de här sista timmarna innan jag återvänder till verkligheten.


2009-09-04 ? 10:11:05

v12 (11+0)



I magen:

Fostrets ansikte börjar nu att synas allt tydligare. Det har fått en haka och en liten näsa. Små fingernaglar och tånaglar bildas. Eftersom blodmängden har ökat slår fostrets hjärta nu några slag snabbare per minut. Fostret urinerar för första gången och urinet hamnar i fostersäcken. Det kan också svälja och göra andningsrörelser. Risken för missfall minskar kraftigt efter vecka 12.

vikt.JPG langd.JPG

25 gram

55-60 mm

Längden mäts från huvud till stjärt (CRL).

 

Mamma:

Illamåendet upphör för många. De flesta har ökat 1-4 kg i vikt. Om du har kräkts mycket kan det dock hända att du till och med har minskat i vikt men det är inget du behöver oroa dig för. Har någon sagt att du "ser gravid ut"? Det beror inte bara på din inre lycka över att vara gravid utan också på att din hy ser bättre och slätare ut. Det är ett resultat av ökad blodmängd och hormonet hCG. Kanske har ni redan talat om för nära och kära att ni väntar barn men många brukar vänta med det till efter vecka tolv eftersom risken för missfall minskar kraftigt då.

 

Partner:

Om du har frågor som du av någon anledning inte vill ta upp med din partner kan det kännas skönt att prata med kompisen istället. Du kanske bär på en oro som du inte vill belasta din partner med. Om han eller hon har barn kan du säkert få svar på många av dina frågor. Hur var deras sexliv under graviditeten? Hur påverkades hans eller hennes partner av den? Förändrades deras relation?



Källa: www.barntotal.se