2011-03-31 ? 20:38:14

dagen före Dagen


BVC besöket gick så bra så, men de jäkla sprutorna gör ju ont! Jamie var ledsen en liten stund sen gick det över. Som vanligt har han inte reagerat alls på dem, förutom att jag tror att han hade lite ont i benen nu ikväll, så han fick lite alvedon. Jamie väger iaf 10765gr nu och är 79cm lång, han ligger strax över kurvan på allt och kurvorna är så jämna och fina, äntligen, det var annat när jag ammade!

Vi har spenderat dagen i stan, promenerad och åt lunch. Vi behövde båda komma ut lite och tänka på annat.

Nu ska vi ha lite kvällsmys

Imorgon fyller Jamie 1 år!! :D
2011-03-31 ? 10:05:50

Tack


Har inte tid att skriva så mycket då vi ska iväg till BVC för Jamie 1-årskontroll snart. Ska bli spännande att se vad som har hänt sen sist, ser dock inte fram emot sprutorna. Men vi hoppas på det bästa, han har iaf aldrig blivit sjuk efter dom andra så jag hoppas han mår bra efter denna också.

Vill bara tacka er alla för era varma ord, det hjälper verkligen! Jag är inne i en väldigt jobbig cykel just nu, det känns som det bara blir värre och värre, när jag tror att allt löser sig så kommer det en annan sak. Jag lånar inte pengar av folk, då ska det verkligen vara en rejäl kris. Vi ska försöka klara av detta själva, jag säljer av en massa saker och räkningarna är betalda. Så det ska gå, det måste gå.
Nu försöker jag och Oliver blicka framåt och vi ser fram emot att flytta så vi kan lägga detta bakom oss.
Nej nu måste jag springa, annars blir vi sena.

Men ni kan ju under tiden gissa på hur "stor" ni tror Jamie är. På 10-månaderskollen var han 77cm lång och 10140gr tung. Vi är väldigt nyfikna :)

Ha en bra dag darlings! <3
2011-03-30 ? 19:59:08

Vår

Jag hade dock en underbar förmiddag med min vackra son. Ville inte ta med det i mitt väldigt arga inlägg förut.
Vi spenderade två timmar med att gå runt i skogen, mata fåglar, promenera och gunga. Vi hade väldigt mysigt, det förhöjde absolut min dag! <3



Här invägde han även sitt ställ ifrån Didriksons, superbra när det börjar bli lite varmare!
2011-03-30 ? 19:43:48

Var jag Djävulen i ett annat liv?


alltså mina dagar blir ju bara bättre och bättre. En kvinna skulle flytta in här tidigare så att vi slapp förlora vår deposition, men nu ska hyresvärden jävlas och hon får därmed inte flytta in förrän mitt kontrakt går ut, därför blir vi 6200:- fattigare, av pengar vi har räknat med. Gud vad underbart!

Är så förbannad att jag inte ens vet vad jag ska säga. Vi har iaf fått lite packning gjord, så det känns skönt.
Har rensat ut 1½ sopsäck med saker vi inte längre behöver. Har även packat det vi ska ta med oss till loppisen seperat, så förhoppningsvis kommer det inte heller hem igen.

Det enda positiva med detta är att vi inte längre behöver stressa som tusan för att hinna måla, lägga lister och städa denna lägenheten tills den 11e. Woohoo
2011-03-29 ? 22:19:51

Inbjudningskort


Tänke visa er en liten "sneak-peek" av Jamie's inbjudningar till kalaset.
Ska skicka t dom imorgon, så vill inte visa hela. Men visst blev dem superfna?
Det är min kr far som suttit och gjort dom, han har ett tryckeri och är så himla snäll
att han har orkat sitta ch fixa med alla mina önskemål, det tar ju ett tag!


Jamie 1 år!
<3

2011-03-29 ? 20:29:22

vilken jävla dag

Vilken dag!

Jag och Oliver har gått varandra på nerverna under precis hela dagen. Jag började nog inte med så glatt humör då vi fick reda på att vi är tvungna att riva ner uterummet som ör tillbyggt till denna lägenheten (av förra hyresgäster, vilket var mina föräldrar) då det inte längre är godkänt. Så jag har suttit i telefonen och bråkat med nuvarande hyresvärdar samtidigt som jag försökte ringa hyresgästföreningen. Jag var redan vansinnig då jag ringde hyresgästföreningen, sitter i kö i tio minuter för att rådfråga. Har förklarat halva historian (som var låång) när kvinnan på andra sidan avbryter mig: "är du medlem hos oss förresten".  - Nej, det är jag inte. "nehe, för det är en lyxtjänast att få ställa frågor till oss som medlem", -jaha, jag trodde vem som hels tkunde ringa och iaf rådfråga?, "nej så är det inte, men är frågan riktigt snabb så kan jag hjälpa dig": Nej den är lång, men tack så jä*la mycket för hjälpen *klick*. Behöver jag säga hur förbannad jag var i den sekunden?
En skit dag med andra ord, de verkar komma lika tätt som tågen nu!

Klockan 17 ikväll så hämtade iaf min mamma mig så vi kunde åka till Beckers för att välja ut tapeter och färg till nya lägenheten. Vi var klara ganska snabbt, vilket var bra eftersom jag behövde in en snabbis på Panduro för att köpa kuvert till Jamies inbjudningar. Så imorgon kan jag äntligen skicka ut dom, dock väldigt sent! Men men, så får det bli.

Nu har vi fixat Jamies presenter från oss också. Det blir det lektältet jag har visat förut



Sen har vi köpt de här tygtavlorna från "oskar och ellen"; de är mycket större än vad dom ser ut, de är 30*30cm.

Vi har även köpt ett par böcker och sen ett instrumentkit med maracas osv. Så det lär säkert bli populärt!
Han får instrumenten och böckerna på fredag, de andra får han inte förrän vi flyttat eftersom det känns lite onödigt att packa upp.

Jamies första kalas inträffar den 10 april och då blir det ett för alla hans kompisar, och mina mammakompisar :)
Släktkalaset hålls den 24 april, eftersom Olivers mamma kommer på besök den 19e april så ville vi gärna vänta tills hon var här eftersom hon träffar honom så sällan. Det ska nog gå bra :)

Nej nu ska jag ha en liten film/serie myskväll med mig själv eftersom Oliver har åkt iväg för att träffa en kompis. Kan nog vara bra för oss båda att vara för oss själva en kväll nu ;)

Hoppas ni haft en bra dag!

2011-03-28 ? 11:48:06

Due date


För ett år sedan idag gick vi med stor spänning och undrade om vår lilla kille skulle komma utsatt datum, en väldigt spännande dag som för tankarna tillbaka till den oerhörda glädje dagen då Jamie beslöt sig för att komma.

här skrev jag för ett år sen.

Jamie sov bra inatt trots tidsändringen igår och vi gick inte upp förrän 6.35 (fast det är ju egentligen 5.35). Men även fast det är samma tid egentligen så är det lättare att gå upp när det står en timme extra på klockan :) Man lurar sig själv lite. Vi har haft en jättemysig morgon med bolibompamys och kramar. Sen gick vi bort till Sandra där hon dukade fram en underbar frukost till mig och henne. Hon gjorde en omelett, la fram melon och druvor, ost och kex. En riktig lyxfrukost, det var precis det jag behövde!

Nu har vi nyss kommt hem och Oliver ger Jamie lunch, nu ska lillen vila middag och jag tänkte hoppa in i duschen och förbereda mig inför en jobbdag som jag inte alls känner för. Just idag känner jag inte för att vara sådär extra glad och tillmötesgående, men har inte så mycket val. Som tur är så har jag ledig i tre dagar nu framöver, det behövs för vi måste verkligen se till att packa nu!

Solen skiner ute och det hjälper ju alltid lite grann :)


2011-03-28 ? 00:06:42

Give me strength!!


Stress! Stress! Stress!
Det är inte konstigt att jag tappat allt mitt hår! Det finns så mycket att göra, men ingen tid eller ork till att göra det. Denna månade är dessutom riktigt riktigt tung ekonomiskt. Jag är ju den enda som har inkomst och eftersom jag nyss har börjat jobba så får jag en väääldigt liten lön denna månaden, resterande dagar har jag tagit ut FP för, men hade bara 7 dagar av mina SGI dagar kvar, så resten är lägsta nivå dagar, så har väl fått in ca 9500kr denna månaden, bara räkningarna ligger på strax över 8000kr. Sen har vi Jamies kalas, flytt och annat roligt som infaller innan vi får pengar igen. Hur ska detta gå ihopa? Jag har ingen aning, men det löser väl sig, det gör det alltid! Ja det brukar det göra, men denna månaden vet jag inte hur jag ska få ihop det!

Oliver ska få in 15000:- av en kille som är skyldig honom ifrån ett jobb. Men med tanke på att han har jävlats och inte betalat på över ett halvår nu så är det knappast pengar vi räknar mer. Jag har sålt av så mycket jag bara kan här hemma nu inför flytt. Förhoppningsvis får vi sålt lite mer. Ska sälja på en loppis snart också, men det är inte förrän den 19e och vi har Jamies första kalas den 10e och flyttar den 8e. Eftersom vi inte har varken körkort eller bil så måste vi hyra en lastbil som en kompis ska köra, det kostar 599:-, hur fan ska vi ha pengar till det?

Ja som ni ser, bara en massa ångest just nu, inte roligt alls. Jag ville att denna veckan, helst hela månaden skulle vara så rolig och mysig. För imorgon för ett år sedan var jag beräknad att föda lilla Jamie, nu tog det ju några extra dagar och på fredag är det hans födelsedag :) Tänk att ett år redan har gått.
Sen flyttar vi den 8e april och det är ju också spännande, Jamie får sitt eget rum, och framför allt, vi får lite space vi också. Ska bli skönt att ha mer utrymme och ett mysigare hem. Jag har börjat jobba igen och trivs jättebra med det. Så om man bortser från pengarna och all stressen så vill jag vara jätteglad, har inget att vara ledsen för bortsett från detta! Så jag ska göra vad jag gör bäst, jag lägger på en front och låtsas att allt är okej, medans magen slår kullerbyttor och jag kännger ångesten. Men jag löser det på något sätt, det måste gå. Har inget val.

2011-03-23 ? 09:08:22

Massa måsten

Nä men se på f*n, inlägg två dagar i rad.

Idag fick jag sovmorgon eftersom Oliver tog morgonen, det tackar jag för. Inte bara att jag har en hemsk träningsvärk, jag är grymt trött också. Så har fått sova 10 timmar inatt iaf, det gillades.

Nu är jag ledig i två dagar, jag borde verkligen packa, men jag orkar ingenting. Känner mig helt orkeslös för tillfället, jag hoppas det vänder. Tittar man ut så är det underbart vårväder och det piggar ju alltid upp.

Det blev ingen vidare vettig uppdatering, men något iaf.
Nu ska jag gå och käka lite frukost.
2011-03-21 ? 23:23:44

Ett år sedan


Ja, som sagt så flyttar vi om ca 3 veckor, så det är så himla svårt att hinna med allt. Packa, jobba och dessutom vara en pigg och glad mamma. Däeför har det varit väldigt glest här på sistonde, och kommer säkert inte bli mycket bättre förrän vi flyttat och kommit iordning. På allt detta håller jag dessutom på att planera inte ett, men två födelsedagskalas för Jamie.

Ja, för om 11 dagar fyller Jamie 1 år. För exakt ett år sedan idag skrev jag det här inlägget, inte visste jag då att jag skulle gå med sådana värkar ända tills lillkillen tittade ut den 1 april kl 06.27.



Så här såg magen ut, visst kan jag sakna den när jag sitter och tittar, men har honom mycket heller här ute hos oss!




Nu blev det iaf en riktigt uppdatering, men nu orkar jag inte mer! Nu ska jag snart lägga mig, jobb imorgon igen, fast träning innan dess!

Sov gott mina älsklingar :)
2011-03-21 ? 11:29:12

Nya soffan, så jäkla snygg! Snart ska jag ...

dsc01946 (MMS)

Nya soffan, så jäkla snygg! Snart ska jag iväg och jobba. Vad hittar ni på idag?

2011-03-21 ? 10:21:04

En liten datanörd på G kanske? Vi lever, h...

dsc01943 (MMS)

En liten datanörd på G kanske? Vi lever, har bara mycket att stå i just nu.

2011-03-08 ? 07:11:08

Bra natt


Natten gick över förväntan, förutom en snabb uppvkaning sov Jamie hela natten, dock vaknade han kl 6, lite bättre men inte tillräckligt bra. Jag hoppas som sagt att han ska sova kl 19-07, vi får se om han tycker samma på slutet av veckan ;)

Nu ska vi käka frukost, ekologisk havregrynsgröt för Jamie och naturell yoghurt med solrosfrön och pumpakärnor för mig.

Utanför går solen upp ordentligt och det ser ut att bli en fin dag igen. Typiskt när man ska jobba ;)
2011-03-08 ? 00:11:35

Utan soffa


Dagen har gått bra trots att det bara blev en vila för Jamie. Han var lite kinkig emellanåt, men inget vi inte klarade av. Vi la honom för sin vill vid 13 och han sov till 15.15, så en bra vila. Han somnade direkt när vi la honom i sängen både vid middagsvilan och nu ikväll. Han har dessutom inte vaknat en enda gång sedan vi la honom kl 19, ett bra tecken! Nu håller vi tummarna här hemma att det håller natten igenom och att han sover till kl 7 imorgon bitti. Jag behöver inte ett barn som vaknar kl 9, men 5 känns lite väl.

Jag och mamma var iväg på COOP och storhandlade innan, blev en hel del. Bara en massa nyttigheter, jag köpte en hel del ekologisk också. Det gillar jag med COOP, de har väldigt många ekologiska alternativ utan att de för den sakens skull ska vara såå mycket dyrare.

Nu ikväll var här ett par och kollade på vår soffa, och det tog den. Eller ja, de hämtar den på söndag, känns väldigt skönt att ha det "överstökat". Nu hoppas jag bara att vi hittar en ny till oss innan dess, annars är vi utan både köksbord och soffa haha. Det är tur vi flyttar ganska snart ;)
På tal om det, är superstressad angående packningen, har inte kommit långt alls, hinner verkligen inte. Ska se om vi kan få barnvakt någon dag nu i veckan så vi får sorterat och packat ner de saker vi inte använder, då blir det lite lättare sen när det väl är dags om inget annat.

Efter middagen, som blev supergod, så satte jag och karln och spelade yatzy, jag vann båda gångerna såklart ;) Sen blev det big brother och lite slötittande på TV. Nu blir det dags för sängen, imorgon är det jobb igen och innan dess ska jag på hälsokontroll (genom jobb). Men vad tusan ska jag göra mellan kl 11 (då hälsokontrollen är slut) och 15 då jag börjar jobba?? Aja, det löser nog sig ska ni se

2011-03-07 ? 13:37:38

Present-tips


Nu närmar sig Jamies födelsedag med stormsteg, så jag har tittat ut lite saker vi gärna vill ha. Som ni vet har Jamie MASSVIS med leksaker, så behöver egentligen inget speciellt där.

Men här kommer lite tips:

Nattlampa

Vägglampa

Bord & stolar  (KRITTER)

Barnfåtölj



Allt ovan kommer ifrån IKEA och önskas i dessa specifika färger, så de passar i hans rum :)


Rött väskset med stjärnor

Förvaringlådor i rött med stjärnor

Jabadabado stapelkuber

Träklossar



Allt ovan beställs från Jollyroom (klicka på länken här till vänster) , även här önskar vi oss dessa färgerna (förutom klossarna, det spelar ingen roll)


Annat Jamie önskar sig är:

- STOKKE tripp trapp stol (vit)
- Pengar till sparkonto
- Kläder i stl 86 eller uppåt
- Hoppdjur (sån här)
- ny täcke och kudde, det ska vara fluffigt
- pusselmatta
- bilmatta
- böcker
- musikböcker med CD (t.ex barnkammarböckerna, har enbart den blåa)


Självklart blir han glad för vad han än får, tänkte bara komma med lite tips.
Högt på listan står alla inredningssakerna till hans nya rum :)





2011-03-07 ? 11:47:05

Uppdrag pågår

Uppdrag få Jamie att sova är påbörjat! De senaste två månaderna har varit ett helvete, han vaknar allt från 3ggr under natten till flera gånger i timmen natten lång. Sen vaknar han runt kl 5 och vill upp, då kämpar vi i 1½h för att få honom att somna om, har vi tur sover han då en timme eller som i morse då han sov 5 minuter, skoj!

Så vi ska nu dra ner hans sovstunder under dagen från två gånger till en gång. Ska försöka att senarelägga hans nattning något också. Jag hoppas detta fungerar för vi är så himla trötta just nu!


Till lite roligare nyheter, Jamie har tagit sitt första steg helt utan stöd. Han står längre och längre stunder helt själv nu, nu går det undan! Vi har nyss ätit lite lunch och snart ska Jamie få sin innan det blir dags för middagsvilan.
I eftermiddag ska jag iväg och storhandla med min mamma så vi får hem lite mat här.

Hoppas ni alla haft en bra helg!
2011-03-04 ? 11:54:44

Presenter

Idag blir det jobb igen efter tre lediga dagar. Igår var lilla familjen iväg och shoppade, blev lite pysselsaker och en del saker till Jamies rum. Köpte även en till 1-års present, det blev ett sånt här:



Så det blir tältet och Didriksons setet i födelsedagspresent från oss. Dessutom ska vi fixa till hans rum nu när vi flyttar. Det kommer bli så mysigt! Ska bli skönt att få vårt eget rum igen också, det var ett tag sen!

Ikväll ska sambon ut och svira och imorgon kväll efter jobb blir det min tur. Sandra ska ha en liten inflyttningsfest då, skönt att det är så nära hem sen ;)


2011-03-04 ? 11:45:50

Jamie - 11 månader




Jaha, då var vi här, nedräkning till 1-årsdagen! Bara 28 dagar kvar, 4 frikkin veckor! Helt ofattbart att det här första året bara sprungit förbi så här snabbt. Men underbart har varit och är fortfarande!

- Stl 80/86 i kläder
- 7 tänder
- Har börjat stå själv korta stunder
- Vaknar fortfarande flera gånger per natt och vill upp tidigt
- Är en sån super glad liten kille
- Kan sätta på ringarna på sitt stapeltorn
- Förstår orden klappa, Jamie, titta.
- Säger inga ord ännu (eller han säger mamma och dada, men vet inte om det är mamma & pappa eller inte)
- Ska få sitt eget rum om en månad
- Älskar barn-program
- Går bra när vi håller honom i en hand


2011-03-02 ? 07:30:08

Svårt att få tid....

Har varit ledig igår och har både idag och imorgon kvar ledigt. Igår var vi iväg på fika hos en av mammorna i mammagruppen, efter det hjälpte jag Sandra att packa upp och fixa lite smågrejjor i hennes nya lägenhet.

Livet flyter på, jobb går braaaa och det känns som jag hittat en bra balans redan. Visst blir jag extra trött när jag jobbat, det var ju trots allt ett tag sedan ;)

Igår blev Jamie 11 månader, men eftersom jag inte satt vid datan på nästan hela dagen igår så får det komma en lista senare idag.

Nu ska vi ha morgonmys :)