2011-02-25 ? 07:24:15

Jobb


Idag börjar jag jobba igen, efter att ha varit hemma i 13 månader. Eller ja jag har ju jobbat sen i augusti, men bara varannan lördag eller en dag här och där. Det känns faktiskt bra, ska bli ganska skönt att komma ut och träffa folk och vara annat än mamma.

Det är mycket att stå i just nu, håller på att rensa här hemma för fullt, säljer så mycket jag bara kan och letar nya möbler. För flytten närmar sig med stormsteg.

Nu blir det frukost för mig och goungen :)
2011-02-24 ? 22:51:09

Vi lever!




Tänkte det var bäst att ta med bildbevis! ;)

Kolla dessutom in det ursnygga Didriksons-setet som jag betställde från Barngrottan. Riktigt fynd!
Det är lite stort, så det kommer passa perfekt till våren, precis som jag planerade.

2011-02-22 ? 23:32:02

Snygg i alla väder!


Jamie kommer ju definitivt vara snyggast i vår! Det här blir en del av hans 1-årspresent från oss








ps: lovar bättre uppdatering snart. Men detta är mina sista dagar som mammaledig, då jag börjar jobba igen på fredag. Så ha överseende! :D

2011-02-20 ? 05:54:08

Så här pigg är jag :(

dsc01884 (MMS)

Så här pigg är jag :(

2011-02-20 ? 05:49:41

Herregud säger jag bara! ...

Herregud säger jag bara! Jag har nog aldrig varit så här sjuk i hela mitt liv! Har vaknat var 10e minut hela natten. Har feber, kräkt och behövt springa på toaletten för andra anledningar! Jag har så sjukt ont i kroppen och kramperna i magen kändes som värkar! Har slutat kräka och springa på dass men mår långt ifrån bra! :(

2011-02-19 ? 17:11:00

Sjuk!

dsc01883 (MMS)

Sjuk!

2011-02-16 ? 23:51:31

Snooze


Superdålig uppdatering! Inte bara från mig men från hela bloggvärlden känns det som, alla snoozar, likaså jag.
Här hemma håller jag på att försöka sälja av så mycket kläder, prylar och möbler som möjligt inför vår flytt.
Vi vill ha typ ingenting med oss, vi vill köpa massa nytt och bli av med 100 ton småsaker, sånt som man inte använder men som man ändå drar med sig från ställe till ställe. Sakerna ger mig ånget, jag känner mig tyngd av alla våra prylar. Jag vill flytta och i samma veva slänga av mig alla stenar jag har på mina axlar.

Nu ska jag gå och lägga mig. Så jag kan vakna något så när pigg och utvilad inför ännu en fantastisk dag med min familj! Jag och Jamie ska iväg på förmiddagen, vi ska med några mammor+bebisar till babysång, alltid skoj!

Ha det bra gott folk
2011-02-16 ? 12:19:11

Facebook köp/sälj


VARNING!!

Bli inte medlem på en massa köp/sälj grupper på facebook. Man spenderar hela dagen där! ;)

2011-02-15 ? 21:49:32

Tävling


Tävla hos Evelina om en valfri silverängel ifrån silverbiten.



2011-02-15 ? 12:52:33

Ful, fulare, fulast?


Usch jag känner mig så himla sunkig. Jag tappade aldrig mycket hår under amningstiden, eller sen jag sluttade för ca 6 månader sen. Men NU, herregud vad jag tappar hår. Jag som redan har supertunt hår känner mig som om jag håller på att bli flintis.
Dessutom har jag fått finnar i heeela ansiktet, en hel drös. Jag hade riktigt mycket finnar udner puberteten, men har sen dess haft ganska fin hy, förutom periodvis då det ploppar upp ett par finnar. Men detta är det värsta jag varit med om! De är stora, de sprider sig och jag ser för jävlig ut. Jag som alltid har smink på mig försöker att undvika det så mycket som möjligt just nu, när jag är hemma iaf. Går jag ut MÅSTE jag sminka mig. Men här hemma går jag och ser ut som något katten släpat in.

Detta ovanpå att jag känner mig fetare än fetast och inte ser nån jävla utväg får mig att må riktigt kasst just nu. Jag vet vad som behöver göras, men jag kan inte, det GÅR inte!
Ge mig bättre karaktär, please......



2011-02-15 ? 11:43:38

Tradera


Kan tipsa att fler av mina auktioner går ut ikväll om någon är sugen på lite kläder :)

Här hittar ni dom




Några av sakerna jag säljer


2011-02-15 ? 10:24:01

Weekend


Oj vad dålig uppdatering de thar varit, inte alls varit på hugget.
I lördags kväll bjöd goda vänner på middag. Det var supertrevligt och riktigt gott. Det blev inte så sent, var väl hemma halv elva.

Annars har det inte hänt så mycket skoj. Min föräldraledighet börjar lida mot sitt slut, har 27 SGI dagar kvar och jag börjar jobba den 1 mars. Det ska bli skönt att få in mer pengar till hushållet än föräldrapenningen, och jag kommer bara jobba halvtid, så det kommer ju absolut bli det bästa av två världar!
Jag har ringt och beställt blanketter för att ansöka om vårdnadsbidraget nu också, så from maj månad kommer vi att få 3000:- extra i månaden, no questions asked. Jag tackar och tar emot!

Jag försöker dessutom få tag på en man som ska visa oss en lokal dit vi ska flytta så att vi förhoppningsvis kan ha Jamies kalas i den. När vi har kollat och bokat den kan jag äntligen ta itu med inbjudningskorten så att dem blir utskickade.

Idag blir det en tripp till öppna förskolan och imorgon ska jag på fika hemma hos en av mammorna från BVC mammagruppen. Ska bli skoj att ses ordentligt och inte bara när man sitter och snackar på BVC.

Jamie mår superbra, han är så full av energi och sitter verkligen inte stille mer än 2 sekunder, om ens det! Han är alltid lika glad och provar gärna på nya saker. Han börjar bli stadigare när han går med hjälp av oss, så vi får se om han kanske tassar runt på sin 1-årsdag.

2011-02-12 ? 07:21:13

Morning


Det blev ingen middag igårkväll, ingen av oss var särskilt hungrig. Så istället satte vi oss ner och såg paranormal activity 2. Denna tyckte t.o.m Oliver var lite läskig haha. Efter det gick jag och la mig och läste.
Jamie gav mig sovmorgon imorse så vi steg upp kl 7, nu blire frukost och morgonmys.

Vad ska ni hitta på idag?
2011-02-11 ? 19:46:38

På väg hem ...

På väg hem från jobb, det har hunnit bli riktigt kallt ute. Allt regn på vägarna har blivit till is. Fast jag bara jobbade i 3 timmar är jag trött. Jag får känningar av den gamla foglossningen varje gång jag jobbar. Hoppas jag inte får problem med det i flera år framöver. Ikväll blir det sen middag, ska göra en bönsallad med tacoköttfärs. Ha en trevlig kväll på er!

2011-02-11 ? 13:04:20

Min son har också rosa kläder, so what?!


Gick och la mig strax efter senaste inlägget igår och somnade som ett skott! Jag sov så skönt hela natten och gick inte upp förrän 10.30 idag. Jag behövde verkligen vila ut!

Sen stiger man upp och möts av en sån här artikel. Jag förstår inte mig på varför barn inte bara kan få vara barn. Varför måste färger, aktiviteter och ett beteende tillhöra kön?


I eftermiddag ska jag som sagt hoppa in och jobba i 3 timmar, känner fortfarande inte för det. Hade mycket hellre bara suttit hemma och myst med mina älsklingar.
Fixar till lite lunch till Jamie as we speek. Jag och Oliver åt fisksoppa igår med alaskan pollock, räkor, morot och purjo, så jag la undan lite till Jamie. Nu kokar jag lite potatis och blomkål som jag ska slänga ner i soppan så den blir lite matigare för honom. Förstår inte varför barnmat alltid ska vara så tråkig. Man kan väl hitta på lite roligare saker till dom, särskilt om man lagar själv!

Nej nu kommer grabbarna tillbaka från affären så nu ska jag mixa Jamies mat lite så han får mat i magen innan hans lunchvila.

Ha en bra fredag!

2011-02-10 ? 23:16:24

Fix







Sötungen i sin nya outfit som han fick av min bror, tack!


Nu blir det läggdags, imorgon ska jag hoppa in och jobba i 3 timmar, känner inte alls för det, men man får väl ta och ställa upp. Vill bara ligga i sängen hela dagen och dra något över mig. Är så glad över att jag har en så underbar sambo och att vi tillsammans har en fantastisk son.

2011-02-10 ? 23:05:32

Name It










Fullkomligt älskar den här vänstra jackan! Den ska vi ha till Jamie i sommar

2011-02-10 ? 22:57:33

H&M sommarinspiration







2011-02-10 ? 22:49:32

LINDEX inspiration

Eftersom jag inte känner för att sitta och skriva om hur mitt liv är just nu och hur jävla dåligt jag mår, så bjuder jag på lite inspiration i barnklädesväg. Alla de här sakerna hade vi gärna haft åt Jamie. Dessa kommer ifrån Lindex och börjar från stl 86 vilket är det vi kommer att köra från och med nu.



Dags att börja med tvådelad pyjamas, dessa kostar 149:-/st





Blev så kär i denna snygga soft-shell jackan, bara 349:-!

2011-02-09 ? 23:28:44

Dålig ...

Dålig uppdatering idag också. Halsen känns lite bättre så hoppas det är borta till imorgon. Är inte alls på bra humör. Killen Oliver jobbar för hade lovat att han skulle få pengar som i måndags, men idag fick vi reda på att det inte blir förrän i slutet på månaden. Kul när man har en hundring på kontot! Ska bli skönt att börja jobba igen så vi slipper dessa problemen. Vill bara att Oliver ska få ett ordentligt jobb, vi förtjänar det. Jag vill kunna påbörja min utbildning. Aja, all in time, som dom säger. Natti natti

2011-02-08 ? 23:39:38

Krya på mig


Idag har jag inte varit så pigg, har haft jätteont i halsen och känt mig allmänt slö. Förhoppningsvis är det bara något endags grej så att jag slipper bli sjuk. Så det har inte hänt mycket här hemma idag. Jag städade och nu ikväll har jag lagt ut lite av Jamie's urvuxna kläder på tradera. Om ni vill kika så finns dom här.

Jag måste få tummen ur och fotografera och lägga ut alla möbler på blocket. Vi vill sälja en hel del av våra möbler för att köpa nya nu när vi flyttar, det kommer gå så snabbt dit, så försöker vara organiserad. Hade tänkt börja packa sånt som man inte använder snart, så är det gjort. Ska ta och rensa bland allt också så man inte tar med sig saker som man ändå inte använder.

Har faktiskt inte något alls planerat för resten av veckan, känns skönt. Annars har man alldeles för mycket planer och får inte chans att bara ta det lugnt. Nu börjar jag ju snart jobba igen så därför ska jag ta vara på min tid jag har kvar tills dess.

Sitter och försöka komma på något vettigt att skriva, men det är helt tomt. Så jag säger bara god natt och återkommer imorgon :)



Min glada skitunge

2011-02-07 ? 21:09:02

Filmmys ...

dsc01845 (MMS)

Filmmys med grönsaker och dipp.

2011-02-07 ? 00:29:47

Slappedag


Usch, jag har inte varit människa idag. Både jag och Oliver har varit bakis och riktigt slöa, så inte världens roligaste föräldrar idag med andra ord. Det har blivit lek i soffan, lek i sängen, sömn, men vi tog faktiskt ut lillen på en timmes promenad vid 3-tiden. Har inte varit mycket energi här idag, förutom Jamie som dagen till ära verkade ha en extra dos av energi :)

Kvällen igår var riktigt lyckad, vi tog oss igenom 6 flaskor vin och hade druckit mer om det inte var så att allt var slut! Det var nog tur det, för jag har hört rykten om att de andra också var ganska bakis ;)

Vi snackade så mycket skit! Det var som taget ur ett såp-avsnitt, det var inte mycket vi inte pratade om igår. För att inte nämna några namn så kom det fram att en av tjejerna hade tagit sönder sin dildo (bröts på hälften), en annan tjej (som aldrig snackar sex) satt och gav onanitips! Fy fasen vad vi skrattade, mina underbara tjejer! Kvällen slutade med att jag bytade om till myskläder och fick fotmassage av Lina innan Malins mamma hämtade allihopa halv 3 inatt. Oliver kom innanför dörren strax efter 3 och vi somnade runt 4, därför var det underbart när Jamie slog upp sina blå klockan 6 imorse. Visste inte om vi skulle skratta eller gråta! Jag kände mig aldrig särskilt onykter igår, men var inte lika pigg idag. Hade en hemsk huvudvärk och var så himla seg, men det var värt det!


För övrigt har Jamies utslag fortfarande inte försvunnit, så vi ska boka en tid på BVC imorgon och förhoppningsvis kan vi komma under dagen så dom kan kika på dem. Han mår precis som vanligt, samma goa och glada kille. Äter, sover och skiter som vanligt och heller ingen feber. Men hellre att dom kikar på det, så att man kan vara helt lugn!





Snyggingen i kläder med vårkänsla. Passade på att använda hans Puma skor innan han växer ur dem

Nu nannar han så gott och jag ska joina honom. Tänkte bara berätta att jag lever, om än lite tvivelaktigt ;)
2011-02-05 ? 20:44:29

Make-up


För första gången tänkte jag rekommendera lite sminkprodukter. Jag är välditg snålt när det kommer till produkter till mig själv, jag önskar att jag inte vore det. Jag vill jättegärna prova mineralsmink, men kan inte med mig att betala så mycket för smink.

Min hud i ansiktet är ganska torr, där är också väldigt många olika hudnyanser och jag har stora porer. Jag behöver/vill ha produkter som är väldigt täckande utan att det ser ut som att man har jättemycket smink på sig.

Min foundation är Dream Matte mousse foundation från Maybelline. Den är superlätt och täcker bäst av alla foundations jag testat, har använt den i säkert 6 år nu. Den varar dessutom jättelänge. Jag använder färgen Sand



Efter jag tagit på foundation låter jag huden absorbera den en stund innan jag applicerar puder.
Där använder jag Max Factor's Creme Puff puder i färgen Medium Beige.




Därefter använder jag ett rouge, oftast köpper jag H&M's egna rouge, köper även deras svarta kajal. Den har jag använt i all evighet, tycker om att den är mjuk och att den är riktigt riktigt svart.

Mascara varierar jag från gång till gång, har fortfarande inte hittat någon jag tycker är amazing, och jag har provat många!

Jag älskar att lägga ner mycket tid till min ögon make-up och gillar att prova olika färger på ögonskuggor och olika kombinationer.

Så nu vet ni hur jag får mig själv att se representabel ut. Det blir inte bättre än så här ;)





2011-02-05 ? 20:27:27

Redhead


Det har varit dåligt med uppdatering idag, men jag har haft fullt upp.
Fick ju sovmorgon idag så gick inte upp förrän halv 11, hur skönt som helst. Dessutom sov lillen till kl 8(!!)
Fast Oliver hade fått gå upp några gånger runt 6 för att övertala Jamie till att somna om, det gjorde han visst :)

Idag har jag fått rensat en omgång i förrådet, det lär bli mer. Rensade bort det som skulle slängas, sen gjorde jag upp två högar, en med saker vi ska behålla och en med saker som vi ska sälja på loppis. Sandra ska komma och kolla på en del saker, har en hel del saker som hon kan få. Svart tv-bänk, 2 svarta hyllor, en svart ram för foton. Sen har jag både hyllor och krokar i ek till badrum. Ja hon får helt enkelt titta igenom och se vad hon vill ha :)

Sen fick jag städat här inne också,ikväll kommer ju tjejerna så då måste det lukta gott :)

Efter Jamie tagit sin eftermiddagsvila (som dessutom bara varade i 40 min) så märkte jag att han hade röda märken på  sidorna av ansiktet, det såg ut som sugmärken nästan, alltså inga utslag. Jag ringde 1177 som var sååå hjälpfulla, märker ni ironin? Hon visste inte var det, hon visste inte om jag vågade avvakta och se om dom hade försvunnit till imorgon, hon visste typ ingenting. Men han har ingen feber och är helt normal i övrigt, så jag har nyss lagt honom för kvällen. Kommer hålla extra uppsikt över honom, men tror det är att jag torkade honom lite hårt i ansiktet idag eftersom där var torkad gröt :P Men det trodde inte ssk på sjukvårdsupplysningen att det var.
Jag satt och funderade på om vi skulle åka in till akuten, men jag och Oliver tog beslutet i samråd att vi tror inte det är någon fara. Man får ju känna efter själv, vi känner ju ändå honom och hade märkt om det var något fel på honom. Men som sagt, kollar till honom extra inatt. Förhoppningsvis är det ingen fara.

Nu ska jag sätta på lite musik, sminka mig och hoppa ur myskläderna för något mer presentabelt. Längtar till tjejerna kommer hit så att vi kan korka upp vinet. Ska bli så gott!

2011-02-05 ? 14:59:04

Det här är ...

dsc01838 (MMS)

Det här är vårt förråd, som numera är rensat och städat. Ja, detta är städat, då kan ni tänka er hur det såg ut innan. Man bara slänger in skit och stänger dörren. Det mesta av detta ska inte med till nya lägenheten. En del ska säljas, annat ska slängas eller ges bort.

2011-02-05 ? 13:19:36

Hittade ...

dsc01837 (MMS)

Hittade nyss en femte tand på sötnöten! Det är den till vänster om de mittersta där nere. Den motsvarande tanden på andra sidan är också på G.

2011-02-04 ? 23:10:29

Gick nyss och la mig ...

Gick nyss och la mig nyduschad i en renbäddad säng, finns det något bättre? Jamie sover så sött i sin säng bredvid mig och jag tände nattlampan för att läsa lite Stephen King innan jag försöker sova. Fönstret står öppet, frisk luft strömmar in och jag hör hur regnet droppar utanför. Avslappnande till tusen! Hoppas ni haft en jättemysig fredagskväll. Puss på er :)

2011-02-04 ? 08:46:02

My baby <3



Mitt Barns Lista

Född:
1 April 2010
Var: Helsingborgs BB
Tid: 06,27
Födsel vikt: 4055 gram
Födsel längd: 51 cm
Huvudmått vid födsel:
37 cm
Namn:
Jamie
Andranamn: Killian
Efternamn: .....
Ålder: 10 månader och 3 dagar

Namnbetydelse:
Må han skydda
Nyligen lärt sig: Att gå endast med att vi håller honom i ena handen (han håller oss i ett finger)
Dagis: Tidigast Augusti 2011 eller Januari 2012

Vikt nu:
10140gr
Längd nu: 77cm
Mammagris eller pappagris: Båda två
Favorit bus: Älskar att bli jagad när han är på väg till kattmaten
Favorit mat: Gröt
Favorit leksak: Mobiltelefoner! Hans Play2Learn gåleksak
Favorit tv program: I drömmarnas trädgård
Favorit musik: They call me heartbreaker

Sover i: Pyjamas
Favorit personer:
(Förutom oss) Mormor, Sandra & Malin
Barnvagn: Emmaljunga city cerox & Avanti sulky
Försäkring: Ingen
Blöjor: Pampers
Hur många tänder: Har framtänderna både uppe och nere, alltså fyra styckern
Storlek i kläder: 80/86
Syskon: Inga än så länge


Jag snodde listan från Veronica :)

2011-02-04 ? 07:07:48

Varför kan jag inte somna?


Jag vet inte vad jag ska göra med min sömn. Jag har haft perioder i flera år nu då jag kan ligga vaken hur länge som helst i sängen utan att kunna somna. Det tär på mig som tusan!

Igår kväll la vi oss vid 23.30, men jag somnade förrän runt 2-tiden. Sen kraffsade en av katterna på ytterdörren och ville ut 5.30 imorse och efter det kunde jag inte somna om. Så har fått underbara 3½ timme att sova inatt, ironi anyone? Dock vaknade inte Jamie förränn 6.30 så kunde ligga och dra mig om inget annat.

Så när Jamie ska vila kl 9 kan ni lita på att jag går och lägger mig med honom!
2011-02-03 ? 09:48:29

En ny dag


Godmorgon snyggingar! Jag är nyss uppstigen eftersom kära sambon tog morgonen. Det är så skönt att kunna få sova tills man vaknar av sig själv.

Nu får ni lägga manken till! Av 10 som besökt bloggen hittills idag så har endast 3 (thanks honeys!) berättat vilka de är. Det tar inte så lång tid att lämna några rader, man kan vara anonym det gör inget. Så kom igen nu!

Idag har vi inget alls planerat under dagen, så jag ska försöka rensa i våra garderober och sen slänga ut dom på blocket. I nya lägenheten finns där nämligen två klädkammare, lyx! Så då kanske vi kan tjäna en slant på våra skjutdörrs garderober istället.

Ikväll ska jag ut på middag med de andra mammorna i mammagruppen, det blir bestämt ett glas vin för min del!
Ska bli kul att träffas utan de små och kunna prata och ha trevligt.
2011-02-02 ? 23:35:16

Vem är du?


Ikväll har det varit ganska många besökare till bloggen. Men ärligt talat så vet jag inte alls vilka de flesta av er är.
Jag har en del trogna läsare som lämnar kommentarer, men många av er gör inte det. Det är lite skrämmande hur många som läser ens blogg och har så pass stor insyn i ens liv utan att jag vet ett dugg om er.

Därför skulle jag vilja att ni berättade lite om er själva. Hur gamla är ni, var bor ni, hur hittade ni min blogg?
Dela med er av så mycket eller lite som ni själva vill. Men det hade varit väldigt roligt att lära känna er litegrann med tanke på att ni känner mig ganska bra.

Så var inte blyga nu, lämna ett litet avtryck :)

2011-02-02 ? 22:23:22

Buda



Jag håller på att sälja en massa saker på Tradera och auktionerna går ut nu ikväll.
Så kika in och kolla här!


Jag har till exempel en jättefin Tricot Slen bärsjal till salu. Men skynda för dom går ut när som
2011-02-02 ? 18:32:00

BVC



Idag har jag knappt suttit ner på hela dagen, så det blir lite lugnt här hemma nu. Jag har slängt in en lasagne i ugnen och ska snart gå och göra en stor sallad till, så jädra gott! Är nog en av mina favoriter.

BVC-besökt idag gick superbra, Jamie fick sin OK-stämpel i rumpan trots att han blev superledsen när det var en ny doktor som pillare på honom istället för den gamla vanliga. Han hade växt 4cm(!!) på två månader och är nu 77cm lång. Vikten hade inte förändrats lika mycket, han är nu uppe i 10140gr

Vi hann även med ett snabbt besök i Sandras nya lägenhet där hon var och tog mått, var kul att få se hur där såg ut. Det kommer bli superfint! Har även hunnit med en timmes promenad, så det lär jag väl få betala för imorgon. Kan inte förstå att jag fortfarande får så ont i bäckenet när jag går för mycket. Hoppas det går tillbaka till normalt snart.






Haha där ser ni hans två små framtänder där uppe också. Det ser så himla roligt ut nu när dom precis bryter igenom ;)

2011-02-02 ? 09:48:36

yes



Nu ringde jag nyss vår hyresvärd för att bekräfta att vår uppsägning kommit in. Vi faxade nämligen iväg den kl 17 på kvällen den 31a, lite i sista sekund va? ;)
Men den hade kommit fram och allt såg bra ut. Jag fick även bekräftat att vi fick lägenheten så det känns ju bra att ha någonstans att ta vägen tihi.

Nu ska jag bara försöka hitta någon som kan flytta in i vår lägenhet den 1april istället för den 1maj så att vi förhoppningsvis får vår deposition tillbaka. Det hade ju inte suttit helt fel måste jag säga!
2011-02-02 ? 08:13:47

Sleep-in


Idag fick jag sovmorgon, ända till 07.40! Riktigt skönt var det, dock har han vaknat upp många gånger under natten och morgonen, så känner mig inte riktigt utvilad ändå :/ Så jag får helt enkelt gå och vila samtidigt som J sen

Idag blir det 10-månaders kontroll på BVC, ska bli spännande att ser hur mycket han har växt sen sist. Vi har ju inte varit där sen han var 8 månader. Efter BVC ska vi möta Sandra i hennes nya lägenhet, är så nyfiken på hur den ser ut. Så snart kommer vi bo supernära varandra, skoj!

Annars har vi inget planerat idag, vad ska ni hitta på?
2011-02-02 ? 00:07:09

Flytt



Eftersom vi missade visning på den andra lägenheten har jag hållt utkik efter en ny. Igår annonserades en ny 3a i samma område som vi letade i. Så vi lyckades få en visning igårkväll, snabba ryck!
Vi gillade upplägget på lägeneten, den var som sagt en 3a och på 79kvm, där var balkong i ena sovrummet och två klädkammare och bra storlek på badrum. Vardagsrummet var något mindre än det vi har nu, men eftersom Jamie har fått sitt eget rum så hade vi sluppit att ha alla hans leksaker i vardagsrummet som vi har nu.
Där behövdes fixas en del dock. De hade skrivit i annonsen att där skulle sättas in ny keramikhällspis och ny fläckt, ny bänkskiva och nya köksluckor. Det är ju superbra i sig.

Men vi ville att de skulle lägga nytt golv också, så för 116:- extra i månaden får vi laminatgolv i hela lägenheten, det är det verkligen värt. Vi får även färg till sovrummen så vi kan måla själva, det kan vi leva med.
Vi sa att vi tar den och imorgon får vi beskedet, men vi har med 98% chans fått lägenheten. Så vi ska flytta, den 1 april (jamies födelsedag).

Det är dock på 3e våninge, men vi ville ju komma ifrån markplan (pga all insynen) och vi ville att Jamie skulle få ett eget sovrum som inte var pyttelitet. Så fördelarna överväger nackdelarna, vi har snackat fram och tillbaka och äntligen bestämt oss.


2011-02-01 ? 23:56:15

Jamie - 10 månader





- Kan lägga klossar i dess rätt ahål på leksaker (ibland, ibland blir det fel "form")

- Älskar att bli jagad

- Slår sig själv i huvudet

- Har nu 4 tänder, framtänderna både uppe och nere

- Stl 80/86 i kläder

- Älskar att göra olika ljud med sin mun

- Erbjuder oss sina leksaker och vill gärna att vi ska smaka på dem

- ÄLSKAR TVn

- Vaknar fortfarande rätt många gånger under natten

- Sover till 6-7 på morgonen

- Han gillar att bita i sina fötter, men eftersom han är så kittlig så skrattar han bara högt när han gör det

- Sover numera bara 2 gånger om dagen

- Tycker inte alls om babysim längre

- När han sitter i en matstol så sträcker han armarna upp i luften och väntar på att vi ska woooohaa och så skrattar han.

- Går väldigt bra och stabilt om vi håller honom i båda händerna. Han börjar också få bättre balans när vi bara håller honom i ena handen

- Hans favoritpersoner förutom mig och Oliver är min mamma, Sandra och Malin

- Tycker det är roligt när man skrämmer honom, först hoppar han till och sen skrattar han

- Börjar visa mer humör när han inte får som han vill

- Förstår vad aja baja och aj-aj betyder, han bara struntar i det

- Förstår vad titta betyder

- Blir snabbare på att ta sig runt själv nu. Han går jättesnabbt och förflyttar sig utan problem mellan olika möbler, till väggar och allt annat han kan stödja mot

2011-02-01 ? 23:27:56

Oändlig kärlek


Alltså jag förstår inte riktigt hur snabbt tiden flyger förbi just nu. Satt och tittade på bilder häromdagen, där lillen var nyfödd och alldeles nykläckt. Vart tog den tiden vägen? Jag älskar att få se min underbara son växa upp och ser fram emot allt vi har framför oss som familj. Men man blir lite mörkrädd när man märker hur mycket man missar om man blinkar. Jag hoppas att jag kan fortsätta att uppskatta varje ögonblick med honom. Varje leende, varje skratt och varje gång han klättrar upp i min famn och gnuggar sin näsa mot min när han är trött. För jag vill inte missa en enda minut.

Idag har alltså Jamie funnits hos oss i 10 månader. Han är en väldigt charmig kille och har verkligen glimten i ögat.
Han har börjat att utforska världen mer och man märker att han vågar bryta banden med oss lite mer. Sorligt på ett sätt men samtidigt så roligt, det är ju det vi är här för. Vi ska uppmuntra och uppfostra honom att bli en trygg liten kille och i framtiden en sympatisk, snäll och kärleksfull man. Det är så roligt att se honom krypa iväg när vi är på öppna förskolan: Han sticker iväg och kikar rundor och sen stannar han, vänder sig om och tittar på mig. Som om han vill ha mitt godkännande eller så vill han helt enkelt bara se att jag finns kvar där för honom. Det kan jag säga att jag alltid kommer att vara, varje gång han tittar över axeln kommer jag vara där för att hejja på honom och stötta honom i alla hans äventyr, även om det inte alltid är fysikt.

Jag inser att det kommer finnas tillfällen där vi kanske inte är det bästa av vänner, för det lär alldeles säkert bli bråk. Men min uppgift är att få honom att veta hur otroligt älskad han är oavsett. Det finns ingenting han kan göra för att vi skulle sluta älska honom och vi kommer alltid att ha hans bästa i åtanke. Jag hoppas att när den dagen kommer då han bestämmer sig för att pröva sina egna vingar, att vi kommer att fortsätta att ha ett starkt band till varandra. Enligt vissa har inte en son ett lika bra band med sin mamma som en dotter skulle ha haft. Men jag tror inte ett dugg på det. Jag tror att bandet blir precis så starkt som du vill att det ska vara. Jag hoppas att han kommer känna att han kan ringa mig när som och att han gärna vill ringa mig bara för att höra hur det är eller för att berätta goda nyheter. Men framför allt så hoppas jag att den dagen han själv får egna barn så ska han fortsätta denna kedja av oerhörd kärlek och lära sitt barn samma värderingar som vi förhoppningsvis lyckas lära honom.

Blir oerhört känslosam när jag tänker på framtiden, inget dåligt, inte alls. Jag bara tänker på att vi har lyckats skapa denna alldeles perfekta lilla kille. Nu har vi möjligheten att lära honom allt vi kan och samtidigt få honom att känna sig otroligt älskad. Vilket ansvar vi har, och jag kan säga er, vi tar det ansvaret på största allvar!