2010-04-30 ? 00:34:00

Jamie 4 veckor idag

Igår fick jag se Jamie's första riktiga leende. Det var när jag badade honom, såå mysigt :)
Har varken ork eller tid att skriva mer, men slänger in lite bilder







Älskar dig gubben! <3
2010-04-26 ? 19:05:30

Pics



Tänkaren



Hos min kusin Linda




Somnat hos mormor




Snyggingen hos mamma



Får puss av mormor. Precis när hon skulle pussa honom på kinden så vände han sig så att han fick
en stor blöt en på munnen istället. Mysigt <3


2010-04-26 ? 19:02:08

Update


Idag var vi på veckans BVC besök. Sen i torsdags har han gått upp ytterliggare 95gr, så förra veckans viktuppgång blev 225gr, lite snålt fortfarande, hade hoppats på att han skulle ta igen lite av vad han inte gick upp veckan innan då han bara gick upp 85gr.

Han hade växt 2cm till på längden, på bara en vecka, så nu är vår långa kille uppe i 55cm och har ett hattmått på 38cm.

Vet inte vad jag ska göra för att han ska gå upp ordentligt. Har blivit så nojjig nu sen jag fick reda på att han gick upp så lite den veckan. Har fortsatt att ge ersättning en gång på kvällen trots att jag inte "behövde", dels för att få honom att gå upp mer och för att han faktiskt sover bättre när han är ordentligt mätt.

Jag vet inte om jag har för lite mjölk. Men idag var jag på stan och han sov hela tiden, så ammade inte. Så då gick det 4 timmar från det jag ammade tills jag var hemma och ammade igen och då var brösten superspända och mjölken verkligen sprutade ut, har man för lite mjölk då?

Jag vet inte om han suger tillräckligt hårt.
Men om han inte gör det, vad kan jag göra för att få honom att suga hårdare, och hur vet jag om han ens inte suger hårt nog, har ju inget att jämföra med.

Jag ser alltid till att hans underläpp sticker ut och han inte suger suger in den.
Jag ser alltid till att han inte får en "smilgrop" när han suger för då har han fel grepp.
Jag försöker alltid få så mycket av bröstet in i munnen på honom som möjligt.
Jag ammar OFTA, så fort han vaknar eller visar minsta lilla intresse, så erbjuder jag honom bröstet, vilket säkert är en 10-15ggr per dag, trots att vi använder napp också.
Jag ger ersättning på kvällen 1-2 ggr ca 40-50ml OCH ammar sedan.

Jag vet inte vad mer jag kan göra. Är det någon som har några bra tips så mottages dom tacksamt!
Jag använder amningskopp när jag ger honom ersättning. Jag vill inte använda flaska, för det kan få honom att sedan suga fel på bröstet, så det är inte pga det.

------------------------------------------------------------------------------

Idag träffade jag en gammal gammal kompis, sen jag var liten. Hennes 4-månaders son var också med. Var hur mysigt som helst. Det är skönt när man träffar någon och allt känns som förr, att man har massor och prata om.
Vi fikade och sen kikade vi runt i lite butiker innan hon var tvungen att hämta sin dotter på dagis.
Jättekul var det iaf.

Nu är Oliver och hämtar pizza. Vi skulle gjort kyckling i ugnen, men när jag kom hem hade jag en sån huvudvärk så vi la oss för att vila en stund. Sen helt plötsligt blev det för sent att göra kycklingen, så fick bli hämtpizza.
Man hittar alltid ursäkter ;)

Imorgon kommer nog Sara och Jessica och hälsar på, på onsdag ska jag träffa Charlotte och hennes Olivia och på torsdag blir det tjefika med Jamies extramammor Sandra och Malin, fullt upp denna veckan med andra ord.
Därimellan måste jag hinna med och fara iväg och handla mat, tomt i frysen.
Måste plugga på svenskan också!


Livet med Jamie är helt underbart, han är fortfarande supersnäll och gråter nästan aldrig.
Han har dessutom börjat jollra lite och man ser hur han försöker le hela tiden, ska bli så underbart när första riktigta leendet kommer ordentligt, där man inte tvekar på om det var ett leende eller inte.

Massa kärlek är det! <3
2010-04-22 ? 15:03:20

Jamie - 3 veckor idag!


Oj vad tiden går åt här hemma! Även om man faktiskt inte gör s mycket så har man inte tid till något annat än sin bebis. Knappt till sig själv, man får planera toalettbesöken nogrant :P

Allt går jättebra här hemma. Jamie är fortfarande supersnäll, han gråter lite grann ibland, men inte alls ofta. Så lite bortskämd är man allt. Sömnen är dock inte lika bra. Han sover väldigt korta perioder, högst 2-2½ timme och sen vaknar han och vill äta. På natten tar det sån tid också, han äter sen somnar han på mig. Jag kan inte lägga ner honom direkt för då vaknar han igen, så jag får sitta och vagga honom i 20-30min efter han ätit, sen lägga ner honom och hoppas att han förblir sovande, vilket inte alltid är fallet och då börjar hela faderullan om igen.
Inatt har varit en sån natt, inte mycket sömn alls.

Var på BVC i måndags, vägde och mätte lillen, han hade bara gått upp 85gr på en hel vecka, inte så bra med andra ord. Förstår inte varför då jag ammar hela tiden!
Så vi bestämde tillsammans men min barnmorska att jag skulle sänka amningstiden till högst 10min per bröst. På det sätter lär han börja suga mer effektivt och min mjölkproduktion kommer att öka om det är så att jag har lite mjölk. Skulle även ge ersättning vid sista matningen på kvällen då man inte har så mycket mjölk kvar. Jag bestämde mig även för att lägga undan nappen tills vi skulle på besök igen på torsdag (idag)
Så idag var vi tillbaka och då har lillen (läs:tjockisen) gått upp 130gr sen i måndags, så nu är mamma stolt :)
Vi måste ju ha gjort något rätt!
Nu behöver jag inte ge ersättning mer och vi kan börja med napp igen. Nu hoppas jag bara det håller i sig och att han fortsätter att gå upp bra nu!

Jamie har börjat vara mer vaken nu, han är intresserad av allt och gillar att bara titta omkring på allt.
Det är så mysigt när han börjar vara med mer.
Idag är han dessutom 3 veckor gammal, gud vad tiden går snabbt!

Har fortfarande inte hunnit skriva ner en förlossningsberättelse, i helgen kanske!



Så vacker <3




Kärlek
2010-04-15 ? 17:57:51

Spring is in the air!


Vilket underbart vårväder det har varit de senaste dagarna!
Igår var jag och Jamie ute och gick med mamsen i 2 timmar, var riktigt skönt!

Idag har jag träffat Malin och Sandra på fika. Mammas väninna Helene mötte också upp oss en snabbis för att träffa lillkillen. Haha Sandra och Malin tycker nog han är jättetråkig, han har sovit hela tiden (11-16) förutom en liten stund där imellan då han vaknade och vad hungrig, så satte mig och ammade honom. När vi kom hem var min högra tutte sprängfylld med mjölk haha, så mycket att det sprutade Jamie rätt i ansiktet när jag tog av amningskupan :P
Han åt tills tutten inte var stenhård längre och sen åt han ifrån andra också! Kan ju lugnt säga att han däckade igen efter det, vilket var alldeles nyss. Inte konstigt när han äter som en hel häst! :)

Sprang och kikade i lite klädaffärer också. Jag har ju inga kläder som passar mig, alla är för stora. Det enda byxorna jag har nu är ett par skinny jeans, som nästan ramlade av mig när jag sprang till bussen innan. Har inga tröjor (om jag inte ska gömma mig i mina gamla tjockistunikor), så får ha de gravid(amnings)tröjorna som är i M och inte är så stora.
Hittade en gudasnygg skjorta på Lindex, så fräck var den, i knallrosa! Men den var inte i stretch och trots att jag fick på mig stl 42, så kunde jag inte knäppa den över brösten. Så synd för den var verkligen riktigt snygg och ett kap för 70kr!
Hittade dock lite på Gina Tricot. Har spanat in en klänning där ett tag, men har inte köpt den för A: Jag tyckte jag var för tjock för den B: Tyckte 199kr var för mycket (är så snål när det gäller mig själv!)
Men när jag gick in idag så sålde dem ut dom för 49kr(!!) Så den följde med mig hem tillsammans med en farfarströja med knappar framtill, superbra att ha när man ammar!

Sitter och väntar på att Oliver ska komma hem nu. Idag ska vi göra hemmagjorda pizzor, mumma!

2010-04-13 ? 16:22:57

Mamma vs Jamie



Första bilden är jag när jag var liten och den andra är Jamie, svårt att få en bild ur samma vinkel, men har är sjukt likt mig!



2010-04-13 ? 14:45:34

Massa mys



Blir inte så mycket uppdaterande för tillfället. Trots att man faktiskt inte gör så mycket så är man väldigt upptagen haha. Älskar att bara ligga och mysa med mina älsklingar.
Just nu har dom somnat tätt intill varandra i sängen, så sött!

Tänkte försöka orka mig på att sätta mig och skriva ner förlossningsberättelsen inom en snar framtid.
Särskilt medans mitt minne fortfarande är intakt :P

Igår var BVC barnmorskan här, en helt underbar kvinna! Jamie hade gått upp från 3760g till 4040g på 9 dagar så antar att han får mat i sig! Ska dit på måndag, då ska vi mäta honom, ska bli kul och se hur mycket han växt. När man går här och tittar på honom hela tiden så märker man inte så stor skillnad.

Imorgon börjar Oliver jobba igen :(
Vill att vi ska existera i vår lilla bubbla här hemma ett tag till, typ 1 år eller något, det är så mysigt!
Men verkligheten börjar väl någon gång.

På torsdag ska vi ut och fika med tjejerna för första gången. Vi tar ett kafé i hamnen där det inte är lika mycket folk och så ska vi gå dit vid 11 så då lär där vara lugnt och skönt.
Jamie har saknat tanterna så nu lär han bli glad! :D


2010-04-10 ? 21:45:27

Snart ensamma



Ikväll är det sista kvällen Olivers mamma och syster är här. De spenderar så mycket tid med Jamie som möjligt nu.
Och för er som undrade, nej, jag har inte uttryckt för Oliver hur jobbigt jag tycker det har varit. Hans mamma bor på Irland och hans syster i England, så dom träffas inte så ofta. Jag ville inte få honom att känna sig obekväm med att dom har varit här så har inte sagt något. Jag tycker absolut inte jag har varit otrevlig. Jag har varit så social som jag har orkat, observera att jag hade fött 4 dagar innan dom kom hit, så för det första är man slut pga det och sen har man en liten kille som håller en vaken hela nätterna så är ju inte den piggaste direkt.
Tycker däremot det är lite otrevligt att boka en resa hit så pass tidigt efter jag fött utan att ens fråga oss först. Så om jag har tagit ensamma stunder i sovrummet flera gången om dagen så tycker jag att jag förtjänat det.
Förstår inte ens varför jag förklarar mig här....

Olivers mamma fyller år imorgon, så vi fixade en kaka innan och sjöng. Oliver var nere på stan och köpte en jättefin scarf till henne igår också som hon fick idag, den gillades skarpt! Har spenderat kvällen med att busa med lilla Daniel, som är 9 månader, men så stor han är, ser mycket äldre ut! Nu sover han.
Jamie sov nästan 3 timmar i farmors famn innan, vaknade vid halv 8-8 tiden, så nu ska jag försöka hålla honom vaken till iaf 23-00 så kanske han sover till 3 iaf. 
Inatt var han vaken från kl 3, han ville bara äta och mysa, inte sova, absolut inte sova. Klockan halv 10 så bad jag Oliver att ta över för jag var helt slut, behövde verkligen sova lite. Så jag försökte sova, men Jamie var inte nöjd, så det var bara att amma igen, gjorde det i sängen och som tur var så somnade han där sen. Så vi sov till nästan kl 13. Jamie hade halva sängen och jag och Oliver delade på andra halvan haha, men vad gör man inte för dom små?

Tycker redan mig se förändringar på Jamie, han växer massor, börjar få mer hull på benen (inte för att han var särskilt liten till att börja med haha). Han har riktigt mörkblåa ögon, så tror nästan att han kommer få sin pappas bruna ögon. Han har blont hår efter mig men det är lite vågigt (Oliver hade vågigt hår, när han hade hår tihi).
Satt och tittade bebisbilder på mig igår och hittade en där det likagärna kunde varit Jamie på bilden. Måste ta en likadan bild på honom!

Imorgon tänkte vi ge lillen sitt första bad. Vi har tvättat av honom varje dag nu, men ville vänta med första badet tills vi var ensamma och kunde mysa. Igår trillade även navelstumpen av, inte en dag för tidigt, fy tusan vad den stank!!! Trodde hela tiden att han luktade bajs eller att vi glömt en bajsblöja någonstans tills jag upptäckte att det var stumpen. Fy och pi!

Det absolut finaste vi gjort, älskar dig så! <3
2010-04-08 ? 14:56:13

Ansträngande



Det är inte alls roligt att ha Olivers familj här. Vi hann med 2 dagar ensamma innan hans mamma, syster+hennes son på 9 månader kom hit. Dom ska stanna tills på söndag förmiddag och kom i måndags. Det är otroligt påfrestande. Jag vill bara vara ensam med mina killar.
Jag vill dessutom ha ordning hela tiden, men dom är så röriga och lämnar sina saker överallt, plockar inte undan efter sig etc. Jag får spel. Dom vill hålla Jamie (jag förstår självklart det), men jag vill bara ha honom för mig själv. Jag har inte ens hunnit lära känna honom, ska jag då behöva dela med mig?
Finns inte så mycket att göra åt det. Jag sitter mycket på vårt rum, säger att jag är trött och behöver ligga ner.
Känner inte alls för att vara social och trevlig och ta hand om gäster.



Jamie är så underbar. Han är nöjd för det mesta, äter en massa gör han också. Han trivs bäst vid tutten, precis som alla andra killar haha. Det ska bli skönt när dom åker hem på söndag förmiddag, då ska vi bara mysa massor och försöka komma in i nån sorts rutin.
Oliver är helt underbar med honom också, det är så fantastiskt att se. Han bytar massa blöjor och bär omkring på honom och sjunger för honom när han är ledsen. Blir så varm i hjärtat av att se dom tillsammans!



Jamie hos pappa




Jamie med sin farmor och kusin Daniel




Jamie i sin säng



Viktuppdatering: Är nu nere på 81kg, -15kg på 1 vecka (wow!!)


2010-04-05 ? 15:36:13

Världens vackraste <3


Kärleken går inte att förklara, varje gång jag lägger honom ner och inte har honom i armarna känns det som om något fattas, som om jag har ett hål i hjärtat!
Älskar dig så gubben!




Ja och så lite bra nyheter, vikten har redan börjat att rasa. Vägde 90kg när jag blev gravid, 96 när jag födde och idag, 4 dagar efter förlossningen väger jag 83,5kg! Helt galet, men jag klagar knappast, behöver bli av med "lite" extravikt.


Första bilden är ifrån kvällen innan jag födde och den andra från idag.





Beach 2010, here I come!
2010-04-05 ? 08:53:37

Nu är han här! <3


Nu är vår efterlängtade kille äntligen här!
Som ni förstår är det fullt upp och vi njuter av varandra alla 3 och lär känna varandra.
Så bloggen är knappast prio ett just nu.
Förlossningen gick superbra och vi mår alla helt fantastiskt.

Lilla Jamie föddes den 1a April 06.27, vägde 4055gr och 51cm lång



(Vet där står 4054gr, men vågen stod på -1gr)