2009-07-31 ? 22:52:51

Du kan inte ersättas Sandra!

Hittade nyss ett kort. Ett kort som betyder mycket för mig, det är 9 år gammalt.
Jag och Sandra hade väl känt varandra i nästan 2 år vid det här laget, vi hade hunnit komma varandra närma på livet och ingen kunde seperera oss, och tro mig det var många som försökte. Var det inte någon av våra sk "kompisar" som försökte komma imellan oss för att dom var avundsjuka på vår tajta relation så var det våra föräldrar. Jag kan väl inte säga att vi var några helgon då, det har vi nog aldrig varit, tvärtemot!
Men det fanns inget som kunde rubba på oss, inte ens när vi gick och blev kära i samma kille och Sandra fick honom på fall, haha, inget!! När vilken annan relation som helst skulle rasera så verkade det bara som om vår blev starkare.

Vi har haft perioder under vår 11 år långa relation där vi inte pratat särskilt mycket, perioder när vi sov i samma 90 säng varenda natt och låg och kliade varandra på ryggen tills vi somnade, perioder där vi var helt odrägliga mot allt och alla och perioder där vi fullkomligt avgudade varandra! Jag till och med bodde i London i 2½ år, under denna tiden så träffades vi kanske 2-3 ggr och pratade väldigt sällan, men när jag kom tillbaka så var det som om tiden stått stilla. En sak som är genemsam för alla våra perioder är kärleken, den har alltid funnits där och kommer alltid att kvarstå. Det finns ingen annan person i mitt liv som betytt så mycket för mig som hon har. Vi har verkligen gått igenom ALLT tillsammans!
Jag vill skriva en bit ur kortet här som jag fick av henne för 9 år sen och jag hoppas du inte tar illa upp S


"Om jag skulle välja en person som man alltid kan lita på, som är jätte snäll, super gullig, då hade jag valt dig! Du är nästan alltid glad, man kan alltid prata med dig, du tröstar bättre än någon annan och nästan det bästa: vi har alltid skitkul! Jag vill ge dig en ros och detta kortet till dig för att jag vill att du ska veta att jag tycker att du är världens bästa polare! När jag är ledsen gör du mig glad, när jag är sur gör du mig glad och när jag är glad gör du mig gladare!"


Jag får tårar i ögonen bara jag läser det, jag kommer ihåg hur det kändes att läsa det för första gången, det känns likadant idag!

Det finns ingen som kan ersätta dig Sandra och du kommer alltid att ha en plats i mitt hjärta! <3
2009-07-31 ? 22:36:25

PresenterIdag har jag träffat mina underbara tjejer! Var jättekul att se dom båda, det är verkligen fantastiskt att ha våra små träffar där vi kan sitta och snacka om allt mellan himmel och jord, fast ärligt talat så blir det mest snack om mig och bebis. Jag försöker prata om annat, men det verkar som om vi hamnar tillbaka i bebisträsket igen. Jag ber om ursäkt om ni tycker det är jobbigt och säg bara till om jag pratar för mycket bebis, men det är väldigt svårt för mig att tänka på något annat just nu. Det är nog i stort sätt det som är i mitt huvud, massa flygande bebisar och alla tankar som kan tänkas förekomma under de första veckorna av en försföderska i hennes lilla huvud! Men bara slå till mig så vaknar jag ur min babykoma ;)

Fast S & M verkar också jätteglada och förväntansfulla! Blev otroligt överraskad av presenter idag. Jag? Presenter? Varför då? Jag fick ett vackert Bola halsband av Sandra, som jag fullkomligt ÄLSKAR! Jag älskar det silvriga och jag älskar att få just den presenten, den betyder så mycket på något sätt. Kanske för att S såg hur upprymd och glad jag var över att köpa just denna till min sambos syster när vi fick reda på att hon var gravid, och hon såg hur jag var när jag beskrev vad den gjorde och varför den kunde vara bra. Den är speciell för att S vet vad det betyder för mig att få just denna presenten. Eller tillåt mig ändra mig, S är helt otroligt speciell för att hon vet vad det betyder för mig! Det är SÅ det är! Jag och Oliver har suttit och lyssnat på den nu ikväll och bara föreställt oss hur bebisen kommer ligga där inne om X antal veckor och lyssna till det här underbara ljudet, och förhopningsvis kommer bebisen känna all kärlek som det här ljudet representerar. Både från oss men också av S.

Sen fick jag 2 superfina böcker av Malin. Båda var jättebra och jag ser fram emot att läsa den ena. Den andra betydde extra mycket för den var riktad till oss båda, vi ska mycket roligt att ta oss igenom den boken. Det var en bok där man fyller i sina tankar och känslor under graviditetens gång, för både mamman och pappan (den var delad så hälften av boken var tillägnad till vardera förälder) Oliver blev SUPERglad, för det är det första som involverar honom. Eller ja, allting involverar väl honom, vi ska ju båda bli föräldrar, men det är nog lätt att han känner sig utanför, så därför blev han jätteglad att något var till honom också! Jag skulle tacka Malin så jättejättemycket, men jag har en känsla av att hon läser det här! :)


Tack till er båda, ni gör mig så glad, blir alldeles rörd av era gester, det kanske inte märks, men jag blir verkligen det. Det betyder så mycket och det känns så skönt att veta att jag har er! Wove yoy! ;)

Sen har jag fått hem lite vinster ifrån Tradera också, ja jag är beroende, har inga som helst problem att erkänna det. Fast jag har faktiskt börjat beställa lite saker som inte är brunt!

Jag har faktiskt mått mycket bättre de senaste 2 dagarna, det är riktigt skönt. Jag har mått väldigt illa innan. Men nu kommer det bara när jag känner vissa lukter, fast det försvinner ganska snabbt igen. Har fortfarande ganska mycket molvärk i livmodern dock, man känner hur det drar och sticker. Det känns som en mensvärk, fast värre. Så min räddning är mammas vetekudde som jag har lovat, den åker in i micron på kvällen. Det är så skönt att ha den på magen, det hälper faktiskt mot smärtan.

Som sagt så hade jag tagit på mig alldeles för mycket jobb igen. Har jobbat 15-21 idag, ska jobba 7-12 imorgon bitti och sen 15-21 imorgon kväll, sen upp och jobba 11-19 på söndag, sen är det bara 7 dagar kvar tills nästa lediga dag.
Men jag känner att så länge jag orkar jobba så här så kommer jag att göra det, för jag vill verkligen kunna spara så mycket som möjligt. Om kroppen börjar säga ifrån så slutar jag ju självklart, man vill ju inte göra mer skada än nytta.

Ikväll kom jag hem till en storstädad lägenhet, helt underbart, Oliver hade tom torkat golvet bara några minuter innan jag kom innanför dörren, så här doftade helt fantastiskt!

Nu blir det till att slänga in vetekudden i micron och försöka sova, ska ju snart upp igen.
Sov sött2009-07-31 ? 10:52:52

Our baby
Var nyss inne på en sida och la in mitt foto och Olivers foto för att se hurt barn kommer att se ut. Alla som känner oss kommer att asgarva nu. För på bilden så är jag blond och Oliver har rakat hår.
Hur tusan får ungen rött hår?!?!?!?!
S, ja du SJ, sluta skratta nu, det är inte roligt!!! ;)
2009-07-31 ? 10:39:50

v 7 (6+0)Idag har jag gått in i vecka 7,  Kanske ska förklara vad (6+0) betyder för er som inte vet, Det betyder att jag har gått 6 hela veckor + 0 dagar. Så imorgon kommer jag att ha gått 6 hela veckor + 1 dag (6+0). Efter (6+6) så kommer jag gå in i vecka 8 (7+0), hoppas ni fattar :)

Dagen till ära så får jag väl slänga in lite info om bebis i magen och vad som händer i vecka 7.


I magen:

Den här veckan utvecklas navelsträngen som senare kommer att förse embryot med näring och ta hand om avfallsprodukterna. Den bildas på platsen där blastocysten fäste på livmoderväggen. Ansiktet börjar ta form. Munnens öppning, små näsborrar och små öron bildas. Ögonens iris börjar att pigmenteras och hjärnan börjar dela sig i två delar. Knopparna som markerade embryots armar och ben förra veckan har nu utvecklats till en axeldel och en handdel och de ser ut som små paddlar. Tarmsystemet bildas med framtarm, mittarm och baktarm.

Slemproppen i livmoderhalsen bildas för stänga öppningen in till livmodern, för att skydda ditt embryo från bakterier utifrån. Den sitter kvar fram tills förlossningen. Ibland kan den släppa några dagar eller veckor tidigare.  
langd.JPG

13 mmLängden mäts från huvud till stjärt (CRL).


Mamma:

Hormonella förändringar gör att du får mer genomblödning i kroppen vilket kan leda till att slidan får en rödlila färg. Hormonerna kan också göra att du får finnar i ansiktet.


Partner:


Hur är det med sexlivet? Sexlust är en stor fråga genom hela graviditeten. Det kanske känns konstigt att ha sex med din partner när hon är gravid. Men att ha sex under graviditeten går alldeles utmärkt om det inte finns några graviditetskomplikationer. Kvinnans sexlust kan vara extra låg under den första trimestern (graviditetens första tredjedel). Prata med henne om dina känslor och behov och lyssna lika väl på hennes. Många kvinnors sexlust ökar i början av den andra trimestern när den värsta tröttheten och illamåendet klingar av.

Mödravården:

Har ni inte bokat tid för det första mötet än? Gör det! Normalt sker det första besöket mellan vecka åtta och tio.2009-07-30 ? 22:04:46

Min man är ganska söt ändå
Usch vilken dag!
Jag vaknade vid 8 och tittade ut genom fönstret, vackert väder med strålande solsken. Jag hoppade in i ett bad vid 10 och när jag kom ut så bara öste det ner! Hur kul är det?!
Eftersom jag skulle cykla förbi vår hyresvärd och lämn in vår uppsägning så var jag dessutom tvungen att cykla, Men just när jag skulle sticka så slutade det regna och det såg ut att bli riktigt fint, så dum som jag är tog jag ingen jacka. Jag tror jag han komma 300m så öppnade sig himlen igen, tack för den säger jag bara! Jag hade till och med ödslat tid på att föna och platta håret, behöver väl inte säga att efter min halvmil långa cykeltur såg jag ut som en blöt hund, eller värre!

Förresten! Jag fick en underbar överraskning idag! Med posten kom en kallelse ifrån tingsrätten där jag ska vara vittne, tror ni inte att det är exakt samma tid OCH datum som min inskrivning hos barnmorskan?! MIn första tanke var, jaha v.13 var inte sent nog, nu måste jag skjuta på det ännu mer. Jag ringde iallafall till min BM (barnmorska) och sa att jag måste ändra tid, gärna om det hade någon tidigare, det tog nog 5 minuter men hon hittade till slut en ny tid, den 27 Augusti!! Så glad jag blev! Jag tror fortfarande inte jag är gravid, eller jo jag vet ju att jag är, men fattar inte det! Jag tror att jag behöver komma dit på ett "riktigt" möte med blodprov, lyssna på det lilla hjärtat osv. Så att man fattar.
Så att få mötet 2 veckor tidigare var en underbar överraskning!

Sedan har jag gått med på att jobba alldeles för många dagar igen. Varför kan jag inte säga nej? Det är nog 2 faktorer.
1. Jag har väldigt svårt för att säga nej när någon frågar mig en direkt fråga om jag kan göra något.
2. Jag vet inte hur länge jag har kvar ett jobb överhuvudtaget så därför vill jag jobba så myckte jag kan så att vi kan lägga undan pengar till innan bebis kommer. Vi vill ha en liten buffert.


Får väl bjuda på några bilder också. Den första är min pappa och Oliver på Helene's inflyttningsfest. Min pappa var totalt nykter då han körde, och needless to say, Oliver hade nog druckit för både sig och pappa.
Den andra är i vintras. Oliver skulle komma och möta mig vid bussen på vägen för att möta mig hade han skrivit detta i snö på en bil. Det var en väg som vi inte brukade gå och jag envisades med att gå den "vanliga" vägen, men han gav sig inte och drog med mig åt andra hållet. Men jag förlät honom och mitt hjärta smälte när jag såg det här! Han kan faktiskt vara ganska romantisk emellanåt!


2009-07-30 ? 08:32:10

v6 (5+6)
Jag tänkte att eftersom jag går in i vecka 7 (6+0) imorgon så kanske jag får skriva lite om vad som nu har hänt i vecka 6.
Hädanefter kommer jag att uppdatera denna informationen vid varje veckobyte, så varje fredag :)


Händer i magen:

Hjärnan växer snabbt och formen av ett huvud börjar att synas. På huvudets sidor syns det som så småningom ska bli ögon. Matsmältningssystem och andningssystem bildas. Utvecklingen av organ fortsätter. Lever, bukspottkörtel och sköldkörtel står på tur att bildas. Små knoppar markerar embryots armar och ben och man kan se en svans. Struphuvud och inneröra börjar utvecklas. Mellan munöppning och hjärta växer sex utskott ut från halskotpelaren. I detta utvecklingsstadium liknar de mest fiskarnas gälar. Ett av dessa utskott kommer att bli underkäke, de andra kommer att bilda hals och ansikte.

Moderkakan fortsätter att utvecklas men den kommer inte att ta över produktionen av hormoner förrän vecka 12 ungefär.

 


langd.JPG

7 mmLängdmåttet på ett embryo kallas på engelska crown to rump (CRL). Man mäter alltså avståndet från huvud till stjärt. På svenska brukar man tala om sitthöjd.


Mamma:

Många tycker att illamåendet blir värre den här veckan, eftersom hormonnivåerna stiger i kroppen. Du kan också vara extremt trött, förstoppad eller ha halsbränna. Det tillsammans med ömma värkande bröst kan göra att du känner dig allt annat än prima. Vårtgårdarna kan börja mörkna. Du behöver säkert också gå på toaletten oftare och det beror på hormonet hCG. Om du inte har gjort ett graviditetstest än bör du göra det nu för att vara helt säker på att du är gravid. Kontakta sedan din mödravårdscentral.

I mycket sällsynta fall drabbas kvinnor av utomkvedshavandeskap. Oftast märker man det runt vecka 6 och symptomen är blödningar eller kraftig smärta i buken. Tillståndet är mycket allvarligt, kvinnan kan i värsta fall förblöda. Kontakta sjukhus om du misstänker att du har drabbats av utomkvedshavandeskap. Vid kraftig buksmärta eller blödning, ring 112.

 

Partner:

Det kan vara roligt och spännande att göra graviditetstestet tillsammans. Ett positivt resultat kan vara svindlande men det kan också väcka oro om vad som komma skall, trots att ni kanske har planerat att bli med barn. Det kan ta lång tid innan befruktningen lyckas och för er som försökt länge kan ett negativt resultat vara mycket nedslående. Prata med varandra om hur ni känner.

Mödravården:


Om graviditetsresultatet är positivt bör ni boka tid på mödravårdscentralen (MVC). Det första besöket brukar ske i vecka åtta till tio. Barnmorskan vill ha svar på många frågor. Hon kommer också att ge er mycket nyttig och viktig information. Det är bra om båda kan komma på det första mötet för det är lättare att komma ihåg allt som sägs om man hjälps åt.

Källa: www.barntotal.se

 


 

 

2009-07-30 ? 08:18:22

Vissa betyder mer än andra!

Vaknade nyss, fattar inte att jag inte kan sova längre när jag är så trött. Men vaknade ganska utvilad iaf med solen skinande rätt in i rummet, det ser ut att vara rätt så fint väder idag. Igår skrev jag och Oliver på kontraktet på nya lägenheten, ska även cykla förbi mina nuvarande hyresvärdar och lämna in uppsägningen på denna. Det känns lite dumt att säga upp lägenheten då vi bara bott här i 5 månader. Men ni som inte vet historian så är det så här:

När jag och Oliver flyttade tillbaka ifrån London så hittade vi ingen lägenhet i Helsingborg, så det slutade med att vi flyttade in provisoriskt med min bror i Landskrona, senare kom vi att ta över lägenheten. Men efter att ha bott där i lite över ett år så ville vi verkligen in till Helsingborg igen, vi fick tag i en fin 3a som dessutom renoverades för oss, den är jättefin. Saken är att det är på 3e våningen, utan hiss och inget barnvagnsrum. Så det känns inte så logiskt att bo kvar här nu, kan ni se min slita på en barnvagna upp och ner 3 våningar så fort jag vill gå till affären eller gå ut och gå? Nej just det. Så när jag fick reda på att mina föräldrar ska flytta ifrån sin lägenhet så var vi jätteintresserade av att ta över den. Den är lite mindre än denna, men det positiva väger definitivt högre än det negativa. Den här lägenheten nligger på bottenplan, har en stor trädgård, uterum, tvättmaskin och torktumlare. Tänk själv att bara kunna gå ut i trädgården i juni med vår lilla pojke/flicka och bara ligga och mysa på en filt, underbart! Vi kontaktade deras hyresvärd och vi har fått lägenhet. Det bästa med det är att vi flyttar inte förrän i november, vilket betyder att jag är drygt 20veckor gången och kan därmed inte bära tunga saker, guuuud vad synd ;)
Det känns verkligen som om allt ramlar på plats nu.

Det känns verkligen jätteroligt att ha så underbara människor omkring sig. Som stöttar en i vårt och torrt och som jag vet alltid kommer att finnas där för mig, vad som än händer. Tjejerna jag refererar till är S & M, vi har känt varandra i stort sätt halva våra liv, det har varit jätteroligt att växa upp med dom, och det ska bli ännu roligare att spendera resten av min framtid med dem vid min sida. Ni betyder så mycket! Mer än ni anar!
Att ni stöttar mig nu och är så glada för mig utan att döma eller ifrågasätta är ovärderligt!


2009-07-29 ? 16:31:13

Nu är man människa igen

Så nu har jag tagit ett långt varmt bad med tända ljus och en tidning, passade på att raka benen då också då sambon börjat klaga på mitt förfall! Tänk då hur det blir EFTER bebis har kommit, just you wait my darling, just you wait!
Man får väl ta och lägga ut en bild där man ser okej ut också, kan ju inte bara lägga ut en där det ser ut som om jag varit död i en vecka, vilket faktiskt är halvsant.Det här produkterna finns ALLTID i min sminkväska, kan inte leva utan dom och har alltid använt dessa.
Tycker dom är otroligt bra för min hud. Jag gillar när sminket täcker bra för jag har sån ojämn färg i ansiktet, och det gör verkligen dessa, så jag rekommenderar dom verkligen!

Tänkte dessutom slänga in en bild på älsklingen också, han är ju så snygg min man!

Men ni får allt ta och låta bli honom, för han är MIN! Dessutom ska vi bli föräldrar och jag tror inte vår bebis lär bli så glad om där inte finns en pappa till han/hon när han/hon behagar att titta ut! :D
2009-07-29 ? 15:45:43

Det här gör en graviditet mot en!

Jag råkade nyss gå förbi spegeln, gick några steg till, stannade upp, gick tillbaka. Vad fan!!?
Hur ser jag ut?! Jag ser ut som jag inte sovit på 5 dygn!
Nä här var det dags för ett varmt bad med levande ljus i sällskap utav någon av alla mina graviditetstidningar.

Efter badet så ska jag använda mina produkter som Olivers syster och mamma skickade från England.
Den heter Palmer's Cocoa Butter, den är bara helt gudomlig och man luktar som choklad vilket, ärligt talat tjerer, aldrig är något negativt, nästan så att man vill ta en tugga av sig själv.
Fick iaf en stor flaska med vanlig kräm, en liten med mer koncentrerad kräm till armbågar, knän ovs och så fick jag en annan kräm som ska motverka bristningar. Jaha kunde jag inte fått den innan jag lyckades att äta upp mig nästan 30kg och ändå fick bristningar, helt utan att vara gravid?! Aja, jag smörjer väl på den också i god tro!
Har iaf lyckats gå ner 11 av dom kilona iaf, efter 8 veckors hårt slitande. Livet är väl bra ironiskt ibland, när man just lyckats gå ner så går man och blir gravid, och kommer med all sannolikhet att gå upp dom kilona igen! Men de där kilona är iaf mycket mer välkomna än det där som kommer smygande när man minst anar det!

2009-07-29 ? 14:48:35

Äntligen!


Den 20/7 fick vi äntligen vårt efterlängtade plus efter 5 låååånga månader.
Jag tror inte riktigt det har sjunkit in än, är i total chock. Tyvärr har jag också fått erfara de negativa sidorna
av att vara gravid. Har ett grymt illamående, mina bröst känns som om dom ska gå sönder och jag har ont överrallt.
Men vet ni vad? Jag älskar varenda sekund av det!! Jag tror att symptomen är det enda som verkligen talar för att jag är gravid, förutom de 237585 positiva graviditetstesten, nä skämt åsido så många har jag inte tagit, men nästan!

Jag bestämde mig för att starta en blogg inte bara för att kunna se tillbaka på denna tiden, som säkert kommer att gå förbi mig alldeles för snabbt men också för att kunna snacka av mig. Sen om folk läser den också är ju bara ett plus.
Jag vet att under tiden vi försökte bli gravida så ÄLSKADE jag att läsa graviditetsbloggar, ja det gör jag fortfarande. Så mitt alldeles egna sätt så lämna jag något åt mänskligheten, i form av en ytlig, sarkastisk, arg, överlycklig, bedårande, rolig och fantastiskt underbar berättelse om mitt liv. Mitt Liv - Varför känns det inte som om det började förrän nu?
Det känns som om det är det här jag är född för att göra. För alla ni som känner mig vet att jag har velat ha barn långt innan det ens var lagligt för mig att ha sex. Så att jag har väntat så här länge är ett under!
Jag hoppas iaf att ni vill följa med på min resa, och snälla var inte rädda för att kommentera under tiden, då vet man att NÅGON lyssnar!

Under tiden bjuder jag på 2 bilder. En av min mage när jag var i v.5 (4+2) och sedan mitt underbar positiva test!2009-07-29 ? 12:37:55

Välkommen till min nya blogg!