2009-08-29 ? 23:18:34

Knark!


Måste bara slå ett slag för Lergigan Comp, tack gode gud för knark!!! Jag har bara spytt en gång sen i tisdags, men däremot så känner jag mig jättedrogad av dom. De innehåller koffein + Effedrin, haha jag blir helt borta av dom. Förhoppningsvis behöver jag bara ta dom veckan ut och sen sluta med dom för att se hur jag mår naturligt.
Jag tycker ju inte om att ta tabletter överhuvudtaget och tar sällan ens en alvedon, så det är väl därför dom påverkar mig så.
Men trots illamåendet så är min kropp och mitt sinne helt utslaget, det är skönt att jag är sjukskriven i en vecka till så att jag kan vila ut och låta min kropp ta igen sig!
Inskrivningen var i torsdags, alla mina värden var jättebra, vilket jag inte trodde det skulle vara! Vi fick även en tid för att lyssna på hjärtat den 15 September efter lite tjat ifrån mig! Så det längtar jag jättemycket efter!!
Jag hoppas att det kommer kännas mer verkligt för både mig och Oliver då, för nu känns det bara som om jag har världens värsta bakfylla, 3 veckor i rad, och jag har inte ens fått ha den roliga kvällen innan :)

Har även bokat biljetter till England nu, så den 25November åker vi till London och stannar där till den 27e, då tar vi bussen upp till Birmingham och stannar där till den 2e December då vi tar bussen till Stansted och flyget hem.
Ska träffa Lisette och Bea, ska bli otroligt roligt, inte sett dom sen jag flyttade ifrån London, det var ju ett tag sen.
Ska även hem till Jenny som då förhoppningsvis har en nykläckt liten Max som man kan få snusa på :)


Till "Jag" som kommenterat så ska jag väl säga att jag dricker MAX 2glas cola om dagen och då är det zero, så sockret slipper jag iaf!! Har ätit en massa onyttigt nu när jag mått illa också, för det har varit det enda jag fick behålla. Så då tog jag vad som, bara det stannade nere!! Men nu när jag börjar må bättre så ska det ätas nyttigare igen!!

Förresten, jag har fortfarande inte gått upp något, riktigt skönt! Väger 1 kg mindre än innan jag blev gravid. Men det lär väl börja komma nu när som när man börjar närma sig v12.
jag vill försöka hålla det nere dock nu när jag äntligen hade lyckats gå ner en del. Men nu när jag börjar jobba igen så börjar jag ju cykla till och från varje dag igen och det är ju 1 mil om dagen, så blir en del motion iaf!
Har kollat upp simkort också, skulle vilja börja simma 1-2ggr i veckan, kommer säkert vara jätteskönt när man börjar bli större!

Nu blir det Family Guy och ett JÄTTEstort glas isvatten


2009-08-28 ? 09:34:38

v.11 (10+0)


I magen:

Nu är graviditetens allra mest kritiska tid över. Från den här veckan och fram till vecka 20 växer fostret mycket snabbt. Det växer i längd från 44-60 millimeter till cirka 19 centimeter i vecka 20. Vikten ökar under samma period från 8 gram till cirka 300 gram. För att en sådan tillväxt ska vara möjlig ökar blodkärlen i moderkakan både i storlek och i antal för att ge fostret tillräckligt med näring.

Könsorganens tillväxt sker också snabbt den här veckan. I början av veckan består könsorganen bara av lite vävnad. Sen utvecklas vävnaden till antingen en penis eller en klitoris och yttre blygdläppar. I slutet av veckan kan man se fostrets genitalier. Fostret kan röra på sig och huvudet utgör ungefär fostrets halva längd. 

 

 vikt.JPG  langd.JPG

20 gram

45-48 mm

Längden mäts från huvud till stjärt (CRL).

 

Mamma:

Även om fostret kan röra sig så är det för tidigt för att du ska kunna känna dess rörelser. En del blir mindre illamående efter elva graviditetsveckor. Vissa kan känna en svag värk i nedre delen av revbenen - det är normalt och inget att oroa sig för.

Partner:

Att följa med på besöken på mödravårdscentralen är ett bra sätt att vara delaktig i graviditeten. Din partner uppskattar det garanterat.

Källa: www.barntotal.se
2009-08-25 ? 22:08:04

Sjukskriven!!


Vaknade tidigt idag, av som vanligt ett för jä*ligt illamående. Idag skulle jag till läkaren för att få eventuell sjukskrivning. Tanken var att jag skulle ta bussen dit men ju längre tiden gick desto mer insåg jag att jag inte skulle kunna klara av att sätta mig på en buss. Idag har jag mått ännu värre än vanligt, om det nu går! Spydde 3 ggr i bilen på vägen ner och fick hålla mig allt jag kunde för att inte spy läkaren i huvudet.

Blev iaf sjukskriven tom den 6e september, så det är ju skönt att slippa tänka på det! Fick även Lergigan Comp utskriven för illamåendet. Tog en direkt efter besöket och den höll sig väl nere i 5-10 minuter sen kom den upp igen.
Idag blev det McDonalds, jag tycker det är såååå konstigt, men det är det ENDA som magen behåller, så jag tryckte i mig en jävla massa och har inte spytt sen dess. Jag däckade dock direkt efter jag ätit och vaknade nyss igen.
Läkaren sa att om jag inte är bättre om några dagar så kanske jag behöver läggas in på gynmottagningen över en natt för att få näringsdropp. Min kropp slutar fungera, blir svagare för var dag. Är så blek, sååå trött och så yr. Jag orkar knappt ta mig ifrån sängen till toa och det känns dessutom som att jag ska svimma varje gång jag ens sätter mig upp i sängen.

Jag vill inget hellre just nu än att må bra, eller iaf att sluta spy. Eftersom jag inte ens får behålla vatten så är jag ständigt hungrig och törstig, men noll aptit! Känns iaf skönt att ha gått ner i vikt iställer för upp i vikt och om 2½ vecka har jag gått 3 månader, inte illa pinkat :)
Fast vikten lär väl öka så småningom, går nog inte att komma undan, men vill ju försöka hålla det nere så mycket jag kan, vill ju inte gå upp 20kg tex!

De senaste 2 dagarna tycker jag att magen blivit rundare, och eftersom jag inte gått upp i vikt utan ner så kan jag inte skylla på det haha! Så det finns väl ingen annan anledning än att det börjar bli en liten bebiskula, yeah! :)

Var på jobb idag, det verkar som min hemlis är ute nu, fast det visste man väl redan när Mats fått reda på det haha, han brukar ju inte kunna hålla tyst! Har även berättat för Morfar nu och det var ett stort steg för, men han fick faktiskt tårar i ögonen och blev nog ganska glad, så jag blev ganska chockad över det!

Nu är det även bestämt att dopet i Birmingham blir den 29e November, så den 25e december åker vi antagligen till London, är där i några dagar för att sen ta buss upp till Birmingham, går på dopet sen buss ner till Stansted några dagar senare för att flyga hem.
Ska bli jätteroligt att se vår lilla nephew Daniel, han är så söt på bilderna, och det ger mig chansne att snusa lite bebis och för Oliver att träna att hålla en bebis, haha stackarn tror att han ska tappa honom, men det lär han ju knappast inte göra. Dessutom ska Oliver vara Daniels gudpappa, jätteroligt! Oväntat, men jätteroligt!

Här kommer iaf lite magbilder från idag v10 (9+4) Börjar den inte bli liiite större? :)Och den här är ifrån v 8 (7+0)


 Vad tycker ni, någon skillnad, eller inbillar jag mig bara, kommentera! :D
2009-08-24 ? 09:19:33

För mycket begärt


Igår mådde jag mycket bättre, behövde inte kräka en enda gång, mådde fortfarande fruktansvärt illa, men ändå. Var helt bestämd på att jag skulle ringa chefen idag och säga att jag kommer tillbaka till jobb, men icke. När jag vaknade så möttes jag av den bekanta känslan av kväljningar i halsen, det vara bara att rusa upp och hann precis till toa i tid. Så har det nu fortsatt i 2 timmar! Är så jä*la trött på det nu, inte graviditeten och inte ens kräkningarna, men illamåendet, det tär på mig nått så otroligt. Jag tror att jag hade stått bättre ut med smärta, men detta illamåendet som söker en, kan inte äta något OCH behålla det, det är tydligen för mycket begärt!

Så jag ringde istället chefen för att säga att jag inte kommer imorgon heller utan ska till min bokade läkartid för eventuell sjukskrivning, jag vill inte sjukskrivas länge, helst bara veckan ut, för sen vill jag må bra, för sen SKA jag må bra!

Aww, idag är min älskling på introduktion på svenskan, nu ska det sättas fast och prata svengelska för allt han är värd :)
Hoppas han lär sig snabbt nu, annars får bebisen läras samtidigt som honom!

Senaste avsnittet av True Blood ska nu ses och har laddat med mariekex bredvid sängen, för upp ur den lär jag inte komma idag!

Kramar / Ung, gravid & utsvulten!
2009-08-22 ? 10:25:08

KlagomurKänns som att jag får skriva ett "riktigt" inlägg nu och inte bara en massa fakta.

Illamåendet har inte blivit ett dugg bättre, det enda positiva med det är väl att jag inte gått upp i vikt än :)
Man får vara glad för det lilla. Lägenheten ser ut som ett krigsfält, jag har knappt energi att resa mig ur sängen. Men idag har Oliver lovat att han ska städa!

Det har tillkommit lite fler symptom också, har väldigt täppt näsa på morgonen, har redan börjat få ont i höfter och rygg, hoppas verkligen att jag slipper foglossning! Fast med min tur så kommer jag väl få allt så illa det bara kan bli!

Min kost ser verkligen ut som en gravid kvinnas, mariekex, smörgåsrån, vatten och massa piggelin. Haha vilken stereotyp jag är! Men jag provar allt i hopp om att det ska hjälpa!

På tisdag har jag fått en läkartid för sjuksrivning om jag inte mår bättre och sen på torsdag är det inskrivning, woohoo!
Hoppas bara att hon försöker lyssna på hjärtat iaf, hade varit helt underbart!

Nu är det bara 3 veckor kvar till den "säkra" perioden, ska bli skönt att komma över den trösklen.
Annars har inget nytt hänt, med tanke på att jag inte gått utanför dörren sen i måndags.
Hoppas på mer intressanta och händelserika inlägg längre fram :)

/ S
2009-08-21 ? 10:30:57

Vecka 10 (9+0)I magen:

Nu finns barnets alla viktiga organ och de börjar arbeta tillsammans. Hjärnan utvecklas i en näst intill ofattbar hastighet. Nästan 250 000 nervceller produceras varje minut. Fingrarna separeras från varandra, likaså tårna. Svansen är helt försvunnen. Knoppar som kommer att bli tänder bildas i munnen och om det är en pojke börjar hans testiklar att producera hormonet testosteron. Öronens yttre delar är färdigutvecklade, likaså överläppen.

Risken för att medfödda missbildningar ska uppstå minskar kraftigt. 

 

 

vikt.JPG  langd.JPG

15 gram

30-37 mm


Mamma:

 

Brösten fortsätter att växa och det kan vara bra att börja använda en stöd-bh. Du känner troligen fortfarande av trötthet och illamående men nu blir det snart bättre - för de flesta. Din midja börjar försvinna. Många börjar mäta sin mage nu. Det kan vara kul att kunna jämföra magmåttet från vecka till vecka.

Partner:

Många kvinnor oroar sig över missfall nu. Försök vara ett så gott stöd som du rimligen kan vara.
   
 
2009-08-14 ? 09:49:20

Vecka 9 (8+0)


I magen:


Från och med vecka 9 använder man inte längre ordet embryo - nu benämns er bebis som foster. Svansen längst ner på ryggraden har krympt och nästan försvunnit. Huvudet har växt mycket och är väldigt stort i förhållande till övriga kroppen. Huvudet är framåtböjt mot bröstet och käkarna är färdiga. Munhåla och svalg förenas. Öron och näsa syns och ansiktet börjar se mänskligare ut. Anus bildas och tarmarna växer sig längre. Fostret utvecklar känsel och reagerar på beröring.

Om fostret ska bli en pojke utsätts det för enorma mängder manligt könshormon och testiklar bildas. Annars utvecklar fostret äggstockar.

vikt.JPG  langd.JPG

10 gram

27 mm

Längden mäts från huvud till stjärt (CRL).

 

Mamma:

Problem med nästäppa och näsblod är vanligt. Ditt tandkött har också mjukats upp och det kan hända att du blöder när du borstar tänderna. Det är viktigt att du sköter din munhygien under resten av graviditeten.

Många kvinnor börjar vid den här tiden oroa sig mycket. Oftast rör det sig om risken för missfall men också om förhållandet, viktökning, arbete med mera. En del kan undra om de verkligen är redo för att skaffa barn även om det var en planerad graviditet. Det är fullt normalt eftersom du är under stark påverkan av ett antal olika hormoner.

 

Partner:

Oroa dig inte om din partner börjar gråta helt utan anledning. Det är helt enkelt hormoner som påverkar hennes kropp. Hormonerna kan också göra henne lättirriterad och oförutsägbar.

Många män kan också känna ett utanförskap under graviditeten eftersom allting kretsar runt kvinnan kropp, den blivande mamman och den nya familjemedlemmen. Var beredd på ett visst utanförskap men vänd dig för den sakens skull inte bort.

 

 

 2009-08-13 ? 22:11:55

Mår pyton!


Har inte uppdaterat så mycket på sistone, har inte haft varken ork eller lust. Har mått riktigt dåligt nu i en veckas tid och kan knappt hålla ögonen öppna hela dagen.
Så idag blir det inget långt inlägg och inga bilder heller för den delen.
Ni får istället skänka mig en god tanke så kanske jag mår bättre snart!

Ciao!
2009-08-07 ? 14:02:32

Ge mig stor mage!


Jag vill ha mage nu! Tog ny magbild idag och jag ser ingen skillnad än, fast är ju bara i v.8 haha, fast det betyder inte att jag inte vill ha stor mage med detsamma!


Vecka 5 (4+2)Vecka 8 (7+0)
2009-08-07 ? 13:23:10

v8 (7+0)


I magen:

Fingrar och tår börjar att synas. Armarna blir längre och kan röra sig vid armbågen. Benen kan röra sig vid vristen. Ansiktet fortsätter att utvecklas. Näsan, överläppen och ögonlocken bildas. Hjärtkonstruktionen är utvecklad och blod börjar cirkulera i ett primitivt blodomlopp. Matsmältningssystemet fortsätter att utvecklas - speciellt tarmarna. Knopparna som kommer att bilda barnets könsorgan är synliga men de har inte utvecklats till manliga eller kvinnliga könsorgan än. Bröstkorgen växer och sträcker ut embryot. På framsidan av ryggmärgen börjar kotorna att utvecklas och från dem växer benbågar bakåt som omsluter och skyddar den ömtåliga ryggmärgen.Huvudet är groteskt stort i förhållande till den övriga kroppen. Embryots tillväxt sker hela tiden från huvudet och nedåt. Inte förrän långt senare i livet kommer kroppen riktigt ikapp. Hos en nyfödd bebis utgör huvudet en fjärdedel av kroppslängden. Hos en vuxen människa utgör huvudet bara en åttondel av kroppslängden. Händer och armar utvecklas fortare än ben och fötter - en skillnad som består även efter födseln. En bebis lär sig att använda sina händer och armar långt innan det kan krypa eller gå.

Från och med nu kan man mäta den exakta längden med hjälp av ultraljud. Hjärtat slår med cirka 140-150 slag per minut. Livmodern har vuxit till storleken av en grapefrukt ungefär. Innan graviditeten var den stor som ett päron.

 

langd.JPG

 

19 mm

Längden mäts från huvud till stjärt (CRL).

 

Mamma:

Många gravida börjar känna avsmak för viss mat, tobak och alkohol. Håret kan kännas mer svårskött än vanligt. Vissa kvinnor upplever att de får tjockare och blankare hår under graviditeten. Ökade flytningar är också vanligt förekommande. Det är helt normalt så länge det inte kliar eller gör ont. Om du får blödningar bör du kontakta en barnmorska eller kvinnoklinik. Ofta är det inget farligt men det kan vara en förvarning om missfall.

Partner:

Se till att din gravida partner får vila ordentligt. Tröttheten under den första trimestern är svår för de flesta kvinnor. Låt henne gå till sängs extra tidigt medan du tar hand om läggningen av de andra barnen. Eller gå upp lite tidigare och förbered frukost så hon kan få sova någon timme extra. Hon kommer garanterat att uppskatta det.

Mödravården:

Den här veckan kanske du gör ditt första besök på mödravårdscentralen. Om inte så kommer det första besöket att äga rum inom några veckor. Det är bra om ni båda kan komma på första mötet eftersom barnmorskan vill ha svar på många frågor. Hon kommer också att ge er mycket nyttig information och det är lättare att komma ihåg den om man är två som hjälps åt. Om du är förstföderska får du också tid för en läkarundersökning. Läkaren gör en gynekologisk undersökning för att bland annat se hur stor livmodern är och att graviditeten fortgår som den ska. Oftast sker läkarundersökningen i vecka 10-12.

Har ni diskuterat hur ni ställer er till fosterdiagnostik? Det kan vara bra att ta upp den frågan vid det första besöket på mödravårdscentralen.

 

Källa. barntotal.se

2009-08-05 ? 22:18:11

Mys!Usch jag ber om ursäkt förr bloggtorkan, har inte alls varit på topp! Jag har varit så otroligt trött, inte nog med att jag är gravid och är trött för det så ska man jobba i stort sätt varenda dag, ska vara om jag har haft 3 dagar ledigt de senaste 4 veckorna.
Så det slutade med att jag tog tisdagen ledig. Jag och Oliver spenderade hela dagen tillsammans. Jag ville bara ligga och slappa i sängen hela dagen men Oliver ville åka ut till Babyland. Mitt hjärta smällte, var så gulligt att HAN föreslog att vi skulle åka ut och titta på bebissaker.
Han gick runt där i sin egen lilla värld och provkörde barnvagnar och verkligen tittade ordendligt på varenda sak i hela butiken, när vi varit där i säkert 40 minuter så frågade jag honom om han var färdig. Det var han inte, han ville titta lite till, så vi var där i säkert 50 minuter, men det var riktigt mysigt. Det börjar sätta sig lite nu, att vi faktiskt ska bli föräldrar.

I söndags kväll så bjöd min faster oss på middag, jättegott, hon är super på att laga mat. Vi satt i deras "utelounge" som jag kallade det, de har renoverat ett hus, det har blivit så snyggt, de satte även in en pool nu i somras, så jävla mysigt, blir inte alls avis!Imorgon är det Sandra födelsedag, hipp hipp hurra min sötnos! Letade i flera timmar igår efter den perfekta presenten jag ville ge henne, tror ni jag hittade det? NEJ! Så jag hittade ett gulligt "frukost-set" i rosa, hoppas hon blev glad för det ändå!

När vi var iväg i tisdags så köpte jag även 2 kuddar och tyg, jag tänkte sy små söta prydnadskuddar till barnrummet. Har hade en sån minisymaskin hemma. Men när jag kommer hem och ska sy så funkar den inte, blev så himla ledsen! Så om det är någon snäll själ som vill låna mig sin symaskin eller rent av skänka mig en så skulle jag bli jätteglad haha :)Nu blir det myskväll med cola, ny gravidtidning och nötter. Ska slänga vetekudden i micron och sätta på mig myskläder.
Hoppas du får en underbar födelsedag Sandra, drick en massa vin för mig också som inte kan dricka just nu! Love you!
2009-08-01 ? 22:38:47

Trötter...


Idag orkar jag inte med nått längre inlägg, är helt slut! Först jobb i morse 7-12. sen jobb på ML mellan 15-21. Så idag har jag inte mycket energi över till någonting. Så himla skönt att Oliver hade storstädat till mig igår när jag kom hem, det luktade så gott.

Oliver är och spenderar kvällen med Thomas, även mer känd som Sandras pojkvän/sambo/fästman. De har druckit lite öl och spelat TV-spel kan jag tänka mig, sånt där som "riktiga" karlar gör ;)

Pratade med brorsan innan, försökte få mig en liten update angåenge vår vagga. Han ska nämligen bygga en vagga till vårt lilla tillskott. Har hittat en bild nu på hur jag vill att den ska se ut, så får väl skicka iväg den till honom, annars lär han väl bygga något som liknar en trädkoja. Han sa att han hade legat och tänkt på hur den skulle se ut, haha jag tror att han är lite glad över att jag är gravid, fast han skulle nog aldrig erkänna det! Det första han sa när jag berättade för honom var (ha då i åtanke att killen nästan är 2 år yngre än mig) "men du är ju fortfarande bara en liten tös", sne påminde jag honom om att jag faktiskt kommer att vara 23 när jag blir mamma, och det tycker inte jag är särskilt ung. Fast i hans ögon kanske jag fortfarande är det. Han ska även hjälpa oss att bygga dörr till barnrummet. Den väggen slog mina föräldrar ner när dom flyttade in och gjorde en extra stor hall, men nu måste den ju upå igen, vi kan ju inte ha ett barnrum utan någon dörr?!

Nä, nu säger jag god natt. Ska försöka sova nu då jag börjar kl 11 imorgon igen.
Bjuder iaf på 2 bilder. En av hur jag vill att vaggan ska se ut och så en av min underbart snygga bror ;)