2010-02-08 ? 12:24:41

Vecka 34(33+0)


Ditt barn:

Testiklarna trillar ner. Om det är en pojke håller barnets testiklar nu på att sjunka ner i pungen. Ibland händer det att en eller båda testiklarna inte hinner inta rätt läge innan födseln. I detta fall kommer barnets testiklar förmodligen att sjunka ner i pungen före ettårsdagen. Om barnets pung verkar onormalt stor direkt efter födseln är detta inget att vara orolig för. Svullnaden beror på extra vätska och kommer att försvinna efter cirka en vecka.

Ingen plats över. Barnet rör sig inte så mycket längre, främst på grund av det trånga utrymmet. Men det kanske inte känns som om det har lugnat ner sig, för nu när det är så stort (omkring 2,1 till 2,3 kg och 39 till 41 cm) kan du känna dess minsta rörelse. Eftersom barnet ligger precis vid livmoderväggen kan du nog till och med gissa vilken kroppsdel (fot? armbåge? arm?) som sticker ut.

Blåögd bebis. "Gissa vilken ögonfärg jag har nu?" Oavsett vilken ögonfärg ditt barn kommer att få är ögonen just nu blå. Pigmenteringsprocessen i barnets regnbågshinna avslutas inte förrän ögonen har exponerats för ljuset flera veckor efter födseln. Den slutgiltiga ögonfärgen kanske inte visar sig förrän om flera år.

Din graviditet:

När är det dags? Med bara några veckor kvar är det bra att känna till hur värkarna yttrar sig. Förlossningsvärkarna är olika från kvinna till kvinna. De vanligaste symtomen är dock regelbundna sammandragningar som kommer med allt kortare intervaller, värk i nedre delen av ryggen, magkramper som påminner om mensvärk samt att vattnet går (fostersäcken spricker) eller att det kommer ett blodfärgat slem från slidan, vilket betyder att livmoderhalsen har börjat utvidgas. Tänk på att dessa symtom inte nödvändigtvis behöver betyda att du har förlossningsvärkar. Man kan få dessa symtom flera dagar, eller till och med veckor, innan man verkligen ska föda. Låt barnmorskan avgöra. Om du har några av dessa symtom ska du ringa till förlossningsavdelningen för att få råd. För att läsa mer om tecken på förlossningsvärkar

Gå igenom dina förlossningsplaner. Du har säkert funderat mycket över hur du vill att din förlossning ska vara – vilka familjemedlemmar du vill ha där, vilken typ av smärtlindring du vill ha och så vidare. Du har förmodligen också diskuterat dina önskemål med din barnmorska. På många håll i landet fyller du i ett papper med dina förlossningsplaner som du sedan tar med dig till förlossningen när det är dags


Egna tankar:

Det märks verkligen att där inte är så mycket plats kvar i magen längre. För nu kan man känna varenda liten rörelse, bara han vickar på tårna så känner jag. Nja kanske inte riktigt men nästan. Han trycker så hårt mot livmodern nu så det är inte så konstigt, vår stora kille!
För 2 veckor sen vägde han 2053g och de ökar med 250-350g i veckan, så jag antar att han är mellan 2,6-2,8kg, så lite över medel är han allt. Jag förstår inte att han är så stor nu! Det är många som föds när dom är strax över 2kg och dom är inte såååå små. Men han är ju nästan 3kg nu, en riktigt fullvuxen liten bebis. Vår son.

Har ju märkt att jag har börjat få en massa förvärkar, dem kommer absolut inte regelbundet. Men de är inte sköna direkt, men inte heller svåra. Förväntar ju mig väääldigt mycket värre värkar när förlossningen väl sätter igång.

Tog nya magbilder nu på morgonen, och tycker faktiskt där är en ganska stor skillnad sen förra veckan, fast kanske bara jag som tycker det?
Låter er avgöra.....
Den första är från idag och den andra är från förra veckan.








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: